Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-05-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣΥΡΙΖΑ: Ο πρωθυπουργός αποφεύγει κάθε διάλογο με την αντιπολίτευση
  • [02] Αιματηρές συγκρούσεις στην Ουκρανία
  • [03] Στους 300 οι νεκροί από καταλίσθηση στο Αφγανιστάν

  • [01] ΣΥΡΙΖΑ: Ο πρωθυπουργός αποφεύγει κάθε διάλογο με την αντιπολίτευση

    «Ο κ. Σαμαράς αποτελεί πρωτοφανές παράδειγμα πρωθυπουργού που αποφεύγει κάθε διάλογο με την αντιπολίτευση», τονίζει με ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ, που κατηγορεί τον πρωθυπουργό για την απόρριψη της πρότασης του Πάνου Σκουρλέτη για την πραγματοποίηση δύο ντιμπέιτ μεταξύ του πρωθυπουργού και του και του κ. Τσίπρα

    Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει επίσης ότι ο κ. Σαμαράς, «μόνιμα απών από το κοινοβούλιο, αρνείται τώρα για μια ακόμη φορά να συμμετάσχει σε ντιμπέιτ και να υπερασπιστεί με επιχειρήματα την πολιτική του» και προσθέτει:.

    «Δεν αξίζει στον ελληνικό λαό ένας πρωθυπουργός που κάνει πολιτική μόνο μέσα από "διαγγέλματα" ψεύτικων υποσχέσεων προς τον ελληνικό λαό και μέσα από τις μονταζιέρες της Συγγρού, ενώ φυγομαχεί από τη ζωντανή πολιτική αντιπαράθεση. Γιατί δεν υπερασπίζεται ο κ. Σαμαράς μπροστά στον ελληνικό λαό το μεσοπρόθεσμο, το νέο φερετζέ του μνημονίου που φέρνει εσπευσμένα στη Bουλή και περιλαμβάνει πρόσθετους φόρους και περικοπές κρατικών δαπανών;

    Γιατί δεν θέλει να προβάλλει τις θέσεις του για την Ευρώπη; Για τον απλούστατο λόγο, ότι μοναδική του πρόταση και πυξίδα είναι το μνημόνιο και τα μόνα συμφέροντα που υπερασπίζεται είναι αυτά των δανειστών. Και αυτά κανείς δεν μπορεί να τα υπερασπιστεί όταν αναγκάζουν τους πολίτες να περιμένουν σε ουρές για μια σακούλα δωρεάν τρόφιμα».

    [02] Αιματηρές συγκρούσεις στην Ουκρανία

    Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις ανάμεσα σε φιλορώσους αυτονομιστές και ουκρανικές δυνάμεις στην πόλη Κραματόρσκ της ανατολικής Ουκρανίας, δήλωσαν αξιωματούχοι.

    Άλλοι δώδεκα άνθρωποι τραυματίστηκαν από τα διασταυρούμενα πυρά, είπαν αξιωματούχοι της διοίκησης της περιφέρειας του Ντονέτσκ. Οι ταυτότητες των θυμάτων δεν έχουν ακόμη εξακριβωθεί.

    Ένας ουκρανικός ειδησεογραφικός ιστότοπος ο οποίος επικαλείται ιατρικές πηγές ανέφερε ότι οι νεκροί είναι τουλάχιστον πέντε και έχουν τραυματιστεί άλλοι δεκαεπτά άνθρωποι.

    Η Κραματόρσκ, περίπου 15 χλμ. νότια της Σλαβιάνσκ, έγινε πεδίο βίαιων συγκρούσεων μετά την διαταγή της μεταβατικής κυβέρνησης στο Κίεβο να αρχίσει μια «αντιτρομοκρατική» επιχείρηση και να κατασταλούν οι αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία.

    Νωρίτερα, το υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας είχε ανακοινώσει ότι οι δυνάμεις της χώρας ανακατέλαβαν το αρχηγείο της υπηρεσίας κρατικής ασφαλείας.

    «Τώρα βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Εθνοφρουράς», ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών της μεταβατικής κυβέρνησης της Ουκρανίας. Εικόνες που μετέδωσαν ουκρανικά τηλεοπτικά δίκτυα απεικονίζουν τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού να κινούνται στους δρόμους της πόλης.

    Ο Βασίλ Κρουτόφ, επικεφαλής του κέντρου αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων της μεταβατικής κυβέρνησης της Ουκρανίας, είχε δηλώσει νωρίς το απόγευμα ότι βρίσκονταν σε εξέλιξη σφοδρές μάχες στην Κραματόρσκ.

    Χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, ο Κρουτόφ είπε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου ότι ακούγονται «πυρά όπλων» και μαίνονται «συγκρούσεις γύρω από την Κραματόρσκ. . . Αυτό το οποίο αντιμετωπίζουμε στην περιφέρεια του Ντονέτσκ και στις ανατολικές περιφέρειες δεν είναι απλώς ένα είδος πρόσκαιρης εξέγερσης, στην πραγματικότητα είναι ένας πόλεμος».

    Είμαστε προφανώς πολύ ικανοποιημένοι για το γεγονός ότι οι (. . .) παρατηρητές του ΟΑΣΕ απελευθερώθηκαν σήμερα. Είναι μια πρόοδος, αλλά υπάρχουν πολλά ακόμη που πρέπει να γίνουν για να μπορέσει να μειωθεί η ένταση», είπε ο Κέρι στους δημοσιογράφους μετά την άφιξή του στην Κινσάσα από την Αντίς Αμπέμπα.

    «Συνομίλησα μετά το μεσημέρι (. . .) με τον υπουργό Εξωτερικών (της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ) για τα πρόσθετα βήματα αυτά και του επανέλαβα» αυτό που είχαν αναφέρει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, δηλαδή ότι είναι «σημαντικό η Ρωσία να αποσύρει την υποστήριξή της προς τους αυτονομιστές και να συμβάλει να αποχωρήσουν οι άνθρωποι» οι οποίοι έχουν καταλάβει δημόσια κτίρια στην ανατολική Ουκρανία από αυτά, πρόσθεσε ο Κέρι. «Όμως ο κ. Λαβρόφ και εγώ συζητήσαμε ουσιαστικά σχετικά με όσα χρειάζεται να γίνουν για να εξευρεθεί μια ενδεχόμενη διευθέτηση σε αυτό το σημείο. Παραμένουμε σε επαφή», πρόσθεσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ είπε στον ομόλογό του των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ότι η αμερικανική κυβέρνηση πρέπει να χρησιμοποιήσει την επιρροή που διαθέτει στη μεταβατική κυβέρνηση του Κιέβου προκειμένου αυτή να σταματήσει αμέσως τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη νοτιοανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε το ρωσικό ΥΠΕΞ σήμερα. Ο Λαβρόφ είπε επίσης ότι είναι σημαντικό ο διαμεσολαβητικός ρόλος τον οποίο διαδραματίζει ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη να ενταθεί ώστε να εξασφαλιστεί ότι το Κίεβο θα εφαρμόσει την διακήρυξη της Γενεύης για την αποκλιμάκωση των εντάσεων στην Ουκρανία.

    «Πιθανότητες για αυτό υπάρχουν ακόμη», ανέφερε η ανακοίνωση της ρωσικής διπλωματίας, προϋποτιθεμένου πως όλες οι περιφέρειες της Ουκρανίας θα εκπροσωπούνται σε έναν εθνικό διάλογο με αντικείμενο την τροποποίηση του Συντάγματος και προϋποτιθεμένου ότι οι «τρομοκράτες» της οργάνωσης Δεξιός Τομέας θα χαλιναγωγηθούν.

    [03] Στους 300 οι νεκροί από καταλίσθηση στο Αφγανιστάν

    Τουλάχιστον 300 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους στις κατολισθήσεις που μετέτρεψαν ένα χωριό στο βορειοανατολικό Αφγανιστάν σε τεράστιο «νεκροταφείο» ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές, ενώ προσέθεσαν ότι οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης ενδεχόμενων επιζώντων τερματίστηκαν.

    «Έχουμε μια λίστα με 300 επιβεβαιωμένους νεκρούς» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο κυβερνήτης, Σαχ Ουαλιουλάχ Αντίμπ, την ώρα που η αποστολή του ΟΗΕ στο Αφγανιστάν (Unama) χθες το βράδυ είχε κάνει λόγο για τουλάχιστον 350 νεκρούς.

    Ο ίδιος ο κυβερνήτης είχε σε μια πρώτη φάση εκτιμήσει ότι «2500 άνθρωποι θα μπορούσαν να έχουν σκοτωθεί».

    «Ο πρώτος απολογισμός που ανακοινώθηκε βασιζόταν σε μαρτυρίες και όχι στα τεχνικά μας συνεργεία. Πιστεύουμε ότι ο απολογισμός των νεκρών δεν θα ξεπεράσει τους 500 νεκρούς» διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο αναπληρωτής κυβερνήτης Μοχάμαντ Μπεντάρ.

    «Δε μπορούμε να συνεχίσουμε τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης (ενδεχόμενων επιζώντων), τα σπίτια έχουν θαφτεί σε βάθος πολλών μέτρων κάτω από το έδαφος» προσέθεσε την ίδια ώρα ο κυβερνήτης Αντίμπ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 3 May 2014 - 16:30:22 UTC