Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-05-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η αποφυλάκιση ή μη της Βίκυς Σταμάτη κρίνεται σήμερα από το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών
  • [02] Σοβαρές παραλείψεις του δήμου διαπιστώνει το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών, για το λούνα παρκ στο Ελληνικό
  • [03] Πληροφορίες για επτά εγκλωβισμένους μετανάστες στο σκάφος
  • [04] Χρ. Σταϊκούρας: Καμία μείωση στις συντάξεις του Δημοσίου
  • [05] Πολύ καλή είδηση χαρακτήρισε την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές, στέλεχος του ΔΝΤ
  • [06] «Τα σημάδια ανάκαμψης ενισχύονται»
  • [07] Ανοίγει αύριο το βιβλίο προσφορών για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας
  • [08] Αυτόματη ενημέρωση στοιχείων αστυνομικής ταυτότητας φορολογουμένων στο TAXISnet

  • [01] Η αποφυλάκιση ή μη της Βίκυς Σταμάτη κρίνεται σήμερα από το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών

    Απόφαση για το αν θα αποφυλακιστεί ή όχι η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, η οποία εκτίει ποινή κάθειρξης 12 ετών για παράνομες αμοιβές του συζύγου της από εξοπλιστικά προγράμματα, αναμένεται να λάβει σε λίγη ώρα το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών. Ενώπιον του δικαστηρίου συζητήθηκε σήμερα -απουσία της κ. Σταμάτη, που εκπροσωπήθηκε από τον συνήγορό της- η αίτηση αποφυλάκισης της και ήδη, έχει ζητήσει την απόρριψή της ο εισαγγελέας Έδρας. Ο εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε από το δικαστήριο να μην κάνει δεκτό το αίτημα της κ. Σταμάτη, καθώς έκρινε ότι δεν συντρέχουν οι λόγοι που επικαλείται η αιτούσα, ενώ -όπως τόνισε- σε λίγους μήνες θα προσδιοριστεί η δευτεροβάθμια δίκη για την υπόθεση των παράνομων αμοιβών του πρώην υπουργού Άμυνας και έτσι θα κριθεί εκ νέου η εμπλοκή και ποινική μεταχείριση της κατηγορουμένης.

    Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, κατέθεσαν στο δικαστήριο γιατροί, αλλά και συγγενικά πρόσωπα της κ. Βίκυς Σταμάτη, οι οποίοι αναφέρθηκαν στην κατάσταση της υγείας της και στην απόλυτη ανάγκη αποφυλάκισης της, ώστε να επανασυνδεθεί με τον ανήλικο γιο της.

    [02] Σοβαρές παραλείψεις του δήμου διαπιστώνει το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών, για το λούνα παρκ στο Ελληνικό

    Σοβαρές παραλείψεις του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, διαπιστώνει στο πόρισμά του το Σώμα Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ), σχετικά με την εξέταση τήρησης της νομιμότητας λειτουργίας του λούνα παρκ, πόρισμα το οποίο παρέλαβε σήμερα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, από τον γενικό γραμματέα του ΣΕΕΔΔ.

    Ήδη, το πόρισμα του ΣΕΕΔΔ, το οποίο μετά την εντολή του κ. Μητσοτάκη προς το Σώμα, ολοκληρώθηκε σε πέντε ημέρες διαβιβάστηκε τόσο στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, προκειμένου να συσχετιστεί με την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη και να αναζητηθούν οι τυχόν ποινικές ευθύνες όσο και στον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, Μανώλη Αγγελάκα, για την άσκηση της πειθαρχικής δίωξης σε βάρος των αρμοδίων οργάνων του δήμου.

    [03] Πληροφορίες για επτά εγκλωβισμένους μετανάστες στο σκάφος

    Για επτά εγκλωβισμένους παράτυπους μετανάστες εντός του σκάφους που ανετράπη τα ξημερώματα, στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Σάμου, κάνουν λόγο δύτες που συμμετέχουν στις έρευνες, σύμφωνα με πληροροφίες, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία της ρυμούλκησης του σκάφους στη στεριά.

    Λίγες ώρες ανασύρθηκαν δύο γυναίκες νεκρές, ενώ περισυνέλησαν σώοι 36 μετανάστες, εκ των οποίων, ένα μικρό κορίτσι μεταφέρθηκε στην Αθήνα, ενώ έξι άτομα νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Σάμου. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι διασωθέντες στο σκάφος επέβαιναν τουλάχιστον 60 άτομα.

    [04] Χρ. Σταϊκούρας: Καμία μείωση στις συντάξεις του Δημοσίου

    «Δεν εξετάζεται καμία παρέμβαση προς την κατεύθυνση της περαιτέρω μείωσης των συντάξεων που καταβάλλονται από το Δημόσιο» αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή στις 30 Απριλίου, έπειτα από ερώτηση που είχε καταθέσει η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρία Κόλλια Τσαρουχά για το ενδεχόμενο νέων περικοπών στις συντάξεις. Η βουλευτής αναφερόταν σε δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία, τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας εξετάζουν το ενδεχόμενο καθιέρωσης του μοντέλου που χρησιμοποιεί η Αυστραλία στο ασφαλιστικό, με το οποίο η σύνταξη συνδέεται με οικογενειακά και περιουσιακά στοιχεία και στηρίζεται ελάχιστα στον κρατικό προϋπολογισμό.

    [05] Πολύ καλή είδηση χαρακτήρισε την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές, στέλεχος του ΔΝΤ

    Πολύ καλή είδηση χαρακτήρισε την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Νομισματικών Υποθέσεων και Κεφαλαιαγορών του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Χοσέ Βινάλς, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Financial Times. Η έκδοση του 5ετούς ομολόγου είναι «ασφαλώς πολύ καλή είδηση όσον αφορά την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές», δήλωσε ο κ. Βινάλς. Επέστησε, όμως, την προσοχή να μην υπάρξει εφησυχασμός στην Αθήνα και αλλού, συμβουλεύοντας τους αξιωματούχους όλης της Ευρωζώνης ότι είναι «πολύ σημαντικό να υπάρχουν αποτελέσματα των πολιτικών σε όλα τα μέτωπα». Ο κ. Βινάλς προειδοποίησε για τον κίνδυνο το "ράλι" στις αγορές ομολόγων της Ευρωζώνης να τελειώσει με απογοήτευση, καθώς οι επενδυτές δανείζουν τώρα τις χώρες της με επιτόκια τα οποία υπονοούν ότι η πλήρης ανάρρωση της περιοχής θα επιτευχθεί χωρίς προβλήματα. «Βλέπουμε πολλές ενδείξεις που θα τις αποκαλούσα "τιμολόγηση της τελειότητας"», εννοώντας την τιμολόγηση πολύ καλών μελλοντικών αποτελεσμάτων. «Υπάρχει ο κίνδυνος να υπάρξει απογοήτευση, εάν τα αποτελέσματα δεν είναι τέλεια», δήλωσε το στέλεχος του ΔΝΤ. Ο κ. Βινάλς εξέφρασε την εκτίμηση ότι η απόδοση των 10ετών ομολόγων των χωρών της Ευρωζώνης θα αυξηθεί, καθώς θα αυξάνονται τα επιτόκια στις ΗΠΑ. «Είναι δύσκολο να πει κανείς (εάν θα συμβεί αυτήν τη φορά), αλλά με βάση την ιστορική εμπειρία μπορούμε να πούμε ότι όταν τα μακροπρόθεσμα επιτόκια έχουν αυξηθεί σημαντικά στις ΗΠΑ, τότε ακολουθούν αυξήσεις των επιτοκίων και αλλού, ιδιαίτερα στις αναπτυγμένες οικονομίες και την Ευρώπη» δήλωσε.

    [06] «Τα σημάδια ανάκαμψης ενισχύονται»

    «Τα σημάδια ανάκαμψης ενισχύονται» είναι ο τίτλος του κεφαλαίου των εαρινών οικονομικών προβλέψεων για την Ελλάδα που υιοθέτησε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία επιβεβαίωσε ότι το 2014 σηματοδοτεί την επιστροφή σε αναπτυξιακούς ρυθμούς. Σύμφωνα με την Επιτροπή, οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που προωθήθηκαν στις αγορές προϊόντων και υπηρεσιών οδήγησαν σε βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, που θα ενισχύσει τις εξαγωγές και τις επενδύσεις. Η Κομισιόν τονίζει ότι σε σχέση με τις φθινοπωρινές προβλέψεις που είχε δημοσιοποιήσει στις 5 Νοεμβρίου 2013 οι δείκτες εμπιστοσύνης έχουν βελτιωθεί, ιδιαίτερα για τους καταναλωτές και τις κατασκευές, ενώ το πρώτο δίμηνο του 2014 επιβεβαιώθηκε αύξηση στη βιομηχανική παραγωγή και σταθεροποίηση στις λιανικές πωλήσεις και τις άδειες κατασκευής. Η αναζωογόνηση των ελληνικών εξαγωγών αλλά και τα έσοδα στον τουρισμό και η ισχυρότερη ναυτιλία θα τονωθούν και από την ανάκαμψη στην ευρωζώνη, υποστηρίζει η Επιτροπή, η οποία προβλέπει ωστόσο μικρότερη μείωση των εισαγωγών σε σχέση με το 2013.

    Η Επιτροπή αναφέρει ακόμη ότι στην ανάπτυξη 2,9% το 2015 θα συμβάλουν καθοριστικά οι επενδύσεις και η ιδιωτική κατανάλωση, ενώ θετικές θα είναι οι επιπτώσεις από τις εξαγωγές και την πορεία της εσωτερικής ζήτησης. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Επιτροπής, η ανεργία έφτασε στο ανώτατο επίπεδο το 2013 με 27,3% και στην πτωτική πορεία που αρχίζει από φέτος θα συμβάλουν οι μεταρρυθμίσεις για τον καθορισμό των μισθών που είχαν ως αποτέλεσμα την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, τα προγράμματα απασχόλησης και η αύξηση των επενδύσεων. Η Κομισιόν σημειώνει επίσης ότι οι κίνδυνοι είναι ισορροπημένοι και σχετίζονται με τις γενικότερες γεωπολιτικές εξελίξεις στη περιοχή, ενώ επισημαίνεται ότι ενδεχόμενη επιβράδυνση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά την εμπιστοσύνη.

    Διαβάστε επίσης: Η ελάφρυνση του χρέους στο τραπέζι του Eurogroup

    [07] Ανοίγει αύριο το βιβλίο προσφορών για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας

    Ανοίγει αύριο, Τρίτη, το βιβλίο προσφορών για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας συνολικού ύψους 2,5 δισ. ευρώ. Στο πλαίσιο αυτό, η διοικητική ομάδα της Εθνικής Τράπεζας σε παρουσιάσεις που πραγματοποιούνται σε Ευρώπη και Ηνωμένες Πολιτείες συναντήθηκε με περισσότερους από 100 εκπροσώπους μεγάλων θεσμικών χαρτοφυλακίων, με το ενδιαφέρον σύμφωνα με πληροφορίες να είναι σημαντικό. Οι παρουσιάσεις ολοκληρώνονται σήμερα, ενώ την Παρασκευή το βράδυ θα καθοριστεί η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών. Το Σάββατο 10 τρέχοντος, θα πραγματοποιηθεί η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Εθνικής Τράπεζας για να εγκρίνει την τιμή διάθεσης των μετοχών και την ολοκλήρωση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας.

    [08] Αυτόματη ενημέρωση στοιχείων αστυνομικής ταυτότητας φορολογουμένων στο TAXISnet

    Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ) ανακοίνωσε σήμερα ότι, σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, προχώρησε σε ενημέρωση των ταυτοτήτων στο μητρώο φορολογουμένων της. Όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, η νέα διαδικασία, που θα ενεργοποιείται τακτικά, εξαλείφει την υποχρέωση για επίσκεψη στη ΔΟΥ για την αλλαγή τής ταυτότητας και συνεπακόλουθα μειώνει το σχετικό γραφειοκρατικό κόστος.

    Ωστόσο, οι φορολογούμενοι που αλλάζουν την ταυτότητά τους καλούνται να ελέγχουν στο TAXISnet τα στοιχεία μητρώου τους για την ορθότητα της ταυτότητας. Σε περίπτωση σωστής αναγραφής της δεν χρειάζεται να κάνουν καμία άλλη ενέργεια. Η έναρξη της διαδικασίας ενημέρωσης γίνεται στο πλαίσιο των αλλαγών των διαδικασιών της ΓΓΔΕ με στόχο την εξάλειψη της ανάγκης παρουσίας στις ΔΟΥ. Το επόμενο χρονικό διάστημα θα δοθεί έμφαση στις διαδικασίες μητρώου μετά και την ενεργοποίηση των περισσοτέρων δηλώσεων και πληρωμών μέσω της διαδικτυακής οδού.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 5 May 2014 - 10:30:25 UTC