Visit the Cyprus News Agency (CNA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-05-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παραπέμπεται σε δίκη ο Λ. Λαυρεντιάδης
  • [02] Ελαφρύς ο τραυματισμός του κυβερνήτη του πυροσβεστικού αεροπλάνου που ανετράπη στη θαλάσσια περιοχή της Μηχανιώνας
  • [03] Το πρόγραμμα "Μεταρρύθμιση του Δημοσίου Τομέα 2014-2020" παρουσίασε η E. Χριστοφιλοπούλου
  • [04] Τέλος στις ουρές των ανέργων για τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ
  • [05] Αυξημένη κατά 26% η κίνηση τον Απρίλιο για την AEGΕAN
  • [06] Swiss: Ζητείται ταξιδιώτης για να κάνει επί πληρωμή τον γύρο του κόσμου
  • [07] Ουκρανικό ελικόπτερο κατερρίφθη κοντά στη Σλαβιάνσκ

  • [01] Παραπέμπεται σε δίκη ο Λ. Λαυρεντιάδης

    Προσωρινά κρατούμενος παραμένει ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, σύμφωνα με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, που παραπέμπει τον ίδιο και 33 συγκατηγορουμένους του για την υπόθεση της PROTON BANK σε δίκη και διατάσσει την παραμονή, στη φυλακή, όσων εκ των κατηγορουμένων κρατούνται.

    Με το βούλευμά του, (αριθμ 695/2014) το Συμβούλιο Εφετών παραπέμπει ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την υπόθεση των επισφαλών δανειοδοτήσεων της PROTON BANK τόσο τον θεωρούμενο πρωταγωνιστή της υπόθεσης, όσο και επιχειρηματίες, αλλά και στελέχη της τράπεζας της επίμαχης περιόδου. Μεταξύ των 33 συγκατηγορουμένων του κ. Λαυρεντιάδη είναι οι Τρύφωνας Κολίντζας, Δημήτρης Αραμαντής, Αντώνης Αθανάσογλου, Σμαράγδα Λιαρμακοπούλου, αλλά και οι καταζητούμενοι Πέτρος Κυριακίδης και ο γιος του, Γιώργος.

    Οι κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί για την υπόθεση των θεωρούμενων επισφαλών δανειοδοτήσεων ύψους 700 εκατομμυρίων ευρώ, που φαίνεται να κατέληξαν σε εταιρείες συμφερόντων του κ. Λαυρεντιάδη, αφορούν συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης και ένταξη σε αυτή, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, απάτη και απιστία.

    [02] Ελαφρύς ο τραυματισμός του κυβερνήτη του πυροσβεστικού αεροπλάνου που ανετράπη στη θαλάσσια περιοχή της Μηχανιώνας

    Δεν εμπνέει ανησυχία η κατάσταση της υγείας του κυβερνήτη του πυροσβεστικού αεροσκάφους CL-415 της Πολεμικής Αεροπορίας, ο οποίος τραυματίσθηκε το μεσημέρι, όταν το αεροσκάφος του ανετράπη στη θαλάσσια περιοχή Αγγελοχωρίου, Νέας Μηχανιώνας, την ώρα που βρισκόταν στη διαδικασία προσθαλάσσωσης για υδροληψία, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης.

    Τα δύο μέλη του πληρώματος διασώθηκαν από το εμπορικό πλοίο «Thies Maersk», υπό σημαία Δανίας, επιβιβάστηκαν σε σκάφος του Λιμενικού Σώματος και διακομίστηκαν στο «424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαιδεύσεως» (424 ΓΣΝΕ) όπου διαπιστώθηκε ότι ο κυβερνήτης είχε υποστεί κάταγμα στο πόδι του.

    [03] Το πρόγραμμα "Μεταρρύθμιση του Δημοσίου Τομέα 2014-2020" παρουσίασε η E. Χριστοφιλοπούλου

    Το νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μεταρρύθμιση του Δημόσιου Τομέα 2014 - 2020» και το Σχέδιο Δράσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, παρουσίασε σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου, η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εύη Χριστοφιλοπούλου.

    Το νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα βασίζεται στην Εθνική Στρατηγική για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση και την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση και εξασφαλίζει τη μεγαλύτερη δυνατή συνέργεια. Επιπλέον:

    -Είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τις μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο. Καμία αλλαγή δεν μπορεί να γίνει μόνο με νομοθετικές παρεμβάσεις και υπουργικές αποφάσεις. Χρειάζονται συγκεκριμένοι πόροι για την υποστήριξή της. Σχεδόν ολοκληρωτικά οι πόροι αυτοί θα διατεθούν από το νέα ΕΣΠΑ.

    - Είναι το αποτέλεσμα εξαντλητικής διαβούλευσης με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Το ΥΔΜΗΔ προσπάθησε να ικανοποιήσει τις ανάγκες όλων των τομέων της οικονομίας (δικαιοσύνη, υγεία, κοινωνική ασφάλιση), εντάσσοντας όλα τα σημαντικά έργα στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα.

    [04] Τέλος στις ουρές των ανέργων για τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ

    Μέσω του διαδικτύου θα μπορούν από τον ερχόμενο Ιούνιο να ανανεώνουν την κάρτα ανεργίας, οι περίπου 1.000.000 άνεργοι, που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, είτε λαμβάνουν επίδομα ανεργίας, είτε όχι, με τροπολογία που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης. Το ίδιο ισχύει και για τις άλλες παροχές του Οργανισμού.

    Η τροπολογία προβλέπει τη διασύνδεση των συστημάτων του Οργανισμού Απασχόλησης με το πληροφοριακό σύστημα«Εργάνη» του υπουργείου Εργασίας, σύστημα το οποίο επιτρέπει την αξιόπιστη ηλεκτρονική καταγραφή των ροών της μισθωτής εργασίας και συνεπώς την άμεση ενημέρωση του ΟΑΕΔ για κάθε μεταβολή της εργασιακής κατάστασης των εγγεγραμμένων ανέργων του Οργανισμού.

    Έτσι, δεν απαιτείται πλέον η αυτοπρόσωπη παρουσία στις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ και προσκόμιση δικαιολογητικών.

    [05] Αυξημένη κατά 26% η κίνηση τον Απρίλιο για την AEGΕAN

    Αύξηση κατά 16% παρουσίασε το τετράμηνο Ιανουαρίου - Απριλίου 2014, η συνολική επιβατική κίνηση της AEGEAN - Olympic, φθάνοντας τους 2,3 εκατ. επιβάτες, 330.000 περισσότερους σε σχέση με το άθροισμα των επιβατών των δύο εταιρειών κατά το αντίστοιχο διάστημα του 2013.

    Ειδικότερα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΑΕGEAN η συνολική επιβατική κίνηση εξωτερικού παρουσίασε αύξηση 14% και ξεπέρασε τους 1 εκατ. επιβάτες, οι οποίοι ήταν αυξημένοι κατά 128.000 σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Ενδεικτικά, μόνο από το αεροδρόμιο της Αθήνας η αύξηση εξωτερικού ήταν στο 17% με 790.000 επιβάτες. Οι επιβάτες εσωτερικού ξεπέρασαν τους 1,3 εκατ., παρουσιάζοντας αύξηση κατά 20%. Μάλιστα, από το «Ελ.Βενιζέλος» ανήλθαν στους 1,1 εκατ., σημειώνοντας αύξηση 18%.

    [06] Swiss: Ζητείται ταξιδιώτης για να κάνει επί πληρωμή τον γύρο του κόσμου

    Η ελβετική αεροπορική εταιρεία Swiss προτίθεται να προσλάβει έναν. . . ταξιδιώτη που θα κάνει τον γύρο του κόσμου επί πληρωμή για έξι μήνες για να επιθεωρήσει τις υπηρεσίες που παρέχει η εταιρεία και να αφηγηθεί τις περιπέτειές του στον ιστότοπό της.

    Η διαδικασία πρόσληψης για την ονειρεμένη θέση εργασίας ξεκίνησε σήμερα και θα διαρκέσει πολλές εβδομάδες. Ο τυχερός που θα επιλεγεί μεταξύ όλων των υποψηφίων θα ανακοινωθεί τον Ιούλιο.

    Η αγγελία που δημοσίευσε η εταιρεία απευθύνεται σε "δημιουργικούς ανθρώπους, που έχουν πάθος με τα ταξίδια, τις ανακαλύψεις και τους νεωτερισμούς". Ο "τουρίστας" θα πρέπει να είναι Ελβετός ή υπήκοος χώρας-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να έχει συμπληρώσει τα 18.

    [07] Ουκρανικό ελικόπτερο κατερρίφθη κοντά στη Σλαβιάνσκ

    Ελικόπτερο του ουκρανικού στρατού κατερρίφθη σήμερα κοντά στην πόλη Σλαβιάνσκ στην ανατολική Ουκρανία, αλλά οι χειριστές του διασώθηκαν, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της χώρας.

    Το ελικόπτερο Mi-24, που δέχθηκε πυρά από βαρύ πυροβόλο όπλο, συνετρίβη σε έναν ποταμό. Το υπουργείο αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι το πλήρωμα του ελικοπτέρου κατάφερε να φτάσει σε ένα κοντινό στρατόπεδο, όμως δεν έδωσε πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας τους.

    Τουλάχιστον τρία ελικόπτερα του ουκρανικού στρατού έχουν καταρριφθεί από φιλορώσους αυτονομιστές από την αρχή της εξέγερσης στην ανατολική Ουκρανία στις αρχές του έτους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 5 May 2014 - 16:30:24 UTC