Read the Treaty of Lausanne (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-05-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] 'Εντονες αντεγκλήσεις και αντιπαραθέσεις κατά την ψήφιση του ν/σ για τις λαϊκές αγορές
  • [02] 'Ατυπο Συμβούλιο των υπουργών Γεωργίας της ΕΕ, στο Ζάππειο
  • [03] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της διαθεσιμότητας
  • [04] Περισσότεροι από 30 φιλορώσοι σκοτώθηκαν κατά τις συγκρούσεις στο Σλαβιάνσκ
  • [05] Ηλεκτρονική «μύτη» ανιχνεύει τον καρκίνο
  • [06] Οι νέοι άνδρες και οι ηλικιωμένες γυναίκες κινδυνεύουν περισσότερο να τραυματιστούν στον δρόμο

  • [01] 'Εντονες αντεγκλήσεις και αντιπαραθέσεις κατά την ψήφιση του ν/σ για τις λαϊκές αγορές

    Ύστερα από μια επεισοδιακή συνεδρίαση που κράτησε μέχρι τις 02:45 έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία, με τη στήριξη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για το υπαίθριο εμπόριο, ενώ σήμερα το βράδυ θα διεξαχθούν ονομαστικές ψηφοφορίες για σειρά επίμαχων άρθρων και τροπολογιών που έχει ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι συνεχείς αλλαγές σε επίμαχες διατάξεις, ακόμα και την τελευταία στιγμή της ψήφισής τους, και οι έντονες αντεκλίσεις και αντιπαραθέσεις που δεν επέτρεπαν να ολοκληρωθεί η συζήτηση του νομοσχέδιου χαρακτήρισαν τη χθεσινοβραδινή μαραθώνια συνεδρίαση στην Ολομέλεια της Βουλής.

    Ενδεικτικό του κλίματος και της έντασης που επικράτησε ήταν ότι, προς στιγμήν κινδύνεψε να μην ψηφιστεί η επίμαχη διάταξη για τον χρόνο διάρκειας των πανηγυριών στην οποία αντιδρούσαν και βουλευτές της ΝΔ. Τη στιγμή που ο προεδρεύων του Σώματος, Γιάννης Δριβελέγκας, ανακοίνωνε την ψήφισή της, ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κασσής εξέφρασε την αντίθεση του κόμματός του καθώς ο υπουργός Ανάπτυξης δεν είχε ορίσει ρητά την αλλαγή που είχαν ζητήσει τα κόμματα για την επιμήκυνση του χρόνου διάρκειας τους. Ένταση όμως που διήρκησε αρκετά λεπτά, σημειώθηκε και ανάμεσα στον Μιχάλη Κασσή και τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου που αντέδρασε έντονα στους προσωπικούς απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς που τής απηύθυνε ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ.

    [02] 'Ατυπο Συμβούλιο των υπουργών Γεωργίας της ΕΕ, στο Ζάππειο

    Η γεωργική ποικιλομορφία και η μετατροπή της σε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα είναι το μοναδικό θέμα συζήτησης στο Άτυπο Συμβούλιο υπουργών Γεωργίας της ΕΕ που πραγματοποιείται σήμερα στην Αθήνα, παρουσία του επιτρόπου Ντάτσιαν Τσιόλος. Ο κύριος στόχος της πρωτοβουλίας της ελληνικής Προεδρίας με τίτλο «aGRidiversity» είναι να φέρει τους Ευρωπαίους αγρότες και τους πολίτες πιο κοντά μεταξύ τους, αναδεικνύοντας τον πλούτο και την ποικιλομορφία της ευρωπαϊκής γεωργίας και ταυτόχρονα αυξάνοντας την ευαισθητοποίηση για την κοινή τους ιστορία και τις κοινές τους αξίες.

    Εκτός από τη διαφύλαξη και την προώθηση της γεωργικής ποικιλομορφίας, η προτεινόμενη πρωτοβουλία «aGRidiversity» στοχεύει στην ανάδειξη και προώθηση της συμβολής της γεωργίας στη μακροπρόθεσμη εξέλιξη της οικονομίας, της κοινωνίας και του περιβάλλοντος.

    [03] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της διαθεσιμότητας

    Πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της διαθεσιμότητας πραγματοποιούν το μεσημέρι, στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σχολικοί φύλακες, καθηγητές, καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού, Πανεπιστήμια κ.λπ. Η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει καλέσει σε μαζική συμμετοχή, ενώ για τη διευκόλυνση συμμετοχής των σχολικών φυλάκων στη συγκέντρωση, προκήρυξε 3ωρη στάση εργασίας από 12:00 -15:00. «Ήδη από τις 25 Απριλίου 2014, η συντριπτική πλειοψηφία των σχολικών φυλάκων πέρασαν το κατώφλι της ανεργίας και της ανέχειας αποδεικνύοντας πως εξαρχής ο στόχος της κυβέρνησης δεν ήταν ούτε η αναβάθμιση των δη μοσίων υπηρεσιών, ούτε η κινητικότητα. Μόνος στόχος ήταν οι μαζικές οριζόντιες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων στο βωμό των επιταγών της τρόικας» σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

    Από την πλευρά της η ΟΛΜΕ, προκειμένου να συμμετάσχουν οι εκπαιδευτικοί , έχει προκηρύξει 2ωρη στάση εργασίας 12:00 - 14:00 μ.μ. και 14:00 -16:00. «Η κυβέρνηση συνεχίζει να κρατά σε ομηρία 1.800 εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Εκπαιδευτικούς που έθεσε σε διαθεσιμότητα από τις 23/7/2013 και από τους οποίους κανείς μέχρι σήμερα δεν έχει τοποθετηθεί σε κάποια νέα θέση, παρά τις διαβεβαιώσεις των υπουργών Παιδείας και Διοικ. Μεταρρύθμισης» τονίζει η Ομοσπονδία των εκπαιδευτικών.

    [04] Περισσότεροι από 30 φιλορώσοι σκοτώθηκαν κατά τις συγκρούσεις στο Σλαβιάνσκ

    Περισσότεροι από 30 φιλορώσοι αυτονομιστές σκοτώθηκαν κατά τις συγκρούσεις κοντά στην πόλη Σλαβιάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας, δήλωσε σήμερα ο ουκρανός υπουργός Εσωτερικών Αρσέν Αβάκοφ. «Υπολογίζουμε ότι οι τρομοκράτες έχασαν περισσότερους από 30 ανθρώπους» έγραψε στη σελίδα του στο Facebook. Ενοπλοι έστησαν χθες ενέδρα στις ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις προκαλώντας σφοδρές συγκρούσεις κοντά στο Σλαβιάνσκ, κατά τη διάρκεια των οποίων τέσσερις Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και 20 τραυματίσθηκαν. Χθες, οι φιλορωσικές δυνάμεις είχαν ανακοινώσει ότι τέσσερα μέλη τους σκοτώθηκαν κατά τις συγκρούσεις.

    Στο Ντονέτσκ, η υπηρεσία Τύπου του αεροδρομίου ανακοίνωσε σήμερα την «προσωρινή διακοπή» όλων των πτήσεων από και προς το αεροδρόμιο, χωρίς να δώσει εξηγήσεις. Η απόφαση ελήφθη από τις ουκρανικές αεροπορικές αρχές. «Προς το παρόν δεν έχουμε άλλες πληροφορίες» δήλωσε ο εκπρόσωπος του αεροδρομίου.

    [05] Ηλεκτρονική «μύτη» ανιχνεύει τον καρκίνο

    Μία νέα μη επεμβατική τεχνική επιτρέπει τη διάγνωση του καρκίνου του προστάτη στα ούρα - ή μάλλον λίγο πάνω από αυτά. Πρόκειται για μια ηλεκτρονική «μύτη», που μυρίζει από κοντινή απόσταση τα ούρα και μπορεί να διακρίνει τον όγκο του προστάτη από την απλή και καλοήθη υπερπλασία του οργάνου. Τα αποτελέσματα, από άποψη αξιοπιστίας, είναι περίπου ανάλογα με αυτά που πετυχαίνει η εξέταση του ειδικού προστατικού αντιγόνου (PSA) στο αίμα.

    Η τεχνολογία της ηλεκτρονικής «μύτης» αρχίζει να δοκιμάζεται και να εφαρμόζεται σε όλο και περισσότερες περιπτώσεις, στην ιατρική και σε άλλα πεδία (γεωργία, ποιότητα τροφίμων, στρατιωτικές εφαρμογές κ.α.). Η έγκαιρη ανίχνευση του καρκίνου είναι από τους κατ? εξοχήν τομείς όπου γίνεται προσπάθεια να αξιοποιηθεί (π.χ. του καρκίνου των πνευμόνων, μυρίζοντας την αναπνοή των ασθενών).

    [06] Οι νέοι άνδρες και οι ηλικιωμένες γυναίκες κινδυνεύουν περισσότερο να τραυματιστούν στον δρόμο

    Οι νέοι άνδρες είναι πιθανότερο να κάνουν κάποια απερισκεψία, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν σε τροχαίο ατύχημα, είτε οδηγώντας, είτε διασχίζοντας κάποιο δρόμο ως πεζοί. Όμως, σε πιο προχωρημένη ηλικία, η κατάσταση αντιστρέφεται και ο αυξημένος κίνδυνος, τόσο για τους οδηγούς, όσο και για τους πεζούς, αφορά πρωτίστως τις γυναίκες της μέσης και τρίτης ηλικίας, σύμφωνα με μια νέα ισπανική έρευνα.

    Οι ερευνητές της Υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας της Βαρκελώνης, με επικεφαλής την Έλενα Σανταμαρίνα Ρούμπιο, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Accident, Analysis and Prevention» (Ατύχημα, Ανάλυση και Πρόβλεψη), μελέτησαν στοιχεία για περίπου 100.000 ανθρώπους, αναλύοντας το «προφίλ» των κινδύνων ανάλογα με το φύλο και την ηλικία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 6 May 2014 - 8:30:23 UTC