Visit the Infoxenios - Tourist information about Greece Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-05-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Μ. Νίμιτς σε Αθήνα και Σκόπια στις αρχές Ιουλίου
  • [02] Ο καθηγητής Αντ. Μακρυδημήτρης νέος πρόεδρος της ΝΕΡΙΤ
  • [03] Χρ. Σταϊκούρας: Ρεαλιστικοί οι στόχοι για τους ρυθμούς ανάπτυξης
  • [04] Ξεκίνησε η δίκη 255 αντικυβερνητικών διαδηλωτών στην Τουρκία
  • [05] Πωλείται βουνό σε. . . τιμή ευκαιρίας!

  • [01] Ο Μ. Νίμιτς σε Αθήνα και Σκόπια στις αρχές Ιουλίου

    Ο προσωπικός απεσταλμένος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στις συνομιλίες μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ, Μάθιου Νίμιτς, αναμένεται να επισκεφθεί την Αθήνα και τα Σκόπια στις αρχές Ιουλίου, όπως δήλωσε μετά τη σημερινή συνάντησή του με τους αντιπροσώπους των δύο χωρών, πρέσβεις Αδαμάντιο Βασιλάκη και Ζόραν Γιολέβσκι, αντίστοιχα, στην έδρα του ΟΗΕ.

    Ο κ. Νίμιτις ανέφερε ότι έγινε «επανεξέταση» των θέσεων της κάθε πλευράς και πως δεν παρουσιάστηκαν από μέρους του «νέες ιδέες».

    Ο αντιπρόσωπος της Ελλάδας, πρέσβης Αδαμάντιος Βασιλάκης, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι δεν υπήρξε καμία διαφοροποίηση των θέσεων της ΠΓΔΜ, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «η Ελλάδα επιθυμεί να υπάρξει λύση, αλλά η άλλη πλευρά δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα μέχρι σήμερα. Βρίσκεται στη θέση που ήταν το 1995».

    [02] Ο καθηγητής Αντ. Μακρυδημήτρης νέος πρόεδρος της ΝΕΡΙΤ

    Ο καθηγητής Διοικητικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αντώνης Μακρυδημήτρης, είναι ο νέος πρόεδρος της ΝΕΡΙΤ. «Πρόκειται για εξαιρετικό γνώστη της Δημόσιας Διοίκησης» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου, Θ. Φορτσάκης.

    Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της ΝΕΡΙΤ «στη νέα φάση στην οποία εισέρχεται η εταιρεία, το Διοικητικό Συμβούλιο θα λειτουργεί συλλογικά και θα βρίσκεται σε στενή συνεργασία με το Εποπτικό Συμβούλιο, το οποίο και διασφαλίζει την ανεξάρτητη λειτουργία της, μακριά από οποιασδήποτε μορφής παρεμβάσεις στο έργο της διοίκησης». Σημειώνεται εξάλλου, πως «τους τελευταίους επτά μήνες μετά τον ορισμό της διοίκησης της ΝΕΡΙΤ και υπό την προεδρία του κ. Γιώργου Προκοπάκη, έγιναν σημαντικά βήματα για τη δημιουργία και λειτουργία του νέου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα. Τα βήματα αυτά θα γίνουν ακόμα πιο σταθερά και γοργά το ερχόμενο διάστημα».

    [03] Χρ. Σταϊκούρας: Ρεαλιστικοί οι στόχοι για τους ρυθμούς ανάπτυξης

    «Η χώρα έχει εισέλθει από πέρσι σε μια μακρά περίοδο υψηλών και βιώσιμων πρωτογενών πλεονασμάτων. Οι στόχοι του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής, 2015-2018, είναι δύσκολοι και όχι ανέφικτοι, ενώ οι παραδοχές του Προγράμματος για τους μελλοντικούς ρυθμούς ανάπτυξης, είναι ρεαλιστικές, αν όχι και συντηρητικές» ανέφερε στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

    Κατά τη σημερινή, δεύτερη και τελευταία ημέρα συζήτησης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος στην Επιτροπή Οικονομικών, ο κος Σταϊκούρας υπερασπίστηκε τις εκτιμήσεις του νομοσχεδίου, τονίζοντας επανειλημμένα πως οι προβλέψεις του φέρουν τη σύμφωνη γνώμη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και εδράζονται σε στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ επικυρωμένα από την EUROSTAT. Η έξοδος της ελληνικής οικονομίας από την ύφεση, πραγματοποιείται ήδη από φέτος, και αναμένεται να βασιστεί σε πόρους ύψους 33,3 δισ. για την περίοδο 2014-2018. Όσο για τις τρέχουσες χρηματοδοτικές ανάγκες του Δημοσίου, αν και είναι καλυμμένες για τους προσεχείς 12 μήνες, δεν αποκλείεται στη συνέχεια να υπάρξει νέα έκδοση κρατικού ομολόγου ύψους 3 έως 6 δισ. ευρώ.

    [04] Ξεκίνησε η δίκη 255 αντικυβερνητικών διαδηλωτών στην Τουρκία

    Ξεκίνησε σήμερα σε δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης η δίκη 255 προσώπων που κατηγορούνται ότι συμμετείχαν στο κύμα των βίαιων διαδηλώσεων κατά της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το οποίο συγκλόνισε την Τουρκία σχεδόν ένα χρόνο πριν.

    Οι διαδηλωτές αυτοί, περιλαμβανομένων 7 ξένων υπηκόων, κατηγορούνται για διάφορα αδικήματα, όπως παραβιάσεις του δικαιώματος στις διαδηλώσεις, πρόκληση υλικών ζημιών σε ιδιωτικές περιουσίες ή χώρους λατρείας, επίθεση, αντίσταση κατά της αρχής ή τραυματισμούς μελών των δυνάμεων επιβολής της τάξης ή και κλοπών, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Do?an.

    O εισαγγελέας ζήτησε να τους επιβληθούν ποινές που φθάνουν έως τα 12 χρόνια κάθειρξης.

    [05] Πωλείται βουνό σε. . . τιμή ευκαιρίας!

    Ένα ολόκληρο βουνό στο εθνικό πάρκο της Λέικ Ντίστρικτ, στη βορειοδυτική Αγγλία, προσφέρει προς πώληση ένας Βρετανός αριστοκράτης για να μπορέσει να πληρώσει τον φόρο κληρονομιάς από την περιουσία που του άφησε ο πατέρας του.

    Το όρος Μπλενκάθρα, ύψους 869 μέτρων, είναι πολύ γνωστό στους λάτρεις της φύσης και, εδώ και 400 χρόνια, αποτελεί το καμάρι της οικογένιεας Λόουθερ. "Θα είναι πραγματικά μια μεγάλη απώλεια", δήλωσε σήμερα χαρακτηριστικά ο ιδιοκτήτης του βουνού, Χιού Λόουθερ, κόμης του Λονσντέιλ, εξηγώντας στο BBC γιατί κατέληξε στην απόφαση να πωλήσει αυτό το "κόσμημα" έναντι 1,75 εκ. λιρών (περίπου 2,12 εκ. ευρώ).

    Με το ποσό αυτό ο κόμης ελπίζει ότι θα πληρώσει ένα μέρος από τα 9 εκατομμύρια λίρες που χρωστά στην εφορία ως φόρο κληρονομιάς, μετά τον θάνατο του πατέρα του, το 2006.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 6 May 2014 - 18:30:24 UTC