Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-05-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πεντακάθαρες οι ελληνικές θάλασσες
  • [02] Υπερκαλύφθηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας
  • [03] Ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Ρέντσι έδωσε η γερουσία
  • [04] Αναβολή του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία, ζήτησε ο Πούτιν από τους αυτονομιστές

  • [01] Πεντακάθαρες οι ελληνικές θάλασσες

    Tο 94% περίπου των υδάτων κολύμβησης της Ελλάδας ταξινομείται σε εξαιρετική ποιότητα, ενώ πρακτικά, το σύνολο (99,8%) είναι κατάλληλο για κολύμβηση, σύμφωνα με την Εθνική Έκθεση αξιολόγησης της ποιότητας των υδάτων κολύμβησης της χώρας για το 2014.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με την επεξεργασία των αποτελεσμάτων, 2016 σημεία (93,8%) ταξινομούνται στην κατηγορία «εξαιρετικής ποιότητας», 111 σημεία (5,2%) χαρακτηρίζονται ως «καλής ποιότητας», 18 σημεία (0,8%) χαρακτηρίζονται ως «επαρκούς ποιότητας» και μόνο 5 σημεία (0,2%) ως «ανεπαρκούς ποιότητας».

    «Η θάλασσα και οι ακτές μας είναι συγκριτικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για τη χώρα», δήλωσε σχετικά ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ Νίκος Ταγαράς, τονίζοντας, ότι «ενόψει του καλοκαιριού αποδεικνύεται, με επιστημονικά χαρακτηριστικά, η ποιότητα τους». Ταυτόχρονα, ο κ. Ταγαράς επεσήμανε πως «είναι διαρκής υποχρέωση όλων μας, πολιτείας και πολιτών, να διαφυλάξουμε αυτόν τον ανεκτίμητο θαλάσσιο θησαυρό μας.»

    [02] Υπερκαλύφθηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας

    Υπερκαλύφθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας, καθώς οι προσφορές που κατατέθηκαν χθες, πρώτη ημέρα του ανοίγματος του βιβλίου προσφορών για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας συνολικού ύψους 2,5 δισ. ευρώ, υπερκάλυψαν την έκδοση.

    Αύριο κλείνει το βιβλίο προσφορών και την Παρασκευή ανακοινώνεται η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών που θα καθοριστεί με βάση τις προσφορές των επενδυτών.

    Το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Εθνικής Τράπεζας για να εγκρίνει την τιμή διάθεσης των μετοχών και την ολοκλήρωση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας.

    [03] Ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Ρέντσι έδωσε η γερουσία

    Η γερουσία της Ιταλίας έδωσε σήμερα ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του Ματέο Ρέντσι με 158 ψήφους υπέρ και 122 κατά, μετά τη σύνδεση της έγκρισης του νέου νομοθετικού πλαισίου με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης από την κυβέρνηση συνασπισμού.

    Η κυβέρνηση Ρέντσι συνέδεσε τη διαδικασία έγκρισης των μεταρρυθμίσεων στα εργασιακά, ιδίως τη δυνατότητα ανανέωσης των συμβάσεων έργου ορισμένου χρόνου μέχρι και για μια τριετία, με ψήφο εμπιστοσύνης.

    Γερουσιαστές του Κινήματος Πέντε Αστέρων κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τη χορήγηση ψήφου εμπιστοσύνης προχώρησαν σε μια θεαματική διαμαρτυρία, φορώντας χειροπέδες και υποστηρίζοντας ότι «σήμερα πεθαίνει η Δημοκρατία».

    [04] Αναβολή του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία, ζήτησε ο Πούτιν από τους αυτονομιστές

    Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ζήτησε σήμερα από τους φιλορώσους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία να αναβάλλουν το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της περιοχής και δήλωσε ότι η Μόσχα έχει αποσύρει τα στρατεύματά της από τα ουκρανικά σύνορα.

    Ο Πούτιν πρόσθεσε ότι αυτό θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για έναν διάλογο μεταξύ των αρχών του Κιέβου και των αυτονομιστών, κάποιοι από τους οποίους ζητούν μεγαλύτερη αυτονομία για την περιοχή της ανατολικής Ουκρανίας, ενώ άλλοι ζητούν την απόσχισή της.

    Ο Ρώσος Πρόεδρος επεσήμανε ότι τα ρωσικά στρατεύματα που είχαν αναπτυχθεί κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, όπου σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΝΑΤΟ στα τέλη Απριλίου υπήρχαν έως 40.000 άνδρες, έχουν αποσυρθεί.

    Ο Πούτιν έκανε τις δηλώσεις αυτές έπειτα από μια συνάντηση που είχε με τον Ντιντιέ Μπουρκχάλτερ πρόεδρο του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).

    Ο Μπουρκχάλτερ από την πλευρά του επεσήμανε ότι ο ΟΑΣΕ θα προτείνει σύντομα έναν «οδικό χάρτη» για την αποκλιμάκωση της έντασης στην Ουκρανία.

    Οι αυτονομιστές της επαρχίας Ντονέτσκ ανακοίνωσαν ότι θα εξετάσουν το αίτημα του Ρώσου Προέδρου στη διάρκεια της αυριανής συνεδρίασης του λαϊκού συμβουλίου.

    Το ΝΑΤΟ δεν έχει καμία ένδειξη ότι η Ρωσία έχει αποσύρει τις δυνάμεις της από τα σύνορα με την Ουκρανία, παρά τις σχετικές διαβεβαιώσεις του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε αξιωματικός της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 7 May 2014 - 16:30:25 UTC