Find out about The HR-Net Group Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-05-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Με παρέμβασή μας, επιβεβαιώθηκε το ακατάσχετο του κοινωνικού μερίσματος
  • [02] Μία νεκρή και τρεις τραυματίες σε τροχαίο, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
  • [03] Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poors αναβάθμισε την προοπτική της Πορτογαλίας
  • [04] Εθνική Τράπεζα: Το κοινωνικό μέρισμα δεν κατάσχεται, ούτε συμψηφίζεται με οφειλές
  • [05] Ξεκίνησε η καταβολή του κοινωνικού μερίσματος
  • [06] Επίκληση στον πατριωτισμό έκανε ο Βλ. Πούτιν, κατά την έναρξη της παρέλασης στην Κόκκινη Πλατεία
  • [07] Δέκα χρόνια Διεθνές Φεστιβάλ Αιγαίου, στη Σύρο
  • [08] Δημιουργήθηκε συσκευή που εμφυτεύεται στον εγκέφαλο και ρίχνει την πίεση

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Με παρέμβασή μας, επιβεβαιώθηκε το ακατάσχετο του κοινωνικού μερίσματος

    Με τηλεφωνική επικοινωνία που είχε νωρίτερα ο Χρήστος Πρωτόπαπας με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, σύμφωνα με πηγές της Χαρ. Τρικούπη, το ΠΑΣΟΚ ζήτησε και συνεννοήθηκε, να δοθεί εντολή στις τράπεζες να μην παραβιάζεται ο νόμος κατά τον οποίο δεν μπορεί να παρακρατείται το κοινωνικό μέρισμα είτε αυτό αφορά οφειλές προς το δημόσιο είτε αφορά οφειλές προς τις τράπεζες.

    Εν τω μεταξύ, μιλώντας στην εν εξελίξει συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι η δική μας παρέμβαση επιβεβαίωσε το ακατάσχετο του κοινωνικού μερίσματος

    [02] Μία νεκρή και τρεις τραυματίες σε τροχαίο, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

    Μία νεκρή και τρεις τραυματίες, από τους οποίους ένας σοβαρά, είναι ο απολογισμός τροχαίου δυστυχήματος που σημειώθηκε μετά τα μεσάνυχτα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το περιστατικό συνέβη επί της οδού Εθνικής Αμύνης, όταν Ι.Χ. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ένας 45χρονος, εξερχόμενο από χώρο στάθμευσης, συγκρούστηκε με δίκυκλο που οδηγούσε ένας 26χρονος και στο οποίο επέβαινε μία 23χρονη. Το δίκυκλο, με τη σειρά του, ξέφυγε από την πορεία του και συγκρούστηκε με δεύτερο δίκυκλο το οποίο έπεσε διαδοχικά πάνω σε τρία σταθμευμένα οχήματα. Αποτέλεσμα ήταν να χάσει τη ζωή της η 23χρονη και να τραυματιστεί σοβαρά ο 26χρονος, ενώ ελαφρά τραυματίστηκαν οι επιβαίνοντες στο δεύτερο δίκυκλο, ένας 25χρονος κι ένας 24χρονος.

    Ο 45χρονος οδηγός του Ι.Χ. αυτοκινήτου συνελήφθη και ανακρίνεται. Για το περιστατικό διενεργείται προανάκριση.

    [03] Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poors αναβάθμισε την προοπτική της Πορτογαλίας

    Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poors αναβάθμισε σήμερα την προοπτική του για την Πορτογαλία σε «σταθερή» από «αρνητική» και διατήρησε την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας σε BB. Η αναβάθμιση της προοπτικής αναμενόταν από μερικούς αναλυτές και διατυπώθηκε μετά την ανακοίνωση της Πορτογαλίας την Κυριακή για την έξοδό της από το τριετές πακέτο διάσωσης 78 δισεκατομμυρίων ευρώ αυτό το μήνα χωρίς προληπτική πιστωτική γραμμή.

    [04] Εθνική Τράπεζα: Το κοινωνικό μέρισμα δεν κατάσχεται, ούτε συμψηφίζεται με οφειλές

    Η Εθνική Τράπεζα, σε σημερινή της ανακοίνωση αναφέρει ότι «σε εφαρμογή του Νόμου, το κοινωνικό μέρισμα δεν κατάσχεται, ούτε συμψηφίζεται με οφειλές και κατά συνέπεια πιστώνεται κανονικά στους λογαριασμούς των δικαιούχων». «Σε περίπτωση που εκ λάθους ή αβλεψίας έγινε παρακράτηση ή συμψηφισμός, αποδεσμεύεται άμεσα και αποδίδεται στο δικαιούχο» προστίθεται στην ανακοίνωση.

    [05] Ξεκίνησε η καταβολή του κοινωνικού μερίσματος

    Οι λογαριασμοί 205.912 νοικοκυριών που υπέβαλαν αιτήσεις για το «κοινωνικό μέρισμα», μέχρι τις 3 Μαϊου, πιστώθηκαν σήμερα, δηλαδή στις πρώτες 17 ημέρες που λειτούργησε το σύστημα υποβολής αιτήσεων και οι οποίες έγιναν αποδεκτές, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών στην οποία τονίζεται ότι «ξεκίνησε η καταβολή του κοινωνικού μερίσματος, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της κυβέρνησης και την προβλεπόμενη διαδικασία».

    Το συνολικό ποσό που πιστώθηκε σε αυτούς τους λογαριασμούς ανέρχεται στα 133,2 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι μετά τη δημοσιοποίηση περιπτώσεων κατάσχεσης του κοινωνικού μερίσματος από τράπεζες, τόσο ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, όσο και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, επικοινώνησαν με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών και ζήτησαν να εφαρμοστεί ο νόμος. Υπενθυμίζεται ότι με βάση τον νόμο, το κοινωνικό μέρισμα καταβάλλεται εφάπαξ, είναι αφορολόγητο, δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, δεν κατάσχεται ούτε συμψηφίζεται με ήδη βεβαιωμένα χρέη προς το Δημόσιο ή πιστωτικά ιδρύματα και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή του ΕΚΑΣ ή οποιασδήποτε άλλης παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

    Διαβάστε επίσης:

    Εθνική Τράπεζα: Το κοινωνικό μέρισμα δεν κατάσχεται, ούτε συμψηφίζεται με οφειλές

    Ευ. Βενιζέλος: Με παρέμβασή μας, επιβεβαιώθηκε το ακατάσχετο του κοινωνικού μερίσματος

    [06] Επίκληση στον πατριωτισμό έκανε ο Βλ. Πούτιν, κατά την έναρξη της παρέλασης στην Κόκκινη Πλατεία

    Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν χαιρέτισε «την ισχύ του θριάμβου του πατριωτισμού» κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης για την επέτειο της νίκης του 1945 επί της ναζιστικής Γερμανίας, που άρχισε στην Κόκκινη Πλατεία, εν μέσω της κρίσης στην Ουκρανία και μετά την προσάρτηση της Κριμαίας στη ρωσική επικράτεια. Η 9η Μαΐου «είναι η γιορτή του θριάμβου της παντοδύναμης ισχύος του πατριωτισμού, κατά τη διάρκεια της οποίας αισθανόμαστε με έναν ιδιαίτερο τρόπο τι σημαίνει να είσαι πιστός στην Πατρίδα και πόσο σημαντική είναι η υπεράπσιση των συμφερόντων της» , δήλωσε κατά την ομιλία του ενώπιον των παλαιών πολεμιστών του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

    Περί τους 11.000 στρατιώτες συμμετέχουν στην εκδήλωση αυτή της ρωσικής στρατιωτiκής ισχύος, την οποία παρακολουθούν ο ρώσος πρόεδρος, ο πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ και ο υπουργός Αμυνας Σεργκέι Σόιγκου.

    [07] Δέκα χρόνια Διεθνές Φεστιβάλ Αιγαίου, στη Σύρο

    Το φεστιβάλ που έγινε θεσμός τα τελευταία δέκα χρόνια, ανοίγει και πάλι τις πύλες του στο κοινό, για να γεμίσει με μαγικές μουσικές στιγμές την Ερμούπολη της Σύρου, από τις 6 έως τις 19 Ιουλίου. Πρόκειται για το ετήσιο Διεθνές Φεστιβάλ Αιγαίου, που πραγματοποιείται με την υποστήριξη του διεθνούς φήμης μαέστρου Πήτερ Τιμπόρις, σε συνεργασία με τον δήμο Σύρου - Ερμούπολης και τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού.

    Παράλληλα με τον εορτασμό των δέκα χρόνων τού φεστιβάλ, συμπληρώνονται φέτος 150 χρόνια από τα εγκαίνια του θεάτρου «Απόλλων» που πραγματοποιήθηκαν τον Απρίλιο του 1864, με την παρουσίαση του «Rigoletto» του Βέρντι. Ο ενάμισης αιώνας ζωής του θεάτρου θα γιορτασθεί με την ίδια όπερα, υπό τη διεύθυνση του γενικού και καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ, μαέστρου Πήτερ Τιμπόρις.

    [08] Δημιουργήθηκε συσκευή που εμφυτεύεται στον εγκέφαλο και ρίχνει την πίεση

    Μια συσκευή που εμφυτεύεται στον εγκέφαλο και, στέλνοντας ηλεκτρικά σήματα σε αυτόν, προκαλεί σημαντική πτώση της αρτηριακής πίεσης, κατασκεύασαν Γερμανοί ερευνητές. Η συσκευή δοκιμάστηκε με επιτυχία σε πειραματόζωα, οδηγώντας σε μείωση της πίεσής τους κατά τουλάχιστον 40%, χωρίς να υπάρξουν κάποιες σοβαρές παρενέργειες. Η νέα μέθοδος μπορεί μελλοντικά να αποτελέσει μια εναλλακτική λύση για πολλούς ασθενείς που δεν ανταποκρίνονται στα υπάρχοντα αντι-υπερτασικά φάρμακα.

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Ντένις Πλάχτα του Εργαστηρίου Βιοϊατρικής Μικροτεχνολογίας του Πανεπιστημίου του Φράιμπουργκ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό νευρωνικής μηχανικής «Journal of Neural Engineering», πειραματίστηκαν με πέντε αρσενικούς αρουραίους. Η συσκευή διαθέτει 24 ηλεκτρόδια και έχει μήκος δύο εκατοστών και διάμετρο 0,8 χιλιοστών, ενώ εκπέμπει 40 ηλεκτρικούς παλμούς ανά δευτερόλεπτο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 9 May 2014 - 8:30:27 UTC