Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-05-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προβάδισμα στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, δίνει νέα δημοσκόπηση
  • [02] Όλγα Κεφαλογιάννη: Η ελάφρυνση της γραφειοκρατίας, το ισχυρό μήνυμα στους Αυστραλούς επενδυτές
  • [03] Συνελήφθη 25χρονος για παιδική πορνογραφία
  • [04] Στην ψηφιακή εποχή περνά ο ΟΣΕ
  • [05] Υπόθεση περικοπής εφάπαξ δημοσίου υπαλλήλου, συζητήθηκε στο ΣτΕ
  • [06] Ενδιαφέρον από πέντε επενδυτές για τον ΑΔΜΗΕ
  • [07] Ψηφίστηκε το Μεσοπρόθεσμο
  • [08] Ι. Στουρνάρας: Τελευταίο στοίχημα της ελληνικής οικονομίας η οριστική διευθέτηση του δημόσιου χρέους
  • [09] Ο Νιγηριανός πρόεδρος θεωρεί ότι οι μαθήτριες που απήχθησαν από την Μπόκο Χαράμ βρίσκονται στην χώρα

  • [01] Προβάδισμα στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, δίνει νέα δημοσκόπηση

    Προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, κατά 1,4%, καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρείας e-voice, που διενεργήθηκε το τελευταίο 48ωρο για λογαριασμό της εφημερίδας «Παρασκήνιο».

    Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 22,5% των ερωτηθέντων ψηφοφόρων και ο ΣΥΡΙΖΑ 21,1%. Τρίτο κόμμα στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων έρχεται με 7,7% Το Ποτάμι, ενώ αισθητή εμφανίζεται η άνοδος της ΕΛΙΑΣ, με ποσοστό 7%.

    Σταθερά, σε σύγκριση με τις προηγούμενες δημοσκοπήσεις της ίδιας εταιρείας, παραμένουν τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής (6,4%) και του ΚΚΕ (6%), ενώ για οι ΑΝΕΛ συγκεντρώνουν 3,6%.

    Αναποφάσιστοι δηλώνουν 12,3% των ερωτηθέντων ψηφοφόρων.

    [02] Όλγα Κεφαλογιάννη: Η ελάφρυνση της γραφειοκρατίας, το ισχυρό μήνυμα στους Αυστραλούς επενδυτές

    «Η επίσκεψή μου είναι και μια αφετηρία μεγαλύτερης προβολής της Ελλάδας στην Αυστραλία», «μία πολύ καλή αγορά στην οποία δεν έχουμε δώσει την έμφαση που έπρεπε» σημειώνει η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, σε συνέντευξή της στη WebTv του ΑΠΕ-ΜΠΕ, λίγο πριν αναχωρήσει για ένα σύντομο και περιεκτικό ταξίδι στην Αυστραλία. Με λυμένο στη βαλίτσα της το μεγάλο θέμα της γραφειοκρατίας, που αποθάρρυνε έως τώρα τους επενδυτές, δηλώνει «πολύ αισιόδοξη ότι η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει και φέτος, και τις χρονιές που έρχονται να μεγιστοποιήσει τα οφέλη της από τον τουρισμό». Στη μακρινή ήπειρο θα υπογράψει και μία σημαντική συμφωνία για την κινητικότητα των νέων, που θα τους επιτρέπει διακοπές μετά εργασίας, για έναν χρόνο, στις δύο χώρες.

    «Είναι ένα ταξίδι που ξεκίνησε ύστερα από πρόσκληση της κυβέρνησης της Αυστραλίας» εξηγεί η κ. Κεφαλογιάννη και προσθέτει: «Αυτή είναι μία ευκαιρία για να έρθουμε σε επαφή, όχι μόνο με την ομογένεια για την οποία ξέρουμε πολύ καλά ότι είναι δυναμική και πολυάριθμη, αλλά και με Αυστραλούς, οι οποίοι ενδιαφέρονται να επισκεφθούν τη χώρα μας και να επενδύσουν. Γι αυτό, άλλωστε, και το επίσημο πρόγραμμα της επίσκεψής μας ξεκινάει με ομιλία μου στο επιμελητήριο της Μελβούρνης, όπου θα εκθέσω όλες τις επενδυτικές ευκαιρίες που μπορούν να έχουν Αυστραλοί και Ελληνοαυστραλοί στην Ελλάδα».

    [03] Συνελήφθη 25χρονος για παιδική πορνογραφία

    Για παιδική πορνογραφία συνελήφθη ένας 25χρονος, ο οποίος σύμφωνα με την αστυνομία, διαχειριζόταν προφίλ σε ειδικό πρόγραμμα ανταλλαγής αρχείων του διαδικτύου μέσω του οποίου διαμοίραζε υλικό αυτού του είδους σε άλλους χρήστες.

    Από την αστυνομική έρευνα βρέθηκαν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα τρεις ηλεκτρονικοί φάκελοι με αρχεία βίντεο παιδικής πορνογραφίας, τα οποία και διαμοίραζε σε χρήστες του διαδικτύου.

    Για την υπόθεση ενημερώθηκαν οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές οι οποίες εξέδωσαν βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών και σε συνεργασία με την εταιρεία υπηρεσιών διαδικτύου, προέκυψαν τα στοιχεία του συλληφθέντα.

    [04] Στην ψηφιακή εποχή περνά ο ΟΣΕ

    Στην ψηφιακή εποχή περνά η ενημέρωση των δρομολογίων του σιδηροδρόμου, αφού ο ΟΣΕ θέτει σε λειτουργία το σύστημα ενημέρωσης επιβατών σε πραγματικό χρόνο.

    Το σύστημα ενημέρωσης επιβατών, το οποίο λειτουργεί σε τρεις σιδηροδρομικούς σταθμούς, Πειραιά, Λάρισας και Θεσσαλονίκης, περιλαμβάνει:

    1. Οθόνες πληροφόρησης επιβατών,(Digital Signage) οι οποίες προβάλλουν ψηφιακό περιεχόμενο που συχνά και εύκολα ενημερώνεται και αλλάζει, διαθέτοντας μάλιστα και διαδραστικές δυνατότητες. Το σύστημα Digital Signage χρησιμοποιείται κυρίως για ενημέρωση του επιβατικού κοινού σε θέματα όπως πρόγραμμα των δρομολογίων, νέα και ανακοινώσεις του ΟΣΕ, καιρός, ειδήσεις, πολυμεσικό περιεχόμενο, πληροφορίες, videos, photos, εορτολόγιο, διαφημίσεις, ώστε να παρέχει τοπική και στοχευμένη πληροφόρηση, στο σημείο της εγκατάστασής του(αποβάθρα σταθμού).

    2. Wi-Fi με ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο (internet) για τους επιβάτες, όπως ορίζει το πλαίσιο της κυβερνητικής εξαγγελίας.

    [05] Υπόθεση περικοπής εφάπαξ δημοσίου υπαλλήλου, συζητήθηκε στο ΣτΕ

    Η περικοπή εφάπαξ δημοσίου υπαλλήλου συζητήθηκε σήμερα, με διαδικασίες εξπρές, ως πρότυπη (πιλοτική) δίκη, από την ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

    Η υπόθεση, για την οποία το ΣτΕ επιφυλάχθηκε να εκδώσει απόφαση και αναμένεται με το νέο δικαστικό έτος (16 Σεπτεμβρίου 2014), αφορά προσφυγή, κατά του Ταμείου Προνοίας Δημοσίων Υπαλλήλων, συνταξιούχου εκπαιδευτικού, η οποία με καθυστέρηση δύο και πλέον ετών έλαβε μειωμένο εφάπαξ (31.2677 ευρώ αντί 47.569 ευρώ) και ζητεί επιπροσθέτως να της καταβληθεί το ποσό των 5.000 ευρώ ως χρηματική ικανοποίηση για τη σοβαρή ηθική βλάβη, που της προκάλεσε από την παράνομη συμπεριφορά του, δηλαδή της περικοπής του εφάπαξ.

    Η συνταξιούχος υποστηρίζει ότι η περικοπή του εφάπαξ και η καθυστέρηση απόδοσής του που είχε ως συνέπεια και περαιτέρω περικοπή, λόγω των μνημονίων, είναι αντισυνταγματική και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, ενώ σημειώνει ότι με την περικοπή του εφάπαξ επιβλήθηκε άδική οικονομική επιβάρυνση στην ευπαθή πληθυσμιακή κατηγορία των συνταξιούχων, τα εισοδήματα των οποίων έχουν ήδη υποστεί αλλεπάλληλες αναδρομικές περικοπές τα τελευταία χρόνια.

    [06] Ενδιαφέρον από πέντε επενδυτές για τον ΑΔΜΗΕ

    Ενδιαφέρον από πέντε υποψήφιους επενδυτές, από την Ευρώπη αλλά και τρίτες χώρες προσέλκυσε ο διαγωνισμός για την αποκρατικοποίηση του ΑΔΜΗΕ (Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, θυγατρική της ΔΕΗ). Η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος έληξε σήμερα το απόγευμα και θα ακολουθήσει, άμεσα, η διαδικασία προεπιλογής των επενδυτών που διαθέτουν τη νομική, χρηματοοικονομική και τεχνική ικανότητα που απαιτείται για την απόκτηση της πλειοψηφίας (66 %) των μετοχών του ΑΔΜΗΕ.

    Οι ενδιαφερόμενοι που θα περάσουν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού, θα κληθούν να υποβάλλουν δεσμευτικές προσφορές και ο διαγωνισμός σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα προβλέπεται να ολοκληρωθεί ως το τέλος Ιουνίου 2014. Το υπόλοιπο 34 % των μετοχών, όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία, θα εξαγορασθεί από το ελληνικό Δημόσιο στην τιμή που θα ισχύσει και για τον ιδιώτη επενδυτή.

    [07] Ψηφίστηκε το Μεσοπρόθεσμο

    Με ψήφους 150 έναντι 119, υπερψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2015-2018.

    Στην ψηφοφορία έλαβαν μέρος 269 βουλευτές.

    Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, καθώς και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Ανδρέας Λοβέρδος και Χρήστος Αηδόνης.

    Σημειώνεται πως η σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, ήταν η τελευταία πριν τις εκλογές για τους ΟΤΑ και το Ευρωκοινοβούλιο.

    Διαβάστε επίσης:

    Ι. Στουρνάρας: Τελευταίο στοίχημα της ελληνικής οικονομίας η οριστική διευθέτηση του δημόσιου χρέους

    [08] Ι. Στουρνάρας: Τελευταίο στοίχημα της ελληνικής οικονομίας η οριστική διευθέτηση του δημόσιου χρέους

    Η οριστική διευθέτηση του δημοσίου χρέους με μέτρα ελάφρυνσής του, που θα ληφθούν τον Οκτώβριο, είναι το τελευταίο στοίχημα της ελληνικής οικονομίας, που θα διαψεύσει τις γραφικές ιερεμιάδες της αντιπολίτευσης, ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, στην ομιλία του επί του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2015- 2018, στην Ολομέλεια της Βουλής.

    Ο κ. Στουρνάρας απέρριψε τις αιτιάσεις ότι η κυβέρνηση κωλυσιεργεί στον έλεγχο του μεγάλου πλούτου, τονίζοντας πως το κέντρο ελέγχου φορολογουμένων μεγάλου πλούτου εξετάζει φέτος 1000 περιπτώσεις περισσότερες από πέρσι, ενώ επικαλέστηκε, επίσης, πρόσφατα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, σύμφωνα με τα οποία, το ποσοστό της ανεργίας μειώνεται συνεχώς επί πέντε μήνες.

    Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως αποτελεί φορέα των πλέον οπισθοδρομικών αντιλήψεων και πως «η μεσσιανική πολιτική ρητορεία είναι ξεπερασμένη και οι θιασώτες της δεν έχουν πολιτικό μέλλον».

    [09] Ο Νιγηριανός πρόεδρος θεωρεί ότι οι μαθήτριες που απήχθησαν από την Μπόκο Χαράμ βρίσκονται στην χώρα

    Ο Νιγηριανός πρόεδρος Γκούντλακ Τζόναθαν δήλωσε σήμερα ότι πιστεύει πως οι 200 μαθήτριες που απήχθησαν από την Μπόκο Χαράμ τον περασμένο μήνα εξακολουθούν να βρίσκονται στην Νιγηρία και δεν έχουν μεταφερθεί στο Καμερούν.

    «Λέγονται ιστορίες ότι τις μετέφεραν εκτός της χώρας. Όμως αν μεταφέρουν έναν τέτοιον αριθμό κοριτσιών στο Καμερούν, κάποιοι θα το δουν, επομένως πιστεύω ότι εξακολουθούν να βρίσκονται στην Νιγηρία», δήλωσε ο Τζόναθαν σε δημοσιογράφους στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ που διεξάγεται στην πρωτεύουσα της Νιγηρίας Αμπούζα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 9 May 2014 - 16:30:24 UTC