Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-05-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σ. Κεδίκογλου: Απύθμενο το θράσος του κ. Τσίπρα
  • [02] Αλ. Τσίπρας: Η κυβέρνηση έχει έτοιμο νέο μνημόνιο
  • [03] Δ. Κουτσούμπας: Κριτική στην κυβέρνηση και στον ΣΥΡΙΖΑ
  • [04] «Το ΔΝΤ διατηρεί ισχυρές ελπίδες ότι το Κίεβο θα τηρήσει τις δεσμεύσεις του»

  • [01] Σ. Κεδίκογλου: Απύθμενο το θράσος του κ. Τσίπρα

    «Το θράσος του κυρίου Τσίπρα αποδεικνύεται απύθμενο...», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, σχολιάζοντας την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στον Πειραιά.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ που απειλεί με ειδικά δικαστήρια, υπερασπίζεται τρομοκράτες και χαίρεται να τρομοκρατεί τους αντιπάλους του, φτάνει στο σημείο να καταγγέλλει την κυβέρνηση για κλίμα εμφυλίου πολέμου».

    [02] Αλ. Τσίπρας: Η κυβέρνηση έχει έτοιμο νέο μνημόνιο

    Με το σύνθημα «ήρθε η ώρα της Αριστεράς» πραγματοποιήθηκε απόψε η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κοραή στον Πειραιά, όπου παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, η υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, οι υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες Γρηγόρης Γαβρίλης και Παναγιώτης Χατζηπέρος και ο υποψήφιος Δήμαρχος Θ.Δρίτσας.

    Εστιάζοντας στην πόλη του Πειραιά, ο κ. Τσίπρας είπε ότι βρίσκεται στο επίκεντρο της μνημονιακής λαίλαπας. Κλειστά μαγαζιά, ανεργία, γειτονιές που ερημώνουν, έργα που δεν γίνονται.Για το λιμάνι ανέφερε ότι έγινε ακόμα περισσότερο λιμάνι της αγωνίας από τη στιγμή που το έβγαλαν στο σφυρί.

    Μίλησε επίσης για νέο μνημόνιο που έχει έτοιμο η κυβέρνηση και μίλησε για ξεπούλημα των πάντων.«Εκτός από τους επίδοξους ιδιοκτήτες του λιμανιού και εκείνους που για χρόνια λυμαίνονται τον Πειραιά με τους κομματικούς στρατούς υπάρχει και ο Πειραιάς των αγωνιστών. Θα πάρουμε αυτό το πρωτάθλημα».

    Πρόσθεσε ότι η συγκυβέρνηση δεν έχει σκοπό να φύγει από μόνη της, όσο κι αν η λαϊκή κατακραυγή έχει κουρελιάσει την όποια νομιμοποίησή της «και απόδειξη αποτελεί το μεσοπρόθεσμο που ψήφισαν σήμερα στη Βουλή και εμφάνισαν ως οδηγό απελευθέρωσης από τα μνημόνια, ενώ δεν είναι παρά οδηγός βαθύτερης υποδούλωσης».«Στις 25 ψηφίζουμε στις 26 φεύγουνε! Έτσι πρέπει να γίνει» ανέφερε ο κ. Τσίπρας και τόνισε ότι «δεν μας χρειάζονται οι δημοσκοπήσεις για να είμαστε σίγουροι γι' αυτό».

    [03] Δ. Κουτσούμπας: Κριτική στην κυβέρνηση και στον ΣΥΡΙΖΑ

    Δριμεία κριτική τόσο στην κυβέρνηση όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ, άσκησε ο ΓΓ της Κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας σε ανοιχτή προεκλογική συγκέντρωση στη Λάρισα. Ο κ. Κουτσούμπας κάλεσε τους πολίτες να ξεπεράσουν τις «τρικλοποδιές» που βάζουν οι ψεύτικες ελπίδες και οι αυταπάτες, ώστε περισσότεροι να συναντηθούν με την ρεαλιστική πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ και να επιλέξουν το αγωνιστικό, ριζοσπαστικό ψηφοδέλτιο του και για την Ευρωβουλή και για το Δήμο και για την Περιφέρεια.

    «Όποια κυβέρνηση, όπως και αν ονομαστεί «αριστερή», «αντιμνημονιακή», «πατριωτική», αντικειμενικά θα είναι αντιλαϊκή, ακριβώς γιατί μια τέτοια κυβέρνηση, εντός των «τειχών» της ΕΕ θα έχει να αντιμετωπίσει τις δεσμεύσεις της ΕΕ", είπε ο κ. Κουτσούμπας, ενώ σχολίασε ότι "ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μιλάνε για κυβερνητική σταθερότητα γιατί δεν θέλουν να απειληθεί το ματωμένο τους πλεόνασμα".

    [04] «Το ΔΝΤ διατηρεί ισχυρές ελπίδες ότι το Κίεβο θα τηρήσει τις δεσμεύσεις του»

    Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Κριστίν Λαγκάρντ, δήλωσε σήμερα ότι έχει «ισχυρές ελπίδες» πως η ουκρανική κυβέρνηση θα τηρήσει τις «δεσμεύσεις της» στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξης της οικονομίας της ύψους 17,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων που σύναψε πρόσφατα το Ταμείο με το Κίεβο και το οποίο μπορεί να αναθεωρηθεί στην περίπτωση της απόσχισης περιοχών της ανατολικής Ουκρανίας.

    «Είμαστε πολύ προσεκτικοί δεδομένης της κατάστασης και διατηρούμε ισχυρές ελπίδες ότι οι ουκρανικές αρχές θα τηρήσουν τις δεσμεύσεις του προγράμματος» δήλωσε από το Μαρόκο η Κριστίν Λαγκάρντ. Το ΔΝΤ ελπίζει σε «ένα διεθνές περιβάλλον (. . .) που θα φέρει τη σταθερότητα και μικρότερη ανασφάλεια» σε σύγκριση με σήμερα, συνέχισε η ίδια.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 9 May 2014 - 20:30:23 UTC