Visit the Macedonian Press Agency (MPA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-05-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έντονη κριτική Κουβέλη σε Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ
  • [02] Σαρανταοκτάωρη απεργία των διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων στις 13 και 14 Μαΐου
  • [03] Με νέες κυρώσεις προειδοποιούν τη Ρωσία Μέρκελ και Ολάντ
  • [04] Πενήντα εννέα συλλήψεις σε βίαιες διαδηλώσεις στο Γιοχάνεσμπουργκ
  • [05] Δεκαήμερη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στη Γερμανία
  • [06] Στη Θεσσαλονίκη επιστρέφει η διεθνώς καταξιωμένη καλλιτέχνης Χριστίνα Μήτρεντσε

  • [01] Έντονη κριτική Κουβέλη σε Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ

    Έντονη κριτική στη Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ για τα συνθήματα όπως «σταθερότητα ή περιπέτεια» και « Ελλάδα ή Μέρκελ», άσκησε ο Φώτης Κουβέλης με δηλώσεις του,τονίζοντας ότι πίσω από αυτά βρίσκονται μικροκομματικές σκοπιμότητες. Πρόσθεσε ότι κανείς δεν είναι μοναδικός εκφραστής της πολιτικής σταθερότητας ή των εθνικών και λαϊκών συμφερόντων, επισημαίνοντας πως όσοι θέτουν εκβιαστικά διλήμματα συμβάλλουν στην πόλωση και διχάζουν την κοινωνία.

    «Η πολιτική σταθερότητα δεν διασφαλίζεται με πολιτική που τραυματίζει την κοινωνική συνοχή παράγει ανεργία σχεδόν 30%, υπερφορολογεί τους συνεπείς φορολογούμενους , περικόπτει συντάξεις και μισθούς. Η πολιτική σταθερότητα απαιτεί υπεύθυνες πολιτικές, κοινωνικά δίκαιες, και οικονομικά αποτελεσματικές που θα δώσουν προοδευτικές λύσεις με σταθερή πορεία της χώρας». Ο κ. Κουβέλης κατέληξε, λέγοντας, ότι αυτές τις λύσεις εγγυάται η ισχυρή παρουσία της συμπαράταξης ΔΗΜΑΡ Προοδευτική συνεργασία και η ενίσχυση της στις ερχόμενες ευρωεκλογές.

    [02] Σαρανταοκτάωρη απεργία των διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων στις 13 και 14 Μαΐου

    Προειδοποιητική 48ωρη απεργία για τις 13 και 14 Μαΐου αποφάσισαν οι διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων, υποστηρίζοντας ότι οι συνάδελφοί τους που έχουν απολυθεί δεν έχουν υπαχθεί στη διαδικασία της κινητικότητας.Οι υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών προειδοποιούν για καινούργιες μεγάλες κινητοποιήσεις αν απολυθούν συνάδελφοί τους.

    Οι διοικητικοί ζητούν από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει αμέσως στην υλοποίηση της διαδικασίας της κινητικότητας, να διασφαλίσει την επανένταξη στις υπηρεσίες όλων των διοικητικών υπαλλήλων μηδενός εξαιρουμένου και να πάρει πίσω το νέο σύστημα αξιολόγησης με βάση το οποίο, όπως λένε, θέλει να δημιουργήσει μια τεράστια δεξαμενή υπαλλήλων προς απόλυση. Από χθες μετέχουν σε ανοικτή διαρκή γενική συνέλευση, ενώ προχώρησαν και σε επανασύσταση της απεργιακής επιτροπής τους για να οργανώσει τη νέα κινητοποίηση και μιλούν για «καθολικό κλείσιμο» σχολών.

    [03] Με νέες κυρώσεις προειδοποιούν τη Ρωσία Μέρκελ και Ολάντ

    Με νέες κυρώσεις προειδοποιούν τη Ρωσία Μέρκελ και Ολάντ σε σημερινή κοινή ανακοίνωση τους , αν οι προεδρικές εκλογές της 25ης Μαϊου στην Ουκρανία, δεν διεξαχθούν όπως είναι προγραμματισμένο.Στην ανακοίνωσή τους, οι δύο ηγέτες αναφέρουν: "Αν δεν διεξαχθούν οι διεθνώς αναγνωρισμένες εκλογές, αυτό θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε περαιτέρω αποσταθεροποίηση της χώρας. Η Γερμανία και η Γαλλία συμφωνούν ότι αν συμβεί αυτό, τότε οι συνέπειες για τη Ρωσία θα είναι αυτές που αποφασίστηκαν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 6 Μαρτίου

    Ταυτόχρονα, η Γερμανία και η Γαλλία κάλεσαν όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές στην ουκρανική κρίση να ξεκινήσουν τον αφοπλισμό των παραστρατιωτικών δυνάμεων υπό την αιγίδα του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία (ΟΑΣΕ) στην Ευρώπη το αργότερο μέχρι τις 15 Μαϊου.Επίσης, κάλεσαν όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές να τερματίσουν τις βίαιες ενέργειες. Χθες η Γερμανίδα Καγκελάριος υποδέχτηκε το Γάλλο πρόεδρο στην εκλογική της περιφέρεια στη βόρεια Γερμανία στις ακτές της Βαλτικής, και οι δύο πολιτικοί έκαναν κρουαζιέρα στα ανοιχτά των βραχωδών ακτών του νησιού Ρούγκεν

    [04] Πενήντα εννέα συλλήψεις σε βίαιες διαδηλώσεις στο Γιοχάνεσμπουργκ

    Πενήντα εννέα άτομα συνέλαβαν οι αστυνομικές αρχές της Νότιας Αφρικής, μετά τα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν κατά τη διάρκεια της νύχτας σε ένα προάστιο του Γιοχάνεσμπουργκ, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης έξω από ένα δικαστήριο.

    Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση βομβίδων κρότου-λάμψης και πυροβολούσαν με πλαστικές σφαίρες για να διαλύσουν τους διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν στην Αλεξάντρια, έστησαν οδοφράγματα και έβαλαν φωτιά σε λάστιχα αυτοκινήτων.

    Σύμφωνα με τον ταξίαρχο Νέβιλ Μαλίλα η κατάσταση σήμερα το πρωί είναι σχετικά ήρεμη, μετά και την ανάπτυξη μονάδων του στρατού κατά τη διάρκεια της νύχτας. Δεν είναι σαφές ωστόσο εάν οι στρατιώτες παραμένουν στην περιοχή ή αν έχουν ήδη αποχωρήσει.

    [05] Δεκαήμερη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στη Γερμανία

    Στη Γερμανία φθάνει σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος για δεκαήμερη επίσκεψη, με αφορμή την συμπλήρωση 50 ετών από την ίδρυση της Ιεράς Μητρόπολης Γερμανίας. Κατά την διάρκεια της παραμονής του, ο κ.κ. Βαρθολομαίος θα έχει συναντήσεις, μεταξύ άλλων, με την πολιτειακή και την πολιτική ηγεσία της χώρας, με πολιτικούς παράγοντες και με εκπροσώπους των Εκκλησιών.

    Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ξεκινά την επίσημη επίσκεψή του από την Στουτγκάρδη, όπου θα τον υποδεχθεί ο Πρωθυπουργός της Βάδης - Βυρτεμβέργης Βίνφριντ Κρέτσμαν. Αύριο, στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού του Έσλινγκεν θα τελεσθεί Πατριαρχική Θεία Λειτουργία και Πανορθόδοξο συλλείτουργο και ο κ.κ. Βαρθολομαίος θα μεταβεί στην Φρανκφούρτη, προκειμένου να συναντηθεί με τους Προέδρους της Ευαγγελικής Εκκλησίας της Έσσης -Νάσαου και του Παλατινάτου και να επισκεφθεί τον καθεδρικό Ναό του Αγίου Βαρθολομαίου Φρανκφούρτης.

    Την επόμενη Τετάρτη και Πέμπτη ο κ.κ. Βαρθολομαίος θα βρίσκεται στο Βερολίνο, όπου θα συναντηθεί με τον ομοσπονδιακό Πρόεδρο της Γερμανίας Γιοάχιμ Γκάουκ, με την Καγκελάριο 'Αγγελα Μέρκελ, με τον συμπρόεδρο των Πρασίνων Τζεμ Έζντεμιρ και με τον πρέσβη της Τουρκίας στην γερμανική πρωτεύουσα Χουσεϊν Αβνί Καρλσλίογλου, ενώ θα μιλήσει στον Ευαγγελικό Καθεδρικό Ναό του Βερολίνου και θα παρευρεθεί σε δεξίωση που θα παραθέσει προς τιμήν του η Ευαγγελική Εκκλησία της Γερμανίας.

    Η επίσκεψη του κ.κ. Βαρθολομαίου στην Γερμανία θα ολοκληρωθεί την Δευτέρα, 19 Μαΐου, με επίσκεψη στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Νταχάου και επιτόπου επισκέψεις στο εβραϊκό μνημείο, στο ρωμαιοκαθολικό ναΰδριο, στον ευαγγελικό ναό και στον ορθόδοξο ναό Αναστάσεως του Κυρίου.

    [06] Στη Θεσσαλονίκη επιστρέφει η διεθνώς καταξιωμένη καλλιτέχνης Χριστίνα Μήτρεντσε

    Ένα διαφορετικό καλλιτεχνικό δρώμενο για τη φετινή Διεθνή Έκθεση Βιβλίου στη Θεσσαλονίκη, προτείνουν το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης) και το Πολιτιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης . Πρόκειται για τη διαδραστική εγκατάσταση με τίτλο «Μετα-Βιβλιοθήκη/Meta-Library» της Θεσσαλονικιάς καλλιτέχνιδας Χριστίνας Μήτρεντσε, η οποία έχει καταξιωθεί διεθνώς, με ορμητήριο το Λονδίνο, όπου εργάζεται εδώ και πολλά χρόνια.

    Η εγκατάσταση θα πραγματοποιηθεί, αύριο, Κυριακή, στις 12:00, στο περίπτερο του ΜΙΕΤ, μέσα στον χώρο της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου (Περίπτερο 15, Stand 16).Το κύριο σώμα του έργου θα αποτελείται από δεκάδες βιβλία, τα οποία θα επιλεγούν από τη διεπιστημονική καλλιτέχνη από τις βιβλιοθήκες του ΚΜΣΤ και του ΜΙΕΤ, και μαζί με τα βιβλία που προτείνουν οι εργαζόμενοι των δύο φορέων θα απαρτίσουν το δομικό υλικό για την κατασκευή μιας εφήμερης «Μετα-Βιβλιοθήκης (Meta-Library)».

    Ουσιαστικά, όπως εξηγεί η ίδια, θα στήσει μια συμμετοχική, διαδραστική εγκατάσταση στο δάπεδο μαζί με το κοινό, ως μια site-specific παρέμβαση, στο πλαίσιο μιας διοργάνωσης που επικεντρώνεται στο βιβλίο. Η συμμετοχή του κοινού και η αλληλεπίδραση με το έργο είναι ένα ζωτικής σημασίας στοιχείο για τη Μήτρεντσε, καθώς οι επισκέπτες θα κληθούν να συμπληρώσουν το δικό τους αγαπημένο βιβλίο προς δανεισμό, προκειμένου να διευρυνθούν το περιεχόμενο και ο «κατάλογος» του Meta-Library.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 10 May 2014 - 10:30:24 UTC