Read the CSCE Helsinki Act (1 August 1975) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-05-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δ. Κουτσούμπας: Ο λαός να αγνοήσει τα εκβιαστικά διλήμματα
  • [02] ΥΠΟΙΚ: Η τρόικα δεν θέτει όρους για να συζητηθεί ελάφρυνση του χρέους
  • [03] Εγκρίθηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας από τη Γ.Σ
  • [04] Έντεκα νεκροί στη Φαλούτζα του δυτικού Ιράκ

  • [01] Δ. Κουτσούμπας: Ο λαός να αγνοήσει τα εκβιαστικά διλήμματα

    «Καλούμε το λαό να αγνοήσει τα εκβιαστικά διλήμματα των κομμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των μονοπωλίων» δήλωσε ο γ.γ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. «Η «σταθερότητα» της ΝΔ και η «κυβερνητική εναλλαγή» του ΣΥΡΙΖΑ, σημαίνουν συνέχιση και διεύρυνση μιας βαθιάς αντιλαϊκής πολιτικής, που έχει ισοπεδώσει τη ζωή του λαού γιατί είναι εδώ και δε θα φύγουν, οι μηχανισμοί της μόνιμης εποπτείας της ΕΕ, τα μνημόνια διαρκείας, που θα απαιτούν συνεχώς νέα αντιλαϊκά μέτρα και τσάκισμα της ζωής της λαϊκής οικογένειας»πρόσθεσε ο κ. Κουτσούμπας .

    «Ελπίδα και προοπτική για το λαό μας, ισχυρό ΚΚΕ, παντού» κατέληξε ο κ. Κουτσούμπας.

    [02] ΥΠΟΙΚ: Η τρόικα δεν θέτει όρους για να συζητηθεί ελάφρυνση του χρέους

    Tο Υπουργείο Οικονομικών διαψεύδει κατηγορηματικά δημοσιεύματα , σύμφωνα με τα οποία η τρόικα θέτει όρους προκειμένου να συζητηθεί ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Τα χαρακτηρίζει μάλιστα παντελώς αναληθή.

    "Οι μόνες προϋποθέσεις που έχουν τεθεί από τους εταίρους μας περιγράφονται στις αποφάσεις του Eurogroup της 27ης Νοεμβρίου του 2012, καθώς και σε αυτές του Eurogroup της 5ης Μαΐου 2014. Σύμφωνα με αυτές, εφόσον επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα και τo πρόγραμμα είναι σε τροχιά, τότε οι εταίροι, όπως έχουν δεσμευτεί, θα λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για ελάφρυνση του χρέους. Όλα τα άλλα είναι μυθεύματα." υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

    [03] Εγκρίθηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας από τη Γ.Σ

    Την αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας, με παραίτηση δικαιώματος των Μετόχων, μέσω διαδικασίας book building που υλοποιήθηκε από 6 έως 8 Μαΐου, κατά 2,5 δις ευρώ με τη τιμή διάθεσης των νέων μετοχών 2, 20 ευρώ, ενέκρινε σήμερα η έκτακτη γενική συνέλευση της τράπεζας.

    Ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας κ. Γεώργιος Ζανιάς, απευθυνόμενος στους Μετόχους, μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής:«Η επιτυχής ανταπόκριση της χώρας στην τεράστια πρόκληση σταθεροποίησης της οικονομίας και η ταχύτατη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος, συνεπικουρούν τη μετάβαση του χρηματοπιστωτικού συστήματος στο επόμενο κεφάλαιο, που δεν είναι άλλο από αυτό της ανάκαμψης και ενεργούς στήριξης της οικονομίας. Οι ενδείξεις απαρχής ενός ενάρετου κύκλου για την ελληνική οικονομία, μετά από μία εξαιρετικά επώδυνη διαδικασία προσαρμογής, έχουν αρχίσει πλέον να μετουσιώνονται σε απτά οικονομικά αποτελέσματα.

    [04] Έντεκα νεκροί στη Φαλούτζα του δυτικού Ιράκ

    Έντεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα το πρωί από βομβαρδισμό στη Φαλούτζα του δυτικού Ιράκ, μια πόλη που ελέγχεται πλήρως από τους αντάρτες από τον περασμένο Ιανουάριο.

    Από τον βομβαρδισμό αυτό τραυματίστηκαν τουλάχιστον άλλοι 20 άνθρωποι, ανέφερε ο διευθυντής του μεγαλύτερου νοσοκομείου της πόλης, ο Άχμεντ Σάμι.

    Την Παρασκευή ένας αξιωματικός του ιρακινού στρατού είχε ανακοινώσει ότι επίκειται μια επιχείριση για την ανακατάληψη τομέων κοντά στη Φαλούτζα ενόψει μιας επίθεσης στην πόλη αυτή που απέχει περίπου 60 χιλιόμετρα από τη Βαγδάτη. Δεν είναι πάντως βέβαιο ότι μια τέτοια επιχείρηση θα μπορούσε να ξεκινήσει σύντομα δεδομένου ότι οι δυνάμεις ασφαλείας προσπαθούν, χωρίς επιτυχία, από την αρχή του έτους να ανακαταλάβουν πολλούς τομείς της σουνιτικής επαρχίας Αλ Ανμπάρ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 10 May 2014 - 14:30:23 UTC