Browse through our Interesting Nodes on Russia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-05-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στη Μόσχα ο Αλ. Τσίπρας
  • [02] Ένας 30χρονος ανακρίνεται για τον θανάσιμο τραυματισμό αστυνομικού
  • [03] Κρ. Λαγκάρντ: Η κρίση στην Ουκρανία συνιστά απειλή
  • [04] Σειρά εκρήξεων στο Σλαβιάνσκ
  • [05] Ολ. Τουρτσίνοφ: «Φάρσα» χωρίς νομικά αποτελέσματα,το δημοψήφισμα
  • [06] Οι Ταλιμπάν εκτόξευσαν ρουκέτες στην Καμπούλ
  • [07] Χημικές ουσίες, παρούσες στην καθημερινή ζωή, προκαλούν καρκίνο του μαστού

  • [01] Στη Μόσχα ο Αλ. Τσίπρας

    Διήμερη επίσκεψη στη Μόσχα πραγματοποιεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, επικεφαλής αντιπροσωπείας του κόμματος. Σήμερα ο κ. Τσίπρας θα έχει συνάντηση με την πρόεδρο του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας (Άνω Βουλή) της Ρωσίας Βαλεντίνα Ματβιένκο, ενώ αύριο θα συναντηθεί με τον Α' αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, υπεύθυνο για τις σχέσεις Ρωσίας-Ευρώπης, Βλάντιμιρ Τιτόφ, με τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Δούμας Αλεξέι Πούσκοφ, καθώς και με τον Α ' αντιπρόεδρο της Δούμας Ιβάν Μέλνικοφ.

    Ο κ. Τσίπρας συνοδεύεται από τους Νάντια Βαλαβάνη, βουλευτή, συντονίστρια εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Κώστα Ήσυχο, συντονιστή εκ μέρους της Πολιτικής Γραμματείας για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Νίκο Παππά, διευθυντή του Γραφείου Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Δραγασάκη, Δ' αντιπρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, συντονιστή Επιτροπής Προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ και Νίκο Κοτζιά, καθηγητή Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς και πρόεδρο της πρωτοβουλίας «ΠΡΑΤΤΩ».

    [02] Ένας 30χρονος ανακρίνεται για τον θανάσιμο τραυματισμό αστυνομικού

    Ένας 30χρονος κρατείται στην υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου και ανακρίνεται ως ύποπτος, για τον θανάσιμο τραυματισμό 35χρονου αστυνομικού και τον τραυματισμό ενός 30χρονου, φίλου τού αστυνομικού, που έγινε χθες το βράδυ στην Ανδραβίδα Ηλείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 30χρονος εντοπίστηκε τις πρώτες πρωινές ώρες στην ευρύτερη περιοχή της Ανδραβίδας, έπειτα από εκτεταμένες έρευνες που έκαναν οι αστυνομικοί, μετά το τραγικό συμβάν. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν έχει βρεθεί ακόμη το μαχαίρι, ωστόσο οι έρευνες είναι σε εξέλιξη.

    Όσον αφορά τις συνθήκες του θανάσιμου τραυματισμού του αστυνομικού, σύμφωνα με πληροφορίες, τη στιγμή που ο 35χρονος επέστρεφε στο σπίτι του μαζί με τον φίλο του, αντελήφθησαν τον δράστη, να επιχειρεί να διαρρήξει το σπίτι του δεύτερου. Τότε, επιχείρησαν να ακινητοποιήσουν τον δράστη, όμως ο τελευταίος έβγαλε μαχαίρι και τραυμάτισε τον αστυνομικό και τον φίλο του. Ο αστυνομικός διεκομίσθη στο νοσοκομείο της Αμαλιάδος, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του, ενώ ο 30χρονος φέρει ελαφρά τραύματα.

    [03] Κρ. Λαγκάρντ: Η κρίση στην Ουκρανία συνιστά απειλή

    Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ προειδοποιεί ότι η ουκρανική κρίση είναι πιθανόν να έχει σοβαρές οικονομικές συνέπειες, σε συνέντευξή της που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Handelsblatt. «Η κρίση στην Ουκρανία συνιστά απειλή που ακόμη πολύ δύσκολα μορούμε να αποτιμήσουμε και της οποίας ο κίνδυνος μετάδοσης σε άλλες χώρες δεν μπορεί καθόλου να προβλεφθεί. Ωστόσο, μπορεί να έχει βαριές οικονομικές συνέπειες», λέει η Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία θα συναντηθεί αύριο στο Βερολίνο με την καγκελάριο της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ μαζί με τους επικεφαλής τεσσάρων άλλων διεθνών οικονομικών οργανισμών, του ΟΟΣΑ, της Παγκόσμιας Τράπεζας, του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου και του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας, στο πλαίσιο της ετήσιας συνάντησης που πραγματοποιείται κάθε χρόνο μετά το 2007. "Η γεωπολιτική κρίση στην Ουκρανία έχει επιπτώσεις στο διεθνές εμπόριο, στις άμεσες ξένες επενδύσεις. Εχει επιπτώσεις στην κίνηση των διεθνών κεφαλαίων και στην ενεργειακή τροφοδοσία της Ευρώπης, διότι η Ουκρανία είναι μία χώρα μέσω της οποίας γίνεται η διέλευση", λέει. Εξάλλου, το πρόγραμμα βοήθειας των 17 δισεκατομμυρίων δολαρίων που αποφάσισε να χορηγήσει το ΔΝΤ στην Ουκρανία δεν θα είναι αρκετό, λέει η Κριστίν Λαγκάρντ. "Η Ουκρανία έχει ανάγκη από περισσότερα των 17 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Για παράδειγμα, υπό την μορφή διμερούς βοήθειας από το εξωτερικό ή βοήθειας από άλλους διεθνείς οικονομικούς οργανισμούς", διευκρινίζει προσθέτοντας ότι σε κάθε περίπτωση η διεθνής κοινότητα "δεν έχει άλλη επιλογή". "Δεν μπορούμε απλώς να λέμε ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη ώστε να είμαστε σε θέση να δώσουμε χρήματα τώρα", λέει.

    [04] Σειρά εκρήξεων στο Σλαβιάνσκ

    Ο ήχος σειράς εκρήξεων ακούστηκε σήμερα στην περιοχή του Σλαβιάνσκ, μία από τις εστίες της ένοπλης εξέγερσης στην ανατολική Ουκρανία, όπου αμφισβητούμενης νομιμότητας δημοψήφισμα για την απόσχιση της περιοχής είχε ως αποτέλεσμα το ηχηρό «ναι» του πληθυσμού. Οι συγκρούσεις επανελήφθησαν, όπως σχεδόν κάθε μέρα, στο χωριό Αντρίφκα, που βρίσκεται επί της «γραμμής του μετώπου» στη νότια είσοδο της πόλης του Σλαβιάνσκ, η οποία είναι περικυκλωμένη από τις ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις, που εξαπέλυσαν «αντιτρομοκρατική επιχείρηση» στην περιοχή στις 2 Μαΐου.

    Ο Βιατσεσλάβ Πονομαριόφ, ο ισχυρός άνδρας του Σλαβιάνσκ, ανακοίνωσε ότι η συμμετοχή στο χθεσινό δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της περιοχής ήταν της τάξης του 80%. Ο τοπικός ηγέτης του Κομμουνιστικού Κόμματος Ανατόλι Χμελεβόι, εκ των διοργανωτών της ψηφοφορίας, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι περιμένει ότι το ποσοστό που ψήφισε «ναι» θα πρέπει να ανέρχεται στο 90%, αφού «όσοι ψήφισαν, ψήφισαν "ναι"». Οι ψηφοφορίες που οργανώθηκαν χθες από τους φιλορώσους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία, οι οποίες χαρακτηρίσθηκαν «παράνομες» από το Κίεβο και τη διεθνή κοινότητα, αφορούσαν την ανεξαρτητοποίηση των μονομερώς ανακηρυγμένων «λαϊκών δημοκρατιών» του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ.

    [05] Ολ. Τουρτσίνοφ: «Φάρσα» χωρίς νομικά αποτελέσματα,το δημοψήφισμα

    Το δημοψήφισμα που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην ανατολική Ουκρανία είναι «μια φάρσα προπαγάνδας χωρίς νομικά αποτελέσματα» δήλωσε ο μεταβατικός Πρόεδρος της Ουκρανίας Ολεξάντρ Τουρτσίνοφ, ενώ εκπρόσωπος του Προέδρου της Ρωσίας δήλωσε πως ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα διαμορφώσει την αντίδρασή του στα δημοψηφίσματα για την ανεξαρτησία που διεξήχθησαν στην ανατολική Ουκρανία «αναλόγως του αποτελέσματος».

    «Η φάρσα που οι τρομοκράτες αποκαλούν δημοψήφισμα δεν είναι τίποτε περισσότερο από ένα κάλυμμα προπαγάνδας για τους φόνους, τις απαγωγές, τις βιαιότητες και άλλα σοβαρά εγκλήματα» δήλωσε ο Ολεξάντρ Τουρτσίνοφ απευθυνόμενος στο κοινοβούλιο. Οι αρχές του Κιέβου «θα συνεχίσουν το διάλογο μ' αυτούς που στην ανατολική Ουκρανία δεν έχουν αίμα στα χέρια και είναι έτοιμοι να υπερασπιστούν τους στόχους τους με νόμιμο τρόπο» πρόσθεσε. Στο μεταξύ στη Μόσχα, ο εκπρόσωπος του προέδρου Πούτιν, ο Ντμίτρι Πεσκόφ, σε δηλώσεις του που δημοσιεύονται σήμερα από την εφημερίδα «Κομερσάντ» διευκρίνισε πως ο Ρώσος πρόεδρος θα αντιδράσει στα δημοψηφίσματα «αναλόγως του αποτελέσματος» και πως «είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς εκ των προτέρων» ποια θα είναι η αντίδραση αυτή.

    [06] Οι Ταλιμπάν εκτόξευσαν ρουκέτες στην Καμπούλ

    Εξεγερμένοι Ταλιμπάν εξαπέλυσαν σήμερα την εαρινή επίθεσή τους εκτοξεύοντας ρουκέτες εναντίον του αεροδρομίου της Καμπούλ και βλήματα όλμου εναντίον της στρατιωτικής βάσης του Μπαγκράμ, χωρίς πάντως να προκαλέσουν θύματα, ανακοίνωσαν αφγανοί και νατοϊκοί αξιωματούχοι. Οι ρουκέτες εκτοξεύθηκαν γύρω στις 05:00 (τοπική ώρα, 03:30 ώρα Ελλάδας), ακριβώς την ώρα που οι Ταλιμπάν είχαν προειδοποιήσει πως θα εξαπέλυαν την εαρινή επίθεσή τους. Πρόκειται για μια περίοδο εντατικοποίησης των μαχών, η οποία διακόπτεται παραδοσιακά στην αρχή του χειμώνα, όταν οι χιονοπτώσεις εμποδίζουν τις μετακινήσεις των εξεγερμένων.

    Το αεροδρόμιο της γιγάντιας βάσης του Μπαγκράμ, ένα στρατιωτικό συγκρότημα που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Αμερικανών βορείως της Καμπούλ, έγινε επίσης στόχος πυρών όλμων, ανακοίνωσε από την πλευρά της η Δύναμη του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν (ISAF), χωρίς να κάνει λόγο για ζημιές ή θύματα. Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για τις επιθέσεις αυτές μέσω ενός από τους λογαριασμούς τους στο Twitter.

    [07] Χημικές ουσίες, παρούσες στην καθημερινή ζωή, προκαλούν καρκίνο του μαστού

    Αμερικανοί επιστήμονες εντόπισαν τις πιο καρκινογόνες χημικές ουσίες που είναι παρούσες στο καθημερινό περιβάλλον και τις οποίες οι γυναίκες πρέπει να αποφεύγουν για να μειώσουν τον κίνδυνο να προσβληθούν από καρκίνο του μαστού. Η έρευνα αυτή, η οποία δημοσιεύεται σήμερα από την επιθεώρηση Environmental Health Perspectives, επιβεβαιώνει επίσης πως τα χημικά προϊόντα που προκαλουν καρκινικούς όγκους στους αδένες των μαστών των ποντικών, συνδέονται επίσης με τον καρκίνο του μαστού στους ανθρώπους.

    Η μελέτη προτείνει ένα κατάλογο 17 καρκινογόνων ουσιών υψηλής προτεραιότητας επειδή προκαλουν όγκους στους μαστούς στα ζώα και πολυάριθμες γυναίκες είναι εκτεθειμένες σ' αυτές. Πρόκειται για χημικά προϊόντα παρόντα στη βενζίνη, το ντίζελ, καθώς και για άλλες ουσίες που εκπέμπονται από την εξάτμιση των αυτοκινήτων ή και για τα αλεξίπυρα, τα υφάσματα που δεν λεκιάζουν, τα διαλυτικά, τα διαλυτικά χρωμάτων και τα παράγωγα απολυμαντικών που χρησιμοποιούνται για την επεξεργασία του πόσιμου νερού.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 12 May 2014 - 8:30:27 UTC