Visit the The Cyprus Homepage Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-05-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το ΣτΕ απέρριψε την αίτηση της Χρυσής Αυγής για την κρατική χρηματοδότηση
  • [02] Αντ. Σαμαράς: Οι εκλογές να δώσουν σταθερότητα στον τόπο
  • [03] Γ. Χαν: Πολύ θετικά τα σημάδια στην Ελλάδα
  • [04] Αλ. Τσίπρας: Ελλάδα και Ρωσία συνδέονται με παράδοση κοινών αγώνων
  • [05] Το πλαίσιο του ΠΑΣΟΚ για το νέο αναπτυξιακό μοντέλο
  • [06] «Βάσιμη η εκτίμηση για ανάπτυξη άνω του 0,6% το 2014»
  • [07] Η Gazprom απειλεί να διακόψει τη διανομή φυσικού αερίου στην Ουκρανία
  • [08] Νεκρή από σφαίρες έπεσε η επικεφαλής του Λαϊκού Κόμματος στην πόλη Λεόν

  • [01] Το ΣτΕ απέρριψε την αίτηση της Χρυσής Αυγής για την κρατική χρηματοδότηση

    Το Τμήμα Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) σε σχηματισμό Ολομέλειας (πρόεδρος ο Σωτήρης Ρίζος και εισηγήτρια η Μαρία Καραμανώφ), με την υπ΄ αριθμ. 83/2014 απόφασή του, απέρριψε ως απαράδεκτη την αίτηση του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή που ζητούσε να ανασταλεί η από 23.12.2013 υπουργική απόφαση με την οποία πραγματοποιήθηκε η αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης και της οικονομικής ενίσχυσής του.

    Στην αίτησή της η Χρυσή Αυγή υποστηρίζει ότι η επίμαχη υπουργική απόφαση είναι αντίθετη σε πλειάδα διατάξεων του Συντάγματος και της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) και ότι η εφαρμογή της προκαλεί ανεπανόρθωτη ή δυσχερώς επανορθώσιμη βλάβη, καθώς αναστέλλεται η καταβολή του συνόλου της κρατικής χρηματοδότησης που δικαιούται να λάβει για το 2013, η οποία ανέρχεται στα 873.114,83 ευρώ.

    Ενώπιον του ΣτΕ το ελληνικό δημόσιο επικαλέστηκε, μεταξύ των άλλων, λόγους δημόσιου συμφέροντος οι οποίοι επιτάσσουν την άμεση εκτέλεση της επίμαχης υπουργικής απόφασης για αναστολή της χρηματοδότησης της ΧΑ, προκειμένου να αποτραπεί το ενδεχόμενο άμεσης ή έμμεσης κατάχρησης της κρατικής χρηματοδότησης και οικονομικής ενίσχυσης για τη στήριξη εγκληματικών δράσεων και τρομοκρατικών πράξεων.

    [02] Αντ. Σαμαράς: Οι εκλογές να δώσουν σταθερότητα στον τόπο

    Εκλογικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να προσπαθήσει με αυτές τις ευρωεκλογές να ρίξει την κυβέρνηση και να δημιουργήσει πολιτική αστάθεια στον τόπο, δήλωσε ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς στο πλαίσιο της περιοδείας του στην περιοχή της Λαμίας. Όπως τόνισε ο κ. Σαμαράς, "Αυτός είναι κίνδυνος τεράστιος, ουσιαστικός, γιατί τις εκλογές τις βλέπουν ως μοχλό αποσταθεροποίησης του τόπου. Κι εγώ τις εκλογές τις βλέπω ως μοχλό σταθεροποίησης του τόπου. Ως ακόμα ένα βήμα μπροστά, το οποίο πρέπει να το κάνουμε με σταθερότητα, με σοβαρότητα, για αυτό το οποίο λέγεται Ανάπτυξη. Γιατί μόνο η Ανάπτυξη δίνει λύση σε όλα τα προβλήματα, τα οποία υπάρχουν".

    Οι εκλογές να δώσουν σταθερότητα στον τόπο και όχι να πάμε σε διαδικασίες, οι οποίες θα θέσουν τον τόπο σε κίνδυνο, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

    Διαβάστε επίσης:

    Αντ. Σαμαράς: Το "πίσω" τελείωσε πάμε μπροστά

    [03] Γ. Χαν: Πολύ θετικά τα σημάδια στην Ελλάδα

    «Υπάρχουν πολύ θετικά σημάδια στην Ελλάδα» τονίζει ο επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Αυστριακός Γιοχάνες Χαν, σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στη Βιέννη.

    Ο ίδιος ελπίζει, όπως προσθέτει, ότι αυτά τα θετικά σημάδια στην οικονομία θα μπορεί να τα αισθανθεί σύντομα και ο ελληνικός πληθυσμός και αυτό θα ήταν στην πραγματικότητα το ωραιότερο «δώρο» με την ευκαιρία της πρόσφατης «Ημέρας της Ευρώπης».

    Στις δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Χαν εκφράζει, όπως λέει, «για μια ακόμη φορά, σήμερα, τις ευχαριστίες στην Ελλάδα για την επιτυχή ολοκλήρωση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Αυστρίας», υπενθυμίζοντας την «καθοριστική συμβολή της Ελλάδας», ως προεδρεύουσας τότε της Ευρωπαϊκής Κοινότητας, το πρώτο εξάμηνο του 1994, στην θετική κατάληξη των αυστριακών ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

    [04] Αλ. Τσίπρας: Ελλάδα και Ρωσία συνδέονται με παράδοση κοινών αγώνων

    Η Ελλάδα είναι "στρατηγικός εταίρος" για τη Ρωσία, η οποία ενδιαφέρεται να αναπτύξει τις ελληνορωσικές σχέσεις στους πλέον διαφορετικούς τομείς και κατευθύνσεις, τόσο σε διμερές όσο και σε πολυμερές επίπεδο, είπε η πρόεδρος της ρωσικής Άνω Βουλής Βαλεντίνα Ματβιένκο υποδεχόμενη την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Α. Τσίπρα στο Συμβούλιο της Ομοσπονδίας.

    Απαντώντας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι η μεγάλη πλειονότητα του ελληνικού λαού, και ο ΣΥΡΙΖΑ, θεωρούν ότι η Ρωσία είναι αναπόσπαστο τμήμα της μεγάλης Ευρώπης, από τον Ατλαντικό ως τα Ουράλια, γι' αυτό και τάσσεται υπέρ του "να καταβληθεί προσπάθεια ώστε να διατηρηθεί η παράδοση των θερμών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας"Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι Ελλάδα και Ρωσία συνδέονται με "παράδοση κοινών αγώνων των λαών μας, κοινών θρησκευτικών πεποιθήσεων, με κοινές πολιτικές και πολιτιστικές ρίζες στη διαδρομή μας".

    Σε δηλώσεις του προς το τηλεοπτικό δίκτυο της ρωσικής Άνω Βουλής ο κ. Τσίπρας είπε αμέσως μετά τη συνάντηση με την κα Ματβιένκο: "Βρίσκομαι εδώ σήμερα με τη διπλή ιδιότητα του αρχηγού της ελληνικής αξιωματικής αντιπολίτευσης και του υποψηφίου της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για την προεδρία της Κομισιόν, προσκεκλημένος από τη ρωσική Δούμα σε μια κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη και για τις σχέσεις της Ευρώπης με τη Ρωσία. Όλα όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία εγκυμονούν πολύ μεγάλους κινδύνους για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή... Υποστηρίζουμε την ειρηνική οδό και τη διπλωματική επίλυση της κρίσης, υποστηρίζουμε επίσης μια δημοκρατική εξέλιξη στην Ουκρανία, θεωρούμε ότι ο ουκρανικός λαός θα πρέπει να είναι ο κυρίαρχος, αυτός που θα αποφασίσει με δημοκρατικό τρόπο και με δημοψηφίσματα για το μέλλον του. Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στην πολιτική των κυρώσεων, που μόνο ζημιά θα κάνει στην Ευρώπη, η οποία πυροβολεί τα πόδια της με αυτή τη στρατηγική και ζητάμε να μην υπάρξει καμία πολεμική επιχείρηση ή δραστηριότητα και να ξεκινήσει ο διάλογος και η διπλωματία για την εξεύρεση λύσης".

    [05] Το πλαίσιο του ΠΑΣΟΚ για το νέο αναπτυξιακό μοντέλο

    Το ολοκληρωμένο πλαίσιό του για το νέο αναπτυξιακό μοντέλο, για την "Ελλάδα μετά το μνημόνιο", έδωσε στη δημοσιότητα το ΠΑΣΟΚ, σε συνέχεια της χτεσινής παρουσίασης του εθνικού σχεδίου ανάκαμψης από τον πρόεδρο του Κινήματος, Ευάγγελο Βενιζέλο, σε ομιλία του στη Θεσσαλονίκη.

    Το πλαίσιο για το νέο αναπτυξιακό μοντέλο αποτυπώνεται λεπτομερώς σε 26 σελίδες που περιλαμβάνουν αναλυτικά τις θέσεις για κάθε μια από τις βασικές ενότητες, της στρατηγικής για την ανάπτυξη, τις προϋποθέσεις για το νέο αναπτυξιακό μοντέλο και τους παραγωγικούς συντελεστές για αυτό, καθώς επίσης και τις τομεακές πολιτικές.

    [06] «Βάσιμη η εκτίμηση για ανάπτυξη άνω του 0,6% το 2014»

    Αισιοδοξία ότι η ύφεση στην οικονομία θα περιορισθεί το α΄ τρίμηνο εφέτος πλησίον του -1%, εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Τα στοιχεία για την πορεία του ΑΕΠ (τριμηνιαίοι εθνικοί λογαριασμοί) για το α΄ τρίμηνο θα ανακοινωθούν από την ΕΛΣΤΑΤ την προσεχή Πέμπτη. Εάν οι προσδοκίες του υπουργείου Οικονομικών επαληθευθούν, τότε, σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου, θεωρείται βάσιμη η εκτίμηση για ανάπτυξη άνω του 0,6%- και πιθανόν κοντά στο 1%- για το σύνολο του 2014.

    Όπως αναφέρουν οι συγκεκριμένοι παράγοντες, το α΄ τρίμηνο πέρυσι είχε καταγραφεί ύφεση της τάξης του 6%. Οπότε, στην περίπτωση που επιβεβαιωθεί η πρόβλεψη για μείωση του ΑΕΠ κατά 1% εφέτος, η διαφορά των 5 μονάδων θα αποτελεί προανάκρουσμα της επανόδου σε ρυθμούς ανάπτυξης, υψηλότερους των αρχικών εκτιμήσεων.

    [07] Η Gazprom απειλεί να διακόψει τη διανομή φυσικού αερίου στην Ουκρανία

    Η Gazprom θα διακόψει τις παραδόσεις φυσικού αερίου στην Ουκρανία από την 3η Ιουνίου εάν το Κίεβο δεν προπληρώσει ως τότε τις οφειλές του για τον μήνα αυτό, σύμφωνα με τους νέους κανόνες για την προπληρωμή των παραδόσεων, διεμήνυσε σήμερα ο επικεφαλής του ρωσικού ομίλου Αλεξέι Μίλερ.

    «Εάν η Ουκρανία δεν πληρώσει αυτές τις παραδόσεις, η Gazprom θα ενημερώσει πριν από την 3η Ιουνίου στις 10:00 το πρωί την ουκρανική πλευρά για την ποσότητα φυσικού αερίου που θα παραδώσει σύμφωνα με το ποσό που έχει προπληρώσει. Εάν δεν υπάρξει προπληρωμή, τότε η Ουκρανία θα παραλάβει μηδέν κυβικά μέτρα φυσικού αερίου τον Ιούνιο», είπε ο Μίλερ, όπως μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης με τον πρωθυπουργό της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

    Ο επικεφαλής της Γκάζπρομ διευκρίνισε ότι η Μόσχα θα αποστείλει από αύριο στο Κίεβο εγγράφως τα στοιχεία για τις οφειλές της για τον Ιούνιο.

    [08] Νεκρή από σφαίρες έπεσε η επικεφαλής του Λαϊκού Κόμματος στην πόλη Λεόν

    Η περιφερειακή επικεφαλής του κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος (PP) της Ισπανίας δολοφονήθηκε σήμερα με σφαίρες στην πόλη Λεόν στο βόρειο τμήμα της χώρας, όπως ανακοίνωσε τοπική εκπρόσωπος του κόμματος.

    «Είναι νεκρή. Δέχθηκε πολλούς πυροβολισμούς και είναι νεκρή» δήλωσε η εκπρόσωπος στο Γαλλικό Πρακτορείο χωρίς να είναι σε θέση να δώσει περισσότερες πληροφορίες για το περιστατικό.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 12 May 2014 - 18:30:24 UTC