Browse through our Interesting Nodes of Internet & Computing Services in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-05-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Αφορολόγητο πετρέλαιο στους αγρότες
  • [02] Αντ. Σαμαράς: Απαραίτητη η κοινή Ευρωπαϊκή Πολιτική για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης
  • [03] Φ. Κουβέλης: Να αλλάξει η ακολουθούμενη πολιτική
  • [04] Έξι Ουκρανοί στρατιώτες νεκροί σε ενέδρα αυτονομιστών

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Αφορολόγητο πετρέλαιο στους αγρότες

    Οι αγρότες θα παίρνουν αφορολόγητο πετρέλαιο, για τους παραγωγικούς σκοπούς τους, μέσα στον επόμενο χρόνο, ανέφερε ο Αντώνης Σαμαράς από τη Μυτιλήνη όπου περιοδεύει.

    Μιλώντας σε κοινό αγροτών ο πρωθυπουργός εξήγησε: «Ήδη προχωρούμε όλες τις προετοιμασίες, ώστε από την επόμενη χρονιά να λειτουργήσει η κάρτα πετρελαίου των αγροτών. Παλιά μου δέσμευση, που χρειάστηκε χρόνο για να υλοποιηθεί. Αλλά τώρα βρισκόμαστε πια στην τελική ευθεία. Όλοι οι αγρότες θα έχουν καταγεγραμμένα τα αγροτικά μηχανήματά τους και τις καλλιεργητικές τους ανάγκες. Και θα παίρνουν αυτόματα αφορολόγητο πετρέλαιο, για τους παραγωγικούς σκοπούς που απασχολούν τα μηχανήματά τους».

    Ο πρωθυπουργός όμως υποσχέθηκε και πιο άμεσες ενισχύσεις που σχετίζονται με το κόστος εργασίας. Συγκεκριμένα ανέφερε:

    «Μειώνουμε το κόστος που πληρώνουμε σήμερα στους μετανάστες εργάτες, δηλαδή στους ξένους εργάτες που απασχολούνται νόμιμα σε αγροτικές εργασίες ως εποχιακοί.

    -Μειώνεται πολύ κάτω από το μισό, το κόστος της βίζας που πληρώνουν στα ελληνικά προξενεία του εξωτερικού.

    -Μειώνεται πολύ η ασφάλισή τους. Στην αρχή στα δύο τρίτα και λίγο αργότερα κάτω από το μισό. Δηλαδή τελικά θα ασφαλίζονται μόνο για υγεία, όχι για σύνταξη!

    -Και τέλος, δημιουργείται μια ευελιξία, ώστε να καταβάλλονται εισφορές για τα πραγματικά μεροκάματά τους. Κι όχι προκαταβολικά για τρεις μήνες όσο κι αν δουλέψουν στο μεταξύ...».

    Συμπλήρωσε ότι αυτά θα γίνουν άμεσα: Στις επόμενες εβδομάδες βγαίνουν οι διοικητικές αποφάσεις που χρειάζονται. Και ολοκληρώνονται με την κύρωση της νέας Κοινοτικής οδηγίας ως τα τέλη Ιουνίου. Από την πρώτη Ιουλίου το κόστος των νόμιμων ξένων εποχιακών εργατών πέφτει πολύ κάτω από το μισό, ανέφερε ο κ. Σαμαράς.

    Διαβάστε επίσης:

    Αντ. Σαμαράς: Απαραίτητη η κοινή ευρωπαϊκή πολιτική για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης

    [02] Αντ. Σαμαράς: Απαραίτητη η κοινή Ευρωπαϊκή Πολιτική για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης

    Την ανάγκη να υπάρξει κοινή Ευρωπαϊκή Πολιτική για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης και για την επαναπροώθηση των παράνομων μεταναστών καθώς και την τιμωρία των δουλεμπόρων, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από την Μυτιλήνη όπου περιοδεύει.

    Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε την έδρα της Frontex στο λιμάνι της Μυτιλήνης, συνομίλησε με τους άνδρες του Λιμενικού και τους Ρουμάνους συναδέλφους τους, που συμμετέχουν στην συγκεκριμένη δύναμη και ενημερώθηκε από τους τεχνικούς της βάσης, που χειρίζονται τα ειδικά μηχανήματα ανίχνευσης και διάσωσης και από τους διερμηνείς που εργάζονται εκεί.

    Ο κ. Σαμαράς ανέβηκε στην ακταιωρό του Λιμενικού Σώματος και ευχαρίστησε έναν-έναν τους άνδρες της Frontex, ενώ επισήμανε το τεράστιο έργο, που επιτελούν, σώζοντας -όπως ανέφερε χαρακτηριστικά- 4.000 ψυχές τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.

    [03] Φ. Κουβέλης: Να αλλάξει η ακολουθούμενη πολιτική

    Οι ευρωεκλογές πρέπει να στείλουν ένα διπλό μήνυμα, τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στο εξωτερικό, ώστε να αλλάξει η ακολουθούμενη σήμερα πολιτική, τόνισε απόψε από τα Χανιά, τελευταίο σταθμό της περιοδείας του στην Κρήτη, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης.

    Παράλληλα, για μια ακόμα φορά, αναφέρθηκε στην ανάγκη συγκρότησης της κεντροαριστεράς, περιγράφοντας και το πλαίσιο προς αυτή την κατεύθυνση. «Η Ευρώπη βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σημείο, σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Δεν έχει προωθήσει την πολιτική της ενοποίηση, δεν έχει εξασφαλίσει την ενιαία οικονομική πολιτική, δεν έχει απάντηση στα ζητήματα της κοινοτικής αλληλεγγύης και της κοινωνικής συνοχής. Η ευρωπαϊκή πραγματικότητα συναντιέται με μια Ευρώπη η οποία δεν έχει δώσει απάντηση στο ζήτημα της ανάπτυξης, δεν έχει δώσει απάντηση στο τεράστιο ζήτημα της συνεχώς αυξανόμενης ανεργίας», υποστήριξε χαρακτηριστικά ο κ. Κουβέλης.

    Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ στάθηκε στην ανάγκη να αλλάξει η ακολουθούμενη σήμερα πολιτική στην Ευρώπη. «Η συγκεκριμένη πολιτική που ασκείται, η πολιτική της λεγόμενης δημοσιονομικής προσαρμογής, που έχει λειτουργήσει ως ένας ασφυκτικός κορσές, έχει οδηγήσει στη λιτότητα, την ύφεση με αποτέλεσμα να πολλαπλασιάζεται η ανεργία. Καλείται η Ευρωπαϊκή Ένωση στη βάση των καινούργιων συσχετισμών που θα διαμορφωθούν να κινηθεί προς τα μπροστά», σημείωσε.

    [04] Έξι Ουκρανοί στρατιώτες νεκροί σε ενέδρα αυτονομιστών

    Έξι Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και οκτώ τραυματίστηκαν από πυρά ρουκετών σε ενέδρα φιλορώσων αυτονομιστών κοντά στο Σλαβιάνσκ, όπως ανακοίνωσε το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας.

    Στο μεταξύ ένας επικεφαλής των φιλορώσων αυτονομιστών, ο αυτοανακηρυχθείς κυβερνήτης της επαρχίας Λουγκάνσκ Βαλέρι Μπολότοφ, τραυματίστηκε από σφαίρες.

    «Άγνωστοι πυροβόλησαν με αυτόματα όπλα εναντίον αυτοκινήτου, στο οποίο επέβαινε ο Μπολότοφ. Έχασε πολύ αίμα, αλλά δεν κινδυνεύει η ζωή του», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπός του Βασίλ Νικίτιν.

    Προς το παρόν η πληροφορία αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή, ενώ ο Νικίτιν αρνήθηκε να πει σε ποιο νοσοκομείο νοσηλεύεται ο Μπολότοφ για λόγους ασφαλείας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 13 May 2014 - 18:30:23 UTC