Find out about The HR-Net Group Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-05-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Στις ευρωεκλογές δεν δικαιολογείται καμία χαλαρότητα
  • [02] Δ. Κουτσούμπας: Καμία αντίρρηση να φύγει η κυβέρνηση και στις 26 Μαΐου
  • [03] Ανοίγουν 547 θέσεις για υπαλλήλους που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα
  • [04] Εντός των ημερών η καταβολή ΕΦΚ πετρελαίου στους αγρότες
  • [05] Ρωσικά αντίποινα για τις αμερικανικές κυρώσεις
  • [06] Αυξάνονται οι θάνατοι από τον κοροναϊό MERS στη Σουδική Αραβία

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Στις ευρωεκλογές δεν δικαιολογείται καμία χαλαρότητα

    Στις ευρωεκλογές που έρχονται δεν δικαιολογείται καμία χαλαρότητα, είπε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από τη Μυτιλήνη και κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν τη Νέα Ελλάδα που χτίζεται.

    Μιλώντας σε εκδήλωση για τον Πρωτογενή Τομέα που έγινε στο συσκευαστήριο λαδιού του Ελληνικού Αγροτικού Συνεταιρισμού της Μυτιλήνης ο κ. Σαμαράς είπε ότι η Ελλάδα γυρίζει σελίδα και πρόσθεσε:

    «Δεν μιλάμε πια για την παλιά Ελλάδα της κρίσης μιλάμε για τη Νέα Ελλάδα την οποία οικοδομούμε. Και Νέα Ελλάδα σημαίνει Ανάπτυξη, σημαίνει Εξωστρέφεια, σημαίνει εξαγωγές, σημαίνει χτύπημα της γραφειοκρατίας, σημαίνει ευκαιρίες για όλους σημαίνει εισόδημα».

    Ο κ . Σαμαράς είπε ότι «βρισκόμαστε στη μέση μιας κοσμογονίας, το νερό μπήκε στο αυλάκι, αλλά έχουμε δουλειά πολλή» και ξεκαθάρισε: «Δεν υπάρχουν νέα μέτρα λιτότητας. Και δεν θα υπάρξει νέο Μνημόνιο. Μπήκαμε στη φάση που έχει «μόνο προς τα πάνω» πια. Όχι άλλο «κάτω»?».

    Διαβάστε επίσης:

    Αντ. Σαμαράς: Αφορολόγητο πετρέλαιο στους αγρότες

    Αντ. Σαμαράς: Απαραίτητη η κοινή ευρωπαϊκή πολιτική για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης

    [02] Δ. Κουτσούμπας: Καμία αντίρρηση να φύγει η κυβέρνηση και στις 26 Μαΐου

    Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε αποψινή του συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, απαντώντας στην παρατήρηση ότι «το ΚΚΕ φαίνεται να μην θέλει να φύγει η κυβέρνηση» είπε ότι μέσω της ισχυροποίησης του ΚΚΕ ο λαός πρέπει να εκφράσει την οργή του και να καταδικάσει όχι μόνο την αντιλαϊκή συγκυβέρνηση, αλλά θα πρέπει να καταδικάσει και τις ψεύτικες προσδοκίες που καλλιεργεί η συγκυβέρνηση με το πρωτογενές πλεόνασμα καθώς επίσης να πει «όχι» και στις αυταπάτες που καλλιεργούνται από άλλες πολιτικές δυνάμεις.

    «Καμία αντίρρηση να φύγει η κυβέρνηση και στις 26 (Μαΐου), ή σε «μια εβδομάδα» ή σε «ένα μήνα» ή όποτε γίνουν εκλογές» ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Ερωτηθείς αν το ΚΚΕ κρατά ίσες αποστάσεις από την ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι κάτι τέτοιο δεν είναι σωστό, υπογραμμίζοντας ότι η πολιτική της κυβέρνησης πρέπει να αποτελέσει παρελθόν και επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι πίσω από οποιαδήποτε κυβέρνηση που ασκεί διαχείριση στέκεται μια ολόκληρη τάξη, η αστική, που κρατά στα χέρια της τα «κλειδιά» της οικονομίας και της εξουσίας.

    [03] Ανοίγουν 547 θέσεις για υπαλλήλους που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα

    Να υποβάλουν αιτήσεις εντός 15 ημερών καλούνται υπάλληλοι, που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, προκειμένου να καλύψουν 547 θέσεις σε νοσοκομεία, δικαστήρια και ΚΕΠ της χώρας, σύμφωνα με σχετική απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης που δημοσιεύεται σήμερα στο ΦΕΚ.

    Η πρόσκληση αφορά «διαθέσιμους» που προέρχονται από υπουργεία και φορείς τους, πανεπιστήμια, τον ΟΑΕΔ και ασφαλιστικά ταμεία.

    Όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ, οι υπάλληλοι που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα καλούνται εντός αποκλειστικής προθεσμίας 15 ημερών από τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως να υποβάλουν στις Διευθύνσεις Διοικητικού / Προσωπικού των φορέων προέλευσης στους οποίους κατείχαν οργανική ή προσωποπαγή θέση αίτηση - υπεύθυνη δήλωση για τη μετάταξή τους. Θα προσδιορίζουν τη σειρά προτίμησης των φορέων που επιθυμούν να μεταταχθούν, ενώ θα υποβάλουν και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, τα οποία τυχόν δεν περιλαμβάνονται στα προσωπικά τους μητρώα.

    Παράλληλα, καλούνται οι Διευθύνσεις εντός προθεσμίας 5 ημερών από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων - υπεύθυνων δηλώσεων να προβούν σε αποτύπωση (καταγραφή) των προσόντων των υπαλλήλων και να συντάξουν πίνακες συνδρομής κριτηρίων τους οποίους αποστέλλουν στο ΑΣΕΠ με τη χρήση ειδικής πληροφοριακής εφαρμογής που εκπονεί για το σκοπό αυτόν το ΑΣΕΠ και να ακολουθήσει η συνηθισμένη διαδικασία (μοριοδότηση, κατάρτιση προσωρινού πίνακα, ενστάσεις, τελικός πίνακας κλπ).

    [04] Εντός των ημερών η καταβολή ΕΦΚ πετρελαίου στους αγρότες

    Υπογράφηκε σήμερα η Κοινή Υπουργική Απόφαση από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιο Τσαυτάρη, και τους συναρμόδιους υπουργούς, τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τον υφυπουργό Οικονομικών Γεώργιο Μαυραγάνη, για τον προσδιορισμό των συντελεστών επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαίου, που αφορά την πρώτη δόση καταβολής για το έτος 2014 της επιστροφής του ΕΦΚΠ στους αγρότες.

    Εντός των ημερών θα γίνει και η καταβολή της, σύμφωνα με τις κυβερνητικές δεσμεύσεις, ώστε να ενισχυθεί η ρευστότητα των αγροτών, τώρα που υπάρχει ανάγκη για τις εργασίες προετοιμασίας των ανοιξιάτικων καλλιεργειών.

    [05] Ρωσικά αντίποινα για τις αμερικανικές κυρώσεις

    Η κυβέρνηση της Ρωσίας έθεσε σήμερα υπό αμφισβήτηση το μέλλον του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS), ο οποίος αποτέλεσε ένα σύμβολο της συνεργασίας της Μόσχας με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, καθώς ανακοίνωσε μέτρα σε αντίποινα για τις αμερικανικές κυρώσεις εξαιτίας της κρίσης στην Ουκρανία.

    Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ρωσίας Ντμίτρι Ρογκόζιν δήλωσε ότι η Μόσχα θα απορρίψει το αίτημα των ΗΠΑ να παραταθεί η χρήση του ISS πέραν του 2020, ενώ θα απαγορεύσει στην Ουάσινγκτον να χρησιμοποιεί ρωσικής κατασκευής μηχανές πυραύλων για να εκτοξεύει δορυφόρους για στρατιωτική χρήση.

    Η Μόσχα ανακοίνωσε ακόμη ότι πρόκειται να αναστείλει τη λειτουργία του συστήματος δορυφορικού γεωγραφικού εντοπισμού θέσης GPS από τον Ιούνιο, αντιδρώντας στα σχέδια των ΗΠΑ να αρνηθεί να χορηγήσει άδειες εξαγωγής προϊόντων υψηλής τεχνολογίας που η Ουάσινγκτον θεωρεί πως θα μπορούσαν να φανούν χρήσιμα στο ρωσικό στρατό.

    [06] Αυξάνονται οι θάνατοι από τον κοροναϊό MERS στη Σουδική Αραβία

    Το υπουργείο Γεωργίας της Σαουδικής Αραβίας σχεδιάζει να εμφυτεύσει μικροτσίπ στις καμήλες προκειμένου να συγκεντρωθούν δεδομένα που θα συμβάλλουν στην παρακολούθηση της εξάπλωσης του φονικού κοροναϊού MERS, μετέδωσαν σήμερα μέσα ενημέρωσης της χώρας, ενώ ο απολογισμός των νεκρών στο βασίλειο έχει ανέλθει πλέον στους 147.

    Οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας επίσης προειδοποίησαν τους πολίτες να φοράνε προστατευτικό εξοπλισμό όταν έρχονται σε επαφή με καμήλες, καθώς πιστεύεται ότι τα ζώα αυτά είναι φορείς του ιού και ενδέχεται να τον μεταδίδουν σε ανθρώπους.

    Οι 5 άνθρωποι που πέθαναν από τα συνολικά 8 νέα κρούσματα του Αναπνευστικού Συνδρόμου της Μέσης Ανατολής ήταν όλοι ηλικιωμένοι ασθενείς, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείου Υγείας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 13 May 2014 - 20:30:23 UTC