Read the Maastricht Treaty (Maastricht, 7 February 1992) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-05-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Απ. Κακλαμάνης για τα γεγονότα του Νοεμβρίου 2011 και την πρόταση να αναλάβει την πρωθυπουργία
  • [02] Επισκέψεις Αντ. Σαμαρά σε Ιερά Σύνοδο και ανισόπεδο κόμβο Μεσολογγίου
  • [03] Ο Μ. Χρυσοχοΐδης δεσμεύτηκε για άμεσες λύσεις στο αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης»
  • [04] Μπανγκλαντές: Τουλάχιστον 29 νεκροί στο ναυάγιο του πορθμείου, φόβοι για πολύ βαρύτερο απολογισμό
  • [05] Θρίλερ στα «χνάρια» του Χίτσκοκ, στο 67ο Φεστιβάλ των Κανών
  • [06] Τις «Θεσμοφοριάζουσες» του Αριστοφάνη σκηνοθετεί ο Γ. Κιμούλης το φετινό καλοκαίρι

  • [01] Ο Απ. Κακλαμάνης για τα γεγονότα του Νοεμβρίου 2011 και την πρόταση να αναλάβει την πρωθυπουργία

    Στα γεγονότα του Νοεμβρίου 2011, που εκτυλίχθηκαν μετά τη συνάντηση των Καννών και οδήγησαν στην παραίτηση του Γιώργου Παπανδρέου και της κυβέρνησής του, αναφέρεται σε δήλωσή του ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης.

    Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κακλαμάνης ήταν μεταξύ των προσώπων που είχαν συζητηθεί για να αναλάβουν την πρωθυπουργία.

    Στη δήλωσή του επιβεβαιώνει τις τότε πληροφορίες και προσθέτει ότι ο κ. Σαμαράς είχε συμφωνήσει στο πρόσωπό του. Είχε, μάλιστα και συνάντηση με τον τότε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στο σπίτι του στη Μουρούζη. Και όπως επίσης αναφέρει, στη συμφωνία για το πρόσωπό του, εκπρόσωπος του κ. Σαμαρά, ως Προέδρου της ΝΔ ήταν ο Χρύσανθος Λαζαρίδης και εκπρόσωπος του κ. Παπανδρέου, ως Προέδρου του ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Προσθέτει επίσης ότι ο ίδιος είχε ενημερώσει ότι ο κ. Βενιζέλος θα διατηρούσε το υπουργείο Οικοινομικών, ενώ γραμματέας του υπουργικού Συμβουλίου θα ήταν ο Νίκος Αθανασάκης.

    [02] Επισκέψεις Αντ. Σαμαρά σε Ιερά Σύνοδο και ανισόπεδο κόμβο Μεσολογγίου

    Την Ιερά Σύνοδο επισκέφτηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σήμερα το πρωί. Η επίσκεψη του κ. Σαμαρά ήταν η πρώτη που πραγματοποιεί πρωθυπουργός στην Συνοδική Έδρα στην Μονή Πετράκη. Κατά την επίσκεψη του, ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε την Εκκλησία για το κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο που προσφέρει.

    Ο πρωθυπουργός το μεσημέρι επισκέφθηκε το έργο κατασκευής του ανισόπεδου κόμβου του Μεσολογγίου, που συνδέει την πόλη με την Ιονία Οδό. Ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι «μέχρι το τέλος του έτους υπολογίζουμε ότι πάνω από 4.500 άτομα θα δουλεύουν στην Ιονία οδό».

    Με την ευκαιρία της επίσκεψής του στο έργο κατασκευής του ανισόπεδου κόμβου, ο Αντώνης Σαμαράς μίλησε για τα έργα που γίνονται στην Ελλάδα και, όπως σημείωσε, γίνεται μία πραγματική κοσμογονία έργων, πρόσθεσε δε ότι «παρακολουθούμε στενά, κάθε μέρα την πορεία των έργων αυτών, γιατί είναι πολυσήμαντα και για την ανάπτυξη και για τον πολιτισμό μας». «Η επανεκκίνηση της χώρας μας ξεκίνησε και εμείς προχωράμε μπροστά με σταθερά βήματα» κατέληξε ο πρωθυπουργός.

    Ο Αντώνης Σαμαράς επισκέφθηκε τον ανισόπεδο κόμβο στο πλαίσιο της σημερινής του περιοδείας στη Δυτική Ελλάδα.

    Απόψε στις 19:30 θα μιλήσει σε συγκέντρωση στο κλειστό γυμναστήριο του Έσπερου στην Πάτρα.

    [03] Ο Μ. Χρυσοχοΐδης δεσμεύτηκε για άμεσες λύσεις στο αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης»

    Στη δημοπράτηση του νέου αεροδρομίου Καστελλίου, χαρακτηρίζοντάς το σύγχρονο και άξιο των απαιτήσεων, αναφέρθηκε σήμερα από το Ηράκλειο ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και δεσμεύτηκε για άμεσες λύσεις στο υπάρχον αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης».

    Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο για θέματα της λειτουργίας του ενόψει της τουριστικής περιόδου, παρουσία του βουλευτή Λευτέρη Αυγενάκη, του αερολιμενάρχη Γ. Πλιάκα και εκπροσώπων φορέων του νησιού, ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι «ήρθαμε να δώσουμε λύσεις στα λειτουργικά προβλήματα που υπάρχουν στο δεύτερο ή τρίτο αεροδρόμιο σε επίπεδο επισκέψεων στη χώρα, με 7 εκατ. επισκέψεις τον χρόνο. Αποφασίσαμε να υπάρξουν γρήγορες, έξυπνες και οικονομικές λύσεις για να σταματήσει την ταλαιπωρία των επιβατών». Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Χρυσοχοΐδης, το αργότερο μέχρι 10 Ιουνίου θα έχουν λυθεί σημαντικά λειτουργικά προβλήματα για την αντιμετώπιση της ταλαιπωρίας εκατοντάδων χιλιάδων επισκεπτών, επισημαίνοντας ακόμη ότι η χωρητικότητα του αεροδρομίου θα αυξηθεί και θα βρεθούν τρόποι να μην καθυστερούν οι πτήσεις. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την πολιτική επικαιρότητα, ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι η χώρα χρειάζεται και κυβερνητική σταθερότητα. «Δεν μπορούμε να ρισκάρουμε όλες τις θυσίες του ελληνικού λαού», είπε.

    [04] Μπανγκλαντές: Τουλάχιστον 29 νεκροί στο ναυάγιο του πορθμείου, φόβοι για πολύ βαρύτερο απολογισμό

    Τουλάχιστον 29 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο ναυάγιο ενός πορθμείου- εν μέσω θύελλας- σε έναν από τους μεγαλύτερους ποταμούς του Μπανγκλαντές, όμως τα μέλη των σωστικών συνεργείων φοβούνται ότι ο απολογισμός θα είναι κατά πολύ βαρύτερος, καθώς αγνοούνται ακόμη δεκάδες επιβάτες.

    Οι αξιωματούχοι οι οποίοι συντονίζουν τις επιχειρήσεις διάσωσης, στις οποίες συμμετέχουν δυνάμεις του Πολεμικού Ναυτικού, του Λιμενικού Σώματος και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Μπανγκλαντές, δήλωσαν ότι δεν κατορθώθηκε να ανελκυθεί το MV Miraz, το οποίο εκτιμάται ότι μετέφερε περίπου 200 ανθρώπους και πλέον έχει βουλιάξει στον ποταμό Μέγκνα, που είναι ιδιαίτερα πλατύς και βαθύς στο σημείο όπου σημειώθηκε το ναυάγιο.

    [05] Θρίλερ στα «χνάρια» του Χίτσκοκ, στο 67ο Φεστιβάλ των Κανών

    Σε ψυχολογικό θρίλερ αγωνίας στράφηκε ο Καναδός σκηνοθέτης Ατόμ Εγκογιάν στην ταινία του «Αιχμάλωτοι», που προβλήθηκε σήμερα στο διαγωνιστικό τμήμα του 67ου κινηματογραφικού Φεστιβάλ των Κανών. Η ιστορία αναφέρεται στη μυστηριώδη εξαφάνιση ενός δεκάχρονου κοριτσιού και τις προσπάθειες του συγκλονισμένου από τον χαμό αυτόν πατέρα της (το κορίτσι εξαφανίστηκε όταν αυτός την άφησε για μερικά λεπτά στο αυτοκίνητό του για να αγοράσει μια τούρτα από ένα μαγαζί), για τα επόμενα οκτώ χρόνια, να την ανακαλύψει. Η αντιμετώπιση, με τη χρήση του σασπένς, όπως και το θέμα του αθώου πατέρα που θεωρείται ύποπτος φέρνουν στο νου τον Χίτσκοκ, αν και η ταινία, με το θέμα των παρακολουθήσεων τόσο από τους απαγωγείς αλλά και από την αστυνομία, όπως και η χρήση του ίντερνετ θύμισε περισσότερο τη «Συνομιλία» του Κόπολα. Ο Εγκογιάν, πάντως, έφτιαξε μια ταινία με σωστό ρυθμό, με ωραία χρήση των φυσικών χώρων (των χειμωνιάτικων τοπίων του Καναδά) και πολύ καλές ερμηνείες από τους πρωταγωνιστές του (Ράιαν Ρέινολντς, Ροζάρια Ντόσον, Σκοτ Σπίντμαν, κ.ά).

    Το νατουραλιστικό στιλ, κάτι ανάμεσα στον κινηματογράφο των αδερφών Νταρντέν κι εκείνο του Τζον Κασσαβέτη, χρησιμοποιούν στην ταινία τους «Party Girl» οι τρεις σκηνοθέτες της, Μαρί Αματσουκελί, Κλερ Μπέργκερ και Σαμουέλ Τεΐς, με την οποία έκανε έναρξη, χτες το βράδυ, το τμήμα «Ένα κάποιο βλέμμα». Πρωταγωνίστρια είναι η Ανζελίκ, μια 60ντάχρονη γυναίκα, που εργάζεται σε καμπαρέ και η οποία δέχεται την πρόταση ενός συνταξιούχου πελάτη της, πρώην εργάτη σε ανθρακωρυχείο, να τον παντρευτεί.

    [06] Τις «Θεσμοφοριάζουσες» του Αριστοφάνη σκηνοθετεί ο Γ. Κιμούλης το φετινό καλοκαίρι

    Μια από τις σημαντικότερες κωμωδίες του Αριστοφάνη, τις «Θεσμοφοριάζουσες», θα παρουσιάσει ο Θεατρικός Οργανισμός Ακροπόλ σε 60 περίπου θέατρα και σχεδόν αντίστοιχους προορισμούς σε όλη την Ελλάδα κατά το φετινό καλοκαίρι. Οι «Θεσμοφοριάζουσες», σε διασκευή του Γιώργου Κιμούλη και του μπλόγκερ «Πιτσιρίκου», βασισμένη στη μετάφραση του Κ.Χ.Μύρη, με τον Γιώργο Κιμούλη και τον Δημήτρη Πιατά στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, θα κάνουν πρεμιέρα στις 23 Ιουνίου στο Θέατρο Βράχων, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Βύρωνα.

    Το ρόλο του Συγγενή αποδίδει ο ίδιος ο Γιώργος Κιμούλης, ενώ εκείνον του Ευριπίδη ο Δημήτρης Πιατάς. Πρωταγωνιστούν ακόμα οι: Φαίη Ξυλά (Γυναίκα), Θανάσης Αλευράς (Αγάθων), Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος (Θεράπων) Δημήτρης Ραφαήλος (Κλεισθένης), και Χάρης Χιώτης (Τοξότης). Τους πλαισιώνει 14μελής γυναικείος χορός.

    Τα σκηνικά και τα κοστούμια επιμελείται ο Γιάννης Μετζικώφ, τη μουσική ο Διονύσης Τσακνής, τους φωτισμούς η Κατερίνα Μαραγκουδάκη και τις χορογραφίες η Έλενα Γεροδήμου.

    Τιμές εισιτηρίων- 18 ευρώ (Γενική είσοδος), 15 ευρώ (Μαθητές, Φοιτητές), 12 ευρώ ('Ανεργοι, ΑΜΕΑ, Πολύτεκνοι).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 16 May 2014 - 14:30:29 UTC