Visit the Infoxenios - Tourist information about Greece Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-05-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Να ματαιώσουμε τα σχέδια εκείνων που θέλουν να μας επιστρέψουν στην κρίση
  • [02] Ευ. Βενιζέλος: Κυβέρνηση με προοδευτικό πρόσημο την επομένη των εκλογών
  • [03] Αντ. Σαμαράς: «Να ματαιώσουμε τα σχέδια αστάθειας»
  • [04] Ο Moody's αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ιρλανδίας
  • [05] Στους 299 οι νεκροί από το τραγικό δυστύχημα στο ανθρακωρυχείο, στην Τουρκία
  • [06] Ανεστάλη η λειτουργία του αεροδρομίου της Βεγγάζης εξαιτίας συγκρούσεων
  • [07] Συνετρίβη το αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε ο υπουργός Άμυνας του Λάος

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Να ματαιώσουμε τα σχέδια εκείνων που θέλουν να μας επιστρέψουν στην κρίση

    Στις ευρωεκλογές που έρχονται πρέπει να ματαιώσουμε τα σχέδια εκείνων των δυνάμεων που δεν θέλουν να ξεκολλήσουμε από το τέλμα και θέλουν να μας επιστρέψουν στην κρίση αναφέρει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε άρθρο του στην «Καθημερινή της Κυριακής», υπογραμμίζοντας πως η αποσταθεροποίηση που ονειρεύονται δεν είναι πλήγμα για την κυβέρνηση, είναι καίριο πλήγμα για τη χώρα.

    Ο πρωθυπουργός επισημαίνει πως τέσσερα πράγματα οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε όλοι στην Ελλάδα σήμερα: Πρώτον, πού ήμασταν μέχρι χθες? Δεύτερον, πού πηγαίνουμε από εδώ και στο εξής... Τρίτον, σε ποιο ακριβώς σημείο βρισκόμαστε τώρα. Και, τέταρτον, ποιος είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος που αντιμετωπίζουμε αυτή την ώρα.

    Σε ό,τι αφορά το πρώτο, τελειώσαμε μια πολύ δύσκολη και οδυνηρή περίοδο: της κρίσης και των Μνημονίων, ξεπεράσαμε την κρίση ελλειμμάτων, βγάζουμε πρωτογενή πλεονάσματα καλύπτουμε όλες τις ανάγκες μας και δανειζόμαστε ακόμα μόνο για μέρος των τόκων που πληρώνουμε, και στο τέλος της επόμενης χρονιάς, θα καλύπτουμε μόνοι μας και τους τόκους!

    Συμπέρασμα: Πέρυσι τελείωσε η κρίση ελλειμμάτων. Φέτος τελειώνει οριστικά η κρίση δανεισμού, η κρίση χρέους και η κρίση αξιοπιστίας της Ελλάδας, αναφέρει ο πρωθυπουργός

    Σε ό,τι αφορά το δεύτερο ?το πού πάμε από εδώ και στο εξής? η ανάπτυξη που ξεκινάει θα μας επιτρέψει πολύ σύντομα να καλύψουμε όλες τις απώλειες των τελευταίων ετών σε βιοτικό επίπεδο.

    Σε ό,τι αφορά το τρίτο ερώτημα: Πού βρισκόμαστε σήμερα; Είμαστε στο σημείο που η χώρα στέκεται ξανά στα πόδια της. Έχουμε αποκαταστήσει τις εσωτερικές ισορροπίες μας και την αξιοπιστία μας στο εξωτερικό. Έχουμε διαψεύσει όλες τις «Κασσάνδρες» που προεξοφλούσαν την καταστροφή μας. Και η Ελλάδα ετοιμάζεται να τρέξει, να παραγάγει εισόδημα, ευημερία, να αποκαταστήσει πλήρως την κοινωνική συνοχή της και να πολλαπλασιάσει την ισχύ της, υπογραμμίζει ο Σαμαράς

    Όσον αφορά την τέταρτη επισήμανση, τον μεγάλο κίνδυνο, ο πρωθυπουργός τονίζει πως : αυτός συνδέεται με την επιστροφή «πίσω στην κρίση από την οποία ξεφύγαμε. Να ξαναπέσουμε στο τέλμα από το οποίο μόλις και με τόσους κόπους ξεκολλήσαμε... Δυστυχώς, υπάρχουν δυνάμεις που δεν θέλουν να ξεκολλήσουμε από το τέλμα! Και θέλουν να μας επιστρέψουν στην κρίση... Προσπάθησαν με κάθε τρόπο να ματαιώσουν τη μέχρι τώρα πορεία μας. Δεν τα κατάφεραν! Έδωσαν μάχη να διατηρηθούν στην Ελλάδα όλα εκείνα που έχουν απορριφθεί εδώ και χρόνια σε όλες τις δημοκρατικές κοινωνίες της Ευρώπης. Και πέραν αυτής... Όμως δεν κατάφεραν να σταματήσουν την έξοδο της χώρας από τα Μνημόνια και την κρίση!»

    Δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάλαβε τίποτε απ? όλα αυτά: «Μην ακούτε, μπλόφα ήταν», μονολογούν και σήμερα... Τίποτε δεν έμαθαν στο μεταξύ. Και με τα ίδια μυαλά, σήμερα, προσπαθούν να επαναφέρουν τη χώρα στον ίδιο κίνδυνο που με τόσους κόπους και τόσες θυσίες αποτρέψαμε... Δεν τους ενδιαφέρει η πολιτική. Δεν τους ενδιαφέρει η κοινωνία. Δεν τους ενδιαφέρει η Ελλάδα, ούτε η Ευρώπη, αναφέρει κ Σαμαράς.

    Αλλά αποτρέψαμε τα πολύ χειρότερα! Δεν γίναμε Αργεντινή, όπως ήθελαν κάποιοι: Δεν είδαμε τις πόλεις μας να καίγονται. Δεν βουλιάξαμε σε πληθωριστικό νόμισμα. Δεν είδαμε τις τράπεζες να κλείνουν και τις καταθέσεις να εξανεμίζονται μέσα σε ένα βράδυ. Και το σημαντικότερο: Ήδη μέσα σε δύο χρόνια σταθεροποιήσαμε την οικονομία και την κοινωνία, ενώ η Αργεντινή ?δώδεκα χρόνια μετά? ακόμα φλέγεται... Και σε λίγα χρόνια θα έχουμε ανακτήσει όσα χάθηκαν μέσα στην κρίση. Ενώ στην Αργεντινή, 12 χρόνια μετά τη χρεοκοπία της, εξακολουθεί η φτωχοποίηση όλης της κοινωνίας... Αυτό αποτρέψαμε! Και κάποιοι θέλουν να μας επιστρέψουν πάλι στον ίδιο κίνδυνο, στον ίδιο εφιάλτη. Στον ίδιο παρονομαστή της μιζέριας... Δεν θα τους το επιτρέψουμε. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε.

    Στις ευρωεκλογές που έρχονται πρέπει να ματαιώσουμε τα σχέδιά τους... Η αποσταθεροποίηση που ονειρεύονται δεν είναι πλήγμα για την κυβέρνηση. Είναι καίριο πλήγμα για τη χώρα. Δεν θα τους περάσει! Ούτε αυτή τη φορά... καταλήγει το άρθρο του κ. Σαμαρά.

    [02] Ευ. Βενιζέλος: Κυβέρνηση με προοδευτικό πρόσημο την επομένη των εκλογών

    Νέα κυβέρνηση, με άλλον πρωθυπουργό από την παρούσα Βουλή θα πρέπει να υπάρξει μόνον εφόσον το θέλουν τα κόμματα, αλλιώς θα μοιάζει με αποστασία, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA.

    Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε και πάλι ότι θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος είναι ο ρυθμιστής του πολιτεύματος και σύμβολο ενότητας του έθνους, γιατί, όπως είπε, «εμείς θέλουμε να ενώσουμε το έθνος» και να σταματήσει αυτός ο ιδιότυπος εμφύλιος που υπάρχει στη χώρα. Και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι δεν υπάρχει καμία επαφή της κυβέρνησης με την αντιπολίτευση και ότι η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει μόνη της εξωτερική πολιτική, ο κ. Τσίπρας πηγαίνει στη Μόσχα χωρίς να συνοδεύεται από τον πρέσβη, χωρίς να έχει συνεννοηθεί με το υπουργείο Εξωτερικών. Αυτό, παρατήρησε, γίνεται μόνο στη Συριακή αντιπολίτευση, η οποία βρίσκεται σε κανονικό εμφύλιο με την κυβέρνηση.

    Σχετικά με το αποτέλεσμα των εκλογών και την επόμενη μέρα, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι «για να έχουμε σταθερότητα, χρειάζεται η κυβέρνηση όχι γενικά κι αόριστα, με προοδευτικό πρόσημο, άρα οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της Ελιάς, που είναι συν 2 γιατί τώρα έχουμε και τον Ανδρέα Λοβέρδο και τον Χρήστο Αηδόνη, 29 Βουλευτές είναι καθοριστικός παράγοντας για να υπάρχει κυβέρνηση».

    [03] Αντ. Σαμαράς: «Να ματαιώσουμε τα σχέδια αστάθειας»

    Ξεχωριστή αναφορά στα ζητήματα της ασφάλειας του πολίτη, έκανε κατά την διάρκεια της ομιλίας στην Πάτρα, το βράδυ της Παρασκευής, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, τονίζοντας ότι «προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι γίνεται σε όλες τις δημοκρατικές χώρες για την ασφάλεια του πολίτη». Σε αυτό το σημείο ο Αντώνης Σαμαράς επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον ότι «υπερασπίζεται ακόμα και τους ύποπτους τρομοκρατίας». Αλλά για να υπάρξει ασφάλεια, συνέχισε ο πρωθυπουργός χρειάζεται και η σταθερότητα. Και εκείνοι όπως πρόσθεσε επιδιώκουν γενικευμένη αστάθεια. Μάλιστα μένοντας στο θέμα της αστάθειας ο πρωθυπουργός σημείωσε:

    «Θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση. Το προσπάθησαν πάρα πολλές φορές μέσα από «συλλαλητήρια». Ο κόσμος δεν ανταποκρίθηκε. Κάθε φορά όλο και λιγότεροι μαζεύονταν. Μέχρι που τα παράτησαν. Ζήτησαν από τους βουλευτές της κυβέρνησης να αποστατήσουν Δεν τα κατάφεραν. Έκαναν προτάσεις μομφής κατά της κυβέρνησης. Δεν πέρασαν». Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως καλεί το λαό να τον βοηθήσει σε σχέδια όχι σταθερότητας, αλλά αποσταθεροποίησης της χώρας, που στρέφονται όπως σημείωσε πρώτα εναντίον του ίδιου του ελληνικού λαού. Ο πρωθυπουργός συνέχισε κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «δεν τον ενδιαφέρει τι θα γίνει μετά, δεν τον ενοχλεί η ακυβερνησία που θα ακολουθήσει και δεν τον πειράζει ότι θα γυρίσουμε στην κρίση».

    Στη συνέχεια ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρθηκε στα δημοσιεύματα των Financial Times, λέγοντας πως «σήμερα αποκαλύφθηκε ότι υπήρχε σχέδιο για να βγάλουν την Ελλάδα από το ευρώ. Αυτό το σχέδιο ματαιώσαμε. Και σε αυτό θέλει να μας επιστρέψει ο ΣΥΡΙΖΑ». Συνεχίζοντας ο Αντώνης Σαμαράς ανέφερε:

    «Όλοι γνώριζαν ότι η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα αποσταθεροποιούσε την ευρωζώνη. Αλλά και όλοι φοβόντουσαν ότι μια χρεοκοπία της Ελλάδας θα διέλυε το ευρώ. Γι' αυτό και σχεδίαζαν και το ονόμασαν σχέδιο Ζ, να «αποκόψουν» την Ελλάδα για να διασώσουν την υπόλοιπη Ευρώπη. Δεν ήταν επιλογή για τους εταίρους μας. Ήταν διάχυτος φόβος. Και τώρα που αποκαλύφθηκε αυτό, τι λέει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ; Ότι τέτοιος κίνδυνος, μην τους ακούτε, δεν υπήρχε. Δεν θα αφήσουμε λοιπόν να μας ξαναρίξουν πίσω. Πρέπει όλοι να ψηφίσουμε για να ματαιώσουμε τα σχέδια αστάθειας και πολιτικής ανωμαλίας που ετοιμάζουν.»

    [04] Ο Moody's αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ιρλανδίας

    Ο οίκος αξιολόγησης Moody' s αναβάθμισε την Παρασκευή την πιστοληπτική ικανότητα της Ιρλανδίας, δίνοντας έτσι μία ακόμα ψήφο εμπιστοσύνης στην πρώτη χώρα της ζώνης του Ευρώ που ολοκλήρωσε πέρυσι το πρόγραμμα διάσωσης ΕΕ/ΔΝΤ. Ο Moody's αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ιρλανδίας σε Baa1 από Baa3, επικαλούμενος την επιτάχυνση της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας, η οποία αναμένεται να δώσει ώθηση στη δημοσιονομική εξυγίανση και την ταχύτερη μείωση του δημόσιου χρέους, μετέδωσε το πρακτορείο Ρόιτερς.

    «Το πιστωτικό προφίλ της Ιρλανδίας ανακάμπτει ταχύτερα από την κρίση χρέους της ευρωζώνης, ως αποτέλεσμα της ενεργητικότητας της οικονομίας και των προοπτικών ανάπτυξης», αναφέρεται σε ανακοίνωση του οίκου.

    [05] Στους 299 οι νεκροί από το τραγικό δυστύχημα στο ανθρακωρυχείο, στην Τουρκία

    Τουλάχιστον 299 νεκροί είναι ο νεότερος απολογισμός από το δυστύχημα στο ανθρακωρυχείο Σόμα της Τουρκίας, ενώ τουλάχιστον 3 ανθρακωρύχοι εξακολουθούν να είναι εγκλωβισμένοι στις στοές, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο τούρκος υπουργός Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ. «Ο απολογισμός ανέρχεται πλέον σε 299 νεκρούς. Πιστεύω ότι παραμένουν τρεις ακόμη ανθρακωρύχοι στις στοές», σημείωσε ο Γιλντίζ μιλώντας στους δημοσιογράφους, την ώρα που μια νέα πυρκαγιά έχει ξεσπάσει στο ορυχείο. «Μια νέα πυρκαγιά προκλήθηκε πριν 45 λεπτά περίπου 300 μέτρα από το σημείο που είναι εγκλωβισμένοι οι ανθρακωρύχοι», πρόσθεσε ο τούρκος υπουργός, εξηγώντας ότι η εξέλιξη αυτή εμποδίζει το έργο των διασωστών.

    Οι τρεις εναπομείναντες ανθρακωρύχοι είναι απίθανο να εξακολουθούν να είναι ζωντανοί, τέσσερις ημέρες μετά την έκρηξη και την πυρκαγιά που σημειώθηκαν στο ορυχείο της Σόμα στη δυτική Τουρκία. Το δυστύχημα αυτό προκαλεί από την Τρίτη έντονες αντιδράσεις σε όλη τη χώρα και έχει πυροδοτήσει ένα νέο μέτωπο εναντίον του τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η τουρκική αστυνομία διέλυσε με τη βία χθες Παρασκευή το απόγευμα και με τη χρήση αντλιών νερού υπό πίεση και δακρυγόνων τους περίπου 10.000 ανθρώπους που διαδήλωναν στη Σόμα καταγγέλλοντας τις συνθήκες εργασίας των ανθρακωρύχων.

    [06] Ανεστάλη η λειτουργία του αεροδρομίου της Βεγγάζης εξαιτίας συγκρούσεων

    Την προσωρινή διακοπή όλων των πτήσεων από και προς το αεροδρόμιο Benina της Βεγγάζης ανακοίνωσαν την Παρασκευή οι αρχές της Λιβύης, εξαιτίας των συγκρούσεων μεταξύ μιας ένοπλης ομάδας πιστή σε έναν απόστρατο στρατηγό και ισλαμιστών ανταρτών, δήλωσε ο διευθυντής του αεροδρομίου.

    «Προχωρήσαμε στο κλείσιμο του αεροδρομίου για την ασφάλεια των επιβατών, καθώς μαίνονταν οι συγκρούσεις στην πόλη. Η επαναλειτουργία του αεροδρομίου θα εξαρτηθεί από την κατάσταση ασφαλείας», δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς ο διευθυντής του αεροδρομίου, Ιμπραχίμ Φαρκάς.

    [07] Συνετρίβη το αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε ο υπουργός Άμυνας του Λάος

    Ένα στρατιωτικό αεροπλάνο του Λάος, στο οποίο επέβαιναν ο υπουργός Άμυνας της χώρας με τη σύζυγό του, ο δήμαρχος της Βιεντιάν και άλλοι αξιωματούχοι της χώρας, συνετρίβη σήμερα στο βόρειο, ορεινό τμήμα της χώρας, όπως ανακοίνωσε ένας Ταϊλανδός αξιωματούχος και μια πηγή του υπουργείου Άμυνας του Λάος. Στο αεροπλάνο επέβαιναν τουλάχιστον 20 άνθρωποι, επεσήμανε ένας εκπρόσωπος του ταϊλανδέζικού υπουργείου Εξωτερικών, χωρίς να δώσει διευκρινίσεις για τις συνθήκες του δυστυχήματος.

    Εξάλλου το υπουργείο ανακοίνωσε ότι επρόκειτο για ένα αεροπλάνο AN74-300 το οποίο συνετρίβη στις 06:15 (τοπική ώρα, 02:15 ώρα Ελλάδας). Σύμφωνα με πηγές, τρεις άνθρωποι φέρονται να έχουν επιβιώσει από τη συντριβή. Το Λάος, μια από τις πιο φτωχές χώρες της Ασίας, βρίσκεται υπό κομμουνιστικό καθεστώς από το 1975.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 17 May 2014 - 8:30:25 UTC