Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-05-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επίθεση Π. Καμμένου κατά Αντ. Σαμαρά για τις δηλώσεις του περί ανάγκης σταθερότητας της χώρας
  • [02] Αντ. Σαμαράς: Στο Κατάκολο θα γίνουν έργα ύψους 20 εκατ. ευρώ
  • [03] Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ψηφοφόροι πριν τις εκλογές
  • [04] Κανονικά η ροή του φυσικού αερίου προς την Ευρώπη, διαβεβαιώνει η Gazprom
  • [05] Μικρότερη του αναμενόμενου η ύφεση στην Κύπρο, λέει η τρόικα
  • [06] «Έφυγε» ο θρυλικός διερμηνέας των ηγετών της Σοβιετικής Ένωσης

  • [01] Επίθεση Π. Καμμένου κατά Αντ. Σαμαρά για τις δηλώσεις του περί ανάγκης σταθερότητας της χώρας

    Σκληρή επίθεση εξαπέλυσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος κατά του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και της κυβέρνησης, με αφορμή τις δηλώσεις του κ.Σαμαρά για την ανάγκη σταθερότητας της χώρας. Ο κ.Καμμένος ο οποίος πραγματοποίησε σήμερα το πρωί περιοδεία σε γειτονιές της Αθήνας, και επισκέφθηκε το κεντρικό προεκλογικό περίπτερο του κόμματος στο κέντρο της πρωτεύουσας, έκανε λόγο για «σταθερότητα σε μια σχέση συνενοχής σε μια συμμορία που θέλει να κυβερνά τον τόπο».

    Κατηγόρησε επίσης του κ.Σαμαρά ότι «συγκαλύπτει τα όργια των κυβερνήσεων Παπανδρέου και τον συνέταιρό του τον κ.Βενιζέλο» και παρέπεμψε στις δηλώσεις του Ντομινίκ Στρος Καν, ενώ επανέλαβε τη θέση του για «τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος» το 2009. «Ο κ. Σαμαράς μιλάει για σταθερότητα. Το μόνο σταθερό είναι η αύξηση των 2.100.000 ανέργων, των τριών εκατομμυρίων ανασφάλιστων, των έξι χιλιάδων Ελλήνων που αυτοκτόνησαν» είπε ο κ.Καμμένος και πρόσθεσε: «Η σταθερότητα του πρωθυπουργού είναι ότι παραμένει σταθερός στο να συγκαλύπτει τα όργια που έκαναν οι κυβερνήσεις του Γιώργου Παπανδρέου, αλλά και τον ίδιο το συνέταιρό του, τον κ. Βενιζέλο. Είναι πράγματι σταθερός ακόμα και όταν ο Στρος Καν αποκαλύπτει ότι ο μηχανισμός στήριξης είχε στηθεί πριν από το 2009, πριν αποκαλύψει δηλαδή η Ζωή Γεωργαντά την αλλοίωση των στατιστικών στοιχείων».

    [02] Αντ. Σαμαράς: Στο Κατάκολο θα γίνουν έργα ύψους 20 εκατ. ευρώ

    Το λιμάνι του Κατακόλου της Ηλείας επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στο πλαίσιο της περιοδείας στην Δυτική Ελλάδα. Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τα έργα στο λιμάνι και όπως δήλωσε στην συνέχεια, τα έργα αυτά πρόκειται να ξεκινήσουν μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα. Μάλιστα όπως τόνισε, στο Κατάκολο έχει ήδη διαμορφωθεί ένα καταπληκτικό ρεύμα τουρισμού.

    Συγκεκριμένα ανέφερε ότι ξεκινούν έργα αξίας 12,5 εκατομμυρίων ευρώ και όπως πρόσθεσε, μαζί με τα 7,5 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα είναι για την ανάπλαση της εμπορικής περιοχής του λιμανιού, θα είναι ουσιαστικά ένα έργο που θα φθάσει συνολικά τα 20 εκατομμύρια ευρώ. Τα έργα αυτά συνέχισε ο Αντώνης Σαμαράς, θα δώσουν την αναγκαία ανάσα, προκειμένου αυτή η καταπληκτική περιοχή να κάνει τη μεγάλη ανάπτυξη, όπως ακριβώς έχει σχεδιαστεί. Μάλιστα, όπως τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς κάθε χρόνο φθάνουν στο Κατάκολο με κρουαζιερόπλοια, πάνω από ένα εκατομμύριο τουρίστες, προσθέτοντας ότι είναι ο δεύτερος μετά το λιμάνι του Πειραιά, χώρος υποδοχής κρουαζιέρας.

    Ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρθηκε στην συνέχεια στις έρευνες για τους υδρογονάνθρακες, που θα γίνουν στην θαλάσσια περιοχή του Κατακόλου, τονίζοντας ότι «είναι απολύτως καθαρό πως σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται ο οιοσδήποτε να ενοχλήσει το περιβάλλον». Η συμμόρφωση κι ο σεβασμός προς το περιβάλλον είναι το πρώτο κριτήριο, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

    Ακόμη ο Αντώνης Σαμαράς πρόσθεσε ότι όλα αυτά δεν γίνονται τυχαία, τονίζοντας ότι «από τον προηγούμενο Ιούνιο που ήμουν εδώ, τα είχαμε όλα σχεδιάσει και ο σχεδιασμός αυτός αφορά την ανάπτυξη και το αύριο». Μάλιστα όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «δεν είναι σχεδιασμός, όπως αυτό το περίφημο "Σχέδιο Ζ", που αποκαλύφθηκε, που έχει να κάνει με το πώς θα σχεδιάσουμε τον παραγκωνισμό και την εξαφάνιση της Ελλάδας από τον ουσιαστικό αναπτυξιακό χάρτη της Ευρώπης». Αντίθετα, συμπλήρωσε «είναι ένας σχεδιασμός που ασχολείται σε κάθε περιοχή με τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, προκειμένου να αξιοποιήσουμε και να κεφαλαιοποιήσουμε αυτά που μας έχει δώσει εδώ πέρα ο Θεός στην τόσο όμορφη περιοχή, όπως άλλωστε όμορφη είναι όλη η Ελλάδα μας».

    [03] Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ψηφοφόροι πριν τις εκλογές

    Στις 7 το πρωί ανοίγουν αύριο οι κάλπες για τη διεξαγωγή του α΄ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα. Η ψηφοφορία είναι υποχρεωτική και δικαιολογημένα μπορούν να μην ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα , όσοι έχουν υπερβεί το 70ο έτος της ηλικίας τους, όσοι βρίσκονται στο εξωτερικό και όσοι θα βρίσκονται την ημέρα της ψηφοφορίας σε απόσταση μεγαλύτερη των 200 χλμ από το εκλογικό τους τμήμα.

    Οι ψηφοφόροι μπορούν να ψηφίσουν με την αστυνομική τους ταυτότητα ή το διαβατήριό τους ή την άδεια οδήγησης ή το ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων που έχουν εκδοθεί από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές. Η «κομμένη» ταυτότητα είναι αποδεκτή. Στην περίπτωση νέας αστυνομικής ταυτότητας, μπορούν να ασκήσουν κανονικά το εκλογικό τους δικαίωμα, εφόσον δεν έχουν αλλάξει τα προσωπικά τους στοιχεία. Σε περίπτωση που έχουν αλλάξει τα προσωπικά τους στοιχεία, θα πρέπει να προσκομίσουν τα σχετικά δικαιολογητικά. Στρατιωτικοί και σώματα ασφαλείας χρησιμοποιούν την υπηρεσιακή τους ταυτότητα, ενώ οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης οφείλουν να προσκομίσουν έγκυρο αποδεικτικό ταυτότητας.

    Τη δυνατότητα να μάθουν που ψηφίζουν έχουν οι ψηφοφόροι μέσω μιας ειδικής εφαρμογής στο διαδίκτυο, του υπουργείου Εσωτερικών ή μέσω ενός τηλεφωνήματος στο ειδικό τηλεφωνικό κέντρο.

    [04] Κανονικά η ροή του φυσικού αερίου προς την Ευρώπη, διαβεβαιώνει η Gazprom

    Η Gazprom διαβεβαίωσε τους Eυρωπαίους πελάτες της ότι θα συνεχίσει την προμήθεια φυσικού αερίου, μετά τη διατύπωση της απειλής της ότι θα διακόψει τις παραδόσεις της προς την Ουκρανία, χώρα διέλευσης του προς την Eυρώπη φυσικού αερίου, εάν δεν αποπληρώσει το χρέος της.

    Οποιαδήποτε έλλειψη παρουσιασθεί θα οφείλεται στην Ουκρανία, δήλωσε ο διευθυντής της Gazprom Αλεξέι Μίλερ στη ρωσική τηεόραση. Σε προηγούμενες ρωσο-ουκρανικές διενέξεις, η Μόσχα είχε αποδώσει τις ελλείψεις που είχαν παρουσιασθεί στην Ευρώπη σε παρακράτηση φυσικού αερίου από το Κίεβο. Η Ρωσία έχει προειδοποιήσεις ότι δεν θα τροφοδοτεί την Ουκρανία με φυσικό άεριο από τον Ιούνιο, αν το Κίεβο δεν καταβάλει 1,66 δισεκατομμύριο δολάρια μέχρι τη 2α Ιουνίου, προκαλώντας ανησυχία ότι θα επηρεασθούν οι εξαγωγές φυσικού αερίου προς την Ευρώπη που γίνονται μέσω του ουκρανικού εδάφους.

    [05] Μικρότερη του αναμενόμενου η ύφεση στην Κύπρο, λέει η τρόικα

    Ο υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι απόλυτα ικανοποιημένη για την ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης της κυπριακής οικονομίας από την τρόικα, αναφέροντας ότι οι διεθνείς δανειστές της Κύπρου αναμένουν μικρότερη ύφεση φέτος από την αρχικά προβλεφθείσα. Ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε ότι έχει επιβεβαιωθεί η πρόοδος σε σημαντικούς τομείς της οικονομίας, όπως η μεταρρύθμιση, η εξυγίανση του χρηματοπιστωτικού τομέα και ο έλεγχος των δημοσιονομικών και πρόσθεσε πως παραμένει σταθερή η πρόβλεψη για θετικό ρυθμό ανάπτυξης το 2015.

    Επίσης είπε ότι η φετινή ύφεση θα είναι 4,2 %, αντί 4,8%, όπως προέβλεπαν οι αρχικές αναλύσεις. Σημείωσε ότι δεν υπάρχουν μεταβολές στα χρονοδιαγράμματα όσον αφορά την αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων. «Η μόνη η οποία υπάρχει είναι η μετάθεση του χρονοδιαγράμματος για την πρώτη κατοικία, ώστε να ενισχυθεί το πλαίσιο με την ψήφιση της νομοθεσίας περί αφερεγγυότητας δανειοληπτών», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών.

    [06] «Έφυγε» ο θρυλικός διερμηνέας των ηγετών της Σοβιετικής Ένωσης

    Ο Βίκτορ Σουχόντρεφ, ο θρυλικός διερμηνέας που υπήρξε επί τρεις δεκαετίες η φωνή των ηγετών της Σοβιετικής Ενωσης στην αγγλική γλώσσα, από τον Νικίτα Χρουστσόφ μέχρι τον Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, πέθανε χθες σε ηλικία 81 ετών, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, ο Βίκτορ Σουχόντερφ εμφανίσθηκε σε όλες τις σημαντικές συνόδους κορυφής της εποχής του Ψυχρού Πολέμου και ήταν αυτός που μετέφρασε στα αγγλικά την περίφημη φράση του Νικίτα Χρουστσόφ «Θα σάς θάψουμε», που έγινε το σύμβολο του ανταγωνισμού ανάμεσα στις δύο υπερδυνάμεις.

    Στο πλευρό των ηγετών της Σοβιετικής Ενωσης, ο Βίκτορ Σουχόντρεφ είδε να εναλλάσσονται έξι πρόεδροι των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο Ρίτσαρντ Νίξον εντυπωσιάθηκε τόσο από τις ικανότητές του που αποφάσισε κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Λεονίντ Μπρέζνιεφ το 1972 ότι δεν χρειαζόταν τις υπηρεσίες του Αμερικανού διερμηνέα και τότε ο Σουχόντρεφ έμεινε μόνος με τους δύο ηγέτες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 17 May 2014 - 12:30:24 UTC