Read the UN Convention on the Rights of the Child (20 November 1989) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-05-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στήριξη Αντ. Σαμαρά σε Α. Σπηλιωτόπουλο
  • [02] «Αλ Κάιντα της Δυτικής Αφρικής η Μπόκο Χαράμ»
  • [03] Για Χρυσό Φοίνικα η τουρκική ταινία

  • [01] Στήριξη Αντ. Σαμαρά σε Α. Σπηλιωτόπουλο

    «Το δίλημμα στην Αθήνα είναι συγκεκριμένο, πολύ συγκεκριμένο. Θα αφήσουμε την πόλη στην αδράνεια και σε όσους θέλουν την αναρχία; Ή θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας με στόχο καμιά ψήφος να μην πάει χαμένη, για να πάει η Αθήνα μπροστά; Προς αυτή την κατεύθυνση είναι η υποψηφιότητα του Άρη Σπηλιωτόπουλου»δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις δημοτικές εκλογές της Αθήνας.

    Ο πρωθυπουργός βρίσκεται από το μεσημέρι στη Μεσσηνία.Κατευθυνόμενος προς την Πύλο, όπου αύριο το πρωί θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, για τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο Αντ. Σαμαράς σταμάτησε στην Καλαμάτα, όπου συναντήθηκε με φίλους του κι έτυχε θερμής υποδοχής από τους συμπατριώτες του που έσπευσαν να τον χαιρετίσουν.

    Ο κ. Σαμαράς, γευμάτισε με χαλαρή συζήτηση σε γνωστό μεζεδοπωλείο με τον δήμαρχο της πόλης Παναγιώτη Νίκα, τοπικά στελέχη και φίλους του.

    [02] «Αλ Κάιντα της Δυτικής Αφρικής η Μπόκο Χαράμ»

    Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ κάλεσε σήμερα τους συμμετέχοντες στη μίνι αφρικανική σύνοδο κορυφής στο Μέγαρο των Ηλυσίων με θέμα την ασφάλεια στη Νιγηρία να εφαρμόσουν ένα "συνολικό σχέδιο" κατά της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ.

    "Η Μπόκο Χαράμ έχει μετατραπεί σε σημαντική απειλή για το σύνολο της δυτικής Αφρικής, και πλέον και για την κεντρική Αφρική, ενώ έχουν αποδειχθεί οι σχέσεις της με την Aqmi (Αλ Κάιντα στο Ισλαμικό Μάγρεμπ) και άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις" δήλωσε ο Φρανσουά Ολάντ κατά τη διάρκεια γεύματος εργασίας στο οποίο συμμετείχαν οι πρόεδροι της Νιγηρίας, του Νίγηρα, του Καμερούν, του Τσαντ και του Μπενίν. Οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Ευρωπαϊκή Ενωση συμμετέχουν επίσης στις συνομιλίες. Η ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ, η οποία έχει απαγάγει περισσότερες από 200 μαθήτριες, δεν αποτελεί πια τοπική απειλή αλλά έχει γίνει η Αλ Κάιντα της Δυτικής Αφρικής, δήλωσε ο πρόεδρος της Νιγηρίας Γκούντλακ Τζόναθαν."Έχουμε δείξει την αποφασιστικότητά μας για μια περιφερειακή προσέγγιση. Αν οι χώρες της Δυτικής Αφρικής δεν δράσουν από κοινού, δεν θα μπορέσουμε να συντρίψουμε αυτούς τους τρομοκράτες" είπε ο Τζόναθαν.

    Ο πρόεδρος του Τσαντ, Ιντρίς Ντεμπί, δήλωσε από την πλευρά του ότι οι γειτονικές προς τη Νιγηρία χώρες είναι έτοιμες να εξαπολύσουν πόλεμο εναντίον της Μπόκο Χαράμ.

    [03] Για Χρυσό Φοίνικα η τουρκική ταινία

    Χτες το απόγευμα, σε μια και μοναδική προβολή, είδαμε στο διαγωνιστικό τμήμα του φετινού 67ου κινηματογραφικού Φεστιβάλ των Κανών τον πρώτο Χρυσό Φοίνικα της εκδήλωσης: την διαρκείας σχεδόν τρεισήμισι ωρών τουρκική ταινία «Ο ύπνος του χειμώνα» του βραβευμένου παλιότερα στις Κάνες σκηνοθέτη Νούρι Μπίργκε Τσεϊλάν («Κλίματα», «Κάποτε στην Ανατολία». Με βασικό φόντο ένα ξενοδοχείο στην κεντρική Ανατολία, που διευθύνει ένας πρώην ηθοποιός, ο Τσεϊλάν μάς παρουσιάζει ένα μικρόκοσμο της σύγχρονης τούρκικης κοινωνίας και όχι μόνο (η ιστορία θα μπορούσε άνετα να εκτυλίσσεται στη σημερινή Ελλάδα) που την αποτελούν: Ο πρώην ηθοποιός, μεγάλος τώρα τσιφλικάς που εκμεταλλεύεται τους ανθρώπους στους οποίους δανείζει χρήματα, η αποξενωμένη γυναίκα του, ο «σκληρός» βοηθός του, που μαζί με τους δικηγόρους αναλαμβάνουν τις εξώσεις και ό,τι έχει να κάνει με ανεξόφλητες επιταγές, ένας ιμάμης βουτηγμένος στα χρέη εξαιτίας ενός άνεργου, πρώην φυλακισμένου αδελφού, ένας δάσκαλος και ορισμένα άλλα δευτερεύοντα πρόσωπα.

    Απολαυστική αποδείχτηκε η σατιρική κωμωδία «Απίθανες ιστορίες» του Αργεντινού σκηνοθέτη Ντάμιαν Σίφρον, που προβλήθηκε στο σημερινό διαγωνιστικό τμήμα. Ο σκηνοθέτης έφτιαξε μια σπονδυλωτή ταινία από έξι διαφορετικές, άσχετες μεταξύ τους, ιστορίες, στο στιλ των κλασικών ιταλικών κωμωδιών των δεκαετιών του ?50 και ?60, μέσα από τις οποίες βλέπουμε να παρελαύνουν θέματα ανεξέλεγκτης εκδίκησης, έρωτα και απογοητεύσεων, ακόμη και πολιτικών ανεπαρκειών. Ανάμεσα στα καλύτερα κομμάτια, εκείνο της αρχής, με τους καλεσμένους σε κάποιο μυστηριώδες ταξίδι επιβάτες ενός αεροπλάνου να ανακαλύπτουν τελικά πως είναι θύματα μιας απίθανης εκδίκησης, ή εκείνης, μιας βουτηγμένης σε ένα μαύρο χιούμορ κωμωδίας, με τους οδηγούς δυο αυτοκινήτων που μια ασήμαντη παρεξήγησή τους τελικά τους οδηγεί σε ένα ανεξέλεγκτο, απάνθρωπο αγώνα εκδίκησης που καταλήγει στον θάνατό τους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 17 May 2014 - 16:30:22 UTC