Visit the Canadian Hellenic Broadcasting (CHB) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-05-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στ. Θεοδωρακης: «Ελπίζω να ψηφίσουμε έξω από κομματικές γραμμές»
  • [02] Ι. Μπουτάρης: «Είτε χάσουμε, είτε κερδίσουμε, η ζωή συνεχίζεται»
  • [03] Ι. Μιχελάκης: Ομαλά εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία σε όλη τη χώρα
  • [04] Προσαγωγή δεκαέξι μελών της Χρυσής Αυγής, στα Καμίνια
  • [05] Συλλήψεις στην Τουρκία για την τραγωδία στο ανθρακωρυχείο
  • [06] «Όχι» των Ελβετών στην εισαγωγή κατώτατου μισθού

  • [01] Στ. Θεοδωρακης: «Ελπίζω να ψηφίσουμε έξω από κομματικές γραμμές»

    «Ελπίζω να ψηφίσουμε όλοι τους καλύτερους, τους αξιότερους δηλαδή, έξω από κομματικές γραμμές. Αυτή είναι η άποψή μας» δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης εξερχόμενος από το 2ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου όπου ψήφισε σήμερα το μεσημέρι. Και πρόσθεσε: «Πρέπει οι πόλεις, τα χωριά, η περιφέρεια να ψηφίσει, όχι κατ' εντολή της Συγγρού, της Χαριλάου Τρικούπη και της Κουμουνδούρου, αλλά να ψηφίσει τους ικανότερους, τους αξιότερους, αυτούς που μπορούν να βοηθήσουν την περιφέρεια και τις πόλεις».

    [02] Ι. Μπουτάρης: «Είτε χάσουμε, είτε κερδίσουμε, η ζωή συνεχίζεται»

    «Είτε χάσουμε, είτε κερδίσουμε, η ζωή συνεχίζεται» δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, αμέσως μετά την έξοδο του από το 104 εκλογικό τμήμα στο οποίο ψήφισε στις 12.10 το μεσημέρι. Ο κ. Μπουτάρης έφτασε έξω από το εκλογικό τμήμα συνοδευόμενος από την κόρη και τρία εγγόνια του και τον υποδέχθηκαν υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι (Παναγιώτης Αβραμόπουλος, Σπύρος Πέγκας, Χασδάϊ Καπόν) και πολίτες.

    Πριν μπει στο τμήμα πέρασε από το τραπεζάκι όπου διεξάγεται το δημοψήφισμα για την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ και ψήφισε.

    «Από ότι έμαθα έχει πολύ καλή συμμετοχή και είναι αυτονόητο το τι ψηφίζει ο καθένας, δεν χρειάζεται να πούμε πολλά πράγματα» δήλωσε στους δημοσιογράφους και σε ερώτηση για τη χθεσινή παρέμβαση του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, σχετικά με τη διενέργεια του δημοψηφίσματος ο κ. Μπουτάρης απάντησε: «Νομίζω ότι ήταν μια πολύ ανόητη χειρονομία του υπουργού γιατί την υπέγραφε ο ίδιος την εγκύκλιο, κι αυτό είναι εξαιρετικά δυσάρεστο. Δηλαδή, προσπαθούν την τελευταία στιγμή, παραμονή δημοψηφίσματος, για μια ιστορία η οποία είναι γνωστή στο υπουργείο εδώ και 3-4 μήνες. Να έρχεται και να λέει «κάποιοι». Είναι «κάποιοι» οι Δήμοι; Είναι «κάποιοι» η Περιφερειακή Ενωση Δήμων (ΠΕΔ); Να πούμε κι εμείς κάποια υπουργεία! Είναι απαράδεκτο. Ηταν μια απαράδεκτη χειρονομία».

    [03] Ι. Μιχελάκης: Ομαλά εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία σε όλη τη χώρα

    «Ομαλά εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία σε όλη τη χώρα» όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών. «Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις παρουσιάστηκαν εγκαίρως στα εκλογικά τους τμήματα και ανέλαβαν τα καθήκοντά τους» είπε ο Γιάννης Μιχελάκης και έκανε λόγο για «κάποια συνήθη μικροπροβλήματα που παρατηρήθηκαν κυρίως από την απουσία ορισμένων μελών εφορευτικών επιτροπών και αντιμετωπίστηκαν άμεσα».

    «Οι υπηρεσίες στο υπουργείο Εσωτερικών βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουν και το παραμικρό ζήτημα» διαβεβαίωσε ο υπουργός και υπογράμμισε: «Σήμερα, οι πολίτες καλούνται να αναδείξουν δήμαρχους και περιφερειάρχες για τα επόμενα πέντε χρόνια, να μην επιτρέψουν με την αποχή να αποφασίσουν άλλοι για λογαριασμό τους».

    [04] Προσαγωγή δεκαέξι μελών της Χρυσής Αυγής, στα Καμίνια

    Δεκάδες περιπολίες από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ πραγματοποιούνται από το πρωί σε όλα τα εκλογικά τμήματα του Πειραιά και των περιφερειακών δήμων για λόγους ασφαλείας χωρίς ωστόσο να έχει αναφερθεί μέχρι στιγμή κάποιο πρόβλημα. Ωστόσο το μεσημέρι δεκαέξι άτομα με μηχανές που έκαναν βόλτες στα Καμίνια και σύμφωνα με την αστυνομία ήταν μέλη της Χρυσής Αυγής, προσήχθησαν για προληπτικούς λόγους στο ΑΤ Δραπετσώνας. Έγινε εξακρίβωση στοιχείων και αφέθησαν ελεύθεροι.

    [05] Συλλήψεις στην Τουρκία για την τραγωδία στο ανθρακωρυχείο

    Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε 18 άτομα, ανάμεσά τους στελέχη και μέλη του προσωπικού της εταιρείας που εκμεταλλευόταν το ανθρακωρυχείο της Σόμα, στο πλαίσιο της έρευνας για την καταστραφοή της περασμένης εβδομάδας. Η επιχείρηση της ανάσυρσης των θυμάτων από τα έγκατα του ορυχείου ολοκληρώθηκε χθες με τη μεταφορά των δύο τελευταίων σορών, που διαμόρφωσαν τον τελικό απολογισμό σε 301 νεκρούς.

    [06] «Όχι» των Ελβετών στην εισαγωγή κατώτατου μισθού

    Μόνο το 23% των Eλβετών ψηφοφόρων είπε «ναι» στην θέσπιση του υψηλότερου ενιαίου κατώτατου μισθού στον κόσμο, ύψους 4.000 ελβετικών φράγκων (3.300 ευρώ), σύμφωνα με τις προβλέψεις του ινστιτούτου gfs.bern. που ανακοινώθηκαν με ένα tweet. Το ινστιτούτο διευκρίνισε ότι το περιθώριο σφάλματος ανέρχεται στο 3%.

    Οι Ελβετοί ψηφοφόροι κατά παράδοσιν απορρίπουν τις προτάσεις που θεωρούν ότι είναι πιθανόν να βλάψουν τις οικονομικές επιδόσεις της χώρας. Οι επικριτές της πρότασης η οποία ετέθη σήμερα σε δημοψήφισμα θεωρούν ότι η εισαγωγή κατώτατου μισθού θα έβλαπτε την ανταγωνιστικότητα και θα οδηγούσε στην περικοπή θέσεων εργασίας. Οι υποστηρικτές της πρότασης θεωρούν ότι η εισαγωγή κατώτατου μισθού θα άμβλυνε τις μισθολογικές ανισότητες στη χώρα.

    «Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα είναι ένα σαφές "όχι"» δήλωσε εκπρόσωπος του ινστιτούτου δημοσκοπήσεων gfs.bern στην ελβετική τηλεόραση, διευκρινίζοντας ότι το «ναι» αναμένεται να έχει εξασφαλίσει περί το 30% των ψήφων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 18 May 2014 - 12:30:25 UTC