Browse through our Interesting Nodes of the Cyprus Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-05-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευ. Μεϊμαράκης: Μη βιάζονται κάποιοι να βγάλουν ασφαλή πολιτικά συμπεράσματα
  • [02] Δεν υπάρχει δυναμική υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία, εκτιμούν κύκλοι της ΝΔ
  • [03] Σ. Κεδίκογλου: Την επόμενη Κυριακή πρέπει να διασφαλιστεί η σταθερότητα
  • [04] ΠΑΣΟΚ: «Η κεντροαριστερά είναι εδώ»
  • [05] Με μία ώρα καθυστέρηση έκλεισε το τελευταίο εκλογικό τμήμα στην Πελοπόννησο
  • [06] Ικανοποίηση στον ΣΥΡΙΖΑ για Ρ. Δούρου και Γ. Σακελλαρίδη
  • [07] Γ. Καμίνης: Υπερβήκαμε την κομματική πόλωση, θα κόψουμε πρώτοι το νήμα
  • [08] Το exit poll για τον δήμο Πατρέων

  • [01] Ευ. Μεϊμαράκης: Μη βιάζονται κάποιοι να βγάλουν ασφαλή πολιτικά συμπεράσματα

    Είναι νωρίς. Μη βιάζονται κάποιοι να βγάλουν ασφαλή πολιτικά συμπεράσματα. Δεν βγαίνουν, έχουμε μπροστά μας εξέλιξη της διαδικασίας. Μη βιάζονται κάποιοι, ούτε να πανηγυρίζουν, ούτε να απαγοητεύονται, δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

    Το γεγονός ότι επιλογές σε επίπεδο προσωπικοτήτων δεν περνούν στον β' γύρο, θα το εκτιμήσουμε και θα το αποτιμήσουμε. Έχουμε άλλη μια Κυριακή. Η στρατηγική της ΝΔ είναι να πούμε στους πολίτες τα προβλήματα που υπάρχουν και τις λύσεις που προτείνουμε και να τους πείσουμε ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης, προσθέτοντας ότι «οι πολίτες κρίνουν».

    [02] Δεν υπάρχει δυναμική υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία, εκτιμούν κύκλοι της ΝΔ

    Σύμφωνα με κύκλους της ηγεσίας της ΝΔ, με εξαίρεση την περιφέρεια Αττικής, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πηγαίνει καλά, καθώς στην πλειονότητα των περιφερειών δεν θα είναι καν στο δεύτερο γύρο, αλλά θα είναι τρίτος ή τέταρτος.

    Ακόμα και στην περιφέρεια Αττικής, σημειώνουν, τα ποσοστά που αποσπά η κ. Δούρου είναι χαμηλότερα από το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιουνίου 2012, ενώ υπολείπονται από το άθροισμα των ποσοστών Κουμουτσάκου και Σγουρού. Παρομοίως ισχύει και για το δήμο της Αθήνας αναφέρουν, και υπογραμμίζουν ότι δεν υπάρχει δυναμική υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία.

    [03] Σ. Κεδίκογλου: Την επόμενη Κυριακή πρέπει να διασφαλιστεί η σταθερότητα

    Η επόμενη Κυριακή είναι πολύ σημαντική. Κάθε κάλπη είναι διαφορετική. Η εικόνα στην επαρχία, έστω και σε ένα πολύ μικρό ποσοστό, είναι διαφορετική από αυτή της Αττικής. Σε πολλούς δήμους και περιφέρειες της επαρχίας, θα έχουμε καλά αποτελέσματα, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό STAR.

    Την επόμενη Κυριακή πρέπει να διασφαλιστεί η σταθερότητα, πρόσθεσε ο Σίμος Κεδίκογλου.

    [04] ΠΑΣΟΚ: «Η κεντροαριστερά είναι εδώ»

    «Η γενικότερη εικόνα είναι ότι ο "χώρος" είναι εδώ» σημειώνουν πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, ως μια εκτίμηση των πρώτων αποτελεσμάτων, εξηγώντας ότι καταγράφεται η παρουσία κεντροαριστερών υποψηφίων, που προέρχονται από την ευρύτερη δημοκρατική παράταξη, «άντεξαν» και έχουν πάει «πολύ καλά» και ότι θα είναι στον β' γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών σε πολλές περιφέρειες και δήμους.

    Εξάλλου, υπογράμμιζαν ότι υπάρχει ένα πρώτο μήνυμα από τους πολίτες ότι δεν έχουν άλλες αντοχές και πως το ΠΑΣΟΚ αξιολογεί και αξιοποιεί θετικά αυτό το μήνυμα.

    Οι ίδιες πηγές τόνιζαν σε αυτό το πλαίσιο ότι πολιτική σταθερότητα δεν σημαίνει ούτε στασιμότητα ούτε αδράνεια, αλλά ανταπόκριση στην αγωνία των πολιτών και πως ως προς αυτό σκοπός του ΠΑΣΟΚ είναι να ανταποκριθεί στο μήνυμα αυτό, στην κατεύθυνση της αποκατάστασης αδικιών, της δημιουργίας θέσεων εργασίας και της ανάπτυξης.

    Επιπλέον, όσον αφορά στον ΣΥΡΙΖΑ, οι ίδιες πηγές εκτιμούν ότι παρόλο που, όπως έλεγαν, έδωσε μια σκληρή κομματική μάχη, «πιάνει ταβάνι».

    [05] Με μία ώρα καθυστέρηση έκλεισε το τελευταίο εκλογικό τμήμα στην Πελοπόννησο

    Με μία ώρα καθυστέρηση έκλεισε το 325 εκλογικό τμήμα Αρκαδίας, που βρίσκεται στο 4ο Λύκειο Τρίπολης, λόγω της καθυστερημένης προσέλευσης των ψηφοφόρων να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

    Στο συγκεκριμένο εκλογικό τμήμα από τους 500 εγγεγραμμένους ψήφισαν 378, έφτασαν όμως πολύ αργά στο εκλογικό τμήμα και δημιουργήθηκε ουρά.

    Είναι το τελευταίο εκλογικό τμήμα που ολοκληρώθηκε η διαδικασία ψηφοφορίας στην Πελοπόννησο.

    [06] Ικανοποίηση στον ΣΥΡΙΖΑ για Ρ. Δούρου και Γ. Σακελλαρίδη

    Ιδιαίτερα θετική είναι η πρώτη αποτίμηση των εκλογικών αποτελεσμάτων από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, που επικεντρώνει στην πρωτοκαθεδρία της Ρένας Δούρου στην περιφέρεια Αττικής και του Γαβριήλ Σακελλαρίδη στον δήμο Αθηναίων.

    Παράλληλα, επικρατεί αισιοδοξία ότι υποψήφιοι που στηρίζονται από την αξιωματική αντιπολίτευση θα περάσουν στον δεύτερο γύρο και σε άλλες περιφέρειες και σε πολλούς δήμους της χώρας.

    Κατά την πρώτη ανταλλαγή απόψεων, που έγινε στην Πολιτική Γραμματεία και στο εκλογικό επιτελείο, εκτιμήθηκε ότι από αύριο το πρωί ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να συνεχίσει «χωρίς ανάσα» την ολοκλήρωση της εκλογικής εκστρατείας. Στόχος είναι να εκλεγούν όσο το δυνατόν περισσότεροι υποψήφιοι που θα περάσουν στον δεύτερο γύρο και να αποκτήσει μεγάλη δυναμική το κόμμα ενόψει των ευρωεκλογών, κάτι που θεωρείται εξαιρετικά πιθανό.

    [07] Γ. Καμίνης: Υπερβήκαμε την κομματική πόλωση, θα κόψουμε πρώτοι το νήμα

    «θα κόψουμε πρώτοι το νήμα στον δεύτερο γύρο» ανακοινώθηκε από το επιτελείο του Γιώργου Καμίνη και εκφράζεται «ικανοποίηση για το γεγονός ότι η ανεξάρτητη υποψηφιότητά του υπερέβη την άγρια κομματική πόλωση».

    [08] Το exit poll για τον δήμο Πατρέων

    Σύμφωνα με την πρώτη επεξεργασία του exit poll για τον δήμο Πατρέων, που διενήργησε η εταιρία δημοσκοπήσεων DATA RC, για λογαριασμό της εφημερίδας «Πελοπόννησος» και του ιστότοπου «pelop. Gr» οι μέσες τιμές που συγκεντρώνουν οι πέντε πρώτοι υποψήφιοι είναι οι εξής: Κώστας Πελετίδης 29,1%, Κώστας Χριστόπουλος 22%, Κώστας Σπαρτινός 17,5%, Γιάννης Δημαράς 9,7%, Νίκος Οικονομόπουλος 5,4% και Ανδρέας Παναγιωτόπουλος 5,2%.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 18 May 2014 - 18:30:27 UTC