Visit our archive of Documents on Greece & the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-05-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σ. Κεδίκογλου: Στηρίζουμε Σγουρό και Καμίνη στον δεύτερο γύρο
  • [02] Λήξη συναγερμού, για ύποπτο πακέτο έξω από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους
  • [03] SΖ: Πέντε εκατ. ευρώ σε Γερμανούς βουλευτές, από την KMW, για τα εξοπλιστικά στην Ελλάδα
  • [04] Η AstraZeneca απέρριψε ως ανεπαρκή τη βελτιωμένη προσφορά εξαγοράς της από την Pfizer
  • [05] Το Πεκίνο συνεχίζει να απομακρύνει πολίτες του από το Βιετνάμ
  • [06] «Πέρα από τη δημιουργία, δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο αυτόν τον καιρό...»
  • [07] Στους 169 οι νεκροί από τον κοροναϊό MERS, στη Σαουδική Αραβία
  • [08] «Εφυγε» ο θρύλος της Φόρμουλα Ενα, Τζακ Μπράμπχαμ

  • [01] Σ. Κεδίκογλου: Στηρίζουμε Σγουρό και Καμίνη στον δεύτερο γύρο

    Δεν στηρίζουμε υποψήφιους που ζητούν την ανατροπή της κυβέρνησης, στηρίζουμε τον κ. Σγουρό στην περιφέρεια Αττικής, και τον κ. Καμίνη στο δήμο Αθηναίων. Αυτό δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Μέγκα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Κεδίκογλου. Ερωτηθείς για τον β΄γύρο των δημοτικών εκλογών στον Πειραιά, ο κ. Κεδίκογλου είπε: «Είναι γνωστό ότι από τον α' γύρο, η ΝΔ έχει εκφράσει τη συμπαράστασή της στον Β. Μιχαλολιάκο. «Δεν έχει αλλάξει τίποτα», πρόσθεσε ο κ. Κεδίκογλου.

    [02] Λήξη συναγερμού, για ύποπτο πακέτο έξω από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους

    Άνοιξε η οδός Ακαδημίας, που είχε κλείσει από τις 7.30 το πρωί λόγω έρευνας του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) σε σακουβαγιάζ μπροστά στο Νομικό Συμβούλιο Κράτους. Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα δεν υπήρχε τίποτα ύποπτο και αμέσως μετά δόθηκε στην κυκλοφορία η οδός Ακαδημίας.

    [03] SΖ: Πέντε εκατ. ευρώ σε Γερμανούς βουλευτές, από την KMW, για τα εξοπλιστικά στην Ελλάδα

    Αμοιβή ύψους άνω των πέντε εκατομμυρίων ευρώ έλαβαν δύο πρώην βουλευτές του γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) από την εταιρεία Krauss-Maffei-Wegmann, σύμφωνα με δημοσίευμα της Sueddeutsche Zeitung. Όπως αναφέρει η εφημερίδα, οι φερόμενες δωροδοκίες συνδέονται με ύποπτες συμφωνίες του ομίλου εξοπλιστικών του Μονάχου στην Ελλάδα. «Η KMW πλήρωσε κρυφά σε μια εταιρεία συμβούλων δύο πρώην βουλευτών του SPD την περίοδο 2000-2005 πάνω από 5 εκατομμύρια ευρώ» επισημαίνεται στο δημοσίευμα και τονίζεται ότι «αυτό αποκαλύφθηκε στο πλαίσιο εσωτερικής έρευνας σχετικά με δύο συμφωνίες για τεθωρακισμένα». Αφορμή της έρευνας, την οποία ζήτησε η ίδια η KMW, ήταν υποτιθέμενες δωροδοκίες σε συμφωνίες με την Ελλάδα.

    Ο όμιλος, συνεχίζει το δημοσίευμα, πούλησε την τελευταία δεκαετία τεθωρακισμένα τύπου προς την Αθήνα Leopard -2 και οβιδοβόλα αξίας περίπου δύο δισεκατομμυρίων ευρώ. Η προετοιμασία και η σύναψη της συμφωνίας για τα τεθωρακισμένα έγιναν ιδιαίτερα σε αυτά τα χρόνια, στα οποία, σύμφωνα με την έρευνα, οι δύο πολιτικοί της SPD, Ντάγκμαρ Λουκ και Χάιντς-Άλφρεντ Στάινερ, έλαβαν από την KMW, μέσω εταιρείας με το όνομα «BFS», την αμοιβή ύψους εκατομμυρίων ευρώ. «BFS» σημαίνει «Γραφείο Συμβούλων για την Νοτιοανατολική Ευρώπη» εξηγεί η εφημερίδα και προσθέτει ότι ο κ. Λουκ ήταν μέλος της Ομοσπονδιακής Βουλής από το 1980 ως το 1990 και είχε ήδη τότε εξαιρετικές διασυνδέσεις με την Ελλάδα, ενώ ο κ. Στάινερ ήταν μέλος του Κοινοβουλίου από το 1980 ως το 1994 και υπήρξε κατά καιρούς αντιπρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας.

    [04] Η AstraZeneca απέρριψε ως ανεπαρκή τη βελτιωμένη προσφορά εξαγοράς της από την Pfizer

    Η βρετανική φαρμακοβιομηχανία AstraZeneca απέρριψε σήμερα τη βελτιωμένη και «τελική» προσφορά της αμερικανικής Pfizer για την εξαγορά της. Η απόρριψη ήρθε εννιά ώρες μετά τη χθεσινή ανακοίνωση της Pfizer ότι αύξησε την προσφορά της σε 55 στερλίνες ανά μετοχή ή συνολικά σε περίπου 70 δισ. στερλίνες (118 δισ. δολάρια) και ότι θα εγκατέλειπε (το σχέδιο εξαγοράς), εάν δεν το αποδεχόταν η AstraZeneca.

    Ο Πρόεδρος της βρετανικής εταιρείας κ. Λιφ Γιόχανσον δήλωσε ότι είχε καταστήσει σαφές κατά τις συζητήσεις με την Pfizer ότι το διοικητικό συμβούλιό του θα μπορούσε να συστήσει μία προσφορά που θα ήταν τουλάχιστον 10% υψηλότερη από το τίμημα των 53,50 στερλινών που πρότεινε η Pfizer την Παρασκευή, δηλαδή 58,85 στερλίνες. Εκτός από το ανεπαρκές τίμημα, ο κ. Γιόχανσον επέκρινε την έλλειψη βιομηχανικής λογικής στην κίνηση της Pfizer.

    Ο αμερικανικός όμιλος ανακοίνωσε ότι η νέα προσφορά είναι η τελική και ότι δεν μπορεί να αυξηθεί.

    [05] Το Πεκίνο συνεχίζει να απομακρύνει πολίτες του από το Βιετνάμ

    Το Πεκίνο συνεχίζει σήμερα την επιχείρηση απομάκρυνσης πολιτών του που βρίσκονται στο Βιετνάμ μετά τις βίαιες ταραχές που σημειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, ενώ κινέζοι ταξιδιώτες ανέστειλαν τις επισκέψεις τους στη χώρα. Οι ταραχές, οι βιαιότερες που έχουν καταγραφεί εδώ και δεκαετίες στο Βιετνάμ ώθησαν το Πεκίνο να αποφασίσει τον επαναπατρισμό τουλάχιστον 3.000 πολιτών του, ενώ 4.000 Κινέζοι περιμένουν σήμερα να αναχωρήσουν από τη χώρα αυτή, γράφει η εφημερίδα Global Times.

    Δύο κινεζικά πλοία έφθασαν σήμερα το πρωί στην επαρχία Χα Τινχ του Βιετνάμ και αναμένεται να επιστρέψουν το βράδυ στην Κίνα, γράφει η Λαϊκή Ημερησία, όργανο του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, τα πλοία αυτά «θα μεταφέρουν στη χώρα τους εργάτες που δέχθηκαν επιθέσεις κατά τις πρόσφατες ταραχές». Το κύμα των ταραχών που ξέσπασε στις αρχές της περασμένης εβδομάδας στο νότιο Βιετνάμ προκάλεσε η εγκατάσταση κινεζικής εξέδρας άντλησης πετρελαίου ανοικτά των νησιών Παρασέλ, τα οποία διεκδικούν οι δύο κομμουνιστικές χώρες. Η έκρηξη της βίας στη Βιετνάμ, κυρίως οι εμπρησμοί και οι λεηλασίες εργοστασίων και γραφείων επιχειρήσεων με κινεζική σφραγίδα, προκάλεσε τον θάνατο δύο Κινέζων και τον τραυματισμό 140.

    [06] «Πέρα από τη δημιουργία, δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο αυτόν τον καιρό...»

    «Χωρίς περικοπές και εκπτώσεις στον ήχο», ο Παντελής Θαλασσινός συνεχίζει τις εμφανίσεις του στο Σταυρό του Νότου, εκεί όπου τον συναντά το κοινό, παρέα με την τραγουδίστρια Νανά Μπινοπούλου και τους υπόλοιπους μουσικούς, για τα επόμενα Σάββατα του Μαΐου, 17 και 24. Όπως και ο ίδιος αναφέρει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ- ΜΠΕ: «Είμαστε 11 άνθρωποι επιτελείο, γι΄ αυτό ρίχνουμε τις δικές μας απαιτήσεις για να βγαίνουμε και να παίζουμε όλοι μαζί.» Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τραγούδια αγαπημένα από όλη τη δισκογραφία του, ενώ θα ακουστούν ανέκδοτα κομμάτια και μάλιστα ένα από αυτά, όπως αποκαλύπτει δεν έχει παιχτεί ποτέ. «Πάντοτε στα live μου παίζω και κάτι καινούριο», λέει ο τραγουδιστής.

    Για την ιδαίτερη σχέση που έχει χτίσει όλα αυτά τα χρόνια με το κοινό του, μιλά στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, ο γνωστός μουσικός: «Θεωρώ ότι όταν υπάρχει μια συνεχής επαφή με το κοινό σε κάνει να είσαι κι εσύ πιο «εντάξει» προς αυτή την επαφή, σε αυτή την «κρυφή συμφωνία», με το κοινό σου. Να προσπαθείς δηλαδή να βγάζεις πάντα καινούρια πράγματα, να στέκεσαι πάντα στο ύψος των απαιτήσεων που έχει το κοινό σου. Η ανταμοιβή όλων αυτών είναι όταν βλέπεις ξανά και ξανά να έρχεται ο κόσμος να σε ακούσει. Ο κόσμος έχει ανάγκη να ακούσει καινούρια πράγματα γι' αυτό και εμείς δεν πρέπει να μυρικάζουμε κ να αναμασάμε τα ίδια πράγματα. Πρέπει να δίνουμε ιδέες στον κόσμο.»

    [07] Στους 169 οι νεκροί από τον κοροναϊό MERS, στη Σαουδική Αραβία

    Ένας άνθρωπος που είχε μολυνθεί από τον κοροναϊό MERS πέθανε σήμερα στη Σαουδική Αραβία, ανεβάζοντας σε 169 τον αριθμό των νεκρών από την εμφάνιση της ασθένειας στη χώρα το 2012. Σύμφωνα με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του υπουργείου Υγείας τα ξημερώματα, το τελευταίο θύμα είναι ένας 59χρονος στην πόλη Ταέφ στα δυτικά της χώρας. Την Τετάρτη, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) αποφάσισε να μην κηρύξει «κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία σε παγκόσμιο επίπεδο» ελλείψει αδιάσειστων αποδείξεων για την μετάδοση του ΜΕRS από άνθρωπο σε άνθρωπο.

    Ο κοροναϊός MERS θεωρείται ένας πιο θανατηφόρος, αλλά λιγότερο μεταδοτικός εξάδελφος του ιού που είναι υπεύθυνος για το Οξύ και Σοβαρό Αναπνευστικό Σύνδρομο (SARS) και προκάλεσε το 2003 τον θάνατο σχεδόν 800 ανθρώπων σε διεθνές επίπεδο. Όπως και το SARS, προκαλεί λοίμωξη του αναπνευστικού και οι ασθενείς παρουσιάζουν πυρετό, βήχα και αναπνευστικά προβλήματα και συχνά προκαλεί, μοιραία, πνευμονία. Ωστόσο, σε αντίθεση με τον SARS, ο MERS προκαλεί επίσης νεφρική ανεπάρκεια. Μέχρι σήμερα, δεν έχει υπάρξει προληπτική θεραπευτική αγωγή για τον MERS.

    [08] «Εφυγε» ο θρύλος της Φόρμουλα Ενα, Τζακ Μπράμπχαμ

    Ενας θρύλος στην ιστορία της Φόρμουλα Ενα, ο Τζακ Μπράμπχαμ, άφησε χθες την τελευταία του ανάσα σε ηλικία 88 ετών. Ο Αυστραλός είχε κατακτήσει τρεις φορές το πρωτάθλημα, το 1959, το 1960 και το 1966. Ηταν ο πρώτος που κέρδισε τον τίτλο με αυτοκίνητο που κατασκεύασε ο ίδιος (1966) και κέρδισε το πρωτάθλημα κατασκευαστών το 1966 και το 1967. Συνολικά είχε 14 νίκες σε γκραν πρι και 31 παρουσίες στο πόντιουμ, ενώ μία από αυτές τις νίκες είχε έρθει με τον ίδιο να σπρώχνει το αυτοκίνητό του στον τερματισμό! Το 1970 αποσύρθηκε στα 44 του χρόνια και το 1979 τιμήθηκε από την Βασίλισσα της Αγγλίας, Ελισάβετ, με τον τίτλο του ιππότη.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 19 May 2014 - 8:30:24 UTC