Browse through our Interesting Nodes on Greek Foreign Affairs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-05-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει σε αμφισβήτηση την ασφαλή έξοδο της χώρας από την κρίση και το μνημόνιο
  • [02] Για «μάχη στήθος με στήθος» κάνει λόγο η πλειονότητα των γερμανικών ΜΜΕ
  • [03] Το απόγευμα το τελευταίο αντίο στην Άννα Πολλάτου
  • [04] Διευκρινίσεις της Τράπεζας Πειραιώς για τη συμφωνία με τη MIG
  • [05] Εντολή Πούτιν για επιστροφή των στρατευμάτων στις βάσεις τους
  • [06] Γάτα άφησε στο κατώφλι του σπιτιού της ιδιοκτήτριάς της ένα σακουλάκι με κάνναβη!

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει σε αμφισβήτηση την ασφαλή έξοδο της χώρας από την κρίση και το μνημόνιο

    Η χώρα έζησε χθες το βράδυ, μεταξύ 7 και 9, μια ψευδαίσθηση, λόγω των πρόωρων πανηγυρισμών του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα, ο οποίος εγκλωβίστηκε και μίλησε για εκλογές- δημοψήφισμα και έβαλε ψηλά τον πήχη, επισήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε. Τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει σε αμφισβήτηση την ασφαλή έξοδο της χώρας από την κρίση και το μνημόνιο, αλλά αυτό δεν θα γίνει, διότι ο λαός θα ψηφίσει με ωριμότητα, όπως έκανε και την πρώτη Κυριακή των εκλογών. Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε επίσης ότι ο κ. Τσίπρας βοήθησε να γίνει περισσότερο κατανοητό το δίλλημα που έθεσε ο ίδιος και έτσι οι Έλληνες θα καταλάβουν καλύτερα τι ακριβώς είναι αυτό που διακυβεύεται το βράδυ της επόμενης Κυριακής. Σε αυτές τις εκλογές, πρόσθεσε, κρίνεται η νομιμοποίηση της κυβέρνησης και η αντοχή της και η πορεία εξόδου από την κρίση.

    [02] Για «μάχη στήθος με στήθος» κάνει λόγο η πλειονότητα των γερμανικών ΜΜΕ

    Τα αποτελέσματα του α' γύρου των εκλογών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση απασχολούν σήμερα το σύνολο των γερμανικών ΜΜΕ, τα οποία προσπαθούν να αναλύσουν τα στοιχεία, κυρίως σε σχέση με την αντοχή της κυβέρνησης συνεργασίας, αλλά και ενόψει των ευρωεκλογών της επόμενης Κυριακής.

    Ιδιαίτερο ενδιαφέρον επιδεικνύεται για τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής.

    Για «μάχη στήθος με στήθος» κάνει λόγο σε πρακτορειακό δημοσίευμα η Frankfurter Allgemeine Zeitung, η οποία επισημαίνει ότι στην Αθήνα προηγείται η Αριστερά, ενώ στην επαρχία ο κυβερνητικός συνασπισμός και αναφέρεται στις «πολλές ψήφους» που συγκεντρώνει η Χρυσή Αυγή.

    «Ο Σαμαράς κερδίζει στις περιφέρειες» είναι ο τίτλος ανάλογου δημοσιεύματος της οικονομικής εφημερίδας «Handelsblatt» η οποία επισημαίνει ότι στην Αθήνα προηγείται η αντιπολίτευση, η οποία είχε ζητήσει ένα «δημοψήφισμα» για τα μέτρα εξοικονόμησης. «Παρόλα αυτά, ο κυβερνητικός συνασπισμός προηγείται στις περιφέρειες» αναφέρει η εφημερίδα.

    Υπό τον τίτλο «Εκλογές στην Ελλάδα: Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ακροδεξιοί πολύ ισχυροί στην Αθήνα» η οικονομική ιστοσελίδα «Deutsche Wirtschafts Νachrichten» κάνει λόγο για αλλαγή του τοπίου στα κόμματα, κυρίως στην Αθήνα, μνημονεύει ειδικά τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής και εκτιμά ότι αναμένεται να της δώσουν ώθηση για τις ευρωεκλογές.

    «Οι τοπικές εκλογές πυροδοτούν πολιτική αναταραχή» είναι ο τίτλος ανταπόκρισης του περιοδικού «Der Spiegel» στην οποία αναφέρεται: «Ο αριστερός συνασπισμός και οι ακροδεξιοί θριάμβευσαν στις τοπικές εκλογές. Τώρα η ατμόσφαιρα κορυφώνεται, η πίεση προς τον πρωθυπουργό Σαμαρά αυξάνεται».

    [03] Το απόγευμα το τελευταίο αντίο στην Άννα Πολλάτου

    Το τελευταίο αντίο στην Άννα Πολλάτου, που σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα το απόγευμα του Σαββάτου, θα πουνσήμερα το απόγευμα, συγγενείς, φίλοι, αλλά και σύσσωμη η οικογένεια της ελληνικής γυμναστικής.

    Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελίστριας στο Αργοστόλι, ενώ με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας, σε ένδειξη πένθους τα γραφεία της Ε.Γ.Ο. θα παραμείνουν κλειστά και επίσης δεν θα διεξαχθούν οι προγραμματισμένες προπονήσεις όλων των Εθνικών ομάδων γυμναστικής.

    [04] Διευκρινίσεις της Τράπεζας Πειραιώς για τη συμφωνία με τη MIG

    Σε διευκρινίσεις σχετικά με την πρόσφατη συμφωνία που συνήψε με τη MIG, προέβη σήμερα η Τράπεζα Πειραιώς.

    Ειδικότερα στην ανακοίνωση της Τράπεζας Πειραιώς αναφέρονται τα εξής:

    1. Η ουσία της συναλλαγής είναι ένα corporate restructuring, "debt to debt" και "debt to equity". Συνιστά δηλαδή μια κλασική μορφή αναδιάρθρωσης δανειακής απαίτησης, στο πλαίσιο του Τομέα Recovery Banking Unit/Task Force της Τράπεζας Πειραιώς. 2. Η συναλλαγή εντάσσεται στο πλαίσιο της διαχείρισης των υφισταμένων δανειακών συμβάσεων του Ομίλου MIG, με στόχο τον εξορθολογισμό του δανειακών υποχρεώσεων του Ομίλου, γεγονός που του προσδίδει περαιτέρω στρατηγική ευελιξία, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα τα συμφέροντα των πιστωτριών τραπεζών που συμμετέχουν στη χρηματοδότηση του Ομίλου MIG, μεταξύ αυτών και της Τράπεζας Πειραιώς. 3. Μετά από σχετική συμφωνία με την Τράπεζα Κύπρου, μεταβιβάστηκαν τελικώς στην Τράπεζα Πειραιώς δυο δανειακές συμβάσεις της θυγατρικής της MIG, Robne Kuce Beograd (RKB) ύψους 75 εκατ. ευρώ και 250 εκατ. ευρώ αντίστοιχα, έναντι τιμήματος 165 εκατ., ευρώ για τις οποίες υπήρξε σχετική εκκρεμότητα αναφορικά με το κατά πόσον περιλαμβάνονταν στην αρχική περίμετρο της εξαγοράς των καταστημάτων των Κυπριακών Τραπεζών στην Ελλάδα. 4. Ως αποτέλεσμα της σχετικής συμφωνίας, η Τράπεζα Πειραιώς αποκτά έναντι συνολικού τιμήματος 165 εκατ. ευρώ και χωρίς περαιτέρω επιβάρυνση: (i) Δάνειο ύψους 75 εκατ. ευρώ προς την RKB το οποίο καλύπτεται με πολλαπλάσιας αξίας εμπράγματες και ενοχικές εξασφαλίσεις. (ii) Ομολογίες ύψους 250 εκατ. ευρώ από τη σειρά Α μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου της MIG, με τιμή μετατροπής 0,54 ευρώ ανά μετοχή και απόδοση 7% ετησίως. 5. Ταυτόχρονα, η Τράπεζα Πειραιώς δεσμεύθηκε να προβεί σε μερική μετατροπή του μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου, όπως άλλωστε προβλέπεται στους όρους του δανείου, για το ποσό των 90 εκατ. ευρώ τουλάχιστον, ποσό πoυ αντιστοιχεί στο 17,7% του μετοχικού κεφαλαίου της MIG.

    Συνοψίζοντας, η Τράπεζα Πειραιώς αποκτά έναντι 165 εκατ. ευρώ δάνεια και τίτλους αξίας 325 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας σημαντικές υπεραξίες, ενισχύοντας ταυτοχρόνως τη χρηματοοικονομική διάρθρωση του Ομίλου MIG. Η συμφωνία αυτή είναι ευθυγραμμισμένη με την ευρύτερη στρατηγική κατεύθυνση των κινήσεων ενίσχυσης της βιωσιμότητας των προβληματικών απαιτήσεων έναντι σημαντικών εξασφαλίσεων, με γνώμονα την προσθήκη αξίας για τους μετόχους της Τράπεζας Πειραιώς.

    [05] Εντολή Πούτιν για επιστροφή των στρατευμάτων στις βάσεις τους

    Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε εντολή για την επιστροφή στη μόνιμη βάση τους των στρατιωτικών δυνάμεων που συμμετείχαν στα γυμνάσια τα οποία πραγματοποιήθηκαν σε τρεις περιοχές που συνορεύουν με την Ουκρανία, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

    Παράλληλα, το Κρεμλίνο ζήτησε την «άμεση» απόσυρση των ουκρανικών στρατευμάτων από την ανατολική Ουκρανία. Δεν έχει γίνει άμεσα γνωστό αν η εντολή αυτή σημαίνει ότι θα παραμείνουν λιγότεροι στρατιώτες κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, όπου το ΝΑΤΟ υποστηρίζει ότι η Ρωσία έχει συγκεντρώσει περί τους 40.000 στρατιώτες. Το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι δεν υπήρξαν ενδείξεις μείωσης των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων ύστερα από την ανακοίνωση του Πούτιν στις 7 Μαϊου ότι οι ρωσικές δυνάμεις αποσύρθηκαν από τα σύνορα.

    [06] Γάτα άφησε στο κατώφλι του σπιτιού της ιδιοκτήτριάς της ένα σακουλάκι με κάνναβη!

    Η αστυνομία στη νότια Νέα Ζηλανδία κλήθηκε να αντιμετωπίσει μία ασυνήθιστη υπόθεση όταν δέχτηκε τηλεφώνημα από την ιδιοκτήτρια μίας γάτας στην πόλη Ντιούντιν, η οποία είχε εμφανιστεί στο σπίτι κρατώντας στο στόμα της ένα σακουλάκι που περιείχε πέντε γραμμάρια ινδικής κάνναβης, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα. Ο επικεφαλής της αστυνομίας της πόλης Ρις Μουνρό είπε ότι μία κάτοικος της περιοχής τηλεφώνησε χθες το απόγευμα στο αστυνομικό τμήμα για να καταγγείλει ότι η γάτα της είχε αφήσει στο κατώφλι του σπιτιού ένα "σακουλάκι με ναρκωτικά", γράφουν οι Otago Daily Times.

    Όπως είπε ο Μουνρό, διεξάγονται έρευνες για το θέμα καθώς παραμένει μυστήριο η προέλευση της κάνναβης, η τιμής της οποίας υπολογίζεται στα 86 δολάρια ΗΠΑ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 19 May 2014 - 10:30:27 UTC