Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-05-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Όλες οι ενδείξεις μάς λένε ότι θα είμαστε πρώτο κόμμα στην Ελλάδα
  • [02] Επικριτικές δηλώσεις του Ιω. Μιχελάκη κατά του Ιω. Σγουρού επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη στήριξή του από τη ΝΔ
  • [03] Πτωτική τροχιά στην απασχόληση κατέγραψε η ΕΕ, την περίοδο 2008-2013
  • [04] Ν. Aναστασιάδης και Μ. Α. Ταλάτ, συζήτησαν για το Κυπριακό

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Όλες οι ενδείξεις μάς λένε ότι θα είμαστε πρώτο κόμμα στην Ελλάδα

    «Όλες οι ενδείξεις μάς λένε ότι θα είμαστε πρώτο κόμμα στην Ελλάδα, αλλά θα πρέπει να κάνουμε ευρείες συμμαχίες με αριστερές και κοινωνικές δυνάμεις της Ευρώπης, συμμαχίες κατά της βαρβαρότητας» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε προεκλογική του ομιλία στο Μιλάνο, έξω από την κεντρική είσοδο του πανεπιστημίου Στατάλε.

    Απαντώντας σε ερωτήσεις Ιταλών δημοσιογράφων, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι τόσο το ιταλικό ψηφοδέλτιο «Η Άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα» της ριζοσπαστικής Αριστεράς, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ, βασίζονται σε έναν λόγο που απευθύνεται στη νέα γενιά, προσθέτοντας ότι «τα προβλήματα, οι αιτίες τους, οι αντίπαλοι, σε Ελλάδα και Ιταλία, είναι κοινά».

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε «στην περίοδο βαθιάς ύφεσης που περνάμε, να επιτραπεί στις χώρες του Νότου, οι δαπάνες για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης να μην υπολογίζονται στον κρατικό προϋπολογισμό».

    Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε εντυπωσιασμένος από τον ενθουσιασμό και το ενδιαφέρον που επικρατεί στην Ιταλία, λόγω του αποτελέσματος του ΣΥΡΙΖΑ στις ελληνικές αυτοδιοικητικές εκλογές, στην Αττική και στον δήμο της Αθήνας.

    Σήμερα το απόγευμα, ο υποψήφιος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για την προεδρία της Κομισιόν θα επισκεφθεί το Τορίνο, για ανοικτή ομιλία έξω από το πανεπιστήμιο.

    Το βράδυ ο κ. Τσίπρας θα είναι ο κύριος ομιλητής της συγκέντρωσης, με την οποία θα κλείσει την προεκλογική περίοδο το ιταλικό ψηφοδέλτιο «Η Άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα» στην κεντρική πλατεία της Μπολόνια.

    [02] Επικριτικές δηλώσεις του Ιω. Μιχελάκη κατά του Ιω. Σγουρού επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη στήριξή του από τη ΝΔ

    Παλαιότερες δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη, κατά του υποψήφιου περιφερειάρχη, Γιάννη Σγουρού, επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη δήλωση στήριξης εκ μέρους του κυβερνητικού εκπροσώπου, Σίμου Κεδίκογλου.

    Σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι ο κ. Σαμαράς, μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου, έσπευσε να στηρίξει τον εκλεκτό του ΠΑΣΟΚ για την περιφέρεια Αττικής, κ. Σγουρό, επιβεβαιώνοντας ότι ΝΔ- ΠΑΣΟΚ είναι ένα. Αλλά, προσθέτει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «δεν ξέρουμε αν έχει ρωτήσει τον κορυφαίο υπουργό του κόμματός του, κ. Μιχελάκη, ο οποίος δήλωσε ότι "η επιλογή Σγουρού θα είναι ό,τι χειρότερο. Είναι ένας κακός περιφερειάρχης, δεν έχει πετύχει στο έργο του. Υπάρχουν πολλά προβλήματα?. Ο κ. Σγουρός εκρίθη και κρίθηκε αποτυχημένος"».

    «Αναμένουμε τη συνέχεια» καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

    [03] Πτωτική τροχιά στην απασχόληση κατέγραψε η ΕΕ, την περίοδο 2008-2013

    Πτωτική τάση σημείωσαν τα ποσοστά απασχόλησης στα περισσότερα κράτη-μέλη της ΕΕ από το 2008 ως το 2013, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Eurostat. Συγκεκριμένα, στην ΕΕ το ποσοστό των απασχολούμενων ηλικίας 20 ως 64 ετών αυξήθηκε σταδιακά από το 66,7% το 2002 στο 70,3% το 2008. Από το 2008 και μετά το ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ κατέγραψε πτωτική τάση και διαμορφώθηκε το 2013 στο 68,3%.

    Ανοδική τάση κατέγραψαν τα ποσοστά απασχόλησης από το 2008 ως το 2013 μόνο στη Γερμανία (από 74% στο 77,1% ) και στη Μάλτα (από 59,2% στο 64,9%), ενώ σε τέσσερις χώρες (Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Αυστρία και Πολωνία) το ποσοστό απασχόλησης παρέμεινε σχετικά σταθερό από το 2008 ως το 2013. Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, το ποσοστό των απασχολούμενων ηλικίας 20 ως 64 ετών κατέγραψε ανοδική τάση από το 2002 (62,7%) ως το 2008 (66,5%). Το 2009 το ποσοστό απασχόλησης μειώθηκε στο 65,8% συνεχίζοντας την πτωτική του πορεία ως το 2013 που διαμορφώθηκε στο 53,2%.

    [04] Ν. Aναστασιάδης και Μ. Α. Ταλάτ, συζήτησαν για το Κυπριακό

    Την παρούσα φάση του Κυπριακού, συζήτησαν ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, και ο τέως ηγέτης των Τουρκοκυπρίων, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, στην διάρκεια γεύματος σε εστιατόριο στη «νεκρή ζώνη» της Λευκωσίας. Την πρωτοβουλία για τη συνάντηση και το γεύμα, είχε ο κ. Αναστασιάδης. Η σημερινή ήταν η πρώτη συνάντηση των δύο ανδρών από την εκλογή πέρυσι του κ. Αναστασιάδη στην Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

    «Το σημαντικό είναι, ότι και οι δύο πιστεύουμε πως θα πρέπει να υπάρξει μια αποφασιστικότητα από όλους στην εξεύρεση το συντομότερο μια λύσης, που θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των Ελληνοκυπρίων και δεν θα παραγνωρίζει τις ανησυχίες των Τουρκοκυπρίων» τόνισε ο Πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης. Ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ χαρακτήρισε ιδιαίτερα εποικοδομητική τη συζήτηση. Είπε, ότι αντάλλαξαν απόψεις σε ό,τι αφορά στο Κυπριακό και τις συνομιλίες που βρίσκονται σε εξέλιξη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 19 May 2014 - 14:30:26 UTC