Browse through our Collection of Directories for Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-05-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εκδηλώσεις μνήμης για τη γενοκτονία των Ποντίων
  • [02] «Ο εφησυχασμός και η μεταρρυθμιστική κόπωση οι κύριες προκλήσεις για την Ελλάδα»
  • [03] Διευκρινίσεις από το ΤΑΙΠΕΔ για το ακίνητο του Δημοσίου στην Ελαφόνησο
  • [04] Η Ρωσία ανησυχεί για τη συγκέντρωση στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στα σύνορά της

  • [01] Εκδηλώσεις μνήμης για τη γενοκτονία των Ποντίων

    Με την καθιερωμένη πορεία, μέχρι το τουρκικό προξενείο της Θεσσαλονίκης, κορυφώθηκαν απόψε στη συμπρωτεύουσα οι εκδηλώσεις μνήμης για τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, που διοργανώθηκαν και φέτος από την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος (ΠΟΕ), στην πλατεία Αγίας Σοφίας.

    Στη πορεία συμμετείχαν εκατοντάδες άτομα, εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων και φορέων και μέλη ποντιακών σωματείων, από τη Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, ενώ οι διαδηλωτές αφού κατέληξαν έξω από το κτίριο του προξενείου φώναξαν συνθήματα και θυροκόλλησαν ψήφισμα διαμαρτυρίας. Με το ψήφισμά τους ζητούν από την τουρκική κυβέρνηση να αναγνωρίσει τη δολοφονία 353.000 Ελλήνων, από την ελληνική κυβέρνηση να εντάξει τη γενοκτονία "στα προς συζήτηση και διευθέτηση εκκρεμή ζητήματα" και από τον πολιτικό και ακαδημαϊκό κόσμο της χώρας να υποστηρίξει το ζήτημα της διεθνοποίησης της γενοκτονίας.

    Στην Αθήνα, εκδήλωση τιμής και μνήμης των θυμάτων της γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού πραγματοποίησαν απόψε μπροστά στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα Ποντιακά σωματεία και Ομοσπονδίες, με αφορμή την συμπλήρωση 95 ετών από την 19η Μαΐου του 1919.

    Στη συνέχεια, πραγματοποίησαν πορεία προς την τουρκική πρεσβεία αλλά σε απόσταση περίπου 200 μέτρων από την πρεσβεία, στη συμβολή Ρηγίλλης και Β. Σοφίας, αυτή ανεκόπη από δυνάμεις της αστυνομίας.

    Η εκδήλωση συνεχίστηκε σε αυτό το σημείο με παραδοσιακούς χορούς και ομιλίες αλλά και την συμμετοχή της νεολαίας των Αρμενίων.

    [02] «Ο εφησυχασμός και η μεταρρυθμιστική κόπωση οι κύριες προκλήσεις για την Ελλάδα»

    Oι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα φέρνουν αποτέλεσμα, ωστόσο με την ανεργία να βρίσκεται ακόμη πάνω από το 25%, οι μεγαλύτερες προκλήσεις είναι ο εφησυχασμός και η μεταρρυθμιστική κόπωση. Αυτό υπογραμμίζει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), Γιώργος Προβόπουλος, σε άρθρο του που δημοσιεύεται στη Wall Street Journal.

    O διοικητής της ΤτΕ συνιστά επαγρύπνηση καθώς, όπως αναφέρει, οι πρόσφατες επιτυχίες της Ελλάδος δεν πρέπει να μας αποσπάσουν την προσοχή από την προσπάθεια που έχουμε ακόμη μπροστά μας. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι θα απαιτηθούν και άλλες διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, καθώς επίσης και αναδιατάξεις στους επιχειρηματικούς τομείς. Ωστόσο, όπως σημειώνει, αυτές θα είναι ευκολότερο να εφαρμοστούν μέσα σε μια οικονομία η οποία ανακάμπτει.

    [03] Διευκρινίσεις από το ΤΑΙΠΕΔ για το ακίνητο του Δημοσίου στην Ελαφόνησο

    Σε διευκρινίσεις σχετικά με το μέλλον του ακινήτου του Δημοσίου στην Ελαφόνησο, το οποίο έχει μεταβιβαστεί στο ΤΑΙΠΕΔ, προχώρησε το Ταμείο, καθώς υπήρξαν δημοσιεύματα ότι το εν λόγω ακίνητο πωλείται.

    Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, αφενός η συγκεκριμένη έκταση δεν έχει ενταχθεί σε πρόγραμμα αξιοποίησης και αφετέρου, το όποιο μελλοντικό σχέδιο αξιοποίησής της θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση και ανοικτό διάλογο με τις τοπικές και περιφερειακές αρχές, με γνώμονα τη διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος.

    Στην ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ προστίθεται ότι οι χρήσεις που αναφέρονται στην ιστοσελίδα του Ταμείου είναι μόνο ενδεικτικές και σε κάθε περίπτωση αφορούν σε ιδιαίτερα ήπια και οικολογική ανάπτυξη, με ειδική μέριμνα για την προστασία των ευαίσθητων περιβαλλοντικά ή και προστατευόμενων δημοσίων ακινήτων. Επιπλέον, η όποια αξιοποίηση παραθαλάσσιων εκτάσεων προβλέπει ρητά την ελεύθερη πρόσβαση των λουόμενων στις παραλίες.

    [04] Η Ρωσία ανησυχεί για τη συγκέντρωση στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στα σύνορά της

    Η Ρωσία είναι ιδιαίτερα «ανήσυχη» από την ενίσχυση των δραστηριοτήτων του ΝΑΤΟ στα σύνορά της, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του γενικού επιτελείου στρατού της χώρας Βαλέρι Γκερασίμοφ στη διάρκεια τηλεφωνικής του επικοινωνίας με τον πρόεδρο της στρατιωτικής επιτροπής της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας Κνουντ Μπάρτελς.

    Ο Γκερασίμοφ «εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για την ενίσχυση της στρατιωτικής δραστηριότητας του ΝΑΤΟ κοντά στα ρωσικά σύνορα, η οποία δεν συμβάλλει στην ασφάλεια στην Ευρώπη», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

    Μετά την επιδείνωση της κρίσης στην Ουκρανία το ΝΑΤΟ έστειλε τον Απρίλιο 600 στρατιώτες στην Πολωνία και σε χώρες της Βαλτικής, ενώ ανέπτυξε πλοία στη Βαλτική και την ανατολική Μεσόγειο.

    Ο διοικητής των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, ο στρατηγός Φίλιπ Μπρίντλοβ, επεσήμανε επίσης ότι εξετάζει το ενδεχόμενο μιας μόνιμης στρατιωτικής παρουσίας της Συμμαχίας στις χώρες μέλη της ανατολικής Ευρώπης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 19 May 2014 - 20:30:24 UTC