Read the Bulletin of New Terminology for the Greek Language (by the Academy of Athens) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-05-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Φ. Κουβέλης: Ενίσχυση της ΔΗΜΑΡ για να αλλάξει η χώρα
  • [02] Αντ. Σαμαράς: Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας γυρίσει πίσω στην κρίση
  • [03] Όλο και πιο σφοδρές οι συγκρούσεις Ρέντσι, Γκρίλο και Μπερλουσκόνι
  • [04] «Το Κίεβο αρνείται να προπληρώνει το φυσικό αέριο»
  • [05] Διευρύνει το προβάδισμά του το ΕΛΚ

  • [01] Φ. Κουβέλης: Ενίσχυση της ΔΗΜΑΡ για να αλλάξει η χώρα

    Ασκώντας έντονη κριτική τόσο στην κυβερνητική πλειοψηφία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ όσο και στην αξιωματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, ο Φώτης Κουβέλης, μιλώντας, απόψε στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΔΗΜΑΡ, στο Μοναστηράκι, κάλεσε τους δημοκράτες και προοδευτικούς πολίτες, να δώσουν με την ψήφο τους, τη δύναμη στη ΔΗΜΑΡ για να προωθήσει στην Ευρώπη, μαζί με όλες τις προοδευτικές δυνάμεις, με σταθερότητα και ρεαλισμό, τις αλλαγές που χρειάζονται στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση ώστε να ενισχυθούν οι διαδικασίες ενοποίησης και αλληλεγγύης της Ευρώπης. Ο κ. Κουβέλης ζήτησε την ενίσχυση του κόμματος του για να αλλάξει, όπως είπε, η χώρα με ευθύνη και σταθερότητα, χωρίς λαϊκισμό και για να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις εφαρμογής προοδευτικών πολιτικών.

    [02] Αντ. Σαμαράς: Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας γυρίσει πίσω στην κρίση

    Το «όραμά του για την Εθνική Ανάπτυξη» παρουσίασε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. «Τώρα προχωρούμε στην ανάπτυξη. Μέχρι τώρα βάζαμε τα θεμέλια της ανάπτυξης. Τώρα χτίζουμε μία νέα Ελλάδα της ανταγωνιστικότητας, όχι του κρατισμού, μία νέα Ελλάδα που διεκδικεί και κερδίζει. Αυτή τη νέα Ελλάδα θεμελιώνουμε και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας γυρίσει πίσω στην κρίση και στα μνημόνια" τόνισε ο πρωθυπουργός.

    «Πιστεύω ότι ανάπτυξη θα είναι ταχύτερη και η ευημερία διάχυτη στην χώρα αν δεν κάνουμε τα ίδια λάθη» ανέφερε ο κ. Σαμαράς και αναφέρθηκε στις βασικές προτεραιότητές του:

    - μείωση της ανεργίας. Έχει ήδη αρχίσει αλλά στα τέσσερα επόμενα χρόνια θα δημιουργηθούν 550.000 θέσεις εργασίας και σε επτά χρόνια η Ελλάδα θα είναι κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Η αύξηση της απασχόλησης θα φέρει και αύξηση των μισθών.

    - μείωση της φορολογίας. Θα μειώσουμε παντού τους φορολογικούς συντελεστές με σχέδιο και στους άμεσους φόρους και στους έμμεσους. Θα γίνει όμως προσεκτικά για να μην θιγούν τα πρωτογενή πλεονάσματα και θα γίνει παράλληλα με χτύπημα της φοροδιαφυγής. Στα επιχειρηματικά κέρδη ο ανώτερος συντελεστής θα είναι 15%. Στα εισοδήματα ο ανώτερος συντελεστής να μην ξεπερνά το 33% και στο ΦΠΑ το 12%. Το χτύπημα στην φοροδιαφυγή ήδη έχει ξεκινήσει.

    - μείωση του κόστους στον αγροτικό τομέα. Η γεωργική παραγωγή έχει δυσκολίες κόστους σε σχέση με τον ανταγωνισμό στο εξωτερικό. Θα ισχύσει κάρτα πετρελαίου από την επόμενη χρονιά για τους αγρότες. Θα υπάρξει μείωση από την 1η Ιουλίου στο ασφαλιστικό κόστος των νόμιμων μεταναστών. Νομιμοποίηση των βοσκοτόπων με την συνταγματική αναθεώρηση. Ανοίγει ο δρόμος για να παίρνει ο παραγωγός πιο φθηνή χρηματοδότηση. Θα ανοίξει ο δρόμος για την μεταποίηση των αγροτικών προϊόντων μέσα στην χώρα.

    - ρευστότητα στις επιχειρήσεις. Με την ανακεφαλαιοποίηση το τραπεζικό σύστημα είναι απολύτως αξιόπιστο και οι καταθέσεις απολύτως ασφαλείς. Οι τράπεζες βρίσκουν μόνες τους κεφάλαια από το εξωτερικό και έχουν περάσει τα στρες τεστ. Όσο αποκαθίσταται η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία επιστρέφουν οι καταθέσεις και αυξάνονται οι δυνατότητες ρευστότητας.

    - προώθηση μεταρρυθμίσεων. Το χτύπημα της γραφειοκρατίας ξεκίνησε ήδη. Όσο προχωράμε θα έρχονται επενδύσεις γιατί τώρα τις διευκολύνουμε δεν τις διώχνουμε. Χτύπημα της φοροδιαφυγής με τους ελέγχους, τις διασταυρώσεις τους συμψηφισμούς οφειλών. Η χώρα γίνεται φιλική για τις επενδύσεις που διαφορετικά θα πάνε αλλού. Απενοχοποίηση των επενδύσεων. Ειδική αναφορά έκανε στην συνταγματική μεταρρύθμιση: σταθερότητα στο εκλογικό σύστημα, ασυμβίβαστο υπουργού και βουλευτή, περιορισμένη θητεία ακόμη και για τον πρωθυπουργό της χώρας.

    [03] Όλο και πιο σφοδρές οι συγκρούσεις Ρέντσι, Γκρίλο και Μπερλουσκόνι

    Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση σε όλο και πιο οξείς τόνους στην Ιταλία, τρεις ημέρες από πριν την λήξη της προεκλογικής περιόδου.

    Ο επικεφαλής του Κινήματος Πέντε Αστέρων Μπέπε Γκρίλο μιλώντας στο ιταλικό κοινοβούλιο υποστήριξε ότι «ο πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι βρίσκεται σε απόγνωση, προσπαθεί να στηριχθεί στις πλατείες και στις δημόσιες ομιλίες» αλλά στην πραγματικότητα «ζει τις τελευταίες ημέρες της Πομπηίας».

    Ο Γκρίλο πρόσθεσε ότι «μετά την εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής τα μέλη του κινήματός του θα μεταβούν στην πλατεία του προεδρικού μεγάρου Κυρηνάλιου και δεν θα φύγουν από εκεί, μέχρις ότου παραιτηθεί ο πρόεδρος της δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, ο οποίος στερείται πολιτικής και κοινωνικής νομιμοποίησης».

    Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι ο οποίος συμμετείχε σε μια τηλεοπτική εκπομπή απάντησε ότι «την ερχόμενη Κυριακή θα ζήσουμε ένα ντέρμπι ανάμεσα σε όσους επικαλούνται τον τρόμο και σε όσους θέλουν την αλλαγή».

    Στο μεταξύ ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του κεντροδεξιού κόμματος «Φόρτσα Ιτάλια», ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι ενεπλάκη στην πολιτική αντιπαράθεση με απρόοπτο τρόπο: «Οι Ιταλοί πρέπει να γνωρίζουν ότι ο Γκρίλο, όταν ήταν κωμικός, έδινε παρατάσεις αν τον πλήρωναν με μαύρο, αδήλωτο χρήμα», υποστήριξε.

    [04] «Το Κίεβο αρνείται να προπληρώνει το φυσικό αέριο»

    Η ουκρανική κυβέρνηση απορρίπτει την απαίτηση της Μόσχας να προπληρώνει το Κίεβο τις παραδόσεις φυσικού αερίου, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Αρσένι Γιατσενιούκ.

    "Καθώς δεν υπάρχει συμφωνία εκ μέρους της ρωσικής πλευράς για μια ρύθμιση της διαφοράς μας για την τιμή του φυσικού αερίου, το θέμα της προπληρωμής δεν μπορεί να τεθεί στην ατζέντα των διαπραγματεύσεων" είπε ο Γιατσενιούκ.

    Η Ρωσία ζητά από το Κίεβο να πληρώνει εκ των προτέρων για το φυσικό αέριο που θα αγοράζει από την 1η Ιουνίου και ταυτοχρόνως απειλεί ότι θα διακόψει τον εφοδιασμό της χώρας στις 3 Ιουνίου εάν δεν ρυθμίσει τα χρωστούμενά της για αυτόν τον μήνα, που ανέρχονται στο 1,66 δισ. δολάρια.

    [05] Διευρύνει το προβάδισμά του το ΕΛΚ

    Η κεντροδεξιά διευρύνει το προβάδισμά της απέναντι στην κεντροαριστερά, δύο ημέρες πριν ξεκινήσουν - από τη Βρετανία και την Ολλανδία - οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ωστόσο και οι δύο πλευρές αναμένεται να δώσουν σκληρή μάχη για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) εκτιμάται ότι θα κερδίσει 217 έδρες στις εκλογές που θα διεξαχθούν μεταξύ 22-25 Μαΐου, πέντε περισσότερες σε σύγκριση με την προηγούμενη εκτίμηση, σύμφωνα με μια ανάλυση των δημοσκοπήσεων σε κάθε χώρα που έκανε το ινστιτούτο PollWatch. Οι Σοσιαλιστές και Δημοκράτες (S&D) έχουν χάσει έδαφος την τελευταία εβδομάδα και έρχονται στη δεύτερη θέση με 201 έδρες, 16 λιγότερες από το ΕΛΚ. Η Συμμαχία Φιλελεύθερων και Δημοκρατών (ALDE) προβλέπεται ότι θα καταλάβει μόνο 59 έδρες.

    Σύμφωνα με την ανάλυση αυτή, η κεντροδεξιά, η κεντροαριστερά, οι Φιλελεύθεροι και οι Πράσινοι θα συγκεντρώσουν συνολικά το 69,5% των 751 εδρών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Το ένα τέταρτο των εδρών φαίνεται ότι είναι πιθανόν να το κερδίσουν ευρωσκεπτικιστικά κόμματα ή κόμματα διαμαρτυρίας της ακροδεξιάς και της ακροαριστεράς, διπλασιάζοντας έτσι την εκπροσώπησή τους στο θεσμό, ένα γεγονός που αντικατοπτρίζει την οργή των Ευρωπαίων πολιτών για τα υψηλά ποσοστά ανεργίας και την ασθενή οικονομική ανάπτυξη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 20 May 2014 - 18:30:24 UTC