Browse through our Interesting Nodes on the Balkan Peninsula Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-05-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Η ψήφος του β' γύρου θα είναι αυτοδιοικητική και γνήσια προοδευτική»
  • [02] «Θυσίες και ιστορική μνήμη προσβάλλονται βάναυσα από αυτούς, που φέρνουν σήμερα τα σύμβολα του ναζισμού»
  • [03] Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταλαβαίνει τι συμβαίνει στις τράπεζες, αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών
  • [04] Ψήφο εμπιστοσύνης στις ελληνικές μετοχές, δίνει η χρηματιστηριακή Wood & Company
  • [05] Επίθεση του συριακού στρατού στο Χαλέπι

  • [01] «Η ψήφος του β' γύρου θα είναι αυτοδιοικητική και γνήσια προοδευτική»

    «Μπαίνουμε στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών από την καλύτερη δυνατή αφετηρία» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας απόψε στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Κινήματος στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη.

    Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στην παρουσία του κόσμου, τονίζοντας ότι όλες οι δυνάμεις της δημοκρατικής-προοδευτικής παράταξης είναι συγκεντρωμένες, χωρίς αποκλεισμούς, παρεξηγήσεις και προκαταλήψεις, γιατί η καρδιά της παράταξης είναι ζωντανή.

    Αναφερόμενος στα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι το Κίνημα σεβάστηκε τις τοπικές κοινωνίες και στήριξε αυτοδιοικητικές υποψηφιότητες, χωρίς χρίσματα και κομματικές ταμπέλες. Αντίθετα, είπε, τα στενά κομματικά ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ έχουν παρουσία στον δεύτερο γύρο ουσιαστικά μόνο στην Περιφέρεια Αττικής και στον δήμο Αθηναίων. Εκεί, πρόσθεσε, το δίλημμα είναι αν η ψήφος θα είναι αυτοδιοικητική ή μικροκομματική και δίνοντας ο ίδιος την απάντηση, είπε ότι θα είναι αυτοδιοικητική και γνήσια προοδευτική.

    [02] «Θυσίες και ιστορική μνήμη προσβάλλονται βάναυσα από αυτούς, που φέρνουν σήμερα τα σύμβολα του ναζισμού»

    Το μήνυμα ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει έστειλε απόψε από τα Χανιά, όπου βρέθηκε για την κεντρική εκδήλωση των 73 χρόνων από τη μάχη της Κρήτης, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

    Στον χαιρετισμό του από το ιστορικό αεροδρόμιο του Μάλεμε, ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στη μάχη της Κρήτης και τη θυσία του κρητικού λαού συνδέοντας το τότε με το σήμερα. «Είμαστε εδώ για να τιμήσουμε τους ήρωες που αγωνίστηκαν στη μάχη της Κρήτης τον Μάιο του 1941 για να μεταδώσομε ένα ισχυρό μήνυμα σε όλη την Ελλάδα, αλλά και σε όλο τον κόσμο για το τι μπορούν να πετύχουν οι Έλληνες, όταν ενωμένοι αγωνίζονται» είπε και απευθύνθηκε σε όλη την Ευρώπη.

    «Κάποιοι, το θεώρησαν μάταιο. Αποδείχτηκε ότι δεν ήταν ούτε τρέλα, ούτε μάταιο. Ήταν φυσική έκφραση του αδούλωτου πνεύματος της Ελλάδος. Του απροσκύνητου φρονήματος της Κρήτης που έσωσε την τιμή όλης της Ευρώπης, όταν όλα κατέρρεαν μπροστά στην τυραννία» σημείωσε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Η μάχη της Κρήτης απέδειξε ότι το φρόνημα της ελευθερίας είναι ακατάλυτο, είναι γραμμένο στο γονίδιο του λαού και θα το βρίσκουν πάντα μπροστά τους οι επίδοξοι τύραννοι».

    Από το αεροδρόμιο του Μάλεμε ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε ακόμα και στην αντίσταση των Κρητικών κατά την περίοδο της γερμανικής κατοχής, αλλά και στο τίμημα που πλήρωσε ο λαός της Κρήτης.

    «Όμως, αίμα, θυσίες, ιστορική μνήμη προσβάλλονται βάναυσα από αυτούς, που φέρνουν σήμερα τα σύμβολα του ναζισμού. Από αυτούς που ξεπροβάλλουν, ως φαντάσματα αποκρουστικά, για να μας θυμίσουν ότι ο αγώνας για τη Δημοκρατία και την Ελευθερία δεν σταματά ποτέ. Από αυτούς, που σήμερα θαυμάζουν τους χειρότερους τυράννους που γνώρισε η Ελλάδα, τους χειρότερους δήμιους, που γνώρισε ο ελληνισμός και ιδιαίτερα ο κρητικός λαός. Θυμίζω ότι όλους αυτούς, η περήφανη κρητική γη τους κατάπιε, τους ντρόπιασε, τους ακύρωσε. Σε αυτή τη γη ο φασισμός δεν πιάνει. Πιάνει μόνο το δέντρο της ελευθερίας» τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς.

    [03] Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταλαβαίνει τι συμβαίνει στις τράπεζες, αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών

    «Ο ΣΥΡΙΖΑ πάλι δεν καταλαβαίνει ή προσποιείται ότι δεν καταλαβαίνει τι συμβαίνει» αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών απαντώντας στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για υποτιμητική κερδοσκοπία κατά την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής και της Eurobank.

    Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών τονίζει ότι «με λίγα λόγια και απλά: Αν κάποιοι επιχείρησαν να «σορτάρουν» την μετοχή της ΕΤΕ χωρίς να είναι «καλυμμένοι» και μετά έτρεχαν να αγοράσουν όσο όσο και τους έπιασε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, επιβεβαιώνουν απολύτως την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών (14/05/2014)», και προσθέτει ότι η αρχική ανακοίνωσή του αλλά και η ανακοίνωση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αναφέρονταν γενικά στην πρακτική του short selling και εξηγούσαν υπό ποιες προϋποθέσεις, όπως διαγράφονται στον Κανονισμό 236/2012, η πρακτική αυτή είναι νόμιμη. Όπως διευκρινίζει, το short selling δεν αποτελεί αφ' εαυτού παράνομη δραστηριότητα, και ούτε, επομένως "υποτιμητική κερδοσκοπία", παρά μόνο όταν εξέλθει του πλαισίου του ευρωπαϊκού κανονισμού.

    «Αυτό δεν αναιρείται από το γεγονός ότι στη συνέχεια ανευρέθησαν ορισμένες, λίγες συναλλαγές, οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν επηρέασαν τελικά την τιμή της μετοχής της ΕΤΕ, που πράγματι είναι εκτός του ευρωπαϊκού πλαισίου (δεν «καλύφθηκαν») και για τις οποίες η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, μετά από την ολοκλήρωση της έρευνάς της, έχει δικαίωμα και, αν αποδειχθεί η παράβαση, υποχρέωση να υποβάλει τις προσήκουσες ποινές. Συνεπώς ουδεμία «διάψευση» του υπουργείου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έλαβε χώρα και καμία δημόσια αρχή δεν «έκρυψε» τίποτα από κανέναν», αναφέρει το ΥΠΟΙΚ και καταλήγει ότι «ως πότε λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίζει να παραπλανά και να αμφισβητεί την επιτυχέστατη αύξηση κεφαλαίου των ελληνικών τραπεζών;".

    [04] Ψήφο εμπιστοσύνης στις ελληνικές μετοχές, δίνει η χρηματιστηριακή Wood & Company

    Ιδιαίτερα ελκυστικές είναι οι αποτιμήσεις των τιμών των μετοχών στο ελληνικό χρηματιστήριο, μετά το τελευταίο πτωτικό κύμα. Αυτό αναφέρει η χρηματιστηριακή Wood & Company και δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στις ελληνικές μετοχές. Επίσης, προτείνει ενίσχυση των θέσεων στις ελληνικές μετοχές και όσον αφορά το πολιτικό ρίσκο και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, θεωρεί ότι ακόμα και αν αυτό συμβεί, δεν θα είναι το τέλος του κόσμου, ούτε το τέλος της ελληνικής ανάκαμψης.

    Εξάλλου, τονίζει ότι οι πολίτες ψηφίζουν διαφορετικά στις εθνικές εκλογές απ' ότι στις ευρωεκλογές, και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί μόνος να σχηματίσει κυβέρνηση, ακόμα και αν κερδίσει. Επιπλέον, σημειώνει πως η πολιτική ιστορία της Ελλάδας δείχνει ότι η αντιπολίτευση αλλάζει δραματικά ρητορική, όταν γίνεται κυβέρνηση. Ο οίκος αναγνωρίζει, πάντως, τη σημασία της πολιτικής σταθερότητας.

    [05] Επίθεση του συριακού στρατού στο Χαλέπι

    Ο συριακός στρατός εξαπέλυσε σήμερα μια ευρεία επίθεση με στόχο να σπάσει την πολιορκία της κεντρικής φυλακής του Χαλεπιού από τους αντάρτες η οποία διαρκεί εδώ και ένα χρόνο και έτσι να κόψει την κεντρική αρτηρία ανεφοδιασμού των εξεγερμένων μέσω της Τουρκίας, όπως ανακοίνωσε σήμερα μια μη κυβερνητική οργάνωση.

    «Κάποιες από τις δυνάμεις του καθεστώτος έχουν φτάσει στον τοίχο της κεντρικής φυλακής του Χαλεπιού», δήλωσε ο Ράμι Άμπντελ Ράχμαν, ο επικεφαλής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

    Οι δυνάμεις των εξεγερμένων έθεσαν υπό τον έλεγχό τους περιοχές γύρω από τη φυλακή, στην οποία βρίσκονται περισσότεροι από 3.000 κρατούμενοι, τον Απρίλιο του 2013 και έκτοτε την πολιορκούν, πρόσθεσε.

    Ο Άμπντελ Ράχμαν σημείωσε ότι η άρση της πολιορκίας «θα αποτελέσει μια στρατηγική νίκη για το καθεστώς, διότι έτσι θα κοπεί ο δρόμος ανεφοδιασμού μεταξύ του Χαλεπιού και της επαρχίας του καθώς και με την Τουρκία» μία από τις χώρες συμμάχους των εξεγερμένων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 21 May 2014 - 18:30:24 UTC