Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-05-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Πάρτε τα μνημόνια, την τρόικα και μπρος
  • [02] «Ο Λευκός Οίκος έχει καταγράψει κινήσεις ρωσικών στρατευμάτων στην ουκρανική μεθόριο»
  • [03] Fed: Ενδεχόμενη κλιμάκωση της κρίσης στην Ουκρανία θα θέσει σε κίνδυνο την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας
  • [04] Συμφωνία Ιράν - ΙΑΕΑ για νέα μέτρα διαφάνειας στα πυρηνικά

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Πάρτε τα μνημόνια, την τρόικα και μπρος

    «Δεν σας θέλει ο λαός πάρτε τα μνημόνια, πάρτε την τρόικα και μπρος»θα είναι η ξεκάθαρη εντολή του λαού την Κυριακή, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του σε ανοιχτή προεκλογική συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους.

    «Η Ελλάδα του κ. Σαμαρά, του κ. Βενιζέλου και του κ. Μπαλτάκου, που συνδιαλέγονταν με τους φασίστες, ανήκει στο χθες» είπε και κατηγόρησε τη συγκυβέρνηση ότι «θέλει την Ελλάδα ταπεινωμένη στην ποδιά της κ. Μέρκελ, του κ. Σόϊμπλε και του κ. Γιούνκερ, που φαντάζουν γίγαντες, αλλά είναι πολιτικοί νάνοι».

    Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε «τζάμπα μάγκα» τον κ. Γιούνκερ, γιατί, όπως είπε απέφυγε να του απαντήσει στο ντιμπέϊτ για τις ευρωεκλογές και βγήκε την άλλη μέρα να πει ότι είναι «επικίνδυνος» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. «Ναι, είμαστε επικίνδυνοι για τα συμφέροντα τους, αλλά αυτά τα συμφέροντα είναι αντίθετα με τα συμφέροντα του ελληνικού λαού»παρατήρησε ο κ. Τσίπρας.

    Από την πλατεία Αριστοτέλους ο κ.Τσίπρας έστειλε μήνυμα νίκης για τις ευρωεκλογές της Κυριακής και τόνισε πως αποτελούν δημοψήφισμα όχι για ποιο κόμμα θέλουμε, αλλά για ποια Ελλάδα θέλουμε. «Το δημοψήφισμα που δεν έγινε τον Μάϊο του 2010 για το Μνημόνιο θα γίνει τον Μάϊο του 2014», είπε.

    [02] «Ο Λευκός Οίκος έχει καταγράψει κινήσεις ρωσικών στρατευμάτων στην ουκρανική μεθόριο»

    Η αμερικανική κυβέρνηση έχει καταγράψει κάποιες κινήσεις των ρωσικών στρατευμάτων στην ουκρανική μεθόριο, όμως είναι «πολύ νωρίς» για να επιβεβαιώσει ότι η απόσυρση την οποία υποσχέθηκε ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν λαμβάνει χώρα, ανακοίνωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος.

    «Μπορώ να σας πω ότι έχουμε δει ενδείξεις δραστηριότητας στα σύνορα, όμως είναι πολύ νωρίς για να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι αυτή η δραστηριότητα αποτελεί ένδειξη μιας απόσυρσης» δήλωσε ο εκπρόσωπος του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, ο Τζέι Κάρνεϊ.

    «Εάν επρόκειτο (. . .) για μια απόσυρση, εμείς θα το υποδεχόμασταν ευνοϊκά» προσέθεσε ο εκπρόσωπος κατά τη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων, τέσσερις ημέρες πριν από τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών στην Ουκρανία.

    [03] Fed: Ενδεχόμενη κλιμάκωση της κρίσης στην Ουκρανία θα θέσει σε κίνδυνο την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας

    Η ανάπτυξη της οικονομίας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, η οποία κινείται προς έναν «μέτριο» ρυθμό, ενδέχεται να τεθεί σε κίνδυνο σε περίπτωση περαιτέρω κλιμάκωσης των εντάσεων στην Ουκρανία, εκτιμά η ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα, η Fed, σύμφωνα με τα πρακτικά μιας συνεδρίασης της επιτροπής νομισματικής πολιτικής (FOMC) στα τέλη του Απριλίου τα οποία δόθηκαν στη δημοσιότητα σήμερα.

    Πολλά από τα μέλη της FOMC υπογράμμισαν ότι στο εξωτερικό, μια ενδεχόμενη «κλιμάκωση των γεωπολιτικών εντάσεων που αφορούν τη Ρωσία και την Ουκρανία», ή πιθανόν μια νέα επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης της οικονομίας της Κίνας θα μπορούσε να σηματοδοτήσει κινδύνους για την οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ, σύμφωνα με τα πρακτικά αυτά.

    [04] Συμφωνία Ιράν - ΙΑΕΑ για νέα μέτρα διαφάνειας στα πυρηνικά

    To Ιράν και η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) συμφώνησαν στην εφαρμογή 5 νέων μέτρων που θα βελτιώσουν τη διαφάνεια του πυρηνικού προγράμματος της Ισλαμικής Δημοκρατίας, όπως ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία αυτή του ΟΗΕ.

    Δύο εκ των νέων μέτρων, περιλαμβανομένου ενός που αφορά δοκιμές εκρηκτικών υλών, σχετίζονται με την ενδεχόμενη στρατιωτική διάσταση του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος, σύμφωνα με τους όρους του μνημονίου που συνοδεύουν το δελτίο Τύπου που περιήλθε στην κατοχή του Γαλλικού Πρακτορείου.

    Το Ιράν δεσμεύτηκε να παράσχει «από σήμερα έως την 25η Αυγούστου» όλες τις πληροφορίες που του έχουν ζητηθεί.

    Η ανακοίνωση ακολουθεί την επίσκεψη στο Ιράν ενός αξιωματούχου της ΙΑΕΑ χθες και προχθές στο πλαίσιο των συζητήσεων για μια συμφωνία με στόχο να υπάρξει περισσότερη διαφάνεια όσον αφορά το αμφιλεγόμενο πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 21 May 2014 - 20:30:23 UTC