Browse through our Interesting Nodes on the Balkan Peninsula Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-05-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μηνυτήρια αναφορά για διαρροή ανακριτικού υλικού, κατέθεσε η Ελένη Ζαρούλια
  • [02] Πρωτογενές πλεόνασμα 1,046 δισ. ευρώ το α' τετράμηνο 2014
  • [03] Ιω. Στουρνάρας: Οι θυσίες του λαού αναγνωρίζονται πλέον διεθνώς
  • [04] Αιματηρές διαδηλώσεις στην Κωνσταντινούπολη
  • [05] Ανεβαίνει σε ποσοστά το κόμμα που τάσσεται κατά του ευρώ στη Γερμανία
  • [06] Συνεχίζεται η αιματοχυσία στην ανατολική Ουκρανία

  • [01] Μηνυτήρια αναφορά για διαρροή ανακριτικού υλικού, κατέθεσε η Ελένη Ζαρούλια

    «Η Χρυσή Αυγή δεν είναι βοσκοί, οι ψηφοφόροι δεν είναι πρόβατα. Τους αφήνουμε ελεύθερους. Οι Χρυσαυγίτες δεν ψηφίζουμε κανέναν υβριστή μας και δεν ψηφίζουμε κανέναν που οδηγεί τον ελληνικό λαό στην αυτοκτονία» δήλωσε σήμερα το πρωί, αναφερόμενη στον β? γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών η βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ελένη Ζαρούλια, που κατέθεσε στην Εισαγγελία της Αθήνας μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για διαρροή ανακριτικού υλικού. Όπως υποστήριξε «ούτως ή άλλως είτε ψηφίσουν Σαμαρά θα βγει ο Βενιζέλος, αν ψηφίσουν Τσίπρα θα βγει ο Σαμαράς, οπότε δεν έχει νόημα».

    Για τις ευρωεκλογές, η κ. Ζαρούλια είπε ότι «η ΧΑ θα κατεβεί στις ευρωεκλογές με ψηφοδέλτιο σε όλη την Ελλάδα. Ο Άρειος Πάγος δεν έχει απαγορεύσει το ψηφοδέλτιο της ΧΑ και θα υπάρχει παντού, όπως θα υπάρχουν και εκλογικοί αντιπρόσωποι, ούτως ώστε να μην μπορέσουν να κλέψουν ούτε μισή ψήφο από τους Έλληνες εθνικιστές».

    Αναφορικά με τη μηνυτήρια αναφορά ο Άγγελος Αγγελέτος, συνήγορος της κ. Ζαρούλια, υποστήριξε ότι «κατά τη διάρκεια της διαδικασίας έχει παρουσιαστεί το φαινόμενο, πρώτα να δημοσιοποιούνται τα έγγραφα του ανακριτικού υλικού στον ηλεκτρονικό και στον έντυπο Τύπο και μετά να λαμβάνουν γνώση οι κατηγορούμενοι».

    [02] Πρωτογενές πλεόνασμα 1,046 δισ. ευρώ το α' τετράμηνο 2014

    Σημαντική μείωση, της τάξης του 52,8%, η οποία υπερβαίνει ακόμη και τον σχετικό στόχο, εμφανίζει το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού για το τετράμηνο Ιανουαρίου- Απριλίου 2014, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε πριν λίγο το υπουργείο Οικονομικών.

    Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, το πρωτογενές αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε πλεόνασμα 1.046 εκατ. ευρώ έναντι ελλείμματος 306 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2013.

    Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε, σύμφωνα με τα οριστικά στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, σε τροποποιημένη ταμειακή βάση, για το τετράμηνο Ιανουαρίου- Απριλίου 2014, παρουσιάζεται έλλειμμα στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού ύψους 1.146 εκατ. ευρώ έναντι ελλείμματος 2.426 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2013 και στόχου για έλλειμμα 1.459 εκατ. ευρώ.

    Το πρωτογενές αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε πλεόνασμα ύψους 1.046 εκατ. ευρώ, έναντι πρωτογενούς ελλείμματος 306 εκατ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2013 και στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 742 εκατ. ευρώ.

    Το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 16.136 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας μείωση κατά 265 εκατ. ευρώ ή 1,6% έναντι του στόχου προϋπολογισμού 2014.

    Τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 13.842 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 1.053 εκατ. ευρώ ή 7,1% χαμηλότερα έναντι του στόχου.

    Το σύνολο των φορολογικών εσόδων διαμορφώθηκε σε 12.588 εκατ. ευρώ, 399 εκατ. ευρώ ή 3,1% λιγότερα έναντι του στόχου.

    [03] Ιω. Στουρνάρας: Οι θυσίες του λαού αναγνωρίζονται πλέον διεθνώς

    Για την πορεία της οικονομίας, αλλά και για την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από τον οίκο Fitch, ενημέρωσε ο Ι. Στουρνάρας τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, σε συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου.

    «Ο οίκος Fitch είναι από τους πλέον αυστηρούς» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών σε δηλώσεις του και όπως είπε χαρακτηριστικά «η φρασεολογία που χρησιμοποιεί είναι αξιοσημείωτη, καθώς μιλά αξιοθαύμαστη προσαρμογή». «Αυτό σημαίνει» τόνισε ο κ. Στουρνάρας «πως οι θυσίες του ελληνικού λαού πιάνουν τόπο και αναγνωρίζονται πλέον διεθνώς και πρέπει να τις διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού».

    [04] Αιματηρές διαδηλώσεις στην Κωνσταντινούπολη

    Υπέκυψε σήμερα στα τραύματά του ένας διαδηλωτής ο οποίος είχε τραυματιστεί στη διάρκεια της νύχτας κατά τις διαδηλώσεις στην Κωνσταντινούπολη που ακολούθησαν τον θανάσιμο τραυματισμό ενός περαστικού χθες Πέμπτη, ανακοίνωσε σήμερα ο κυβερνήτης της πόλης.

    «Δύο πολίτες τραυματίστηκαν σοβαρά χθες το βράδυ από μία βομβίδα διασποράς. Δυστυχώς, ένας από αυτούς κατέληξε σήμερα» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο κυβερνήτης της Κωνστανιτνούπολης Χουσεΐν Αβνί Μουτλού. Ο ίδιος είπε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας βρίσκονται στη διαδικασία αναγνώρισης του νεκρού. Ακόμη οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν στη διάρκεια των χθεσινών ταραχών, αλλά κανένας τους δεν είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

    [05] Ανεβαίνει σε ποσοστά το κόμμα που τάσσεται κατά του ευρώ στη Γερμανία

    Οι συντηρητικοί της καγκελαρίου Αγγελας Μέρκελ συνεχίζουν να προηγούνται των Σοσιαλδημοκρατών στις ευρωεκλογές στη Γερμανία, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιοποιήθηκε χθες βράδυ, που δείχνει επίσης άνοδο του κόμματος κατά του ευρώ AfD.

    Σύμφωνα με το Politikbarometer, έρευνα που δημοσιοποιήθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο ZDF, οι Χριστιανοδημοκράτες και η βαυαρική πτέρυγά τους CSU φέρεται να συγκεντρώνουν το 37,5% των ψήφων (-0,5 μονάδα σε σχέση με ίδια δημοσκόπηση που διεξήχθη πριν από μια εβδομάδα) και οι Σοσιαλδημοκράτες, μικρός εταίρος στην κυβέρνηση του μεγάλου συνασπισμού της Μέρκελ, λαμβάνουν ποσοστό 26,5% (-0,5 μονάδα).

    Το κόμμα κατά του ευρώ AfD φέρεται να συγκεντρώνει το 7% των ψήφων αυξάνοντας κατά μια μονάδα τη δύναμή του σε σχέση με τη δημοσκόπηση της περασμένης εβδομάδας.

    Μεταξύ των δύο κομμάτων της αντιπολίτευσης που εκπροσωπούνται στη Μπούντεσταγκ, οι Πράσινοι φέρεται να συγκεντρώνουν ποσοστό 10% (-1 μονάδα) και η ριζοσπαστική Αριστερά, die Linke, ποσοστό 7,5% (-0,5 μονάδα), σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 21 και 22 Μαΐου σε δείγμα 1.248 ερωτηθέντων από το ινστιτούτο Forschungsgruppe Wahlen που εδρεύει στο Μάνχαϊμ της νοτιοδυτικής Γερμανίας.

    Το φιλελεύθερο κόμμα FDP που δεν εκπροσωπείται πλέον στη Μπούντεσταγκ μετά τις βουλευτικές εκλογές του περασμένου Σεπτεμβρίου φέρεται να λαμβάνει 3,5% (+0,5 μονάδα).

    [06] Συνεχίζεται η αιματοχυσία στην ανατολική Ουκρανία

    Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα κατά τη διάρκεια συγκρούσεων ανάμεσα σε ουκρανούς στρατιώτες και φιλορώσους ενόπλους κοντά στο Ντονέτσκ, στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων. Οι συγκρούσεις σημειώθηκαν κοντά στο χωριό Καρλίφκα, βορειο-δυτικά του Ντονέτσκ. Οι τέσσερις από τους νεκρούς είναι μάλλον αυτονομιστές και ο πέμπτος ένας εθελοντής που πολεμούσε στο πλευρό του ουκρανικού στρατού στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με πληροφορίες φωτογράφου του πρακτορείου. Το πρακτορείο Ρόιτερς μετέδωσε νωρίτερα ότι ένοπλοι φιλορώσοι αυτονομιστές έστησαν ενέδρα κατά ουκρανικής ομάδας αυτοάμυνας κοντά στο Ντονέτσκ. Σύμφωνα με τον διοικητή της ομάδας αυτοάμυνας, οι αυτονομιστές χρησιμοποίησαν αυτόματα όπλα, ελεύθερους σκοπευτές και εκτοξευτήρες χειροβομβίδων κατά του σώματος των ουκρανών εθελοντών που φέρει την ονομασία Τάγμα του Ντονμπάς.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 23 May 2014 - 10:30:27 UTC