Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-05-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πέθανε ο ολυμπιονίκης Παναγιώτης Ποικιλίδης
  • [02] Πεπεισμένος ο Ρώσος υπ. Οικονομίας ότι η ΕΕ δεν θα επιβάλει κυρώσεις στις ρωσικές εξαγωγές
  • [03] Πεπεισμένος για επιστροφή στην ανάπτυξη ο Πρόεδρος Αναστασιάδης
  • [04] Την πτώση της ακροδεξιάς στην Ολλανδία χαιρέτισε ο Σουλτς

  • [01] Πέθανε ο ολυμπιονίκης Παναγιώτης Ποικιλίδης

    Πέθανε αργά χθες βράδυ σε νοσηλευτικό ίδρυμα της Θεσσαλονίκης σε ηλικία 49 ετών, ο ολυμπιονίκης της πάλης και παράγοντας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Παναγιώτης Ποικιλίδης εξ αιτίας επιπλοκών που παρουσιάστηκαν στην υγεία του.

    Ο Παναγιώτης Ποικιλίδης χειρουργήθηκε το βράδυ της περασμένης Τετάρτης στην καρδιά ,καθώς είχε διαγνωστεί ανεύρυσμα αορτής και χθες παρουσίασε επιπλοκές στην υγεία του. Μετά από αξονική τομογραφία στην οποία υποβλήθηκε αποδείχτηκε ότι είχε υποστεί εγκεφαλική αιμορραγία και λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής κατέληξε.

    Ο θάνατός του έγινε αμέσως γνωστός στη Θεσσαλονίκη και σκόρπισε θλίψη στην αθλητική κοινότητα και ιδιαίτερα στον κόσμο του ΠΑΟΚ, τον οποίο ο Παναγιώτης Ποικιλίδης υπηρέτησε τα τελευταία χρόνια από διάφορες θέσεις.

    [02] Πεπεισμένος ο Ρώσος υπ. Οικονομίας ότι η ΕΕ δεν θα επιβάλει κυρώσεις στις ρωσικές εξαγωγές

    Ο ρώσος υπουργός Οικονομίας Αλεξέι Ουλιουκάγεφ δήλωσε σήμερα πως είναι πεπεισμένος ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αποφύγει να επιβάλει κυρώσεις που θα μπορούσαν να πλήξουν μερικές από τις κύριες εξαγωγές της χώρας.

    Οι ηγέτες της ΕΕ πρόκειται να συζητήσουν την ερχόμενη εβδομάδα μια σειρά μέτρων που θα μπορούσαν να πάρουν εναντίον της Ρωσίας αν υπάρξει αναταραχή κατά τις αυριανές ουκρανικές προεδρικές εκλογές.Τα μέτρα, στα οποία περιλαμβάνονται περιορισμοί που κυμαίνονται από τις εισαγωγές αγαθών πολυτελείας μέχρι το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, κλιμακώνονται σε τρία σενάρια --κυρώσεις χαμηλής, μεσαίας και υψηλής έντασης.

    "Πιστεύω ειλικρινά πως η κατάσταση δεν θα φθάσει στην υιοθέτηση αυτών των μέτρων", δήλωσε ο Ουλιουκάγεφ προς τους δημοσιογράφους στο περιθώριο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης.

    [03] Πεπεισμένος για επιστροφή στην ανάπτυξη ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

    Τη βαθειά πεποίθηση ότι οι Κύπριοι, που τόσο υπέφεραν, είναι κατορθωτό να ξαναβρούν το δρόμο της ειρήνης, της συνδημιουργίας και της ανάπτυξης, εξέφρασε ο πρόεδρος Αναστασιάδης. Παράλληλα διαβεβαίωσε ότι όραμά του είναι η επανένωση της Κύπρου και του λαού της και έστειλε μήνυμα προς την Τουρκία, ότι αυτό που αναμένει και απαιτεί η ελληνοκυπριακή πλευρά είναι μια θετική εκ μέρους της χειρονομία, η οποία αναμφίβολα θα αλλάξει το πολιτικό κλίμα και το σκηνικό και θα ανοίξει το δρόμο προς τη λύση του Κυπριακού.

    Εν τω μεταξύ η αυλαία της προεκλογικής εκστρατείας στην Κύπρο έπεσε τα μεσάνυκτα της Παρασκευής, με διακαναλική συζήτηση των αρχηγών των πέντε κοινοβουλευτικών κομμάτων που διεκδικούν τις έξι έδρες στο Ευρωκοινοβούλιο και όλα είναι έτοιμα για τις αυριανές εκλογές.

    Στους εκλογικούς καταλόγους είναι εγγεγραμμένοι σχεδόν 604.000 ψηφοφόροι εκ των οποίων οι 59.637 είναι τουρκοκύπριοι, που έχουν το δικαίωμα να ψηφίσουν για πρώτη φορά, χωρίς προηγούμενη εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους, επιδεικνύοντάς απλώς την ταυτότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Από το πρωί προσέρχονται στις κάλπες οι Έλληνες πολίτες που κατοικούν στην Κύπρο και έχουν υποβάλει αίτηση στο Προξενικό Γραφείο για συμμετοχή στη ψηφοφορία. Η ψηφοφορία, που θα διαρκέσει μέχρι τις επτά το βράδυ γίνεται σε τρία εκλογικά κέντρα στη Λευκωσία, Λεμεσό και Πάφο.

    [04] Την πτώση της ακροδεξιάς στην Ολλανδία χαιρέτισε ο Σουλτς

    Ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών (S&D) για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Γερμανός Μάρτιν Σουλτς, χαιρέτισε χθες τα αποτελέσματα ενός έξιτ πολ που δείχνουν μια σαφή πτώση του ακροδεξιού κόμματος του Χέερτ Βίλντερς στις Ευρωεκλογές που διεξήχθησαν στην Ολλανδία, κατά την διάρκεια συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε στην Βιλερμπάν, στην ανατολική Γαλλία.

    "Ας γίνουμε όλοι Ολλανδοί τώρα", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σουλτς προτρέποντας τον κόσμο να κινητοποιηθεί την Κυριακή και να πάρει ως παράδειγμα την Ολλανδία «με αυτόν τον κύριο Βίλντερς, ο οποίος ξεκίνησε στις δημοσκοπήσεις με 21% και κατέληξε σε 12%» όπως επισήμανε ο κ. Σούλτς. «Αν κινητοποιηθούμε, θα πολεμήσουμε την Κυριακή το Εθνικό Μέτωπο" στην Γαλλία, επέμεινε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 24 May 2014 - 8:30:24 UTC