Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-05-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μαρ. Χρυσοβελώνη: Δεν τίθεται θέμα ηγεσίας στους Ανεξάρτητους Έλληνες
  • [02] Αλ. Τσίπρας: Δεν δεσμεύομαι από οποιαδήποτε συμφωνία του Αντ. Σαμαρά
  • [03] Αντιμέτωπη με πρόστιμο ρεκόρ άνω των 10 δισ. δολαρίων η BNP Paribas
  • [04] Τέλη του 2015 αναμένεται να λειτουργήσει ως χώρος πολιτισμού το πρώην ξενοδοχείο «Ακροπόλ Παλάς»

  • [01] Μαρ. Χρυσοβελώνη: Δεν τίθεται θέμα ηγεσίας στους Ανεξάρτητους Έλληνες

    «Δεν τίθεται θέμα ηγεσίας στους Ανεξάρτητους Έλληνες» υποστηρίζει η βουλευτής Μαγνησίας των ΑΝΕΛ, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    «Τους Ανεξάρτητους Έλληνες τους δημιούργησε ο Πάνος Καμμένος. Ο κόσμος τον Καμμένο ακολούθησε και δεν υπάρχει θέμα αμφισβήτησής του» σημειώνει, ερωτηθείσα για τον «σεισμό» που προκάλεσε στο κόμμα το χαμηλό εκλογικό αποτέλεσμα. «Ούτε ο κ. Χαϊκάλης ήγειρε αμφισβήτηση στο πρόσωπο του κ. Καμμένου, ούτε επίσης κάποιος από τους υπόλοιπους βουλευτές. Κατά καιρούς ακούγεται ότι υπάρχει πρόβλημα ηγεσίας, πρόβλημα με κάποιους βουλευτές. Θέλω να σας πω ότι δεν τίθεται θέμα ηγεσίας» αναφέρει η βουλευτής Μαγνησίας των ΑΝΕΛ και προσθέτει: «Δεχθήκαμε από το "σύστημα" μεγάλο πόλεμο και κυρίως από τα συστημικά Μέσα Ενημέρωσης. Αυτό είχε πολύ μεγάλες επιπτώσεις, καθώς με τον αποκλεισμό που είχαμε στην προεκλογική περίοδο και κυρίως την τελευταία εβδομάδα δεν είχαμε καμία δυνατότητα να παρουσιάσουμε τις θέσεις μας».

    Σύμφωνα με την κ. Χρυσοβελώνη, στο χαμηλό ποσοστό των ΑΝΕΛ στις ευρωεκλογές έπαιξε ρόλο και«η έλλειψη κομματικής οργάνωσης».

    Τονίζει, επιπλέον, την ανάγκη «να ανοίξει τώρα ένας διάλογος μεταξύ των ΑΝΕΛ και των κομμάτων και των κινήσεων που είναι ξεκάθαρα αντιμνημονιακές και έχουν τη δυνατότητα να επιβιώσουν αυτόνομα και να δημιουργηθεί το Πατριωτικό Τόξο, το πατριωτικό μέτωπο με τη συμμετοχή όλων εκείνων των αντιμνημονιακών δυνάμεων που ενδιαφέρονται για το μέλλον αυτής της χώρας και για τον τρόπο αντιμετώπισης του χρέους».

    [02] Αλ. Τσίπρας: Δεν δεσμεύομαι από οποιαδήποτε συμφωνία του Αντ. Σαμαρά

    «Όαση στην έρημο» χαρακτήρισε το κόμμα του, ο Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg, και αποκάλεσε «τερατουργήματα» το Κόμμα για την Ανεξαρτησία του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP) και το Εθνικό Μέτωπο της Γαλλίας. «Είμαστε μία φιλο-ευρωπαϊκή δύναμη που θέλει να αλλάξει την Ευρώπη, όχι να τη διαλύσει» σημείωσε, προσθέτοντας ότι στόχος τού ΣΥΡΙΖΑ είναι να μεταβάλει την πολιτική της Ένωσης.

    Στο εθνικό επίπεδο, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι δεν δεσμεύεται από οποιαδήποτε συμφωνία, «στην οποία θα καταλήξει ο Αντώνης Σαμαράς με τους πιστωτές της χώρας κατά τη διάρκεια αυτού του έτους», εκτός εάν αυτή λαμβάνει υπ΄όψιν το αίτημά του για διαγραφή τμήματος του χρέους ύψους 240 δισεκατομμυρίων, αν και δεσμεύθηκε να μη διαταράξει τη συμμετοχή της Ελλάδας στην ευρωζώνη, σχολιάζει το Bloomberg.

    «Η παρούσα κυβέρνηση δεν διαθέτει εντολή για τη συνομολόγηση συμφωνιών που θα δεσμεύουν τη χώρα για τα επόμενα χρόνια και τις δεκαετίες, χωρίς να λάβει υπ΄όψιν τα αποτελέσματα των εκλογών της περασμένης Κυριακής και χωρίς να συμβουλευθεί το μεγαλύτερο κόμμα στην Ελλάδα» είπε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «Μόνο οι εκλογές θα φέρουν πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα».

    Ο κ. Τσίπρας ζητάει επίσης να έχει λόγο στον διορισμό του νέου διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος. «Εάν η κυβέρνηση δεν μας συμβουλευθεί, θα το θεωρήσουμε απόπειρα δημιουργίας τετελεσμένου γεγονότος κατά του δημοσίου συμφέροντος. Στην περίπτωση αυτή θα ήθελα να υπενθυμίσω τι συνέβη στην Κύπρο» είπε.

    Σχετικά με το χρέος, δήλωσε: «Θέλουμε την εξεύρεση λύσης μια κι έξω, η οποία θα είναι η οριστική και θα δώσει στην ελληνική οικονομία χώρο για ανάπτυξη, ώστε να είναι σε θέση να αποπληρώσει τμήμα του χρέους».

    [03] Αντιμέτωπη με πρόστιμο ρεκόρ άνω των 10 δισ. δολαρίων η BNP Paribas

    Οι αμερικανικές Αρχές ζητούν πρόστιμο υψηλότερο των 10 δισ. δολαρίων από τη γαλλική τράπεζα BNP Paribas για να διευθετήσουν τις έρευνες που γίνονται σε ομοσπονδιακό και πολιτειακό επίπεδο σχετικά με τις συναλλαγές της τράπεζας με χώρες στις οποίες είχαν επιβληθεί κυρώσεις, μεταξύ των οποίων το Σουδάν και το Ιράν, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg που επικαλείται πηγή με γνώση του θέματος.

    Η τελική συμφωνία είναι πιθανόν θέμα εβδομάδων, δήλωσε η πηγή, η οποία ζήτησε να μην κατονομασθεί, καθώς οι συζητήσεις δεν είναι δημόσιες. Το πρόστιμο που ζητούν οι ΗΠΑ από τη BNP εμφανίζεται να έχει αυξηθεί σημαντικά, καθώς η τράπεζα είχε ανακοινώσει τον Απρίλιο ότι μπορεί να χρειασθεί να καταβάλει το ποσό των 1,1 δισ. δολαρίων που είχε ήδη σχηματίσει ως αποθεματικό. Η μετοχή της BNP υποχώρησε κατά 6,1% στη συνεδρίαση του χρηματιστηρίου στο Παρίσι.

    [04] Τέλη του 2015 αναμένεται να λειτουργήσει ως χώρος πολιτισμού το πρώην ξενοδοχείο «Ακροπόλ Παλάς»

    Στο τέλος του 2015 αναμένεται να αποδοθεί σε χρήση το διατηρητέο κτίριο και πρώην ξενοδοχείο «Ακροπόλ Παλάς».

    Αυτό δήλωσε κατά τη χτεσινή συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη.

    Στο κτίριο, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Πατησίων και Αβέρωφ, εκτελούνται εργασίες αποκατάστασης, με χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ. «Το έργο εκτελείται σε πλήρη εξέλιξη και πηγαίνει με πολύ καλούς και γρήγορους ρυθμούς», επισήμανε χτες η κ. Μενδώνη, έπειτα από αυτοψία που πραγματοποίησε στο χώρο με τη γενική διεύθυντρια Αναστήλωσης, Μουσείων και Τεχνικών Έργων του ΥΠΠΟΑ, Ευγενία Γατοπούλου, και την προϊσταμένη της Διεύθυνσης Αναστήλωσης Νεώτερων και Σύγχρονων Μνημείων (η συγκεκριμένη Διεύθυνση έχει την ευθύνη του έργου), Αμαλία Ανδρουλιδάκη.

    Το κτίριο του «Ακροπόλ Παλάς» θα στεγάσει πολιτιστικές χρήσεις και λειτουργίες και όχι δημόσιες υπηρεσίες, όπως αρχικά σχεδιαζόταν, καθώς κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από τα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα. Ως προβλεπόμενη ημερομηνία περαίωσης έχει οριστεί η 29η Μαΐου 2015.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 30 May 2014 - 10:30:22 UTC