Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-05-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Με κριτική και αυτοκριτική συνεχίζεται η συνεδρίαση της ΕΕ και της ΚΟ της ΔΗΜΑΡ
  • [02] Κατά περίπτωση και ανά δύο οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των Ανεξάρτητων Ελλήνων
  • [03] Βατά τα θέματα των Πανελλαδικών σε Μαθηματικά, Βιολογία, Φυσική και Ιστορία
  • [04] Εγκύκλιος-οδηγός για τη συμπλήρωση και υποβολή των φορολογικών δηλώσεων
  • [05] Τα αναψυκτικά διαίτης βοηθούν στην προσπάθεια απώλειας βάρους

  • [01] Με κριτική και αυτοκριτική συνεχίζεται η συνεδρίαση της ΕΕ και της ΚΟ της ΔΗΜΑΡ

    Σε ήρεμο κλίμα, αλλά χωρίς να λείπει η αυτοκριτική και η κριτική για το απογοητευτικό αποτέλεσμα που έφερε το κόμμα στις ευρωεκλογές, συνεχίζεται η κοινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ, η οποία ξεκίνησε λίγο μετά τις 11:30. Απόντες είναι οι Γρηγόρης Ψαριανός και Βασίλης Οικονόμου, οι οποίοι είχαν δηλώσει τις προηγούμενες μέρες ότι πιθανόν δεν θα παρίσταντο.

    Σύμφωνα με πληροφορίες από κομματικές πηγές, ο Φώτης Κουβέλης στη σύντομη εισήγησή του αναφέρθηκε στο ζήτημα της παραίτησής του, τονίζοντας ότι δεν προχώρησε στην κίνηση αυτή από την Κυριακή το βράδυ, επειδή θέλησε να διασφαλίσει τη συντεταγμένη πορεία της ΔΗΜΑΡ και υπενθύμισε ότι με τη δήλωσή του το βράδυ των εκλογών παρέπεμπε στα αρμόδια όργανα του κόμματος. Έτσι ζήτησε να συγκληθεί, το επόμενο Σαββατοκύριακο 7 και 8 Ιουνίου, η Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ για να συζητήσει την παραίτησή του, να αποτιμήσει τις αιτίες του εκλογικού αποτελέσματος και να προσδιορίσει από εδώ και στο εξής τον προσανατολισμό και κυρίως τις συμμαχίες του κόμματος. Με αυτά τα δεδομένα, η σύγκληση του διαρκούς συνεδρίου θεωρείται δεδομένη μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

    [02] Κατά περίπτωση και ανά δύο οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των Ανεξάρτητων Ελλήνων

    Χωρίς κοινοβουλευτική εκπροσώπηση έμειναν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, μετά την αποχώρηση του Βασίλη Καπερνάρου και την υποψηφιότητα του Νότη Μαριά για το Ευρωκοινοβούλιο. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ- ΜΠΕ η κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του κόμματος θα γίνεται κατά περίπτωση και αφού προηγηθεί αναδιανομή καθηκόντων για την παρακολούθηση του έργου των υπουργείων, αλλά και των κοινοβουλευτικών επιτροπών, ενώ από το φθινόπωρο θα οριστούν οι δύο κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι.

    Στο μεταξύ, βαρύ παραμένει το κλίμα στο κόμμα μετά την αποχώρηση του Βασίλη Καπερνάρου. «Μένουμε εμβρόντητοι διότι ο κ. Καπερνάρος έφυγε χωρίς ένα πολιτικό επιχείρημα. Δεν είχε πολιτικό επιχείρημα η τοποθέτησή του αλλά μόνο πίκρα, διότι δεν υποστηρίχθηκε στον προεκλογικό αγώνα του» δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο εκπρόσωπος του κόμματος, Τέρενς Κουίκ.

    [03] Βατά τα θέματα των Πανελλαδικών σε Μαθηματικά, Βιολογία, Φυσική και Ιστορία

    Με τα μαθήματα της Βιολογίας (Γενικής Παιδείας), της Φυσικής (Γενικής Παιδείας), των Μαθηματικών (Γενικής Παιδείας) και της Ιστορίας (Γενικής Παιδείας) συνεχίστηκαν σήμερα, Παρασκευή, οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για τους υποψήφιους των ημερήσιων γενικών λυκείων. Τα θέματα χαρακτηρίστηκαν από εκπαιδευτικούς φορείς ως βατά και μέτριας δυσκολίας.

    Ειδικά για το μάθημα των Μαθηματικών, η Ελληνική Μαθηματική Εταιρία ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι τα ερωτήματα που τέθηκαν στους υποψήφιους «είναι συμβατά με τον χαρακτήρα ενός μαθήματος Γενικής Παιδείας». Στην ίδια εκτίμηση κατέληξε και η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος, ενώ χαρακτήρισε τα θέματα της Φυσικής «βατά, κατανοητά και κλιμακούμενης δυσκολίας που πάντως δεν κάλυψαν όμως όλο το εύρος της ύλης». Τα δε θέματα της Βιολογίας η Ομοσπονδία τα χαρακτήρισε «βατά και αναμενόμενα που κάλυπταν όλη την έκταση της ύλης με διαβαθμισμένη δυσκολία».

    [04] Εγκύκλιος-οδηγός για τη συμπλήρωση και υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

    Εγκύκλιο-οδηγό για τη συμπλήρωση και υποβολή των φορολογικών δηλώσεων εξέδωσε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης. Στη εγκύκλιο διευκρινίζεται μεταξύ άλλων ότι ο φόρος εισοδήματος θα καταβάλλεται σε τρεις ίσες διμηνιαίες δόσεις. Στην περίπτωση της ηλεκτρονικής υποβολής, όταν υποβάλλεται εμπρόθεσμα, ως ημερομηνία λήξης της πρώτης δόσης, ανεξάρτητα από την ημερομηνία υποβολής τής εμπρόθεσμης ηλεκτρονικής δήλωσης, ορίζεται η τελευταία εργάσιμη, για τις δημόσιες υπηρεσίες, ημέρα του επόμενου μήνα από την ημερομηνία λήξης της υποβολής των δηλώσεων. Δηλαδή μέχρι 31.07.2014.

    Η δεύτερη δόση καταβάλλεται έως και την τελευταία εργάσιμη ημέρα του τρίτου μήνα από τη λήξη υποβολής της δήλωσης και η τρίτη δόση καταβάλλεται έως και την τελευταία εργάσιμη ημέρα του πέμπτου μήνα από την λήξη υποβολής της δήλωσης. Αν η συνολική οφειλή είναι μέχρι 300 ευρώ για τον ίδιο και για τη σύζυγό του αθροιστικά, μπορεί να καταβληθεί μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μεθεπόμενου μήνα από τη λήξη υποβολής της δήλωσης. Για τις περιπτώσεις υποβολής της δήλωσης μέχρι και τον μήνα Μάιο, υπάρχει δυνατότητα εμπρόθεσμης πληρωμής μέχρι την 31.07.2014. Όταν ο φόρος που οφείλεται με βάση την εμπρόθεσμη δήλωση καταβάλλεται εφάπαξ στην προθεσμία της πρώτης δόσης παρέχεται έκπτωση 1,5%.

    [05] Τα αναψυκτικά διαίτης βοηθούν στην προσπάθεια απώλειας βάρους

    Τα αναψυκτικά διαίτης μπορούν να βοηθήσουν στην προσπάθεια απώλειας βάρους σε σχέση με το να πίνει κανείς μόνο νερό, σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποίησε το Πανεπιστήμιο του Κολοράντο με χρηματοδότηση του Αμερικανικού Συνδέσμου Αναψυκτικών (American Beverage Association, ABA) συγκρίνοντας τη δράση τους με αυτή της κατανάλωσης νερού.

    Η κλινική έρευνα συνέκρινε τα αποτελέσματα της πρόσληψης νερού -από τη μία- και αναψυκτικών που περιέχουν μη θερμιδικές γλυκαντικές ύλες -από την άλλη- στην απώλεια βάρους, στο πλαίσιο ενός συμπεριφορικού προγράμματος αδυνατίσματος, στο οποίο συμμετείχαν 303 άνθρωποι. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα από ερευνητές στο Κέντρο Υγείας και Ευεξίας Άνσουτζ του Πανεπιστημίου του Κολοράντο και στο Κέντρο για την Έρευνα και Εκπαίδευση σχετικά με την Παχυσαρκία του Πανεπιστημίου Τεμπλ στη Φιλαδέλφεια και κατέδειξε πως οι συμμετέχοντες που κατανάλωναν αναψυκτικά τα οποία περιείχαν μη θερμιδικές γλυκαντικές ύλες, έχασαν κατά μέσο όρο 13 λίβρες (5,9 κιλά) - 44% περισσότερο από την άλλη ομάδα ελέγχου που κατανάλωνε μόνο νερό, η οποία έχασε κατά μέσο όρο 9 λίβρες (4,1 κιλά). Το 64% των συμμετεχόντων στην ομάδα ελέγχου των αναψυκτικών διαίτης έχασαν τουλάχιστον 5% του συνολικού σωματικού τους βάρους, σε σύγκριση με 43% της αντίστοιχης ομάδας ελέγχου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 30 May 2014 - 12:30:23 UTC