Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-05-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οι ευρωβουλευτές του κόμματος Podemos θα υποστηρίξουν τον Αλέξη Τσίπρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
  • [02] Πέταξαν βόμβες μολότοφ στα γραφεία του ΛΑΟΣ
  • [03] Στο «Χαμόγελο του Παιδιού» η επιμέλεια της μικρής Μαρίας
  • [04] «Σημαντικά οικονομικά οφέλη και για τις δύο κοινότητες από λύση του Κυπριακού»
  • [05] Η Ρωσία επιβάλλει απαγόρευση του καπνίσματος σε εστιατόρια και μπαρ
  • [06] Οι ΗΠΑ ζητούν τη διεξαγωγή ελεύθερων εκλογών στην Ταϊλάνδη
  • [07] Απαγορεύεται να πλησιάσει ξανά το ζεύγος Πιτ - Τζολί ο Ουκρανός φαρσέρ
  • [08] Ακυρώσεις πτήσεων στην Αυστραλία λόγω έκρηξης ηφαιστείου στην Ινδονησία

  • [01] Οι ευρωβουλευτές του κόμματος Podemos θα υποστηρίξουν τον Αλέξη Τσίπρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

    Οι πέντε εκλεγμένοι ευρωβουλευτές του μικρού κόμματος της ισπανικής ριζοσπαστικής Αριστεράς Podemos, το οποίο αποτέλεσε την έκπληξη των ευρωεκλογών στην Ισπανία, θα υποστηρίξουν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπως δήλωσε ο επικεφαλής του κόμματος αυτού, ο Πάμπλο Ιγκλέσιας.

    Ο 35χρονος Ιγκλέσιας έκανε τη δήλωσε αυτή περιστοιχισμένος από τους υπόλοιπους τέσσερις εκλεγμένους ευρωβουλευτές στην πρώτη συνέντευξη Τύπου που έδωσε το «Μπορούμε» μετά τις εκλογές της Κυριακής.

    Το μικρό αυτό κόμμα - που δεν υπήρχε έως πριν από τέσσερις μήνες και κατάφερε να προσελκύσει τις ψήφους ενός μέρους τουλάχιστον εξ όσων υποστήριζαν το κίνημα των Αγανακτισμένων, το οποίο γεννήθηκε τον Μάιο του 2011 λόγω της απελπισίας που προκάλεσε η οικονομική κρίση- έχει βρεθεί ξαφνικά στο επίκεντρο της προσοχής των μέσων ενημέρωσης. Σε μια ένδειξη της επιτυχίας που ξεπέρασε ακόμη και τις προσδοκίες του ίδιου του κόμματος, ο τρίτος του ψηφοδελτίου, ο πρώην εισαγγελέας που είχε αναλάβει τον αγώνα κατά της διαφθοράς Κάρλος Χιμένεθ Βιγιαρέχο, 78 ετών, επιβεβαίωσε ότι θα παραχωρήσει την έδρα του πριν αναλάβει καθήκοντα, τον Ιούλιο.

    [02] Πέταξαν βόμβες μολότοφ στα γραφεία του ΛΑΟΣ

    Δύο αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ, πέταξαν άγνωστοι, εναντίον των γραφείων του ΛΑΟΣ, στην οδό Λυκούδη 9 στα Πατήσια, χτες, λίγο μετά τις 23:00. Από τις μολότοφ εξερράγη η μία, με αποτέλεσμα να προκληθούν ελαφρές ζημιές στην τζαμαρία. Οι δράστες αναζητούνται.

    [03] Στο «Χαμόγελο του Παιδιού» η επιμέλεια της μικρής Μαρίας

    Κρίθηκε η τύχη της μικρής Μαρίας, η οποία είχε εντοπιστεί σε οικισμό Ρομά στα Φάρσαλα καθώς, το τμήμα Εκούσιας Δικαιοδοσίας του Πρωτοδικείου Λάρισας, αποφάσισε να δώσει την επιμέλειά της στο «Χαμόγελο του Παιδιού», από το οποίο ήδη φιλοξενείται όλο το προηγούμενο διάστημα. Σύμφωνα με την απόφαση που εκδόθηκε χθες, το δικαστήριο έκανε δεκτή τη αίτηση του εισαγγελέα να δοθεί η επιμέλεια στο «Χαμόγελο του Παιδιού», αφαίρεσε την επιμέλεια από τους δυο Ρομά από τα Φάρσαλα που εμφανιζόταν σαν γονείς του παιδιού και απέρριψε την κύρια παρέμβαση της Κρατικής Υπηρεσίας του Παιδιού της Βουλγαρίας που ζητούσε επίσης να αναλάβει την επιμέλειά του, με το σκεπτικό ότι οι βιολογικοί γονείς του παιδιού είναι Βούλγαροι.

    [04] «Σημαντικά οικονομικά οφέλη και για τις δύο κοινότητες από λύση του Κυπριακού»

    Σε αισιόδοξα συμπεράσματα καταλήγουν τρεις οικονομολόγοι για τα οικονομικά οφέλη, που θα έχουν Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι από τη λύση του Κυπριακού. Οι Φιόνα Μάλεν, Αλέξανδρος Αποστολίδης και Μουσταφά Μπεσίμ, σε μελέτη τους για λογαριασμό της PRIO Cyprus Centre, υποστηρίζουν ότι η λύση του Κυπριακού μπορεί να αποφέρει σε βάθος 20 χρόνων περί τα 12.000 ευρώ κατά κεφαλήν ετήσιο εισόδημα και περίπου 20 δισ. ευρώ στο Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν της Κύπρου.

    Το σενάριο που εξέτασαν, αφορούσε λύση του Κυπριακού στη βάση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας και σύμφωνα με όσα συμφώνησαν ο πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Ντερβίς Έρογλου στην κοινή διακήρυξη. Στην υπόθεσή τους, οι τρεις οικονομολόγοι θέτουν ως έτος εφαρμογής της λύσης το 2016 και αναλύουν τις εκτιμήσεις τους για την πορεία της κυπριακής οικονομίας συνολικά και κατά τομέα για τα επόμενα 20 χρόνια. Σύμφωνα με τις προβλέψεις τους, ο μέσος ρυθμός ανάπτυξης του ΑΕΠ σ' αυτά τα 20 χρόνια θα είναι 2,8%.

    [05] Η Ρωσία επιβάλλει απαγόρευση του καπνίσματος σε εστιατόρια και μπαρ

    Οργή αναμένεται να προκαλέσει από αύριο στους 44 εκατομμύρια καπνιστές της Ρωσίας η απαγόρευση του καπνίσματος σε εστιατόρια και μπαρ. Η απόφαση αυτή της ρωσικής κυβέρνησης έχει ως απώτερο στόχο τη μείωση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους, ωστόσο η Ρωσία είναι μία από τις χώρες με το μεγαλύτερο ποσοστό καπνιστών σε ολόκληρο τον κόσμο.

    Έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής προσπαθεί να προωθήσει η ρωσική κυβέρνηση ευελπιστώντας ότι το ποσοστό των ενήλικων καπνιστών θα μειωθεί από το 39% στο 25% μέχρι το 2020. «Χάρη σε αυτό το νόμο, οι άνθρωποι θα καταλάβουν ότι το κάπνισμα είναι κακό για την υγεία και ότι το κάπνισμα κοντά σε άλλους ανθρώπους αποτελεί έγκλημα», δήλωσε ο Σεργκέι Καλάσνικοφ, επικεφαλής της επιτροπής Δημόσιας Υγείας της Δούμα (Κάτω Βουλή της Ρωσίας). «Το θέμα είναι επιτακτικό και θα τιμωρηθούν όσοι αγνοήσουν το νόμο αυτόν», δήλωσε ο Καλάσνικοφ.

    [06] Οι ΗΠΑ ζητούν τη διεξαγωγή ελεύθερων εκλογών στην Ταϊλάνδη

    Οι ΗΠΑ απηύθυναν σήμερα έκκληση για ταχεία διεξαγωγή εκλογών στην Ταϊλάνδη, όπου ο αρχηγός της χούντας που μόλις ανέλαβε την εξουσία ανακοίνωσε χθες πως καμιά εκλογική διαδικασία δεν θα οργανωθεί πριν από τουλάχιστον ένα χρόνο μέχρι να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας ένα «συμβούλιο μεταρρυθμίσεων».

    Η ανακοίνωση της Μπανγκόκ προκάλεσε την οργή της Ουάσινγκτον και ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Τσακ Χέγκελ, που πραγματοποιεί περιοδεία στην περιοχή, αντέδρασε έντονα ζητώντας τη διενέργεια εκλογών γρήγορα και καλώντας τη χούντα να απελευθερώσει άμεσα όσους συνέλαβε στη διάρκεια του πραξικοπήματος και έθεσε υπό κράτηση.

    [07] Απαγορεύεται να πλησιάσει ξανά το ζεύγος Πιτ - Τζολί ο Ουκρανός φαρσέρ

    Είκοσι ημέρες κοινωφελούς εργασίας και απαγόρευση να πλησιάσει σε ακτίνα 500 μέτρων τον Μπραντ Πιτ και την Αντζελίνα Τζολί επέβαλε το δικαστήριο του Λος Άντζελες στον Ουκρανό φαρσέρ, ο οποίος την Πέμπτη χτύπησε τον διάσημο ηθοποιό στο πρόσωπο, λίγο πριν την πρεμιέρα της ταινίας Maleficent. Το δικαστήριο απαγόρευσε επίσης στον Βιτάλι Σεντιούκ, 25 ετών, να πλησιάσει σε οποιαδήποτε καλλιτεχνική εκδήλωση, δήλωσε ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας του Λος Άντζελες, Ρομπ Γουίλσον. Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, ο Σεντιούκ θα πρέπει να ολοκληρώσει 52 συνεδρίες ψυχολογικής υποστήριξης, ενώ αναμένεται να βρεθεί και πάλι ενώπιον του δικαστηρίου στις 8 Ιουλίου.

    [08] Ακυρώσεις πτήσεων στην Αυστραλία λόγω έκρηξης ηφαιστείου στην Ινδονησία

    Οι περισσότερες πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο Ντάργουιν της Αυστραλίας ματαιώθηκαν, εξαιτίας έκρηξης ηφαιστείου που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας στο νησί Σαντζεάνγκ της Ινδονησίας. Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ινδονησίας, ένα σύννεφο ηφαιστειακής τέφρας κινείται νοτιοανατολικά, με αποτέλεσμα να επηρεάζει τις βόρειες περιοχές της Αυστραλίας. Δύο μεγάλες αεροπορικές εταιρείες, η Qantas και η Virgin ανακοίνωσαν πως οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο του Ντάργουιν ακυρώνονται μέχρι νεωτέρας.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 31 May 2014 - 8:30:26 UTC