Browse through our Interesting Nodes of Greek News Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-06-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σεισμική δόνηση αναστάτωσε το Ηράκλειο
  • [02] Θα είναι ο νέος πρόεδρος της Koμισιόν, διαμηνύει ο Ζ.-Κ. Γιούνκερ
  • [03] Μην κοιμάστε με το φως αναμμένο. Παχαίνει!

  • [01] Σεισμική δόνηση αναστάτωσε το Ηράκλειο

    Σεισμική δόνηση μεγέθους4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 15:05 στην περιοχή του Τυμπακίου Κρήτης, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών. Ο σεισμός προερχόταν από απόσταση 369 χλμ. νότια- νοτιανατολικά της Αθήνας και το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στον υποθαλάσσιο χώρο του Τυμπακίου.

    [02] Θα είναι ο νέος πρόεδρος της Koμισιόν, διαμηνύει ο Ζ.-Κ. Γιούνκερ

    Την πεποίθηση ότι θα είναι ο νέος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εκφράζει σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα ο πρώην πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, παρά την φερόμενη προειδοποίηση του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια έξοδο της χώρας του από την ΕΕ.

    "Η Ευρώπη δεν θα πρέπει να εκβιάζεται" δήλωσε ο Γιούνκερ στην γερμανική εφημερίδα "Μπιλντ Αμ Ζόνταγκ".

    Ο Γιούνκερ πρόσθεσε ότι έχει "ευρεία υποστήριξη" από τους ηγέτες της ΕΕ --τόσο τους συντηρητικούς όσο και τους σοσιαλιστές-- ώστε να επιλεγεί για την προεδρία της Κομισιόν και ότι μπορεί να έχει αναλάβει καθήκοντα ως τα μέσα Ιουλίου.

    Το γερμανικό περιοδικό "Ντερ Σπίγκελ" έγραφε χθες ότι ο Κάμερον δήλωσε σε ορισμένους πολιτικούς, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ, ότι ο διορισμός του Γιούνκερ θα αποσταθεροποιήσει την βρετανική κυβέρνηση κατά τέτοιον τρόπο που θα πρέπει να προωθηθεί ένα σχεδιαζόμενο δημοψήφισμα για την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ και ότι θα αυξάνονταν οι πιθανότητες επικράτησης ενός "όχι" σε αυτό.

    Τα κόμματα της Μέρκελ και του Γιούνκερ ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ), το οποίο κέρδισε τις περισσότερες έδρες στις Ευρωεκλογές που έγιναν την περασμένη εβδομάδα.

    Η καγκελάριος Μέρκελ εξέφρασε την περασμένη εβδομάδα την υποστήριξή της στην υποψηφιότητα του Γιούνκερ για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    Ωστόσο εκτός από την Βρετανία, επιφυλάξεις όσον αφορά τον διορισμό του Γιούνκερ στην θέση αυτή έχουν εκφράσει επίσης η Ουγγαρία, η Σουηδία και η Ολλανδία.

    [03] Μην κοιμάστε με το φως αναμμένο. Παχαίνει!

    Οι άνθρωποι που συνηθίζουν να κοιμούνται με αναμμένο φως στην κρεβατοκάμαρά τους ή μπαίνει πάρα πολύ φως απ' έξω (π.χ. από το δρόμο), έχουν αυξημένη πιθανότητα να βάλουν παραπάνω κιλά, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη βρετανική επιστημονική έρευνα, που συσχετίζει τον «φωτεινό» ύπνο με την παχυσαρκία.

    Οι ερευνητές διευκρίνισαν ότι η η μελέτη τους αναδεικνύει μεν μια συσχέτιση ανάμεσα στην έκθεση στο φως τα βράδια και στην τάση για πάχος, χωρίς όμως να μπορεί να αποδείξει ότι ο πρώτος παράγων όντως αποτελεί την αιτία για τον δεύτερο. Μία πιθανή εξήγηση είναι ότι το νυχτερινό φως αποδιοργανώνει το βιολογικό «ρολόι» του ανθρώπου, που έχει ρυθμιστεί έτσι ώστε κανείς να είναι ενεργός τη μέρα και αδρανής τις νύχτες. Το τεχνητό φως (με το οποίο π.χ. εργάζονται οι άνθρωποι σε νυχτερινές βάρδιες) έχει αποδειχτεί ότι προκαλεί ορμονικές, μεταβολικές και άλλες αλλαγές στον οργανισμό.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 1 June 2014 - 14:30:22 UTC