Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-06-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣΥΡΙΖΑ: Επικοινωνιακή κίνηση ο φημολογούμενος ανασχηματισμός
  • [02] Πέντε σωματεία εργαζομένων στη ΔΕΗ προσέφυγαν στο ΣτΕ κατά της πώλησής της
  • [03] Επανεξελέγη πρόεδρος της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου η Ανδρ. Θεοτοκάτου
  • [04] Νέα επεισόδια και χρήση δακρυγόνων σε διαδήλωση στην Τουρκία
  • [05] «Συνάντηση προσευχής» καθολικών στο Ολίμπικο της Ρώμης

  • [01] ΣΥΡΙΖΑ: Επικοινωνιακή κίνηση ο φημολογούμενος ανασχηματισμός

    Ενώ η κυβέρνηση προσπαθεί να βρει νόθα στηρίγματα για να αποφύγει τις κάλπες και τη λαϊκή ετυμηγορία, οι δηλώσεις ευρωπαίων αξιωματούχων όπως του κ.Σόιμπλε, αλλά και η Έκθεση του ΔΝΤ, προσγειώνουν στη σκληρή μνημονιακή πραγματικότητα, υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του .

    «Η κυβέρνηση δεν μπορεί να κρύψει ούτε την πρόσδεσή της σε μια καταστροφική πολιτική που εξοντώνει τον ελληνικό λαό και συνεπάγεται τη λήψη νέων αντικοινωνικών μέτρων, ούτε ότι το δημόσιο χρέος, που αποτελεί το πρόσχημα των μνημονίων, δεν καθίσταται σε καμία περίπτωση βιώσιμο» επισημαίνει το κόμμα τη αξιωματικής αντιπολίτευσης και τονίζει πως «επικοινωνιακές και μόνο κινήσεις, όπως ο φημολογούμενος ανασχηματισμός, δεν μπορούν να διορθώσουν την εικόνα κυβερνητικής αποσύνθεσης».

    [02] Πέντε σωματεία εργαζομένων στη ΔΕΗ προσέφυγαν στο ΣτΕ κατά της πώλησής της

    Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν πέντε σωματεία εργαζομένων στην ΔΕΗ και ζητούν να ακυρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία που έχει ήδη ξεκινήσει για την πώληση σε ιδιώτες του 66% των υποδομών και των δικτύων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας όλης της χώρα.

    Τα σωματεία υποστηρίζουν ότι η πώληση του 66% του δικτύου της ΔΕΗ είναι αντισυνταγματική, παράνομη και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).

    Στην προσφυγή τους τα σωματεία αναφέρουν ότι είναι παράνομη η πώληση του 66% του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ χωρίς να έχει πραγματοποιηθεί η απαιτούμενη από την νομοθεσία αναλογιστική μελέτη με την οποία να αποτυπώνεται το μέγεθος της ασφαλιστικής περιουσίας των ασφαλισμένων στην ΔΕΗ (εργαζομένων και συνταξιούχων) που είναι ενσωματωμένη στην περιουσία της Ανώνυμης Εταιρείας (ΔΕΗ) και των θυγατρικών της.

    Υπογραμμίζουν τα Σωματεία ότι μαζί με την πώληση του 66% του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ, πωλούνται και τα περιουσιακά δικαιώματα των εργαζομένων και συνταξιούχων που είναι ενταγμένα στον ασφαλιστικό τους φορέα, σημειώνουν οι απασχολούμενοι στην δημόσια ηλεκτροπαραγωγική εταιρεία.

    Κατά συνέπεια, παραβιάζεται η υπερνομοθετικής ισχύος ΕΣΔΑ που προστατεύει την ιδιοκτησία, στην έννοια της οποίας περιλαμβάνονται οι αποδοχές, συντάξεις, κ.λπ., όπως επίσης παραβιάζεται και το άρθρο 17 του Συντάγματος που προστατεύει την περιουσία.

    [03] Επανεξελέγη πρόεδρος της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου η Ανδρ. Θεοτοκάτου

    Για δεύτερη θητεία επανεξελέγη πρόεδρος της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου η αντιπρόεδρος του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου, Ανδρονίκη Θεοτοκάτου.

    Αναλυτικότερα, συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο που αναδείχθηκε από τις εκλογές της 30.4.2014 και έχει ως εξής:

    Πρόεδρος η Ανδρονίκη Θεοτοκάτου, γενικός γραμματέας ο Παναγιώτης Παππίδας, αντιπρόεδρος η Δέσποινα Καββαδία-Κωνσταντάρα, ταμίας ο Γεώργιος Παπαϊσιδώρου και μέλος ο Κωνσταντίνος Τόλης.

    [04] Νέα επεισόδια και χρήση δακρυγόνων σε διαδήλωση στην Τουρκία

    Η μονάδα αντιμετώπισης ταραχών της τουρκικής αστυνομίας εκτόξευσε δακρυγόνα και έκανε χρήση αντλιών νερού υπό πίεση εναντίον εκατοντάδων διαδηλωτών στην Άγκυρα, σήμερα, ένα 24ωρο μετά τις σφοδρές συγκρούσεις που σημάδεψαν την πρώτη επέτειο από τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις του Ιουνίου του 2013 που συγκλόνισαν την Τουρκία.

    Η αστυνομία επενέβη προκειμένου να διαλύσει το πλήθος περίπου 500 ανθρώπων που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Κιζιλάι, στο κέντρο της τουρκικής πρωτεύουσας, στην περιοχή όπου πριν από ένα χρόνο ένα νέος διαδηλωτής, 26 ετών, σκοτώθηκε από σφαίρα αστυνομικού, μετέδωσε ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκεται στο σημείο.

    Την ίδια ώρα το Συμβούλιο της Ευρώπης καταδίκασε σφόδρα σήμερα την χθεσινή βίαιη καταστολή από την τουρκική αστυνομία των διαδηλώσεων.

    «Καταδικάζω την υπέρμετρη βία που επέδειξε η τουρκική αστυνομία εναντίον των διαδηλωτών και των δημοσιογράφων» δήλωσε ο Νιλς Μούιζνιεκς, επίτροπος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης σε μια ανακοίνωση στο Γαλλικό Πρακτορείο.

    Τα χθεσινά γεγονότα «έχουν προστεθεί στον κατάλογο των περιστατικών όπου ο χειρισμός των διαδηλώσεων στην Τουρκία εγείρει σοβαρές ανησυχίες σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα» συνέχισε ο ίδιος.

    [05] «Συνάντηση προσευχής» καθολικών στο Ολίμπικο της Ρώμης

    Ο πάπας Φραγκίσκος πρόκειται να μεταβεί αργά το απόγευμα στο στάδιο «Ολίμπικο» της Ρώμης, για «συνάντηση προσευχής» με 48.000 καθολικούς πιστούς.

    Πρόκειται για διήμερη συνάντηση αφιερωμένη στην «ανανέωση στο όνομα του Αγίου Πνεύματος» και όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος, ο Αργεντινός ποντίφικας θέλησε να ενταχθούν στο πρόγραμμα της εκδήλωσης, στιγμές προσευχής, τραγούδια θρησκευτικής έμπνευσης και μαρτυρίες πιστών.

    Στην σημερινή συνάντηση παίρνουν μέρος καθολικοί πιστοί από πενήντα δύο χώρες του κόσμου, χίλιοι τριακόσιοι εθελοντές και χίλιοι κληρικοί.

    Είναι η πρώτη φορά που η «συνάντηση προσευχής» οργανώνεται στην Ρώμη και οι Ιταλοί σχολιαστές ερμηνεύουν το γεγονός ως ένα μήνυμα στήριξης, από μέρους των πιστών, του έργου ανανέωσης της Καθολικής Εκκλησίας το οποίο προωθεί, δυναμικά, ο Φραγκίσκος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 1 June 2014 - 16:30:23 UTC