Browse through our Interesting Nodes on Environmental Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-06-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απολογείται σήμερα ο Ευστ. Μπούκουρας
  • [02] Με Αρχαία Ελληνικά και Μαθηματικά κατεύθυνσης, συνεχίζονται οι Πανελλαδικές
  • [03] Διυπουργική για έργα που αφορούν την ενέργεια
  • [04] Εγκαινιάζεται, το απόγευμα, η ναυτιλιακή έκθεση «ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ»
  • [05] Σεισμός 4,2 βαθμών στο Λος Άντζελες
  • [06] Νέες ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας
  • [07] Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης θα συζητήσουν Αναστασιάδης - Έρογλου
  • [08] Κατασκευάζουν υπόγειο τείχος από πάγο, στη Φουκουσίμα

  • [01] Απολογείται σήμερα ο Ευστ. Μπούκουρας

    Ενώπιον των ανακριτριών που χειρίζονται την υπόθεση της Χρυσής Αυγής θα μεταχθεί το μεσημέρι ο βουλευτής Στάθης Μπούκουρας προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για συμπηρωματικό κατηγορητήριο που συντάχθηκε σε βάρος του. Ο ανεξάρτητος βουλευτής, που είναι ήδη προσωρινά κρατούμενος για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, έχει κληθεί σήμερα από τις εφέτες, Ι.Κλάπα και Μ. Δημητροπούλου, να απολογηθεί για την κατηγορία της διακεκριμένης οπλοκατοχής, με σκοπό την προμήθεια εγκληματικής οργάνωσης.

    Ο ίδιος ο κατηγορούμενος αρνείται την κατηγορία που του αποδίδεται, ενώ, όπως υποστήριξε στη Βουλή κατά τη διάρκεια συζήτησης της άρσης ασυλίας του, «αποδεικνύεται ότι ο λόγος για το αίτημα άρσης της ασυλίας μου είναι ότι κατά την νομότυπη έρευνα που έγινε στο σπίτι μου βρήκαν μια κυνηγητική καραμπίνα για την οποία έχω νόμιμη άδεια. Αντί να δέχεται τρία φυσίγγια η δική μου χωρούσε πέντε φυσίγγια, είχα αφαιρέσει τον μειωτήρα φυσιγγίων, αλλά αυτό δεν αποτελεί πολεμικό υλικό».

    [02] Με Αρχαία Ελληνικά και Μαθηματικά κατεύθυνσης, συνεχίζονται οι Πανελλαδικές

    Με τα μαθήματα των Αρχαίων Ελληνικών (κατεύθυνσης) και Μαθηματικών (κατεύθυνσης) συνεχίζονται σήμερα οι πανελλήνιες εξετάσεις για τους υποψήφιους του Γενικού Λυκείου. Τα δύο μαθήματα είναι εξαιρετικής σημασίας για την τελική βαθμολογία καθώς τα αρχαία και τα μαθηματικά έχουν τους υψηλότερους συντελεστές βαρύτητας για τους υποψήφιους, αντίστοιχα της θεωρητικής και της θετικής κατεύθυνσης.

    Δεδομένου ότι πέρυσι κατεγράφησαν στα μαθήματα αυτά τα μεγαλύτερα ποσοστά γραπτών κάτω από τη βάση, εκτιμάται ότι φέτος ο βαθμός δυσκολίας των θεμάτων θα είναι μικρότερος.

    [03] Διυπουργική για έργα που αφορούν την ενέργεια

    Συνεδριάζει, στις 10 το πρωί, η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων, υπό την προεδρία του υπουργού Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη. Στη συνεδρίαση θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, ύστερα από πρόταση του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, τα έργα του τομέα της ενέργειας που έχουν ενταχθεί στον κατάλογο των Ευρωπαϊκών Ενεργειακών έργων Κοινού Ενδιαφέροντος - Projects of Common Interest (PCI).

    [04] Εγκαινιάζεται, το απόγευμα, η ναυτιλιακή έκθεση «ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ»

    Σε μια προσπάθεια η Ελλάδα να διευρύνει τα οφέλη της από τη φιλοξενία ναυτιλιακών επιχειρήσεων και κεφαλαίων, μέσα από τη δημιουργία συνεργιών, εγκαινιάζεται, στις 18:00 ,στο εκθεσιακό κέντρο «Metropolitan» στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, η ναυτιλιακή έκθεση «ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ».

    Για πρώτη φορά φέτος στην έκθεση «ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ», υπάρχει ρεκόρ συμμετοχών με τουλάχιστον 1850 εταιρείες από 93 χώρες. Όπως ανέφεραν στελέχη της ναυτιλιακής κοινότητας η μεγάλη συμμετοχή αποδεικνύει ότι η εικόνα της χώρας διεθνώς έχει αλλάξει. Είκοσι ένα εθνικά περίπτερα, με το μεγαλύτερο αυτό της Κίνας, της Ιαπωνίας και της Κορέας, θα βρίσκονται στην έκθεση, ενώ για πρώτη φορά θα συμμετάσχει η Γεωργία. Με εθνικά περίπτερα επιστρέφουν η Τουρκία και το Χόνγκ Κόνγκ.

    [05] Σεισμός 4,2 βαθμών στο Λος Άντζελες

    Σεισμός μεγέθους 4,2 βαθμών σημειώθηκε τη νύκτα της Κυριακής προς σήμερα, Δευτέρα, στο Λος Άντζελες χωρίς να σημειωθούν ζημιές ούτε θύματα, ανακοίνωσε το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο (USGS). Η δόνηση καταγράφηκε στις 19:36 (τοπική ώρα, 05:36 ώρα Ελλάδας). Το επίκεντρό της εντοπίσθηκε σε απόσταση 7 χλμ. από τη Σάντα Μόνικα και 8 χλμ. από το Μπέβερλι Χιλς, διευκρίνισε στην ανακοίνωσή του το ινστιτουτο.

    Εδώ και καιρό εκφράζονται στην Καλιφόρνια φόβοι για τον "Μεγάλο", ένα καταστροφικό σεισμό που θα μπορούσε να προκαλέσει πολύ σημαντικές ζημιές. Η εν λόγω δυτική αμερικανική Πολιτεία βρίσκεται πάνω στο «δαχτυλίδι της φωτιάς», μια ζώνη ισχυρής σεισμικής δραστηριότητας που περιβάλλει τον Ειρηνικό Ωκεανό.

    [06] Νέες ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας

    Ο ισραηλινός στρατός πραγματοποίησε σήμερα δύο αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας ανακοινώνοντας πως πρόκειται για απάντηση σε εκτοξεύσεις ρουκετών από τους Παλαιστινίους, ενώ ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι εξέφρασε, σε τηλεφωνική επικοινωνία του με τον παλαιστίνιο Πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς, ανησυχία για την παρουσία της Χαμάς στη νέα παλαιστινιακή κυβέρνηση εθνικής συναίνεσης που θα ορκισθεί σήμερα.

    Οι ισραηλινές επιδρομές πραγματοποιήθηκαν την ημέρα που πρόκειται να παρουσιασθεί στη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης η νέα παλαιστινιακή κυβέρνηση, έπειτα από μια συμφωνία ανάμεσα στην Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ) και τους ισλαμιστές της Χαμάς, που έχουν την εξουσία στη Λωρίδα της Γάζας.

    [07] Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης θα συζητήσουν Αναστασιάδης - Έρογλου

    Την πρώτη απευθείας συνάντησή τους μετά την επίσκεψη του αντιπροέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στην Κύπρο, θα έχουν σήμερα ο Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου. Οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων έχουν ήδη συμφωνήσει να συναντώνται δυο φορές τον μήνα, ανεξάρτητα από το αν έχει σημειωθεί πρόοδος στις συνομιλίες των διαπραγματευτών ή όχι.

    Η ατζέντα της σημερινής συνάντησης θα περιλαμβάνει την αξιολόγηση της πορείας των διαπραγματεύσεων και την εξέταση τυχόν προβλημάτων που διαπιστώνονται στη διαδικασία. Περαιτέρω, θα συζητηθούν και Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) καθώς και το θέμα της λειτουργίας των τεχνικών επιτροπών.

    [08] Κατασκευάζουν υπόγειο τείχος από πάγο, στη Φουκουσίμα

    Η κατασκευή ενός υπόγειου τείχους από πάγο άρχισε σήμερα στον κατεστραμμένο ιαπωνικό πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, με στόχο να αντιμετωπισθεί η διαρκώς αυξανόμενη ποσότητα τοξικών υδάτων στον χώρο. Αυτό το μήκους 1,5 χλμ. τείχος γύρω από τα κτίρια των τεσσάρων πυρηνικών αντιδραστήρων ελπίζεται ότι θα εμποδίσει τη μόλυνση των υπογείων υδάτων εμποδίζοντάς τα να ρέουν μέσα στα κτίρια των αντιδραστήρων.

    Η Tokyo Electric Power Co, η οποία διαχειρίζεται τον πυρηνικό σταθμό Νταϊίτσι της Φουκουσίμα, προσπαθεί να βρει κάποια λύση για τις μεγάλες ποσότητες μολυσμένου από ραδιενέργεια ύδατος, καθώς συνεχίζει να διοχετεύει νερό σε τρεις αντιδραστήρες για να τους διατηρήσει ψυχρούς. Οι πυρήνες των τριών από τους έξι αντιδραστήρες του σταθμού είχαν αρχίσει να λιώνουν μετά το τσουνάμι που έπληξε την εγκατάσταση τον Μάρτιο του 2011.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 2 June 2014 - 6:30:24 UTC