Visit the Sites Mirrored on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-06-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έληξαν οι εργασίες της Ολομέλειας της Βουλής
  • [02] Κάθειρξη 10 ετών στον 23χρονο που μαχαίρωσε μαθητή
  • [03] Τρίμηνες και εξάμηνες κάρτες απεριορίστων διαδρομών
  • [04] Συγκρούσεις μεταξύ Κούρδων και αστυνομίας στην Τουρκία
  • [05] Γερμανία: Καλύτερα καταρτισμένοι οι νέοι μετανάστες από ό,τι οι Γερμανοί

  • [01] Έληξαν οι εργασίες της Ολομέλειας της Βουλής

    Θυροκολλήθηκε στη Βουλή το Προεδρικό Διάταγμα για την κήρυξη της λήξης των εργασιών της Β΄ Συνόδου της ΙΕ Βουλευτικής Περιόδου.

    Οι εργασίες των θερινών τμημάτων της Βουλής αναμένεται να αρχίσουν σε περίπου δύο εβδομάδες.

    [02] Κάθειρξη 10 ετών στον 23χρονο που μαχαίρωσε μαθητή

    Ποινή κάθειρξης 10 ετών επέβαλε το Πρωτοβάθμιο Κακουργιοδικείο στον 23χρονο Γιώργο Αποστολόπουλο που επιτέθηκε και τραυμάτισε με μαχαίρι πριν ένα χρόνο ανήλικο μαθητή έξω από το σχολείο του στο Παλαιό Φάληρο.

    Το δικαστήριο αρνήθηκε την πρόταση της Εισαγγελέως Έδρας, που νωρίτερα ζήτησε την μετατροπή επί το ευνοϊκότερο του κατηγορητηρίου για τον 23χρονο και με πλειοψηφία 5 προς 2 κήρυξε ένοχο τον δράστη της άγριας επίθεσης για την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο. Το δικαστήριο δέχθηκε επίσης ότι ο καταδικασθείς νεαρός τέλεσε την πράξη του σε ήρεμη ψυχική κατάσταση αρνούμενο τον ισχυρισμό του ότι βρισκόταν σε άμυνα. Δέχθηκε επίσης ότι τα τραύματα σε βάρος του 17χρονου μαθητή έγιναν από μαχαίρι και έτσι επέβαλε επιπλέον ποινή έξι μηνών στον καταδικασθέντα για τις κατηγορίες της οπλοχρησίας και της οπλοκατοχής.

    [03] Τρίμηνες και εξάμηνες κάρτες απεριορίστων διαδρομών

    Καθιερώνονται οι κάρτες απεριορίστων διαδρομών τρίμηνης και εξάμηνης διάρκειας στα μέσα μαζικής μεταφοράς, με τιμές που κυμαίνονται από 58 έως 248 ευρώ.

    Eιδικότερα, με απόφαση που υπεγράφη από τον υφυπουργό Μεταφορών Μιχάλη Παπαδόπουλο, οι τιμές των καρτών απεριορίστων διαδρομών για λεωφορεία (ΟΣΥ) -εξαιρουμένων των λεωφορειακών γραμμών express προς και από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και της γραμμής που συνδέει τον σταθμό μετρό Ελληνικού με την Σαρωνίδα μόνο για το τμήμα Βάρκιζα-Σαρωνίδα-, τρόλεϊ (ΟΣΥ) και τραμ (ΣΤΑΣΥ) διαμορφώνονται στα 58 ευρώ για κάρτες τρίμηνης διάρκειας και στα 110 ευρώ για κάρτες εξάμηνης διάρκειας.

    [04] Συγκρούσεις μεταξύ Κούρδων και αστυνομίας στην Τουρκία

    Πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν σε νέες συγκρούσεις που ξέσπασαν σήμερα στην Κωνσταντινούπολη και στη νοτιοανατολική Τουρκία μεταξύ στελεχών των δυνάμεων ασφαλείας και Κούρδων υποστηρικτών του εκτός νόμου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).

    Η ένταση αυξάνεται στην Τουρκία, ένα χρόνο αφότου ο φυλακισμένος ηγέτης του PKK Αμπντουλάχ Οτσαλάν κήρυξε εκεχειρία μετά από πολλές δεκαετίες συγκρούσεων με τις τουρκικές δυνάμεις.

    Ταραχές αναφέρθηκαν σήμερα στην επαρχία Ντιγιάρμπακιρ, όπου νέοι εκτόξευαν χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και πυροτεχνήματα στους στρατιώτες. Οι τελευταίοι απάντησαν χρησιμοποιώντας δακρυγόνα και νερό υπό πίεση για να διαλύσουν τη διαδήλωση, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ντογάν.Παρόμοια επεισόδια έχουν σημειωθεί τις τελευταίες 12 ημέρες και σε άλλες περιοχές της νοτιοανατολικής Τουρκίας.Στην Κωνσταντινούπολη, διαδηλωτές που ζητούσαν την αποφυλάκιση του Οτσαλάν, ο οποίος κρατείται από το 1999, συγκρούστηκαν με την αστυνομία.

    [05] Γερμανία: Καλύτερα καταρτισμένοι οι νέοι μετανάστες από ό,τι οι Γερμανοί

    Καλύτερα καταρτισμένοι από τους Γερμανούς είναι οι νέοι μετανάστες, ιδίως από τον ευρωπαϊκό Νότο, σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου για τον Πληθυσμό και την Ανάπτυξη του Βερολίνου. Επιπλέον, τουλάχιστον 15,3 εκατομμύρια κάτοικοι της Γερμανίας έχουν καταγωγή από άλλη χώρα.

    Το 19% των κατοίκων της Γερμανίας προέρχεται από άλλη χώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα το Ομοσπονδιακό Γραφείο Στατιστικής, διευκρινίζοντας ότι σε αυτή την κατηγορία περιλαμβάνονται όλοι όσοι μετανάστευσαν στην χώρα από το 1955 και τα παιδιά των οποίων τουλάχιστον ο ένας από τους γονείς εγκαταστάθηκε στην Γερμανία μετά το 1955. Από αυτούς, το 60% είναι πλέον γερμανοί πολίτες, ενώ οι υπόλοιποι θεωρούνται «ξένοι». Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, οι μετανάστες ζουν σχεδόν αποκλειστικά στην δυτική Γερμανία και στο Βερολίνο, ενώ μόνο το 3,3% ζει σε κρατίδιο της ανατολικής Γερμανίας, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας τους είναι τα 35 έτη, έναντι των 45 ετών που είναι ο αντίστοιχος μέσος όρος για τους Γερμανούς.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 4 June 2014 - 16:30:27 UTC