Read the Latest International Press Articles Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-06-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας της ΑΔΕΔΥ κατά της αξιολόγησης και της διαθεσιμότητας
  • [02] Αναβάλλεται η δημοσιοποίηση της έκθεσης του ΔΝΤ
  • [03] Τρεις αστυνομικοί νεκροί από πυρά αγνώστου, στον Καναδά
  • [04] Απεργία επ' αόριστον στο μετρό στο Σάο Πάολο, μία εβδομάδα πριν το Μουντιάλ
  • [05] «Παράθυρο» για αυστηρότερες κυρώσεις κατά της Ρωσίας αφήνει η G7
  • [06] «Δες στον καθρέφτη σου»: Αποκλειστική προδημοσίευση του ΑΠΕ - ΜΠΕ
  • [07] Δράσεις του ΥΠΕΚΑ για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

  • [01] Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας της ΑΔΕΔΥ κατά της αξιολόγησης και της διαθεσιμότητας

    Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας κατά της εφαρμογής του μέτρου της αξιολόγησης στο Δημόσιο και των μέτρων της διαθεσιμότητας και των απολύσεων, διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ στις 18:30 στην πλατεία Κλαυθμώνος. Στο πλαίσιο της ίδιας κινητοποίησης, θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών (Καραγεώργη Σερβίας 10), για συμπαράσταση στις καθαρίστριες, που έχουν απολυθεί και που πραγματοποιούν καθιστική διαμαρτυρία ζητώντας την επαναπρόσληψή τους.

    Στη συνέχεια, έχει προγραμματισθεί συναυλία στην πλατεία Συντάγματος στις 8.00 το βράδυ, την οποία διοργανώνει το Συντονιστικό των καθαριστριών με τη στήριξη της ΑΔΕΔΥ και τη συμμετοχή δεκάδων καλλιτεχνών. 'Όπως ανέφεραν τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, οι κινητοποιήσεις κατά του μέτρου της αξιολόγησης θα συνεχιστούν.

    Συγκεκριμένα η ΑΔΕΔΥ προσανατολίζεται στην προκήρυξη απεργίας στο τρίτο δεκαήμερο του Ιουνίου, προκειμένου να επιτευχθεί η αποχή των υπαλλήλων από κάθε διαδικασία που έχει σχέση με την αξιολόγηση, ενώ κατέθεσε ήδη προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας για ακύρωση των Υπουργικών Αποφάσεων που έχουν εκδοθεί για την εφαρμογή του μέτρου.

    Τα στελέχη της ΑΔΕΔΥ υποστήριξαν επίσης ότι ο μνημονιακός στόχος για τη μείωση του προσωπικού στο Δημόσιο, «έχει υπερκαλυφθεί» και δεν υπάρχει λόγος για τη συνέχιση των μέτρων, ενώ χαρακτήρισαν «ανάλγητη» τη στάση του υπουργείου Οικονομικών, που δεν προχωρά στην επαναπρόσληψη των καθαριστριών, παρότι υπάρχει σχετική δικαστική απόφαση.

    [02] Αναβάλλεται η δημοσιοποίηση της έκθεσης του ΔΝΤ

    Χωρίς καμία επίσημη εξήγηση, μέχρι στιγμής, από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, δεν δόθηκε χθες το βράδυ η έκθεση της αποστολής του ΔΝΤ στην Ελλάδα, με επικεφαλής τον Πολ Τόμσεν, για την 5η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος. Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του ΔΝΤ, μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος, η έκθεση θα δινόταν γύρω στις 6 χθες το απόγευμα (στη μία σήμερα το πρωί ώρα Ελλάδας), αλλά θα δημοσιοποιείτο στις 12 το μεσημέρι (στις 7 σήμερα το απόγευμα ώρα Ελλάδας). Στο μεταξύ, μία ώρα νωρίτερα (στις 6 το απόγευμα ώρα Ελλάδας) είχε προγραμματιστεί ενημέρωση δημοσιογράφων από τον κ. Τόμσεν γύρω από την έκθεσή του, μέσω τηλεφωνικής σύνδεσης.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η δημοσιοποίηση της έκθεσης έχει αναβληθεί. Απαντήσεις επί του θέματος αναμένεται να δώσει σήμερα ο εκπρόσωπος του Ταμείου, Τζέρι Ράις, κατά την καθιερωμένη συνέντευξή Τύπου. Την περασμένη Παρασκευή, το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου συζήτησε την έκθεση Τόμσεν και αποφάσισε την εκταμίευση 3,41 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα. Όπως είχε αναφέρει πρόσφατα ο κ. Ράις, κλιμάκιο του ΔΝΤ θα βρίσκεται στην Ελλάδα τον Ιούλιο και η αποστολή του Ταμείου θα επισκεφθεί την Αθήνα μετά το καλοκαίρι.

    [03] Τρεις αστυνομικοί νεκροί από πυρά αγνώστου, στον Καναδά

    Τρεις αστυνομικοί σκοτώθηκαν χθες βράδυ από πυρά ενόπλου άνδρα, ηλικίας περίπου 20 ετών, και δύο ακόμη τραυματίστηκαν στο Μόνκτον, τη μεγαλύτερη πόλη της επαρχίας Νιου Μπράνσγουικ στον ανατολικό Καναδά, ανακοίνωσε σήμερα η ομοσπονδιακή αστυνομία. Ένα τρίτο πρόσωπο τραυματίστηκε επίσης και νοσηλεύεται μετά τους πυροβολισμούς αυτούς, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες υγείας της επαρχίας, χωρίς να είναι γνωστό αν το πρόσωπο αυτό είναι αστυνομικός.

    Την νύχτα η αστυνομία εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό το οποίο είναι σε εξέλιξη για τον εντοπισμό του υπόπτου, του 24χρονου Τζάστιν Μπουρκέ, όπως ταυτοποιήθηκε από τη Βασιλική Καναδική Αστυνομία (GRC), η οποία το δημοσιοποίησε στο λογαριασμό της στο Twitter, χωρίς να δίνει πληροφορίες για τις συνθήκες των πυροβολισμών. Η αστυνομία στο Νιού Μπράνσγουικ έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία του υπόπτου, ενός άνδρα με σχετικά μακριά μαλλιά, ανοιχτόχρωμα, μαζεμένα με μια κορδέλα και λίγα γένια, ο οποίος φορούσε στολή παραλλαγής, έφερε δύο πυροβόλα και χακί σακίδιο.

    [04] Απεργία επ' αόριστον στο μετρό στο Σάο Πάολο, μία εβδομάδα πριν το Μουντιάλ

    Οι εργαζόμενοι στο μετρό του Σάο Πάολο που φιλοξενεί την πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου σε μια εβδομάδα, αποφάσισαν χθες βράδυ ν' αρχίσουν απεργία επ 'αόριστον από τα μεσάνυχτα, δήλωσε εκπρόσωπος του συνδικάτου τους. Η απεργία που ψηφίστηκε μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων για αύξηση 16,5% των αποδοχών τους, θα επηρεάσει 4,5 εκατομμύρια επιβάτες που χρησιμοποιούν το μετρό στην πόλη αυτή των 20 εκατομμυρίων κατοίκων, όπου χθες βράδυ πραγματοποιήθηκαν δύο διαδηλώσεις αστυνομικών και του Κινήματος των Εργαζομένων Χωρίς Στέγη (MTST). Γύρω από το στάδιο, σχεδόν 400 απόστρατοι στρατιωτικοί αστυνομικοί διαδήλωσαν χθες βράδυ διεκδικώντας καλύτερες συντάξεις και μισθούς και, ένωσαν τη φωνή τους με 12.000 διαδηλωτές του Κινήματος των Εργαζομένων Χωρίς Στέγη (MTST) που ζητούν την κατασκευή εργατικών κατοικιών, ανακοίνωσε η αστυνομία.

    Το Παγκόσμιο Κύπελλο αρχίζει στις 12 Ιουνίου στο Σάο Πάολο, με τον αγώνα μεταξύ Βραζιλίας και Κροατίας και το μετρό είναι το καλύτερο μέσο μεταφοράς για να φτάσει ο κόσμος στο γήπεδο Iτακεράο.

    [05] «Παράθυρο» για αυστηρότερες κυρώσεις κατά της Ρωσίας αφήνει η G7

    Η ομάδα των G7, των πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών, ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι είναι έτοιμη να επιβάλει αυστηρότερες κυρώσεις κατά της Ρωσίας, παρά την επιτυχημένη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών στην Ουκρανία, εάν οι ταραχές στο ανατολικό τμήμα της χώρας δεν τεθούν υπό έλεγχο. «Είμαστε προετοιμασμένοι να εντείνουμε τις στοχευμένες κυρώσεις και να εξετάσουμε το ενδεχόμενο επιπρόσθετων περιοριστικών μέτρων για την επιβολή περαιτέρω κυρώσεων στη Ρωσία, σε περίπτωση που κάτι τέτοιο κριθεί αναγκαίο», δήλωσαν σε κοινή ανακοίνωσή τους οι ηγέτες της G7, μετά το τέλος της συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες.

    Η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγγελα Μέρκελ, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου είπε ότι η Δύση θα ελέγξει «ξανά και ξανά» ώστε να διαπιστωθεί εάν υπήρξε πρόοδος σχετικά με την αποκλιμάκωση της κατάστασης στην ανατολική Ουκρανία, όπου οι κυβερνητικές δυνάμεις μάχονται κατά των αυτονομιστών. «Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την περαιτέρω αποσταθεροποίηση στην Ουκρανία», είπε. «Εάν δεν υπάρξει πρόοδος στα ερωτήματα που έχουμε να λύσουμε, τότε είναι πιθανή η επιβολή ακόμα αυστηρότερων κυρώσεων».

    [06] «Δες στον καθρέφτη σου»: Αποκλειστική προδημοσίευση του ΑΠΕ - ΜΠΕ

    Ένα διαφορετικό talk show για τον Έλληνα και την Ελλάδα προ Μνημονίου και μετά Μνημονίου είναι το βιβλίο με τίτλο «Δες στον καθρέφτη σου» και υπότιτλο «Έχεις 1.000 λόγους να το κάνεις» που έγραψε ο δημοσιογράφος Γιάννης Αμανατίδης και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Λυκόφως». Πρόκειται για μια τριήμερη συζήτηση του συγγραφέα με ένα φίλο του σε ένα αθηναϊκό καφενείο, όπου και οι δύο αναλύουν τη νεοελληνική τραγωδία του σήμερα, αλλά χωρίς διαπληκτισμούς, χωρίς φωνές, χωρίς αντιδικίες, χωρίς αλληλοδιακοπές, δηλαδή δίχως τα συστατικά στοιχεία που συνιστούν την τηλεοπτική Ελλάδα.

    Είναι ένα διαλεκτικό τετ α τετ σκέψεων, επιχειρημάτων και ιστορικών αναδρομών, δια του οποίου ανατέμνεται η ελληνική πραγματικότητα ως ατελής κρατική υπόσταση και ως αταξινόμητο ελληνικό ταμπεραμέντο. Στις 174 απολαυστικές σελίδες του ο συγγραφέας «υποδύεται» τον εξηντάρη δημοσιογράφο έναντι του ογδοντάρη αλλά αιωνίως αισιόδοξου φίλου του, παλαίμαχου επιδιορθωτή μηχανών Singer, με τον οποίο συμφωνούν ότι «είμαι ένοχος γι΄ αυτά που συμβαίνουν γύρω μου».

    [07] Δράσεις του ΥΠΕΚΑ για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

    «Ύψωσε τη φωνή σου και όχι τη στάθμη της θάλασσας». Το μήνυμα αυτό επέλεξε ο ΟΗΕ για το 2014, προκειμένου να επισημάνει τους κινδύνους που επιφέρει η κλιματική αλλαγή και τα αναγκαία μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την αντιμετώπιση του φαινομένου. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η «πράσινη εβδομάδα» αυτή τη χρονιά, είναι αφιερωμένη στην κυκλική οικονομία, την αποδοτικότητα των πόρων και τη διαχείριση των απορριμμάτων. Στο πλαίσιο του εορτασμού της σημερινής παγκόσμιας ημέρας Περιβάλλοντος, το ΥΠΕΚΑ, διοργανώνει σειρά δράσεων περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης οι οποίες περιλαμβάνουν, διαγωνισμό φωτογραφίας και βίντεο με θέμα «Το Περιβάλλον μου: τι θέλω να κρατήσει για πάντα - Τι θέλω να αλλάξει» και έναρξη του διαγωνισμού σήμερα. Προβολή βίντεο με περιβαλλοντικά μηνύματα για την ανακύκλωση, την «κυκλική οικονομία», τη μείωση παραγωγής απορριμμάτων και τη βιοποικιλότητα στις οθόνες όλων των σταθμών του δικτύου του μετρό και του ηλεκτρικού. Επίσης, στις 10 Ιουνίου, διοργανώνεται ημερίδα παρουσίασης της Εθνικής Στρατηγικής και του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τη Βιοποικιλότητα.

    Οι δράσεις ολοκληρώνονται στις 29 Ιουνίου, με το «Παιδικό Οικολογικό Φεστιβάλ» στη Μαρίνα Φλοίσβου, με δρώμενα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την ανακύκλωση με πρωταγωνιστές τα παιδιά: διαδραστικά παιχνίδια, προβολή περιβαλλοντικής ταινίας και εργαστήρια (θεατρικό ανακύκλωσης, δημιουργική απασχόληση - ζωγραφική, κατασκευές).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 5 June 2014 - 6:30:25 UTC