Read the New Military Service Law (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-06-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τις επόμενες ημέρες θα τεθούν σε κυκλοφορία 17 νέοι συρμοί του μετρό
  • [02] Πρόσκληση ενδιαφέροντος για την πλήρωση της θέσης του γγ Δημοσίων Εσόδων, απηύθυνε το υπουργείο Οικονομικών
  • [03] ΔΝΤ: Συνάντηση Ι. Στουρνάρα με Κρ. Λαγκάρντ και Π. Τόμσεν στο Παρίσι
  • [04] Μεγάλο πρόγραμμα δανεισμού στις τράπεζες, ανακοίνωσε η ΕΚΤ
  • [05] Ι. Στουρνάρας: Κανένα πρόβλημα με την έκθεση του ΔΝΤ
  • [06] Ι. Στουρνάρας: Οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα είναι αποκλειστικό προνόμιο του πρωθυπουργού
  • [07] Το Κίεβο κλείνει τα συνοριακά φυλάκια με τη Ρωσία μετά τις επιθέσεις των αυτονομιστών

  • [01] Τις επόμενες ημέρες θα τεθούν σε κυκλοφορία 17 νέοι συρμοί του μετρό

    Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κυκλοφορήσουν στο δίκτυο του μετρό οι 17 νέοι συρμοί που παρέδωσε στις Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ Α.Ε) η Αττικό Μετρό για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού. Οι νέοι συρμοί πρόκειται να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες του δικτύου μετά τις πρόσφατες παραδόσεις - εντός του 2013 - των νέων επεκτάσεων προς Ελληνικό, Ανθούπολη και Αγ. Μαρίνα, καθώς και της μελλοντικής επέκτασης προς Πειραιά.

    Διαθέτουν κλιματισμό, καθώς και όλες τις απαραίτητες προβλέψεις, έτσι ώστε να είναι συμβατοί με τις τεχνολογικές αναβαθμίσεις οι οποίες προβλέπονται να πραγματοποιηθούν μελλοντικά στις Γραμμές 2 και 3 του Μετρό της Αθήνας. Ιδιαίτερη έμφαση, σύμφωνα με την Αττικό Μετρό, έχει δοθεί στην ενεργειακή απόδοση των νέων συρμών, με βασικό κριτήριο την ελαχιστοποίηση της κατανάλωσης ενέργειας. Κατ' αυτό τον τρόπο, η τρίτη γενιά συρμών του μετρό της Αθήνας θα είναι κατεξοχήν φιλική προς το περιβάλλον. Oι νέοι συρμοί διαθέτουν αναβαθμισμένο εσωτερικό, με υψηλή αισθητική και βελτιωμένες συνθήκες ανέσεως για τους επιβάτες και καλύτερη προσβασιμότητα σε άτομα με ειδικές ανάγκες (AMEA).

    [02] Πρόσκληση ενδιαφέροντος για την πλήρωση της θέσης του γγ Δημοσίων Εσόδων, απηύθυνε το υπουργείο Οικονομικών

    Ανοικτή πρόσκληση ενδιαφέροντος, από αύριο 6 Ιουνίου έως τις 15 του μηνός, για την πλήρωση της θέσης του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, ο οποίος προΐσταται της γενικής γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, απηύθυνε το υπουργείο Οικονομικών.

    Όπως, άλλωστε, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας - αναφορικά με τη διαδικασία κάλυψης της θέσης αυτής, μετά από την παραίτηση του κ. Θεοχάρη-, «θα ακολουθηθεί μια ανοικτή διαδικασία. Το πολύ σε 10 ημέρες θα έχει βρεθεί ο αντικαταστάτης. Ο Θεοχάρης θα μείνει όσο χρειάζεται για να ενημερώσει και να παραδώσει τη σκυτάλη». Σημειώνεται ότι η σύσταση της θέσης του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων αποτέλεσε μνημονιακή υποχρέωση της χώρας.

    [03] ΔΝΤ: Συνάντηση Ι. Στουρνάρα με Κρ. Λαγκάρντ και Π. Τόμσεν στο Παρίσι

    Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας συναντήθηκε με τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, στο Παρίσι την Τρίτη 3 Ιουνίου, παρουσία του επικεφαλής της αποστολής του Ταμείου στην Ελλάδα, Πολ Τόμσεν.

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του Ταμείου στην Ουάσιγκτον, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις επιβεβαίωσε την πληροφορία, επισημαίνοντας ότι «είναι σύνηθες» για την κα Λαγκάρντ να έχει συναντήσεις με αξιωματούχους χωρών.

    Όσον αφορά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης του ΔΝΤ, στο πλαίσιο της 5ης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, ανέφερε ότι θα γίνει στις επόμενες μέρες - «πολύ σύντομα», όπως είπε, για δε την αναβολή παρουσίασης της έκθεσης δήλωσε ότι «είναι κάτι που συνηθίζεται» και πρόκειται για «εσωτερικό διαδικαστικό ζήτημα».

    [04] Μεγάλο πρόγραμμα δανεισμού στις τράπεζες, ανακοίνωσε η ΕΚΤ

    Ένα νέο μεγάλο πρόγραμμα για την ενίσχυση της μακροχρόνιας ρευστότητας των τραπεζών της Ευρωζώνης, που θα φθάνει σε πρώτη φάση τα 400 δισεκ. ευρώ, με στόχο να ενισχυθεί ο δανεισμός από αυτές προς τα νοικοκυριά (όχι όμως για στεγαστικά δάνεια) και τις επιχειρήσεις, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Το πρόγραμμα αυτό, που αποκαλείται «στοχευμένες συναλλαγές μακροχρόνιας αναχρηματοδότησης» (targeted longer-term refinancing operations, TLTRO), θα δώσει τη δυνατότητα στις τράπεζες να λάβουν σε πρώτη φάση -τον Σεπτέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2014- , δάνεια 4ετούς διάρκειας που αντιστοιχούν στο 7% του υπολοίπου των δανείων τους στις 30 Απριλίου 2014 στον μη χρηματοπιστωτικό ιδιωτικό τομέα της Ευρωζώνης, εξαιρουμένων των στεγαστικών δανείων στα νοικοκυριά. Ο δανεισμός των τραπεζών προς τον δημόσιο τομέα δεν θα λαμβάνεται υπόψη.

    Επιπρόσθετα, από τον Μάρτιο του 2015 έως τον Ιούνιο του 2016, όλες οι τράπεζες θα μπορούν να δανείζονται κάθε τρίμηνο ποσά έως και το τριπλάσιο του ύψους του καθαρού δανεισμού τους σε μία καθορισμένη περίοδο προς τον μη χρηματοπιστωτικό ιδιωτικό τομέα της Ευρωζώνης (εξαιρουμένων των στεγαστικών δανείων στα νοικοκυριά) που υπερβαίνει έναν ορισμένο δείκτη αναφοράς. Ο δείκτης αναφοράς θα καθορίζεται, λαμβάνοντας υπόψη τον καθαρό δανεισμό κάθε τράπεζας στο 12μηνο έως τις 30 Απριλίου 2014. Ο καθαρός δανεισμός θα μετράται ως το υπόλοιπο των νέων χορηγήσεων δανείων μείον τις εξοφλήσεις δανείων. Οι πωλήσεις δανείων, όπως και οι τιτλοποιήσεις και διαγραφές του δεν επηρεάζουν το μέτρο του καθαρού δανεισμού.

    [05] Ι. Στουρνάρας: Κανένα πρόβλημα με την έκθεση του ΔΝΤ

    «Τα περισσότερα προαπαιτούμενα μέτρα έχουν κλείσει. Εάν έχουν μείνει ένα ή δύο, αυτά θα ψηφιστούν στα θερινά τμήματα» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ερωτηθείς για τη συνέχιση του κυβερνητικού έργου μετά το κλείσιμο της Βουλής.

    Ο κ. Στουρνάρας είπε, εξάλλου, ότι «η έκθεση του ΔΝΤ μπορεί να βγει ακόμη και τώρα (σ.σ. σχετικά με την αναβολή της δημοσιοποίησής της για την επόμενη εβδομάδα). Εμείς ως κυβέρνηση, δεν έχουμε πρόβλημα με την έκθεση».

    Στο μεταξύ, παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν ότι οΓιάννης Στουρνάρας, στο πρόσφατο ταξίδι του στο Παρίσι, είχε συναντήσεις με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ και τον εκπρόσωπο του Ταμείου στην τρόικα, Πολ Τόμσεν, για θέματα της ελληνικής οικονομίας.

    Οι επαφές αυτές πραγματοποιήθηκαν στο περιθώριο των συναντήσεων τού κ. Στουρνάρα με τεχνοκράτες άλλων κρατών για θέματα Ecofin και εκκρεμοτήτων της ελληνικής προεδρίας, επισήμαναν οι ίδιες πηγές.

    Όσον αφορά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης του ΔΝΤ, ο εκπρόσωπος του Ταμείου, Τζέρι Ράις,ανέφερε ότι θα γίνει τις επόμενες μέρες - «πολύ σύντομα», όπως είπε, για δε την αναβολή παρουσίασης της έκθεσης δήλωσε ότι «είναι κάτι που συνηθίζεται» και πρόκειται για «εσωτερικό διαδικαστικό ζήτημα».

    Διαβάστε επίσης:

    ΔΝΤ: Συνάντηση Ι. Στουρνάρα με Κρ. Λαγκάρντ και Π. Τόμσεν στο Παρίσι

    Την επόμενη εβδομάδα στη δημοσιότητα η έκθεση του ΔΝΤ

    [06] Ι. Στουρνάρας: Οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα είναι αποκλειστικό προνόμιο του πρωθυπουργού

    «Οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα είναι αποκλειστικό προνόμιο του πρωθυπουργού. Δεν υπάρχουν επιθυμίες στην πολιτική».

    Στη συγκεκριμένη δήλωση προέβη ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ερωτηθείς για τον επικείμενο ανασχηματισμό και το εάν επιθυμεί να παραμείνει στη συγκεκριμένη θέση.

    [07] Το Κίεβο κλείνει τα συνοριακά φυλάκια με τη Ρωσία μετά τις επιθέσεις των αυτονομιστών

    Οι συνοριοφύλακες στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας, οι οποίοι βρέθηκαν στο στόχαστρο επιθέσεων αυτονομιστών, ανακοίνωσαν σήμερα ότι εγκατέλειψαν 3 φυλάκια στη μεθόριο με τη Ρωσία, ζητώντας το μερικό τους κλείσιμο, ενώ αξίωσαν την αποστολή ενισχύσεων από το στρατό.

    Τα συνοριακά φυλάκια Τσερβονοπαρτιζάνκς, Ντολτζάνσκι και Τσερνόβα Μογκίλα, που βρίσκονται στην επαρχία Λουχάνσκ, δέχθηκαν επιθέσεις από φιλορώσους αυτονομιστές τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη, ανέφεραν οι συνοριοφύλακες σε μια ανακοίνωση.

    «Μετά την ανταλλαγή πυρών, δεδομένων των απειλών (που υφίστανται) εναντίον της ζωής των ανθρώπων που διασχίζουν τα σύνορα, οι πολίτες και οι συνοριοφύλακες απομακρύνθηκαν από αυτά τα περάσματα. Τα περάσματα αυτά έκλεισαν προσωρινά, για αυτόν ακριβώς το λόγο η Ρωσία ενημερώθηκε επίσημα» διευκρίνισαν οι ίδιοι.

    Οι συνοριοφύλακες έχουν βρεθεί στο στόχαστρο των αυτονομιστών που έχουν ανακηρύξει μια «Λαϊκή Δημοκρατία» στην περιοχή του Λουχάνσκ όπως και σε αυτή του Ντονέτσκ. Χρειάστηκε μάλιστα να απομακρυνθούν την περιφερειακή τους έδρα στο Λουχάνσκ αφότου τους επιτέθηκαν βαριά οπλισμένοι αντάρτες τη Δευτέρα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 5 June 2014 - 16:30:23 UTC