Browse through our Interesting Nodes on the Baltic States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-06-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρόταση Σπ. Λυκούδη για πρωτοβουλίες της ΔΗΜΑΡ με στόχο την ανασύνθεση της Κεντροαριστεράς
  • [02] Συγκέντρωση και πορεία προς τη γερμανική πρεσβεία σε μνήμη της σφαγής του Διστόμου
  • [03] Φάρμακα για τους ακρίτες της Γαύδου
  • [04] Νέες καταδίκες σε θάνατο για μέλη των Αδελφών Μουσουλμάνων, στην Αίγυπτο
  • [05] Η Μόσχα κάλεσε τον Ποροσένκο να απελευθερώσει Ρώσους δημοσιογράφους
  • [06] Οι ιρακινές δυνάμεις εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον των τζιχαντιστών που κρατούν ομήρους

  • [01] Πρόταση Σπ. Λυκούδη για πρωτοβουλίες της ΔΗΜΑΡ με στόχο την ανασύνθεση της Κεντροαριστεράς

    Σε βαρύ κλίμα, χωρίς εξάρσεις, αλλά με έντονη κριτική συνεχίζεται η συνεδρίαση της Κ.Ε της ΔΗΜΑΡ. Την πρόταση του για πρωτοβουλίες της ΔΗΜΑΡ σχετικά με την ανασύνθεση της Κεντροαριστεράς με την συγκρότησης κοινής Επιτροπής με την Ελιά και το Ποτάμι που θα αναλάβει να διαχειριστεί το εγχείρημα, κατέθεσε ο Σπύρος Λυκούδης.

    «Πρόκειται για πρόκληση εθνικής ευθύνης να συμβάλλουμε στην μεγάλη Κεντροαριστερά. Θα δυσκολευτούμε. Από το καλοκαίρι του 1011 η Κ.Ε προσδιόρισε αυτή τη στρατηγική. Σ΄αυτή επιμένω. Μια τέτοια κεντροαριστερά δεν μπορεί να είναι συμπλήρωμα κανενός. Μόνο αυτοπροσδιοριζόμενη. Δεν συγκροτείς δημοκρατική παράταξη χωρίς να φιλοδοξείς να είναι η ίδια πρωταγωνιστής». υπογράμμισε το ηγετικό στέλεχος της ΔΗΜΑΡ .

    Σχετικά με το οδυνηρό εκλογικό αποτέλεσμα ο κ. Λυκούδης είπε ότι πρόκειται περί συντριβής και ήττα σχεδόν ισοπεδωτική που προκαλεί αίσθημα πίκρας και ταπείνωσης.

    [02] Συγκέντρωση και πορεία προς τη γερμανική πρεσβεία σε μνήμη της σφαγής του Διστόμου

    Σε συγκέντρωση και πορεία προς την γερμανική πρεσβεία, εις μνήμην της σφαγής του Διστόμου στις 10 Ιουνίου 1944, προχώρησαν και εφέτος το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα με την «Ομάδα Δράσης ΑΚ Δίστομο» από το Αμβούργο και την «Ομάδα Εργασίας: Επίθεση ενάντια στην παράδοση των βετεράνων». Πρόκειται για δυο από τις δεκάδες αντιφασιστικές οργανώσεις Γερμανών διανοουμένων που δρουν υπέρ της απόδοσης Δικαιοσύνης για τα εγκλήματα των Γερμανών κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και αποτελούνται στην πλειονότητά τους από δικηγόρους και ιστορικούς.

    Όπως σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δικηγόρος Μάρτιν Κλίνγκνερ από την «Ομάδα Δράσης ΑΚ Δίστομο» που εκπροσωπεί νομικά στη Γερμανία τις οικογένειες του Διστόμου και έχει εκπροσωπήσει τον Αργύρη Σφουντούρη κατά την προσφυγή του στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου στο Στρασβούργο, οι γερμανικές κυβερνήσεις αρνούνται να προσέλθουν σε διαπραγματεύσεις με την ελληνική πλευρά με το επιχείρημα ότι πλέον είναι πολύ αργά και ότι οι δυο χώρες είναι εταίροι στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

    [03] Φάρμακα για τους ακρίτες της Γαύδου

    Με φάρμακα και αναλώσιμα είδη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης εφοδιάστηκε σήμερα το αγροτικό ιατρείο της ακριτικής Γαύδου. Τη συγκέντρωση των φαρμάκων είχε αναλάβει, μέσω του κοινωνικού φαρμακείου Χανίων, ο φαρμακευτικός σύλλογος Χανίων με την συνδρομή του Συλλόγου Φίλων του Βυθού Χανίων και η μεταφορά τους στο νησί έγινε με δύο φουσκωτά σκάφη του Συλλόγου. Η αποστολή, που ήταν 7 μελής, αναχώρησε το πρωί τη Χώρα Σφακίων για να φθάσει μια ώρα μετά στο ακριτικό νησί. Τα φάρμακα παρέλαβαν ο απερχόμενος δήμαρχος Ευστράτιος Λαμπάκης με την αντιδήμαρχο και νεοεκλεγείσα δήμαρχο Γαύδου Ευαγγελία Καλλίνικου για να τα μεταφέρουν στο αγροτικό ιατρείο στην πρωτεύουσα του νησιού το Καστρί.

    Παράλληλα ο Σύλλογος Φίλων του Βυθού συγκεντρώνει χρήματα για τον εκσυγχρονισμό του ιατρείου του νησιού.

    [04] Νέες καταδίκες σε θάνατο για μέλη των Αδελφών Μουσουλμάνων, στην Αίγυπτο

    Αιγυπτιακό δικαστήριο καταδίκασε ερήμην σε θάνατο δέκα μέλη της εκτός νόμου οργάνωσης των Αδελφών Μουσουλμάνων, αλλά ανέβαλε την ετυμηγορία του για τον ηγέτη της οργάνωσης, τον Μοχάμεντ Μπαντίε, και άλλα 37 στελέχη της που δικάζονταν στην ίδια υπόθεση, δήλωσαν δικαστικές πηγές. Οι καταδικασθέντες κρίθηκαν ένοχοι κατηγοριών μεταξύ των οποίων η υποκίνηση βίας και ο αποκλεισμός ενός μεγάλου δρόμου βορείως του Καΐρου στη διάρκεια των διαδηλώσεων που ξέσπασαν αφού ο στρατός ανέτρεψε τον περασμένο Ιούλιο τον ισλαμιστή πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι.

    Οι δέκα καταδικασθέντες πιστεύεται ότι κρύβονται αφότου οι αρχές άρχισαν την επιχείρηση καταστολής της οργάνωσης μετά την ανατροπή του Μόρσι. Η θανατική ποινή που επιβλήθηκε ερήμην στους δέκα κατηγορουμένους πρόκειται να επικυρωθεί τον Ιούλιο, αφού διατυπώσει άποψη ο μουφτής. Οι θανατικές ποινές στην Αίγυπτο υποβάλλονται σ' αυτόν τον εκπρόσωπο του ισλάμ στο Κράτος, αλλά η γνώμη του δεν είναι δεσμευτική. Το δικαστήριο μπορεί στη συνέχεια να αποφασίσει να μετατρέψει αυτές τις ποινές, ενώ οι αποφάσεις του υπόκεινται επίσης σε έφεση.

    [05] Η Μόσχα κάλεσε τον Ποροσένκο να απελευθερώσει Ρώσους δημοσιογράφους

    Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας κάλεσε σήμερα το νέο Πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο να ενεργήσει βάσει «των αρχών μιας δημοκρατικής κοινωνίας» και να απελευθερώσει δύο Ρώσους δημοσιογράφους οι οποίοι κρατούνται στην ανατολική Ουκρανία. Στην πρώτη επίσημη ρωσική δήλωση μετά την ορκωμοσία του Ποροσένκο, το υπουργείο Εξωτερικών αναφέρθηκε στην ορκωμοσία του, αλλά δεν σχολίασε την πρώτη ομιλία του, στην οποία είπε πως η Ουκρανία δεν θα παραιτηθεί των δικαιωμάτων της στην Κριμαία, που προσαρτήθηκε από τη Ρωσία τον Μάρτιο.

    Το ρωσικό υπουργείο επικεντρώθηκε αντίθετα στην κράτηση των δημοσιογράφων του τηλεοπτικού καναλιού Star, τους οποίους οι ουκρανικές αρχές ανακοίνωσαν πως έθεσαν υπό κράτηση χθες, Παρασκευή, θεωρώντας τους ύποπτους για δραστηριότητες παρακολούθησης. «Ζητούμε από το Κίεβο να λάβει άμεσα μέτρα για την άνευ όρων απελευθέρωση των Ρώσων πολιτών και να ενεργεί στο εξής βάσει των αρχών μιας δημοκρατικής κοινωνίας, η δέσμευση στην οποία δηλώθηκε στην ομιλία της ορκωμοσίας του Π. Ποροσένκο κατά την ανάληψη των καθηκόντων του ως προέδρου της Ουκρανίας» αναφέρει το υπουργείο στη δήλωση που εξέδωσε.

    [06] Οι ιρακινές δυνάμεις εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον των τζιχαντιστών που κρατούν ομήρους

    Οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας εξαπέλυσαν σήμερα επίθεση εναντίον του πανεπιστημίου του Ραμάντι, το οποίο έχει καταληφθεί από τζιχαντιστές που έχουν συλλάβει ομήρους φοιτητές και μέλη του προσωπικού, διαπίστωσε ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου. Η επίθεση διεξάγεται από τις ειδικές δυνάμεις και ακούγονται σφοδρά πυρά, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

    Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Ιρακίγια είχε μεταδώσει νωρίτερα πως οι δυνάμεις ασφαλείας ετοιμάζονται για να εισβάλουν στο πανεπιστήμιο για να απελευθερώσουν τους ομήρους.

    Μαχητές της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙΚΙΛ) κατέλαβαν το πρωί το πανεπιστήμιο Άνμπαρ του Ραμάντι, 100 χλμ. δυτικά της Βαγδάτης. Το πανεπιστήμιο βρίσκεται στα περίχωρα της πόλης. Σύμφωνα με το Ιρακίγια, μέσα στο πανεπιστήμιο υπάρχουν 15 ως 20 μαχητές, μερικοί από τους οποίους είναι ζωσμένοι με εκρηκτικά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 7 June 2014 - 12:30:23 UTC