Read about Hellenism (by Vlassis Agtzidis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-06-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντιπαραθέσεις και διαφωνίες στην ΚΕ της ΔΗΜΑΡ
  • [02] Ολόκληρο οπλοστάσιο διατηρούσε παράνομα 62χρονος, στη Θεσσαλονίκη
  • [03] Βαρθολομαίος: Σκοπός η επίτευξη της πολυπόθητης ειρήνης στη Μ. Ανατολή
  • [04] Διεθνής επιχείρηση στη Μεσόγειο, καθώς πλησιάζουν 25 πλεούμενα με μετανάστες
  • [05] Η πλειοψηφία των Ισπανών επιθυμεί να διεξαχθεί δημοψήφισμα για τη μοναρχία
  • [06] Θλίψη για τη στάση της τουρκοκυπριακής πλευράς εξέφρασε ο N. Αναστασιάδης

  • [01] Αντιπαραθέσεις και διαφωνίες στην ΚΕ της ΔΗΜΑΡ

    «Ζεστάθηκε» το κλίμα τη δεύτερη ημέρα της συνεδρίασης της Κ.Ε της ΔΗΜΑΡ και φάνηκαν καθαρά οι διαφωνίες για την πολιτική γραμμή του κόμματος μετά το αρνητικό αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών. Δεν έλειψε και πάλι η αυτοκριτική και μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής παραιτήθηκαν ενώ η συντριπτική πλειοψηφία όλων των πτερύγων του κόμματος τάχθηκαν κατά της παραίτησης του Φώτη Κουβέλη. Τα «πνεύματα» άναψαν όταν μέλη της Κεντρικής Επιτροπής αντέδρασαν ακούγοντας τον Δημήτρη Χατζησωκράτη και τον Θόδωρο Μαργαρίτη να αναλαμβάνουν μεν τις ευθύνες τους αλλά να μην υποβάλουν παραίτηση, όπως έκαναν ο Παναγιώτης Παναγιώτου και χθες ο Σάκης Παπαθανασίου στενοί συνεργάτες του Φώτη Κουβέλη.

    Ο Δημήτρης Χατζησωκράτης στην ομιλία του ζήτησε συγγνώμη από τα μέλη και τους ψηφοφόρους για το εκλογικό αποτέλεσμα λέγοντας ότι θα υπέβαλλε άμεσα την παραίτησή του εφ όσον είχε διασφαλισθεί μια συντεταγμένη πορεία της ΔΗΜΑΡ. Πρότεινε να μην γίνει δεκτή η παραίτηση του κ. Κουβέλη, να συγκληθεί έκτακτο συνέδριο, να εκλεγεί νέα Εκτελεστική Επιτροπή ενώ απάντησε στη κριτική ότι η νέα πρόταση για συγκρότηση μπλοκ προοδευτικής εξουσίας οδηγεί στον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας ότι χρέος των κομμάτων είναι να προτείνουν στο λαό συγκριμένη στρατηγική.

    Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, Νίκος Τσούκαλης αντέκρουσε την κριτική στην Κοινοβουλευτική Ομάδα λέγοντας ότι έχει συμβάλλει σημαντικά στην δράση του κόμματος στη Βουλή. Αρνήθηκε ότι κρυφός στόχος είναι πλέον να στραφεί η ΔΗΜΑΡ προς τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ εξέφρασε την άποψη ότι είναι αναγκαία η συμβολή της ΔΗΜΑΡ στις διεργασίες για την Κεντροαριστερά αλλά θα είναι δύσκολη μια προγραμματική συμφωνία.

    [02] Ολόκληρο οπλοστάσιο διατηρούσε παράνομα 62χρονος, στη Θεσσαλονίκη

    Στη σύλληψη 62χρονου, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις των νόμων περί όπλων και πυρομαχικών, χρήσης από τρίτους τίτλων, εμβλημάτων και μέσων των Σωμάτων Ασφαλείας και Ραδιοσυχνοτήτων, προχώρησαν χθες περιπολούντες αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης. Ειδικότερα, στην παραλιακή λεωφόρο Θεσσαλονίκης, οι αστυνομικοί εντόπισαν ανασφάλιστο αυτοκίνητο, στο εσωτερικό του οποίου υπήρχαν, μεταξύ άλλων, όπλα και φυσίγγια.

    Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο όχημα, παρουσία του 62χρονου ιδιοκτήτη του, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν: πολεμικό τυφέκιο, δύο πιστόλια, περίστροφο,17 γεμιστήρες σε 5 εκ των οποίων υπήρχαν φυσίγγια, 1.082 φυσίγγια διαφόρων τύπων, 5.000 τεμάχια καψυλλίων, 50 κάλυκες φυσιγγίων, τέσσερα επανατατικά ελατήρια πιστολιού, σετ καθαρισμού όπλων, επτά αξεσουάρ όπλων, τέσσερα αναδιπλούμενα μαχαίρια, δύο ξιφίδια, πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος, ζευγάρι χειροπέδες, εξωτερική μονάδα αποθήκευσης δεδομένων (USB), μικροσυσκευή ψηφιακής αποθήκευσης, μεταλλική λάμα, δύο αποσπώμενοι φάροι που προσομοιάζουν με αστυνομικούς και δερμάτινο πορτοφόλι φέρον στο εσωτερικό του σήμα της Ελληνικής Αστυνομίας.

    [03] Βαρθολομαίος: Σκοπός η επίτευξη της πολυπόθητης ειρήνης στη Μ. Ανατολή

    «Ο σκοπός της σημερινής μας συνάντησης στη Ρώμη είναι η επίτευξη της πολυπόθητης ειρήνης στην Μέση Ανατολή» δήλωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος κατά τη λήξη της Θείας Λειτουργίας της οποίας χοροστάτησε, στον ναό του Αγίου Θεοδώρου Τήρωνος, στην Αιώνια Πόλη.

    Ο κύριος Βαρθολομαίος θέλησε να αναφερθεί, με τον τρόπο αυτό, στη συνάντηση προσευχής και επίκλησης της ειρήνης, σήμερα το απόγευμα στο Βατικανό, στην οποία θα συμμετάσχει ο ίδιος ο πάπας Φραγκίσκος και ο πρόεδρος του Ισραήλ Σιμόν Πέρες και ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς. «Η ειρήνη δοκιμάζεται ιδιαίτερα στην Μέση Ανατολή, οι χριστιανοί διαρκώς λιγοστεύουν. Υπάρχει ο κίνδυνος, η θρυαλλίδα αυτή να μετατραπεί σε κάτι το πιο επικίνδυνο και να καεί ολόκληρος ο κόσμος», πρόσθεσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

    [04] Διεθνής επιχείρηση στη Μεσόγειο, καθώς πλησιάζουν 25 πλεούμενα με μετανάστες

    Μια εκτεταμένη επιχείρηση διεξάγεται σήμερα από πολεμικά σκάφη της Μάλτας, της Ιταλίας και των ΗΠΑ, τα οποία παρακολουθούν την προσέγγιση 25 πλεούμενων γεμάτων μετανάστες που έχουν αποπλεύσει από τις λιβυκές αρχές και διέσωσαν στη διάρκεια της νύκτας 130 ανθρώπους, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Μάλτας. Χιλιάδες μετανάστες αποβιβάσθηκαν ή ετοιμάζονται να αποβιβασθούν σε λιμάνια της Σικελίας. Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες που μεταδόθηκαν από το ιταλικό πρακτορείο ANSA από το λιμάνι του Ποτσάλο, σε ένα από τα πλεούμενα αυτά που πρόκειται να φθάσει εκεί το απόγευμα, υπάρχουν τρία πτώματα ανθρώπων οι οποίοι απεβίωσαν στη διάρκεια του διάπλου.

    Σύμφωνα με τα δεδομένα των ιταλικών υπηρεσιών διάσωσης, ο αριθμός των μεταναστών που έχουν αποβιβασθεί στην Ιταλία από την αρχή της χρονιάς υπερβαίνει τις 50.000.

    [05] Η πλειοψηφία των Ισπανών επιθυμεί να διεξαχθεί δημοψήφισμα για τη μοναρχία

    Η πλειοψηφία των Ισπανών επιθυμεί να διεξαχθεί δημοψήφισμα για το μέλλον της ισπανικής μοναρχίας, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα από την εφημερίδα «Ελ Παΐς», σχεδόν μια εβδομάδα μετά την ανακοίνωση της παραίτησης του βασιλιά Χουάν Κάρλος από τον θρόνο. Το 62% των ερωτηθέντων πιστεύει πως θα πρέπει να οργανωθεί «κάποια στιγμή» ένα δημοψήφισμα για να αποφασίσουν οι πολίτες αν η Ισπανία πρέπει να παραμείνει μια μοναρχία ή να ξαναγίνει δημοκρατία, σύμφωνα με την έρευνα αυτή του ινστιτούτου Metroscopia, η οποία πραγματοποιήθηκε μέσα στις ημέρες που ακολούθησαν την ανακοίνωση της παραίτησης.

    Μόλις έγινε γνωστή η είδηση, στις 2 Ιουνίου, δεκάδες χιλιάδες αντίπαλοι της μοναρχίας διαδήλωσαν παντού στην Ισπανία ζητώντας να διεξαχθεί δημοψήφισμα και να εγκαθιδρυθεί μια τρίτη δημοκρατία. Χθες, Σάββατο, νέες διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν με το σύνθημα «Η Ισπανία, αύριο, θα είναι δημοκρατική».

    [06] Θλίψη για τη στάση της τουρκοκυπριακής πλευράς εξέφρασε ο N. Αναστασιάδης

    Ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης τόνισε ότι είναι αποφασισμένος να εργαστεί συνειδητά, εάν και η τουρκική πλευρά διαθέτει τη βούληση, για να επιτευχθεί το συντομότερο δυνατό μια έντιμη, αξιοπρεπής, δίκαιη, λειτουργική και βιώσιμη λύση του κυπριακού προβλήματος, που να διασφαλίζει την απαλλαγή της Κύπρου από τα κατοχικά στρατεύματα.

    Ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι η λύση πρέπει να εδράζεται σε ευρωπαϊκές αρχές και αξίες, που θα διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα του συνόλου των πολιτών, που θα επιτρέπει την ειρηνική συμβίωση και συνδημιουργία μεταξύ των νομίμων πολιτών της πατρίδας μας. «Θεωρώ πως το κοινό ανακοινωθέν της 11ης Φεβρουαρίου 2014 καθορίζει με σαφήνεια τα πλαίσια μέσα στα οποία και οι δύο πλευρές καλούνται να εργαστούν, ώστε το όραμα της επανένωσης να γίνει πραγματικότητα», είπε ο κ. Αναστασιάδης σε ομιλία που εκφώνησε κατά την τελετή αποκαλυπτηρίων μνημείου για τους αγνοούμενους της τουρκικής εισβολής στο μικτό χωριό Ποταμιά. «Θλίβομαι, πραγματικά, γιατί μπροστά στη δική μας αποφασιστικότητα και ειλικρινή διάθεση αντιμετωπίζουμε τη συστηματική άρνηση της τουρκικής και τουρκοκυπριακής πλευράς να τιμήσουν τις συγκλίσεις που έχουμε επιτύχει μέσα από το κοινό ανακοινωθέν,» είπε ο Κύπριος Πρόεδρος.

    Πρόσθεσε, όμως, πως περισσότερο τον απογοητεύει η στάση κάποιων πολιτικών δυνάμεων στην ελληνοκυπριακή κοινότητα, που αντί να αξιοποιούν το χέρι συνεργασίας που τείνει για από κοινού αντιμετώπιση της τουρκικής αδιαλλαξίας, αγωνίζονται να παρερμηνεύσουν τα αδιαμφισβήτητα χάριν μικροπολιτικών ή άλλων σκοπιμοτήτων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 8 June 2014 - 12:30:23 UTC