Visit the Sites Mirrored on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-06-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Ευ. Βενιζέλου με τον ΥΠΕΞ της Ιορδανίας, αύριο
  • [02] «Έριξαν» τη τζαμαρία βενζινάδικου με κλεμμένο ΙΧ και αφαίρεσαν χρηματοκιβώτιο
  • [03] Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει τους διαδηλωτές, στη Βραζιλία
  • [04] Διπλή βομβιστική επίθεση στο Ιράκ με τουλάχιστον 24 νεκρούς

  • [01] Συνάντηση Ευ. Βενιζέλου με τον ΥΠΕΞ της Ιορδανίας, αύριο

    Με τον υπουργό Εξωτερικών της Ιορδανίας κ. Νασέρ Τζούντεχ (Nasser Judeh) συναντάται αύριο το μεσημέρι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος. Όπως ανακοινώθηκε, μετά το πέρας της κατ' ιδίαν συνάντησης, θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες, μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών και στη συνέχεια οι κ.κ. Βενιζέλος και Τζούντεχ, θα υπογράψουν σειρά συμφωνιών διμερούς συνεργασίας.

    [02] «Έριξαν» τη τζαμαρία βενζινάδικου με κλεμμένο ΙΧ και αφαίρεσαν χρηματοκιβώτιο

    Με κλεμμένο αυτοκίνητο, το οποίο χρησιμοποίησαν για να ... ρίξουν την τζαμαρία, εισέβαλαν άγνωστοι σε πρατήριο καυσίμων τής Θεσσαλονίκης στην περιοχή της Καλαμαριάς, στις 2 τα ξημερώματα σήμερα, και αφαίρεσαν το χρηματοκιβώτιο της επιχείρησης.

    Το αυτοκίνητο είχε κλαπεί λίγο νωρίτερα από παρακείμενη περιοχή, όπως διευκρινίζεται σε ανακοίνωση της αστυνομίας. Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης, το χρηματοκιβώτιο περιείχε το ποσόν των 10.000 ευρώ. Οι δράστες διέφυγαν με άλλο αυτοκίνητο και διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

    [03] Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει τους διαδηλωτές, στη Βραζιλία

    H στρατιωτική αστυνομία του Σάο Πάολο έκανε χρήση δακρυγόνων προκειμένου να διαλύσει, 3 ημέρες πριν από την αυλαία του Μουντιάλ, το πλήθος των περίπου 100 διαδηλωτών που είχαν βγει στους δρόμους για να στηρίξουν την απεργία που έχουν κηρύξει οι εργαζόμενοι του μετρό, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

    Οι διαδηλωτές είχαν αποκλείσει νωρίτερα σήμερα έναν κεντρικό δρόμο της οικονομικής πρωτεύουσας (Ρούα Βεργζουέιρο) βάζοντας φωτιά σε κάδους απορριμμάτων κι εμποδίζοντας την κυκλοφορία, όταν η αστυνομία επενέβη για να τους απομακρύνει και να επιτρέψει τη διέλευση των οχημάτων, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο. Μόλις τρεις ημέρες πριν από το Μουντιάλ, οι εργαζόμενοι στο μετρό του Σάο Πάολο, της μεγαλούπολης της Βραζιλίας όπου θα διεξαχθεί ο αγώνας Βραζιλία- Κροατία, διανύουν την 5η ημέρα των απεργιακών κινητοποιήσεων διεκδικώντας αύξηση 12,2% των αποδοχών τους.

    [04] Διπλή βομβιστική επίθεση στο Ιράκ με τουλάχιστον 24 νεκρούς

    Τουλάχιστον 24 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μια διπλή βομβιστική επίθεση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του κουρδικού πολιτικού κόμματος στην πόλη του βορείου Ιράκ Τουζ Κουρμάτο, ανέφεραν τοπικοί αξιωματούχοι και ιατρικές πηγές. Ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά φορτηγό προσέκρουσε στα οδοφράγματα που περιέβαλαν τα κεντρικά γραφεία στην περιοχή της Πατριωτικής Ένωσης του Κουρδιστάν (PUK) και όταν ο κόσμος συγκεντρώθηκε για να βοηθήσει τους τραυματίες, ένα δεύτερο παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο εξερράγη ανάμεσά τους.

    Από τις εκρήξεις καταστράφηκαν πολλά σπίτια σε κοντινή απόσταση και οι πηγές αναφέρουν ότι είναι πιθανόν και άλλοι σοροί να ανασυρθούν κάτω από τα χαλάσματα. Η επίθεση που προκάλεσε «σημαντικές ζημιές» είχε ως στόχο ένα φυλάκιο ελέγχου της αστυνομίας, κοντά στην έδρα της Πατριωτικής Ένωσης του Κουρδιστάν, του κόμματος του προέδρου του Ιράκ Τζαλάλ Ταλαμπανί, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας υπεύθυνος, ο Σάλαλ Άμπντουλ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 9 June 2014 - 12:30:23 UTC