Read the Latest International Press Articles on the Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-06-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: «Στόχος μας, να ενισχύσουμε τους δεσμούς μεταξύ ΕΕ και αραβικού κόσμου»
  • [02] Σ. Bούλτεψη: «Το ΔΝΤ ζει σε έναν δικό του οικονομικό κόσμο»
  • [03] Σεισμός 5 βαθμών, νοτιοανατολικά της Καρπάθου
  • [04] Η Gazprom μετέθεσε για τις 16 Ιουνίου το τελεσίγραφο προς το Κίεβο
  • [05] Επαναστατική μέθοδος καταπολέμησης της ελονοσίας με γενετική μετάλλαξη κουνουπιών

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: «Στόχος μας, να ενισχύσουμε τους δεσμούς μεταξύ ΕΕ και αραβικού κόσμου»

    «Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε τους δεσμούς ανάμεσα στην Ευρώπη και τον αραβικό κόσμο, που είναι ένας θεμελιώδης στρατηγικός εταίρος για την ευρωπαϊκή πολιτική, ιδίως για την ευρωπαϊκή πολιτική της λεγόμενης Νότιας Γειτονίας» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, εισερχόμενος στο Ζάππειο όπου διεξάγεται σήμερα η Υπουργική Συνάντηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις χώρες - μέλη του Αραβικού Συνδέσμου, στο πλαίσιο της ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

    «Ο αραβικός κόσμος» πρόσθεσε «περνά μια πολύ δύσκολη φάση και είναι υποχρέωση της Ευρώπης να βοηθήσει στην ανασυγκρότηση όλων των αραβικών χωρών και στην καλλιέργεια ενός κλίματος ασφάλειας, σταθερότητας, ειρήνης, αλλά και προοπτικής για ευημερία για όλους τους λαούς».

    [02] Σ. Bούλτεψη: «Το ΔΝΤ ζει σε έναν δικό του οικονομικό κόσμο»

    «Η ενημέρωση είναι ιερή υπόθεση και θα την υπηρετήσω όπως έχω μάθει όλα αυτά τα χρόνια» δήλωσε η νέα κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη. Η κ. Βούλτεψη, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και απαντώντας σε ερώτηση για την τρόικα σημείωσε μεταξύ άλλων: «Το ΔΝΤ έχει ειδικό τρόπο που εκφράζεται, ζει σε ένα δικό του οικονομικό κόσμο. Δεν έχει καμία αρμοδιότητα να παρεμβαίνει στις δικαστικές αποφάσεις. Εμείς δεν θα κάνουμε ό,τι λέει η τρόικα». Σε άλλη ερώτηση για την «επέτειο» από το λουκέτο στην ΕΡΤ είπε: «Για την ΕΡΤ τα έχουμε ξαναπεί. Οι απόψεις μου είναι γνωστές. Η δημόσια τηλεόραση λειτουργεί και θα γίνει καλύτερη».

    [03] Σεισμός 5 βαθμών, νοτιοανατολικά της Καρπάθου

    Ισχυρή σεισμική δόνηση 5 βαθμών, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, σημειώθηκε το πρωί στις 06.53 στον θαλάσσιο χώρο 130 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Καρπάθου, 547 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Αθήνας.

    [04] Η Gazprom μετέθεσε για τις 16 Ιουνίου το τελεσίγραφο προς το Κίεβο

    Η ρωσική εταιρεία Gazprom μετέθεσε για τις 16 Ιουνίου το τελεσίγραφο προς το Κίεβο για την αποπληρωμή του ουκρανικού χρέους και την συνέχιση της ροής του φυσικού αερίου προς την Ουκρανία, ενώ παράλληλα συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρωσία στις Βρυξέλλες.

    «Η ρωσική πλευρά έκανε ένα βήμα υπέρ της συνέχισης των διαπραγματεύσεων, οι οποίες διεξάγονται το τελευταίο διάστημα με αρκετά εντατικό ρυθμό και αποφάσισε ότι η μετάβαση στο σύστημα της προπληρωμής θα μεταφερθεί για τη Δευτέρα στις 10.00» δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Gazprom Αλεξέι Μίλερ μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών του με τον ευρωπαίο επίτροπο Ενέργειας Γκίντερ Ετινγκερ.

    [05] Επαναστατική μέθοδος καταπολέμησης της ελονοσίας με γενετική μετάλλαξη κουνουπιών

    Βρετανοί επιστήμονες ανακάλυψαν μια πρωτότυπη και πολλά υποσχόμενη μέθοδο καταπολέμησης της ελονοσίας, τροποποιώντας γενετικά τα κουνούπια - φορείς, έτσι ώστε αυτά να γεννούν μόνο αρσενικούς απογόνους, με αποτέλεσμα να «φρενάρεται» δραστικά ο πολλαπλασιασμός τους. Για «κβαντικό άλμα» στην αντιμετώπιση της ευρέως διαδεδομένης νόσου έκαναν οι επιστήμονες.

    Οι ερευνητές του Imperial College του Λονδίνου, με επικεφαλής τον καθηγητή Αντρέα Κριζάντι του Τμήματος Επιστημών της Ζωής, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Nature Communications», σύμφωνα με το BBC και τη «Γκάρντιαν», πραγματοποίησαν εργαστηριακά πειράματα, στα οποία πέτυχαν να μεταλλάξουν με τέτοιο τρόπο τα κουνούπια, ώστε το σπέρμα τους να μην περιέχει πια το θηλυκό χρωμόσωμα και έτσι να παράγει αρσενικά σε ποσοστό τουλάχιστον 95%.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 11 June 2014 - 8:30:24 UTC