Browse through our Interesting Nodes of Museums in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-06-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] CNN: Νέοι Έλληνες επιχειρηματίες που πέτυχαν εν μέσω κρίσης
  • [02] Υπό τον έλεγχό των τζιχαντιστών ανταρτών η Τικρίτ
  • [03] Εκδηλώσεις στη Ρώμη για τα τριάντα χρόνια από τον θάνατο του Ενρίκο Μπερλινγκουέρ
  • [04] Ρωσία, Ουκρανία και ΕΕ θα συνεχίσουν τις συνομιλίες για το φυσικό αέριο

  • [01] CNN: Νέοι Έλληνες επιχειρηματίες που πέτυχαν εν μέσω κρίσης

    Σε νέους Έλληνες επιχειρηματίες, που εκμεταλλεύτηκαν τα πλεονεκτήματα που τους προσφέρει η Ελλάδα και πέτυχαν να δημιουργήσουν «δυναμικές και κερδοφόρες» επιχειρήσεις, αναφέρεται εκτενές δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του CNN.

    Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στα αδέρφια Δούζη (Θωμάς και Γιώργος), που αξιοποίησαν παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα, όπως το λάδι και το μέλι, για να κατακτήσουν την εσωτερική, αλλά και αγορές του εξωτερικού.

    Στην οικογένεια Δούζη, σημειώνεται χαρακτηριστικά, υπάρχει μακρά ιστορία. Ο παππούς τους είχε μπακάλικο στη Θεσσαλονίκη και ο πατέρας τους εργαζόταν σε εταιρεία διανομής τροφίμων. Έτσι, οι αδερφοί Δούζη μεγάλωσαν μέσα στις ελληνικές νοστιμιές. Μεγαλώνοντας όμως κατάλαβαν, ότι αυτή η εικόνα δεν έφτανε το εξωτερικό.

    Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, όταν πρωτοξεκίνησαν την επιχείρησή τους, το 2007, διαπίστωσαν ότι τα ελληνικά προϊόντα είχαν πρόβλημα εικόνας. Σύμφωνα με τους ερευνητές των αγορών, οι καταναλωτές προτιμούσαν το ιταλικό και το ισπανικό λάδι, μολονότι το ελληνικό ελαιόλαδο είναι κατά 80% «εξαιρετικά παρθένο», σε αντίθεση με το ιταλικό που είναι κατά 45%.

    «Η εταιρεία τους, η Ergon, διαθέτει σήμερα μια μεγάλη γκάμα προϊόντων» επισημαίνεται στο ρεπορτάζ.

    [02] Υπό τον έλεγχό των τζιχαντιστών ανταρτών η Τικρίτ

    Οι τζιχαντιστές αντάρτες του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙΚΙΛ) έθεσαν σήμερα υπό τον έλεγχό τους την πόλη Τικρίτ στο Ιράκ, πρόκειται για τη δεύτερη πόλη της επαρχίας Σαλαχεντίν που καταλαμβάνουν από χθες Τρίτη, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

    Στο μεταξύ, μάχες μαίνονται μεταξύ των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας και των ανταρτών στην είσοδο της Σαμάρα, ενώ τουλάχιστον 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από επίθεση βομβιστή αυτοκτονίας σε σιιτική συνοικία της Βαγδάτης.

    «Ολόκληρη η Τικρίτ είναι στα χέρια των ανταρτών»δήλωσε ένας αξιωματικός της αστυνομίας της πόλης, γενέτειρας του πρώην ηγέτη του Ιράκ Σαντάμ Χουσέιν.

    Η Τικρίτ είναι η πρωτεύουσα της επαρχίας Σαλαχεντίν και βρίσκεται στη μέση του δρόμου που ενώνει τη Βαγδάτη με τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ, τη Μοσούλη.

    Σύμφωνα με πηγές από την αστυνομία της πόλης, οι αντάρτες επιτέθηκαν εναντίον της Τικρίτ από τα βόρεια, τα δυτικά και τα νότια, ενώ έχουν απελευθερώσει και περίπου 300 κρατούμενους από μια φυλακή.

    [03] Εκδηλώσεις στη Ρώμη για τα τριάντα χρόνια από τον θάνατο του Ενρίκο Μπερλινγκουέρ

    Σειρά εκδηλώσεων οργανώνονται σήμερα στην ιταλική πρωτεύουσα για τα τριάντα χρόνια από τον θάνατο του γενικού γραμματέα του ιταλικού κομμουνιστικού κόμματος Ενρίκο Μπερλινγκουέρ.

    Ο δήμαρχος της Αιώνιας Πόλης μεταβαίνει την ώρα αυτή σε πλατεία που βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της ιταλικής πρωτεύουσας, η οποία μετονομάσθηκε σε «πλατεία Ενρίκο Μπερλινγκουέρ». Θα είναι παρόντα στην τελετή και τα τρία παιδιά του κομμουνιστή ηγέτη και της συζύγου του, της Λετίτσια.

    Παράλληλα, με πρωτοβουλία της ομάδας του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος εγκαινιάζεται, αύριο, στη βουλή, έκθεση με φωτογραφίες και πορτρέτα του Ενρίκο Μπερλινγκουέρ φιλοτεχνημένα από Ιταλούς καλλιτέχνες. Με το «βλέμμα» τους, παρουσιάζουν τη δημόσια και, σε πολύ μικρότερο βαθμό, την ιδιωτική πλευρά της ζωής αυτού του παγκοσμίου φήμης πολιτικού με καταγωγή από τη Σαρδηνία.

    Επίσης, σήμερα το απόγευμα, στην πλατεία Πόντε Μίλβιο της Ρώμης, οργανώνεται ανοικτή συζήτηση με θέμα την παρακαταθήκη του Μπερλινγκουέρ και το μέλλον της Αριστεράς.

    «Γίγαντα της σύγχρονης ιταλικής Ιστορίας» χαρακτηρίζει τον κομμουνιστή γενικό γραμματέα ο πρόεδρος της ιταλικής βουλής Πιέτρο Γκράσσο, σε παρέμβασή του μέσω διαδικτύου.

    [04] Ρωσία, Ουκρανία και ΕΕ θα συνεχίσουν τις συνομιλίες για το φυσικό αέριο

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ρωσία και η Ουκρανία απέτυχαν για άλλη μια φορά στις συνομιλίες που είχαν σήμερα στις Βρυξέλλες να επιλύσουν την διένεξη μεταξύ Μόσχας και Κιέβου όσον αφορά την τιμή του φυσικού αερίου, αλλά και οι τρεις σημείωσαν ότι θα συνεχίσουν τις επαφές τους ενόψει της εκπνοής του νέου τελεσιγράφου που έδωσε η Μόσχα στο Κίεβο για την ερχόμενη Δευτέρα, ημέρα κατά την οποία η ρωσική εταιρεία Gazprom απειλεί να σταματήσει την παροχή φυσικού αερίου στην Ουκρανία.Ο Επίτροπος που είναι αρμόδιος για θέματα Ενέργειας Γκίντερ Έτινγκερ δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει καταρτίσει ένα έγγραφο, το οποίο αναφέρει την πρόοδο που έχει συντελεστεί μέχρι στιγμής και δίνει ένα πλαίσιο, το οποίο θα μπορούσε να προσφέρει μια βεβαιότητα όσον αφορά τις τιμές για ένα έτος.

    O Ρώσος υπουργός Ενέργειας Αλεξάντερ Νόβακ, ο οποίος μετείχε επίσης στις σημερινές συνομιλίες, συμπλήρωσε παράλληλα ότι η Ουκρανία έχει διορία ως τις 9 πμ την Δευτέρα για να αποπληρώσει κάποια από τα καθυστερούμενα ή να αντιμετωπίσει την προοπτική της προπληρωμής για το φυσικό αέριο που θα της παραδίδεται. Λίγο αργότερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατηγόρησε το Κίεβο ότι οδηγεί σε αδιέξοδο τις συνομιλίες για το φυσικό αέριο με την απόρριψη της μείωσης της τιμής του που πρότεινε η Ρωσία ώστε να αποσοβηθεί η κρίση που απειλεί τον εφοδιασμό της Ευρώπης με φυσικό αέριο μέσω της Ουκρανίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 11 June 2014 - 16:30:23 UTC