Read the Monthly Armed Forces Magazine (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-06-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δ. Κουτσούμπας: Στήριξη στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ
  • [02] Αναστέλλονται άμεσα προνόμια βουλευτών που παραπέμπονται για κακούργημα
  • [03] Η Ελλάδα στην τέταρτη θέση πανευρωπαϊκά στον σχολικό εκφοβισμό
  • [04] Διακοπή ρεύματος σε περιοχές της Θεσσαλονίκης
  • [05] Β. Σόιμπλε: Η Ελλάδα έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της
  • [06] «Ογδόντα Τούρκοι κρατούνται όμηροι στο Ιράκ από το ΙΚΙΛ»

  • [01] Δ. Κουτσούμπας: Στήριξη στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ

    «Ένα χρόνο μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ από τη συγκυβέρνηση τότε, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, είμαστε εδώ, όπως κάναμε από την πρώτη στιγμή για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη, τη στήριξή μας στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ, στον αγώνα όλων των εργαζομένων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για το δικαίωμά τους στη μόνιμη και σταθερή δουλειά ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης, της ΕΕ, του μεγάλου κεφαλαίου» τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στη συγκέντρωση που διοργάνωσαν οι ομοσπονδίες και οι εργαζόμενοι από τον χώρο των ΜΜΕ για τον ένα χρόνο από το κλείσιμο της ΕΡΤ, στον χώρο εμπρός από το Ραδιομέγαρο στην Αγία Παρασκευή.

    «Το κλείσιμο της ΕΡΤ και η απόλυση των χιλιάδων εργαζομένων της ήταν το πιο ηχηρό δείγμα μιας αντιλαϊκής βάρβαρης πολιτικής που τσακίζει το λαϊκό εισόδημα, ιδιωτικοποιεί ή κλείνει δημόσιες επιχειρήσεις, απολύει εργαζομένους, καταργεί ασφαλιστικά και άλλα εργασιακά δικαιώματα για ένα και μόνο στόχο: Να ενισχύσει τους μονοπωλιακούς ομίλους» είπε ο κ. Κουτσούμπας, προσθέτοντας ότι «αυτή η πολιτική δεν μπορεί παρά να συνοδεύεται από αυταρχισμό και καταστολή που τόσο καλά στο πετσί σας γνωρίσατε και εσείς όλο το προηγούμενο διάστημα».

    [02] Αναστέλλονται άμεσα προνόμια βουλευτών που παραπέμπονται για κακούργημα

    Την άμεση αναστολή των προνομίων όσων εν ενεργεία βουλευτών παραπέμπονται αμετάκλητα σε δίκη για οποιοδήποτε κακούργημα ή για ορισμένα πλημμελήματα και την οριστική στέρησή τους σε περίπτωση που υπάρξει αμετάκλητη καταδίκη, προβλέπει, μεταξύ άλλων, διάταξη νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης, που έχει κατατεθεί στη Βουλή.

    Στο σχετικό άρθρο αναφέρεται ότι το μέτρο αυτό τίθεται σε ισχύ στις περιπτώσεις που τα πλημμελήματα αφορούν, μεταξύ άλλων, κατηγορίες για κλοπή, απάτη, υπεξαίρεση, πλαστογραφία, ψευδή βεβαίωση, ψευδορκία, ψευδή καταμήνυση, απιστία δικηγόρου ή απιστία περί την υπηρεσία, δωροδοκία, παράβαση καθήκοντος, συκοφαντική δυσφήμιση, τη νομοθεσία περί ναρκωτικών, λαθρεμπορία ή τυχερά παιχνίδια.

    Σημειώνεται ότι το μέτρο θα εφαρμόζεται για τα προνόμια των βουλευτών που αφορούν αυτοκίνητα, ταχυδρομική ή τηλεφωνική ατέλεια, δωρεάν εισιτήρια, επίδομα γραφείου, αλλά δεν συμπεριλαμβάνεται η βουλευτική αποζημίωση.

    [03] Η Ελλάδα στην τέταρτη θέση πανευρωπαϊκά στον σχολικό εκφοβισμό

    Ένας στους τρεις μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έχει πέσει θύμα από συμμαθητές του και ένας στους δυο γίνεται μάρτυρας τέτοιων περιστατικών, δεδομένα που τοποθετούν την Ελλάδα στην τέταρτη θέση μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών στις περιπτώσεις σχολικού εκφοβισμού.

    Το 1ο επιστημονικό συνέδριο του Ευρωπαϊκού Δικτύου κατά του Σχολικού Εκβιασμού (European Antibulling Netwok, EAN), με τίτλο «Το φαινόμενο του εκφοβισμού στο σχολικό και διαδικτυακό περιβάλλον. Με το βλέμμα στην Ευρώπη», ξεκίνησε σήμερα στην Αθήνα και θα ολοκληρωθεί αύριο.

    Ψυχολόγοι, κοινωνιολόγοι, ερευνητές, εκπαιδευτικοί, σχολικοί σύμβουλοι από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αντάλλαξαν εμπειρίες και στατιστικά δεδομένα εστιάζοντας στη σημασία της ευαισθητοποίησης, της ενημέρωσης και της συμμετοχής γονιών, μαθητών και εκπαιδευτικών για τη βελτίωση του προβλήματος. Συζήτησαν, επίσης, για τη βία και την επιθετικότητα, τόσο στην οικογένεια όσο και στην κοινωνία.

    [04] Διακοπή ρεύματος σε περιοχές της Θεσσαλονίκης

    Εκτεταμένη διακοπή ρεύματος σημειώθηκε λίγο πριν τις 5.30΄ το απόγευμα σε περιοχές της Ανατολικής Θεσσαλονίκης και σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις αποδίδεται σε βλάβη από την ξαφνική καλοκαιρινή νεροποντή που εκδηλώθηκε λίγο νωρίτερα.

    Η ηλεκτροδότηση διακόπηκε σε οικοδομικά τετράγωνα από την περιοχή της Νέας Παραλίας μέχρι την Κάτω Τούμπα και τη Μπότσαρη. Τα ακριβή αίτια παραμένουν μέχρι στιγμής άγνωστα και εκατοντάδες καταναλωτές προσπαθούν, χωρίς επιτυχία, να επικοινωνήσουν με το τμήμα βλαβών της ΔΕΗ (στα τηλέφωνα 1053 και 2310 928243) τα οποία όμως τέθηκαν εκτός λειτουργίας.

    [05] Β. Σόιμπλε: Η Ελλάδα έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της

    «Η Ελλάδα έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο η Ελλάδα να χρειαστεί περαιτέρω χρηματοδότηση μετά τη λήξη της ισχύος του τρέχοντος προγράμματος βοήθειας και επανέλαβε την ετοιμότητα της Γερμανίας να συμβάλει. Από την πλευρά του ο μέχρι χθες υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος βρίσκεται στο Βερολίνο προσκεκλημένος του κ. Σόιμπλε σε εκδήλωση πολιτιστικού χαρακτήρα αφιερωμένη στην Ελλάδα, τόνισε ότι είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζει κανείς αν θα υπάρξει ανάγκη χρηματοδότησης μετά το 2015 και ανέφερε ότι «υπάρχουν τρόποι για να καλυφθεί τυχόν χρηματοδοτικό κενό» με ίδιες δυνάμεις της χώρας. Διευκρίνισε πάντως ότι η πρόθεση των εταίρων να βοηθήσουν πρέπει να θεωρείται θετική στάση και όχι αρνητική.

    «Είπαμε τότε, και αυτό που είπαμε τότε το επαναλαμβάνω με κάθε ευκαιρία και όταν ερωτώμαι, ότι, εάν θα καθίστατο απαραίτητο και η Ελλάδα μέχρι τότε έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, το οποίο και έχει κάνει, ότι θα ήμασταν τότε διατεθειμένοι να σκεφτούμε για περαιτέρω μέτρα (ενν.βοήθειας). Τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο. Και σε αυτό εμμένουμε. Αλλά εάν αυτό θα είναι έτσι, θα το δούμε. Η Ελλάδα έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της και, εάν η Ελλάδα συνεχίσει σε αυτόν τον δρόμο, δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία. Είμαστε στον σωστό δρόμο. Η πρόοδος η οποία έχει επιτευχθεί, αποδεικνύει ακριβώς αυτό» δήλωσε ο κ. Σόιμπλε απαντώντας σε ερώτηση σχετικώς με το εάν η Ελλάδα θα χρειαστεί νέο πακέτο βοήθειας και εξέφρασε για μία ακόμη φορά τον μεγάλο σεβασμό του για τις προσπάθειες των Ελλήνων και τις επιτυχίες της Ελλάδας, η οποία, «έχει κάνει εξαιρετική δουλειά» και έχει πετύχει περισσότερα από ό,τι είχε προβλεφθεί αρχικά.

    [06] «Ογδόντα Τούρκοι κρατούνται όμηροι στο Ιράκ από το ΙΚΙΛ»

    Μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε κρατούν ομήρους 80 Τούρκους πολίτες, τους οποίους έπιασαν σε δύο επιθέσεις στη Μοσούλη στο βόρειο Ιράκ, ανακοίνωσε σήμερα το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

    Το υπουργείο επεσήμανε ότι 49 τούρκοι πολίτες κρατούνται όμηροι μετά την κατάληψη του τουρκικού προξενείου στη Μοσούλη σήμερα, όπως και 31 ακόμη, οδηγοί φορτηγών που απήχθησαν χθες Τρίτη από έναν σταθμό ανεφοδιασμού στην ίδια πόλη.

    Μεταξύ των ομήρων που απήχθησαν από το τουρκικό προξενείο, και οι οποίοι έχουν μεταφερθεί σε μια βάση των ανταρτών του ΙΚΙΛ, πιστεύεται ότι βρίσκονται τουλάχιστον δύο παιδιά, όπως και ο πρόξενος Εζτούρκ Γιλμάζ.

    Εξάλλου ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου προειδοποίησε ότι η χώρα του θα προχωρήσει σε αντίποινα στην περίπτωση που οι αντάρτες κάνουν κακό σε κάποιον από τους Τούρκους ομήρους, επισημαίνοντας ότι κανείς δεν θα πρέπει να «δοκιμάζει» την ισχύ της Τουρκίας. Την ίδια ώρα ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιούλ συναντώνται με τους επικεφαλής του στρατού και των υπηρεσιών ασφαλείας, καθώς και υψηλόβαθμους διπλωμάτες για να εξετάσουν τρόπους αντιμετώπισης της κατάστασης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 11 June 2014 - 18:30:23 UTC