Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-06-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συγκέντρωση για τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το κλείσιμο της ΕΡΤ
  • [02] Αποκαθίστανται τα προβλήματα ηλεκτροδότησης στη Θεσσαλονίκη
  • [03] Ελέγχους στους τουριστικούς προορισμούς για να αποφευχθούν οι αυξήσεις των τιμών, ζήτησε ο Αντ. Σαμαράς
  • [04] Σ. Λαβρόφ: Η Ουκρανία πρέπει να σταματήσει άμεσα τις στρατιωτικές επιχειρήσεις
  • [05] Έκτακτη συνεδρίαση του ΝΑΤΟ για το Ιράκ
  • [06] Η τουρκική κυβέρνηση καλεί το ΝΑΤΟ σε έκτακτη συνεδρίαση για το Ιράκ
  • [07] Έμεινε στη Σούπερ Λίγκα η Ξάνθη

  • [01] Συγκέντρωση για τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το κλείσιμο της ΕΡΤ

    Παρουσία πλήθους κόσμου, κάτω από τις εγκαταστάσεις που εκπέμπουν πρόγραμμα από τον διαδικτυακό τόπο ertopen.com, απέναντι από την είσοδο του ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής πραγματοποιείται συγκέντρωση για την συμπλήρωση ενός χρόνου από το κλείσιμο της ΕΡΤ που διοργάνωσαν Ομοσπονδίες, και εργαζόμενοι από τον χώρο των ΜΜΕ.

    «Πριν από ένα χρόνο είχαμε αντιδημοκρατική εκτροπή και πραξικόπημα με το κλείσιμο της ΕΡΤ» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας που παραβρέθηκε στη συγκέντρωση.Παράλληλα έκανε λόγο για ένα κακέκτυπο «τύπου ΥΕΝΕΔ» που αντικατέστησε την ΕΡΤ, δίνοντας την υπόσχεση ότι «σύντομα η ΕΡΤ θα επιστρέψει στην υπηρεσία της δημοκρατίας και της πλουραλιστικής ενημέρωσης».

    «Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ αποτελούν παράδειγμα αγώνα», είπε από την πλευρά του ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, ζητώντας κινητοποίηση όλων των πολιτικών δυνάμεων προκείμενου να ανατραπεί η υπάρχουσα κατάσταση και να ανοίξει η ΕΡΤ.

    «Το κλείσιμο της ΕΡΤ και η απόλυση των χιλιάδων εργαζομένων της ήταν το πιο ηχηρό δείγμα μιας αντιλαϊκής βάρβαρης πολιτικής» είπε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας ζητώντας το άμεσο άνοιγμα της ΕΡΤ και την επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων.

    [02] Αποκαθίστανται τα προβλήματα ηλεκτροδότησης στη Θεσσαλονίκη

    Κυκλοφοριακά προβλήματα δημιουργήθηκαν από τη ξαφνική νεροποντή που εκδηλώθηκε νωρίτερα στην περιοχή της Θεσσαλονίκης. Η βροχόπτωση που ήταν ισχυρή, συνοδεύτηκε από αέρα, κεραυνούς, αστραπές και βροντές.

    Από κεραυνό προκλήθηκε βλάβη σε κεντρική γραμμή υψηλής τάσης της ΔΕΗ με αποτέλεσμα να προκληθούν προβλήματα ηλεκτροδότησης σε περιοχές της Θεσσαλονίκης. Η βλάβη, εντοπίστηκε, επιδιορθώθηκε και σταδιακά αποκαθίσταται η ηλεκτροδότηση.

    Λόγω των διακοπών που σημειώθηκαν στο ρεύμα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε 40 κλήσεις για απεγκλωβισμό ατόμων από ασανσέρ, ενώ χρειάστηκε να κάνει και μια άντληση υδάτων από υπόγειο εργοστασίου στην αγροτική περιοχή της Σίνδου.

    [03] Ελέγχους στους τουριστικούς προορισμούς για να αποφευχθούν οι αυξήσεις των τιμών, ζήτησε ο Αντ. Σαμαράς

    Με αφορμή το γεγονός ότι σε διάφορα νησιά, που αποτελούν τουριστικούς προορισμούς στη χώρα μας, παρατηρείται αύξηση στις τιμές ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επικοινώνησε με τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ Ανδρέα Ανδρεάδη.

    Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Σαμαράς τόνισε στον κ. Ανδρεάδη ότι ο τουρισμός πάει καλά και πως πρέπει να τον διαφυλάξουμε και να τον διατηρήσουμε σε εξίσου υψηλά επίπεδα και φέτος και τις επόμενες χρονιές.

    Επ' αυτού του ζήτησε να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι ώστε να αποφευχθούν τέτοια φαινόμενα υψηλών τιμών στα νησιά μας.

    [04] Σ. Λαβρόφ: Η Ουκρανία πρέπει να σταματήσει άμεσα τις στρατιωτικές επιχειρήσεις

    Η ουκρανική κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει τις στρατιωτικές της επιχειρήσεις και να συμφωνήσει για κατάπαυση του πυρός, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, στον Αμερικανό ομόλογό του, Τζον Κέρι, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας, μετέδωσε το πρακτορείο Ρόιτερς επικαλούμενο σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας.

    Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας με τον Κέρι, ο Λαβρόφ τόνισε επίσης τη «σημασία των απευθείας συνομιλιών» μεταξύ της κυβέρνησης και των φιλο-ρώσων ανταρτών καθώς και την ανάγκη για αντιμετώπιση των προβλημάτων στη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στη νοτιοανατολική Ουκρανία, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

    [05] Έκτακτη συνεδρίαση του ΝΑΤΟ για το Ιράκ

    Έκτακτη συνεδρίαση πραγματοποίησαν σήμερα το απόγευμα οι πρεσβευτές των χωρών του ΝΑΤΟ μετά από αίτημα της Τουρκίας με αφορμή την κατάσταση στο Ιράκ και την απαγωγή 80 Τούρκων πολιτών, δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς αξιωματούχος του Βορειοατλαντικού Συμφώνου.

    «Η Τουρκία ενημέρωσε τους συμμάχους σχετικά με την κατάσταση στην (ιρακινή πόλη) Μοσούλη και την απαγωγή των Τούρκων πολιτών, συμπεριλαμβανομένου του γενικού πρόξενου», δήλωσε ο αξιωματούχος.

    Συνέχισε λέγοντας ότι η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε για ενημερωτικούς σκοπούς και όχι σύμφωνα με το άρθρο 4 του ΝΑΤΟ, βάσει του οποίου κάθε κράτος-μέλος του Συμφώνου έχει το δικαίωμα να ζητήσει τη διεξαγωγή διαβουλεύσεων με τους συμμάχους όταν απειλείται η εδαφική ακεραιότητα ή η ασφάλειά του.

    [06] Η τουρκική κυβέρνηση καλεί το ΝΑΤΟ σε έκτακτη συνεδρίαση για το Ιράκ

    Η κυβέρνηση της Τουρκίας κάλεσε τους πρεσβευτές των χωρών του ΝΑΤΟ σε έκτακτη συνεδρίαση, με αφορμή την κατάσταση ασφαλείας στο Ιράκ μετά την απαγωγή 80 Τούρκων πολιτών από μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και στο Λεβάντε (ΙΚΙΛ), δήλωσε αξιωματούχος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

    Οι μαχητές του ΙΚΙΛ έπιασαν όμηρους τους Τούρκους πολίτες σε δύο διαφορετικές επιθέσεις στη Μοσούλη που βρίσκεται στο βόρειο Ιράκ. Το υπουργείο επεσήμανε ότι σήμερα πραγματοποιήθηκε κατάληψη του τουρκικού προξενείου στη Μοσούλη όπου οι μαχητές απήγαγαν συνολικά 49 Τούρκους πολίτες. Χθες Τρίτη, 31 οδηγοί φορτηγών απήχθησαν από έναν σταθμό ανεφοδιασμού στην ίδια πόλη.

    Από την πλευρά τους οι Ηνωμένες Πολιτείες εξέφρασαν την ανησυχία τους σχετικά με την επιδείνωση της κατάστασης στο Ιράκ και δεσμεύτηκαν ότι θα παράσχουν «κάθε δυνατή βοήθεια» στην ιρακινή κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κατάσταση.

    [07] Έμεινε στη Σούπερ Λίγκα η Ξάνθη

    Η Ξάνθη εξασφάλισε την παραμονή της στη Σούπερ Λίγκα, επικρατώντας 2-1 του Ολυμπιακού Βόλου σε αγώνα μπαράζ που έγινε στο "Κλεάνθης Βικελίδης". Παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ από το 34΄ με γκολ του Γκούρμα και έμειναν με παίκτη λιγότερο από το 48΄ λόγω αποβολής (απευθείας κόκκινη) του Μάνταλου, οι Ακρίτες κατάφεραν να ανατρέψουν τα δεδομένα και να φτάσουν στη νίκη με σκόρερ τους Γούτα (45+3΄) και Ράνο (82΄).
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 11 June 2014 - 20:30:23 UTC