Contribute to the HR-Net Forum Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-06-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΚΚΕ: Λαϊκή κινητοποίηση για τις δεκάδες κοινωνικές δομές που απειλούνται με κλείσιμο
  • [02] Σε εκλογική ετοιμότητα έθεσε τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας
  • [03] Την Τρίτη θα επανέλθει ενώπιον των ανακριτριών η Ελ. Ζαρούλια
  • [04] Στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ μιλά ο Αλέξης Τσίπρας
  • [05] Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τους βρεφονηπιακούς παιδικούς σταθμούς του ΟΑΕΔ
  • [06] Γ. Προβόπουλος: Να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις
  • [07] Πρωτογενές πλεόνασμα 711 εκατ. ευρώ, το πεντάμηνο Ιανουαρίου- Μαΐου 2014
  • [08] Προσφυγές των εργαζομένων στην Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου για την αποκρατικοποίηση του οργανισμού
  • [09] Εννέα ανθρακωρύχοι αγνοούνται ύστερα από την έκρηξη μεθανίου σε ανθρακωρυχείο του Ντονέτσκ
  • [10] Μ. Φραγκούλης: Να παραμείνουμε δυνατοί και «απόρθητοι» σαν τους ήρωες της παιδικής μας ηλικίας

  • [01] ΚΚΕ: Λαϊκή κινητοποίηση για τις δεκάδες κοινωνικές δομές που απειλούνται με κλείσιμο

    Το ΚΚΕ απαιτεί να μην κλείσει καμία κοινωνική δομή στους δήμους και η κυβέρνηση να εξασφαλίσει, άμεσα, την κρατική χρηματοδότησή τους, αλλά και να δρομολογήσει τη μονιμοποίηση όλου του προσωπικού, επισημαίνεται σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του κόμματος.

    «Χρειάζεται λαϊκή κινητοποίηση για τις δεκάδες κοινωνικές δομές στους δήμους όλης της χώρας που απειλούνται με κλείσιμο, κυρίως λόγω της διακοπής της κρατικής χρηματοδότησης και γιατί ένα μεγάλο μέρος του προσωπικού που λήγει η σύμβασή του ή συνταξιοδοτείται δεν αναπληρώνεται» τονίζει το ΚΚΕ και προσθέτει: «Πρόκειται για κοινωνικές δομές, όπως τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και ΚΔΑΠ με Ειδικές Ανάγκες, το "Βοήθεια στο Σπίτι", δομές οι οποίες σήμερα εξυπηρετούν χιλιάδες λαϊκές οικογένειες σε όλη τη χώρα».

    [02] Σε εκλογική ετοιμότητα έθεσε τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας

    Με βάση το κεντρικό πολιτικό του συμπέρασμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές κέρδισε μιά μάχη, αλλά όχι τον πόλεμο τον οποίο όπως είπε «έχει μπροστά του και θα είναι σκληρός» και θέτοντας ως πρώτη προτεραιότητα τη «διατήρηση της ηγεμονίας και την πολιτική πρωτοβουλία», ο Αλέξης Τσίπρας, έθεσε σε εκλογική ετοιμότητα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ διεμήνυσε στην ΚΟ ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάει φέτος για μπάνια», εκτιμώντας ότι θα σημειωθούν σημαντικές εξελίξεις στη χώρα.

    Αυτό το μετεκλογικό και πιθανότατα και προεκλογικό καλοκαίρι, είπε ο κ. Τσίπρας, υπάρχουν για την κοινωνία δύο επιλογές: Ή το Φθινόπωρο θα επιβληθούν νέα σκληρά μέτρα και τη διαπραγμάτευση για το χρέος θα αναλάβουν οι διορισμένοι των Καννών και οι εντεταλμένοι των Γερμανών ή το Φθινόπωρο θα υπάρξει νέα κυβέρνηση, με νωπή λαϊκή εντολή, η οποία θα αναλάβει να διαπραγματευθεί με τους δανειστές, με γνώμονα τη σωτηρία της κοινωνίας και του λαού και αυτό πρέπει να διαπερνά όλη την πολιτική μας δράση. Το δεύτερο και ιδιαίτερα έντονο μήνυμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, προς όσους ασκούν κριτική στην πολιτική του, ότι η αξιωματική αντιπολίτευση ενσωματώνεται στο σύστημα ήταν η διακήρυξή του ότι «είμαστε κλειστοί όσο δεν παίρνει στο δέλεαρ της εξουσίας, στην υποστολή του ριζοσπαστισμού μας, στο στρογγύλεμα των θέσεών μας για να γίνουμε δήθεν αποδεκτοί από πιο συντηρητικά στρώματα». Ο κ. Τσίπρας διεμήνυσε ταυτόχρονα ότι θα συνεχίσει την πολιτική συμμαχιών που ακολουθεί, σημειώνοντας: «είμαστε ανοιχτοί στην κοινωνία, στο διαφορετικό, στο διαφοροποιημένο, σε ρεύματα και τάσεις που ακόμα μας αντιμετωπίζουν με καχυποψία, σε συμμαχίες και συμμάχους που προωθούν έστω και ένα βήμα την ανατροπή, την αλλαγή, την υπόθεση της απελευθέρωσης της χώρας από την παγίδα των μνημονίων».

    [03] Την Τρίτη θα επανέλθει ενώπιον των ανακριτριών η Ελ. Ζαρούλια

    Την Τρίτη θα επανέλθει ενώπιον των ανακριτριών της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής η βουλευτής του κόμματος Ελένη Ζαρούλια, η οποία είχε κληθεί σήμερα να απολογηθεί κατηγορούμενη για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Η κ. Ζαρούλια ευχαρίστησε τον κόσμο που συμπαρίσταται στους «παρανόμως διωχθέντες» για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής και ζήτησε «να απελευθερωθούν οι πολιτικοί κρατούμενοι» για την υπόθεση. Αύριο, ενώπιον των ανακριτριών έχει κληθεί να απολογηθεί, όπως ο ίδιος είχε δηλώσει, ο βουλευτής του κόμματος Μιχάλης Αρβανίτης.

    [04] Στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ μιλά ο Αλέξης Τσίπρας

    Η διαμόρφωση του μετεκλογικού σκηνικού, οι πολιτικές πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα εντός και εκτός Ελλάδας, ο ανασχηματισμός , η έκθεση του ΔΝΤ και οι διεργασίες στα πολιτικά κόμματα τίθενται επί τάπητος στη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία συμμετέχουν και οι ευρωβουλευτές του κόμματος.

    Η συνεδρίαση, η πρώτη μετά τις εκλογές,άνοιξε με εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος αναμένεται να αναφερθεί στις επαφές του στις Βρυξέλλες με τους συνυποψηφίους του για την προεδρία της Επιτροπής και στη συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να κάνει εκτενή αναφορά στην άνοδο των ακροδεξιών δυνάμεων στην Ευρώπη, ενώ αναμένεται να είναι ιδιαίτερα οξύς στην «αφωνία» του πρωθυπουργού στις Συνόδους Κορυφής και τη γενικότερη παρουσία του στην Ευρώπη. Οξύς θα είναι, σύμφωνα με κομματικές πηγές , και έναντι των αποφάσεων στο εσωτερικό της χώρας με κύριες αιχμές, το πρόωρο κλείσιμο της Βουλής, τον ανασχηματισμό και το ασφαλιστικό σύστημα.

    [05] Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τους βρεφονηπιακούς παιδικούς σταθμούς του ΟΑΕΔ

    Από σήμερα και έως τις 30 Ιουνίου μπορούν οι δικαιούχοι γονείς να υποβάλουν αιτήσεις στον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), για την εγγραφή ή την επανεγγραφή βρεφών και νηπίων στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του ΟΑΕΔ για τη σχολική χρονιά 2014- 2015.

    Στους σταθμούς εφαρμόζεται ημερήσιο πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης που εξασφαλίζει την αρμονική ψυχοσωματική ανάπτυξη των παιδιών. Γίνονται δεκτά βρέφη και νήπια από 8 μηνών έως και 4,5 ετών (προνήπια), ενώ η φιλοξενία των παιδιών είναι δωρεάν. Η λειτουργία των σταθμών αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου και λήγει την 31η Ιουλίου του επομένου έτους, επί πέντε ημέρες την εβδομάδα, δηλαδή από Δευτέρα έως Παρασκευή. Το ωράριο λειτουργίας τους ξεκινά στις 6:45 και τελειώνει στις 16:00.

    [06] Γ. Προβόπουλος: Να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις

    Σαφή προειδοποίηση, για συνέχιση της μεταρρυθμιστικής προσπάθειας, καθώς παραμένει υπαρκτός ο κίνδυνος για την ανάκαμψη της οικονομίας, απηύθυνε ο απερχόμενος διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλος στην τελευταία του Έκθεση για τη Νομισματική Πολιτική που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή.

    Όπως αναφέρει, η πορεία βελτίωσης που εμφάνισε τον τελευταίο καιρό η ελληνική οικονομία, η οποία της επέτρεψε την έξοδο της στις αγορές, δεν είναι δεδομένη και θα μπορούσε να διαταραχθεί. «Για το 2015 η ΤτΕ προβλέπει ότι το ΑΕΠ της χώρας θα αυξηθεί περίπου κατά 0,5%. Ωστόσο προειδοποιεί ότι οποιαδήποτε οπισθοδρόμηση ή ανατροπή της ακολουθούμενης πολιτικής θα οδηγούσε σε νέο αποκλεισμό από τις αγορές και θα επανέφερε τη χώρα σε περίοδο οικονομικής αστάθειας. Ο κίνδυνος αυτός δεν πρέπει να υποτιμάται, καθώς η επάνοδος της χώρας στις διεθνείς αγορές αντανακλά κυρίως το γεγονός ότι οι αγορές προεξοφλούν τη συνέχιση της δημοσιονομικής και μεταρρυθμιστικής προσπάθειας» επισημαίνει ο κ. Προβόπουλος.

    Για να αποτραπούν οι κίνδυνοι, σύμφωνα με τον απερχόμενο διοικητή, η αναδιάρθρωση της οικονομίας και οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να συνεχιστούν με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα σε όλους τους τομείς.

    [07] Πρωτογενές πλεόνασμα 711 εκατ. ευρώ, το πεντάμηνο Ιανουαρίου- Μαΐου 2014

    Πρωτογενές πλεόνασμα 711 εκατ. ευρώ εμφάνισε ο προϋπολογισμός το πεντάμηνο Ιανουαρίου- Μαΐου 2014, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, σε τροποποιημένη ταμειακή βάση, για το πεντάμηνο Ιανουαρίου- Μαΐου 2014, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από τον αναπληρωτή υπουργό οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα, παρουσιάζεται έλλειμμα στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού ύψους 1.985 εκατ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 3.843 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2013 και επικαιροποιημένου στόχου για έλλειμμα 2.559 εκατ. ευρώ.

    Το πρωτογενές αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε πλεόνασμα ύψους 711 εκατ. ευρώ, έναντι πρωτογενούς ελλείμματος 970 εκατ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2013 και στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 208 εκατ. ευρώ. Το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 19.605 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση κατά 45 εκατ. ευρώ ή 0,2% έναντι του επικαιροποιημένου μηνιαίου στόχου. Τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 17.305 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 62 εκατ. ευρώ ή 0,4% υψηλότερα έναντι του επικαιροποιημένου στόχου. Το σύνολο των φορολογικών εσόδων διαμορφώθηκε σε 16.174 εκατ. ευρώ, 254 εκατ. ευρώ ή 1,6% περισσότερα έναντι του επικαιροποιημένου στόχου.

    [08] Προσφυγές των εργαζομένων στην Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου για την αποκρατικοποίηση του οργανισμού

    Μαζικές προσφυγές καταχώρησαν στο Ανώτατο Δικαστήριο οι εργαζόμενοι στην Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ) για το θέμα της αποκρατικοποίησης του οργανισμού.

    Όπως δήλωσε στο ΡΙΚ ο πρόεδρος των εργαζομένων, Ανδρέας Πανόρκος, έχουν καταχωρηθεί 1.736 προσφυγές από τους υπαλλήλους και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις. Πρόσθεσε ότι με τις προσφυγές ζητείται ακύρωση του διατάγματος του υπουργικού συμβουλίου το οποίο κηρύσσει την ΑΗΚ ως φορέα υποκείμενο σε αποκρατικοποίηση. Ο κ. Πανόρκος ανέφερε ότι πρόκειται για το πρώτο μέτρο σε νομικό επίπεδο και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο λήψης και άλλων μέτρων. Είπε επίσης ότι οι προσφυγές έγιναν έπειτα από γνωματεύσεις νομικών συμβούλων οι οποίες καταδεικνύουν το δίκαιο των εργαζομένων. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι θέση της κυβέρνησης είναι πως οι αποκρατικοποιήσεις μπορούν να αποτελέσουν εργαλείο για προσέλκυση επενδύσεων και βελτίωση της αποδοτικότητας και της ανταγωνιστικότητας των οργανισμών. Ανέφερε επίσης ότι οι αποκρατικοποιήσεις θα γίνουν με τρόπο που θα διασφαλίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων και ήδη έχει ληφθεί σειρά μέτρων.

    [09] Εννέα ανθρακωρύχοι αγνοούνται ύστερα από την έκρηξη μεθανίου σε ανθρακωρυχείο του Ντονέτσκ

    Εννέα ανθρακωρύχοι αγνοούνται ύστερα από την έκρηξη μεθανίου που σημειώθηκε σε ανθρακωρυχείο του Ντονέτσκ της ανατολικής Ουκρανίας, ανακοίνωσαν σήμερα οι υπηρεσίες εκτάκτων αναγκών. Η έκρηξη σημειώθηκε στις 3.39 π.μ (τοπική ώρα) σε βάθος 300 μέτρων, αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους. Το ανθρακωρυχείο βρίσκεται στη μικρή πόλη Κιρόβσκι, 90 χιλιόμετρα βορείως του Ντονέτσκ και σε απόσταση 40 χιλιομέτρων από το Σλαβιάνσκ, στην περιοχή των ανθρακωρυχείων του Ντονμπάς, όπου δραστηριοποιούνται φιλορώσοι αυτονομιστές.

    [10] Μ. Φραγκούλης: Να παραμείνουμε δυνατοί και «απόρθητοι» σαν τους ήρωες της παιδικής μας ηλικίας

    Όταν βλέπει τα δέντρα του να μεγαλώνουν, ξεκουράζεται, με τον ίδιο τρόπο που ξεκουράζει και το κοινό του, όταν τραγουδάει. Ερμηνεύει με μοναδικό πάθος τόσο τον Χατζιδάκι -που λατρεύει- όσο και εμβληματικές άριες του Πουτσίνι και του Ντονιτσέτι. Μάριος Φραγκούλης, Έλληνας της Ελλάδας, της διασποράς και του κόσμου.

    Στις 18 Ιουνίου, στο Ηρώδειο, ο Μάριος Φραγκούλης θα δώσει ρεσιτάλ για πιάνο και φωνή με τη συνοδεία του διάσημου Αμερικανού πιανίσταEugene Kohn,στο πλαίσιο του Διεθνούς Συνεδρίου του Κέντρου Περιβαλλοντικής Υγείας του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, υπό την επίτιμη προεδρία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Η εκδήλωση υποστηρίζεται από το υπουργείο Πολιτισμού.

    Το ΑΠΕ-ΜΠΕ συνάντησε τον τραγουδιστή, λίγες μέρες πριν τη συναυλία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 12 June 2014 - 10:30:25 UTC