Read the Schengen Convention (19 June 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-06-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δύο νέες συμφωνίες υπέγραψαν ο Ευ. Βενιζέλος και ο Κουβεϊτιανός ομόλογός του
  • [02] ΕΔΕ για τον αστυνομικό που εμφανίζεται σε βίντεο να χτυπά απολυμένη καθαρίστρια
  • [03] Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας για τις απολύσεις στην Ελληνική Χαλυβουργία
  • [04] ΑΣΕΠ: Πλήρωση 60 θέσεων του κλάδου Δημοσιονομικών
  • [05] Σαρωτικοί έλεγχοι για τη «μαύρη εργασία» ενόψει θερινής περιόδου
  • [06] Ακόμα και το πιο ισχυρό αντηλιακό δεν προστατεύει πλήρως από τον καρκίνο του δέρματος

  • [01] Δύο νέες συμφωνίες υπέγραψαν ο Ευ. Βενιζέλος και ο Κουβεϊτιανός ομόλογός του

    Με δύο συμφωνίες, η μία για την προώθηση της αμοιβαίας προστασίας των επενδύσεων και η δεύτερη για τη συνεργασία στον τομέα του τουρισμού, τιμήθηκαν τα 50 χρόνια από την καθιέρωση διπλωματικών σχέσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και το Κουβέιτ. Τις συμφωνίες υπέγραψαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος και ο ομόλογός του του Κουβέιτ σεΐχης Σαμπάχ Χαλέντ Αλ Χαμάντ Αλ Σαμπάχ (Sabah Khaled Al-Hamad Al-Sabah), ο οποίος νωρίτερα έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό, μαζί δε με τον Ευ. Βενιζέλο εγκαινίασαν τα νέα γραφεία της πρεσβείας του Κουβέιτ στην Ελλάδα.

    Στη συνάντηση των αντιπροσωπειών των δύο χωρών (που προηγήθηκε της υπογραφής των συμφωνιών) συζητήθηκαν σε κοινό πνεύμα τα διμερή, διεθνή και περιφερειακά θέματα, όπως δε ανέφερε ο κ. Βενιζέλος, επισημάνθηκε ότι στην Ελλάδα «το επενδυτικό περιβάλλον βελτιώνεται και η χώρα γίνεται ελκυστικός προορισμός για επενδύσεις και για συνεργασία στις ιδιωτικοποιήσεις».

    [02] ΕΔΕ για τον αστυνομικό που εμφανίζεται σε βίντεο να χτυπά απολυμένη καθαρίστρια

    Ένορκη Διοικητική Εξέταση διατάχθηκε από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας για την υπόθεση του αστυνομικού που εμφανίζεται σε βίντεο να χειροδικεί εναντίον καθαρίστριας έξω από το υπουργείο Οικονομικών. Το περιστατικό συνέβη στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας των καθαριστριών. Στο βίντεο φαίνεται σειρά αστυνομικών, καλυμμένων με τις ασπίδες, η απολυμένη καθαρίστρια που δέχτηκε το χτύπημα ακριβώς μπροστά και μετά το χέρι ενός αστυνομικού να την χτυπά στο πίσω μέρος του κεφαλιού της.

    [03] Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας για τις απολύσεις στην Ελληνική Χαλυβουργία

    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα εργαζόμενοι των σωματείων μετάλλου διαμαρτυρόμενοι για την έγκριση των ομαδικών απολύσεων στην Ελληνική Χαλυβουργία από το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας (ΑΣΕ). Αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων και εκπρόσωποι των σωματείων που συνοδεύονται από τον βουλευτή του ΚΚΕ Χρήστο Καρσιώτη, συναντώνται αυτή την ώρα με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

    Η κυκλοφορία στην οδό Σταδίου διεξάγεται κανονικά.

    [04] ΑΣΕΠ: Πλήρωση 60 θέσεων του κλάδου Δημοσιονομικών

    Το ΑΣΕΠ απέστειλε στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση την 1ΓΛ/2014 πρόσκληση του ΑΣΕΠ, που αφορά την πλήρωση 60 θέσεων προσωπικού πανεπιστημιακής εκπαίδευσης του κλάδου Δημοσιονομικών. Η πρόσκληση αφορά τη στελέχωση, βάσει των διατάξεων του άρθρου 186 του Ν.4261/2014, της κεντρικής αλλά και των περιφερειακών υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Δημοσιονομικής Πολιτικής/ Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, του υπουργείου Οικονομικών, με προσωπικό που περιλαμβάνεται σε οριστικούς πίνακες που έχουν ελεγχθεί από το ΑΣΕΠ και που δεν έχει διοριστεί. Όπως σημειώνεται, οι θέσεις της ως άνω πρόσκλησης έχουν ήδη καταχωριστεί στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ.

    [05] Σαρωτικοί έλεγχοι για τη «μαύρη εργασία» ενόψει θερινής περιόδου

    Ευρεία σύσκεψη υπό τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, με στόχο τον συντονισμό όλων των ελεγκτικών μηχανισμών του υπουργείου για την καταπολέμηση της ανασφάλιστης και αδήλωτης εργασίας κατά την καλοκαιρινή περίοδο, πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα στο υπουργείο Εργασίας. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο υφυπουργός, Βασίλης Κεγκέρογλου η γγ, Άννα Στρατινάκη, ο ειδικός γραμματέας του ΣΕΠΕ, Κώστας Πανταζής και η διευθύντρια της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχων Ασφαλισμένων του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ (ΕΥΠΕΑ), Σταυρούλα Βραχιώτη. Κατά την εισήγησή του, ο κ. Βρούτσης ζήτησε από όλους τους εμπλεκόμενους ελεγκτικούς φορείς, ενόψει μάλιστα της καλοκαιρινής περιόδου και της αναμενόμενης υψηλής τουριστικής κίνησης, «να ενώσουν τις δυνάμεις τους για την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικότητας στην αγορά εργασίας, συμπεριλαμβανομένης της απασχόλησης παράνομα διαμενόντων αλλοδαπών». Στη σύσκεψη αποφασίστηκε η εφαρμογή ενός επιχειρησιακού πλαισίου δράσης, με εστιασμένους ελέγχους σε όλες τις τουριστικές περιοχές της χώρας. Οι έλεγχοι θα πραγματοποιηθούν από τις 13 Ιουνίου έως τις 10 Οκτωβρίου, με συγκεκριμένα προγράμματα ελέγχων που ανέλαβαν να καταρτίσουν οι προϊστάμενοι όλων των περιφερειακών υπηρεσιών του ΣΕΠΕ και της ΕΥΠΕΑ.

    [06] Ακόμα και το πιο ισχυρό αντηλιακό δεν προστατεύει πλήρως από τον καρκίνο του δέρματος

    Βρετανοί επιστήμονες έδειξαν, κάνοντας πειράματα με πειραματόζωα, ότι κανένα αντηλιακό, ακόμη και αυτό με δείκτη προστασίας (SPF) 50, δεν παρέχει απόλυτη προστασία από τις εν δυνάμει καρκινογόνες ακτίνες του Ήλιου.

    Γι' αυτό, όπως τονίζουν, πρέπει κανείς να παίρνει κι άλλες προφυλάξεις, όπως να φοράει καπέλο ή ένα φανελάκι και να μην κάθεται πολλή ώρα στον ήλιο. Η νέα μελέτη έρχεται να επιβεβαιώσει τις συστάσεις των αρμοδίων Αρχών ότι οι άνθρωποι δεν πρέπει να επαναπαύονται στα αντηλιακά και να νομίζουν ότι, χάρη σε αυτά, μπορούν να κάθονται στον ήλιο όσο θέλουν. Σύμφωνα με τη νέα μελέτη, η υπεριώδης ακτινοβολία μπορεί να κάνει ζημιά στα ίδια τα γονίδια, ο ρόλος των οποίων είναι να προστατεύουν τον οργανισμό από τις επιβλαβείς επιπτώσεις της και από τις γενετικές βλάβες γενικότερα. «Αυτό δείχνει πόσο επικίνδυνος είναι αυτός ο καρκινογόνος παράγων (σ.σ. της ηλιακής ακτινοβολίας)» δήλωσε αρμόδιος επιστήμονας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 12 June 2014 - 14:30:25 UTC