Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-06-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέος γραμματέας των ΑΝΕΛ ο Γιάννης Μοίρας
  • [02] Πάτρα: Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα για κλοπές αεροπορικών καυσίμων
  • [03] Ομαδικό βιασμό κατήγγειλε 30χρονη στην Ινδία
  • [04] Τη Χαμάς δείχνει ο Νετανιάχου για την απαγωγή των τριών εφήβων
  • [05] Τουλάχιστον 9 νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας στη Βαγδάτη
  • [06] Τα υπαίθρια γλυπτά της Αθήνας «συναντώνται» στο διαδίκτυο
  • [07] Οι δύο όχθες της νοσταλγίας
  • [08] Οι απρόσμενες νίκες στην ιστορία του Μουντιάλ

  • [01] Νέος γραμματέας των ΑΝΕΛ ο Γιάννης Μοίρας

    Ο 45χρονος πολιτικός επιστήμονας Γιάννης Μοίρας εξελέγη Γραμματέας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, μετά την ψηφοφορία που διεξήχθη σήμερα, δεύτερη μέρα των εργασιών του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος σε κεντρικό ξενοδοχείο.Ο κ.Μοίρας εξελέγη στο δεύτερο γύρο συγκεντρώνοντας 67 ψήφους έναντι 43 που συγκέντρωσε ο έτερος υποψήφιος Θανάσης Μπέλτσος, ο οποίος θα αναλάβει τη θέση του αναπληρωτή Γραμματέα.Συνολικά ψήφισαν 123 μέλη του Εθνικού Συμβουλίου, εκ των οποίων βρέθηκαν 9 λευκά, και 4 άκυρα, ενώ καταμετρήθηκαν 110 έγκυρα ψηφοδέλτια.

    Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος ευχήθηκε "καλή επιτυχία" στον Γιάννη Μοίρα, και σε δήλωσή του επανέλαβε την πρόθεσή του να προχωρήσει σε ευρύτερες συνεργασίες με άλλα κόμματα του αντιμνημονιακού χώρου, και πρόσωπα, ανεξάρτητα.

    Ο νέος Γραμματέας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Γιάννης Μοίρας σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής: "Η Ιδρυτική μας Διακήρυξη οι θέσεις μας και το πρόγραμμά μας, η συνέπειά μας και το ψυχικό και πολιτικό σθένος του προέδρου Πάνου Καμμένου, είναι τα εχέγγυα, ότι ο ελληνικός λαός μπορεί και πρέπει να εμπιστεύεται τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Απο εδώ και εμπρός μόνο δουλειά στο κίνημα και καθημερινός αγώνας στην κοινωνία".

    [02] Πάτρα: Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα για κλοπές αεροπορικών καυσίμων

    Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν στην Πάτρα για κλοπή αεροπορικών καυσίμων έπειτα από επιχείρηση της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα και εντός της ημέρας αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.Πρόκειται για έναν 40χρονο υπαξιωματικό της Πολεμικής Αεροπορίας, έναν 46χρονο απόστρατο αξιωματικό της Πολεμική Αεροπορίας, έναν 28χρονο αστυφύλακα που υπηρετεί σε υπηρεσία της Αττικής και έναν 36χρονο ιδιώτη, που δραστηριοποιείτο επαγγελματικά στη μεταφορά καυσίμων και χημικών προϊόντων με βυτιοφόρα οχήματα.

    Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι συλληφθέντες, οι οποίοι τους τελευταίους οκτώ μήνες είχαν αφαιρέσει από τις εγκαταστάσεις της 116 πτέρυγας μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας στον 'Άραξο Αχαΐας ποσότητες καυσίμων που φθάνουν τα 50.000 λίτρα, αφού πρώτα νόθευαν τα καύσιμα στην συνέχεια τα διακινούσαν παράνομα.

    Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο αστυφύλακας, τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

    [03] Ομαδικό βιασμό κατήγγειλε 30χρονη στην Ινδία

    Μία 30χρονη γυναίκα κατήγγειλε ότι βιάστηκε ομαδικά από τουλάχιστον έξι άνδρες, ανάμεσά τους κι ο εν διαστάσει σύζυγός της, και υποχρεώθηκε να ...πιει ούρα σε ένα χωριό της κεντρικής Ινδίας, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

    Το περιστατικό το οποίο φέρεται να συνέβη την περασμένηΤρίτη στην περιοχή Καντούνα του κρατιδίου Μάντια Πραντές, καταγγέλθηκε στην αστυνομία της Παρασκευή, ανακοίνωσε ο αστυνομικός επιθεωρητής της περιοχής Μανόζ Σάρμα.

    Σύμφωνα με το κρατικό συμβούλιο ελέγχου εγκλήματος, το 2013 σημειώθηκαν 4.335 βιασμοί στο Μάντια Πραντές, δηλαδή κατά μέσο όρο 12 βιασμοί την ημέρα.

    [04] Τη Χαμάς δείχνει ο Νετανιάχου για την απαγωγή των τριών εφήβων

    Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι η Χαμάς βρίσκεται πίσω από την απαγωγή των τριών Ισραηλινών εφήβων στη Δυτική Όχθη που αγνοούνται από το βράδυ της Πέμπτης "Σήμερα το πρωί μπορώ να πω αυτό που δεν μπορούσα να πω χθες, πριν από το κύμα συλλήψεων μελών της Χαμάς» είπε ο Νετανιάχου.

    "Εκείνοι που απήγαγαν τους νέους μας ήταν μέλη της Χαμάς--της ίδιας Χαμάς με την οποία ο Αμπού Μάζεν (ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς) συνήψε συμφωνία για κυβέρνηση ενότητας κι αυτό θα έχει σοβαρές επιπτώσεις. Προς το παρόν επικεντρώνουμε όλες τις προσπάθειές μας στο να φέρουμε πίσω στα σπίτια τους τούς απαχθέντες", δήλωσε ο Νετανιάχου στη διάρκεια συνεδρίασης του υπουργικού του συμβουλίου στο Τελ Αβίβ.

    Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την απαγωγή των παιδιών, ενώ δεν υπήρξε και άμεση απάντηση της Χαμάς στις κατηγορίες του Νετανιάχου.

    [05] Τουλάχιστον 9 νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας στη Βαγδάτη

    Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι -- 12 κατά το Γερμανικό Πρακτορείο-- σκοτώθηκαν από την επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε σήμερα στην κεντρική Βαγδάτη.

    Η επίθεση σημειώθηκε κοντά σε τέμενος στο κέντρο της ιρακινής πρωτεύουσας και από αυτήν τραυματίστηκαν 28 άνθρωποι, σύμφωνα με την αστυνομία, με ιατρικές πηγές και με την ανεξάρτητη ιστοσελίδα Alsumaria News.

    [06] Τα υπαίθρια γλυπτά της Αθήνας «συναντώνται» στο διαδίκτυο

    Περισσότερα από 300 γλυπτά που κοσμούν τους δημόσιους χώρους της Αθήνας καταγράφονται στο δικτυακό τόπο athenssculptures.com, τον οποίο δημιούργησε η ομάδα πολιτών Atenistas. Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η χαρτογράφηση όλων των γλυπτών, προκειμένου πολίτες και επισκέπτες της πρωτεύουσας να έχουν ένα ηλεκτρονικό εγχειρίδιο με πληροφορίες για τα έργα που συναντούν στο δρόμο τους.

    Ο δικτυακός τόπος που τέθηκε σε λειτουργία πριν από λίγες ημέρες απαρτίζεται από τρεις κύριες ενότητες: τη λίστα των αγαλμάτων, το χάρτη αποτύπωσής τους και τις πληροφορίες για το πρότζεκτ και την ομάδα που το τρέχει.Τα γλυπτά που έχουν καταγραφεί χρονολογούνται από τις αρχές του 19ου αιώνα μέχρι σήμερα. Η τους γίνεται ανά υλικό, ανά περιοχή και ανά δημοτικό διαμέρισμα.

    Μέχρι σήμερα και μέσα στους έξι τελευταίους μήνες έχουν καταγραφεί και «ανεβεί» στην ιστοσελίδα 324 γλυπτά στο δήμο Αθηναίων, για τα οποία παρατίθενται φωτογραφία, στοιχεία του γλύπτη, το υλικό και το έτος κατασκευής τους, καθώς και πληροφορίες για το πρόσωπο που απεικονίζουν ή το θέμα που πραγματεύονται. Επίσης, σε χάρτη αποτυπώνεται η ακριβής θέση των γλυπτών.

    [07] Οι δύο όχθες της νοσταλγίας

    Η νοσταλγία έχει δυο όχθες για όσους βίωσαν την προσφυγιά. «Οι άνθρωποι είναι σαν τα πουλιά, σήμερα ζουν εδώ κι αύριο μπορεί να αναγκαστούν να πάνε αλλού. Εγώ είμαι Τούρκος, γεννήθηκα όμως σ΄ αυτή τη γη, στην Ελλάδα, στα Γιάννενα. Οι παππούδες μου ζήσανε 400 χρόνια μαζί με τους Έλληνες. Εδώ είναι η πατρίδα μου απ΄ όπου αναγκάστηκα να φύγω το 1924 με την Ανταλλαγή των Πληθυσμών και να πάω στην Τουρκία στο Πέντικ. Κι ήμουνα δυο φορές ξένος, ξένος και στην Ελλάδα, ξένος και στην Τουρκία» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Λουτφί Καράνταγ, ένας «νέος» ηλικίας 101 ετών, που εδώ και χρόνια έρχεται ξανά και ξανά στην χώρα όπου γεννήθηκε, προσπαθώντας να κορέσει την νοσταλγία του.

    Η έκθεση διοργανώθηκε από το Ίδρυμα Ανταλλαγέντων Λοζάνηςπου, που εδρεύει στην Κωνσταντινούπολη και αποσκοπεί στην αλληλογνωριμία των δύο πληθυσμών που μοιράστηκαν τη δραματική εμπειρία της υποχρεωτικής μετανάστευσης από τη γενέθλια γη.«Πρόκειται για μια έκθεση που ξεδιπλώνει αφηγήσεις και αποτυπώνει τον βαθύτατο πόνο της υποχρεωτικής εγκατάλειψης της πατρικής εστίας και δικαίως φιλοξενείται στην πόλη που απέκτησε το οδυνηρό προσωνύμιο «Θεσσαλονίκη, η πρωτεύουσα των προσφύγων".

    Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας Θράκης έως τις 16 Νοεμβρίου και θα λειτουργεί καθημερινά (και Σαββατοκύριακα) εκτός Πέμπτης 9.00-15.30 και τις Τεταρτες 9.00-21.30

    [08] Οι απρόσμενες νίκες στην ιστορία του Μουντιάλ

    Η «μαγεία» του ποδοσφαίρου έγκειται στην πιθανότητα που έχει ακόμα και ένας ασθενέστερος αντίπαλος να διεκδικήσει την έκπληξη. Η έκταση, πάντως, που παίρνει μία απρόσμενη νίκη Εθνικής ομάδας παίρνει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις όταν συμπίμπει με αγώνα για το κορυφαίο ποδοσφαιρικό γεγονός του πλανήτη, το Μουντιάλ.To Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων σας παρουσιάζει τις 10 μεγαλύτερες εκπλήξεις στην Ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου:

    ΗΠΑ-ΑΓΓΛΙΑ 1-0, 29/6/1950 ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ-ΒΡΑΖΙΛΙΑ 2-1, 19/7/1950

    ΔΥΤΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΟΥΓΓΑΡΙΑ 3-2, 4/7/1954

    ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ-ΙΤΑΛΙΑ 1-0, 19/7/1966

    ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΔΥΤΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ 1-0, 22/6/1974

    ΑΛΓΕΡΙΑ-ΔΥΤΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ 2-1, 16/6/1982

    ΒΟΡΕΙΑ ΙΡΛΑΝΔΙΑ-ΙΣΠΑΝΙΑ 1-0, 25/6/1982

    ΚΑΜΕΡΟΥΝ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ 1-0, 8/6/1990

    ΣΕΝΕΓΑΛΗ-ΓΑΛΛΙΑ 1-0, 31/5/2002

    ΗΠΑ-ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ 3-2, 4/6/2002


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 15 June 2014 - 12:30:22 UTC