Browse through our Interesting Nodes on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-06-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Αντ. Σαμαρά - Ευ. Βενιζέλου
  • [02] Π. Σκουρλέτης: Ο Αντ. Σαμαράς φοβάται την λαική ετυμηγορία
  • [03] Περιορισμένα προβλήματα από τις έντονες βροχοπτώσεις και τη χαλαζόπτωση στην Αττική
  • [04] Μία ακόμα σύλληψη για την υπόθεση κατοχής και διακίνησης ηρωϊνης
  • [05] Γ.Βρούτσης «Η Μήλος καθίσταται παγκόσμιο Προσκυνηματικό Κέντρο»
  • [06] Άντερς Φο Ράσμουσεν: Πρέπει να προσαρμοστούμε στο ότι η Μόσχα θεωρεί το ΝΑΤΟ εχθρό της

  • [01] Συνάντηση Αντ. Σαμαρά - Ευ. Βενιζέλου

    Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 6 το απόγευμα έκτακτη συνάντηση του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλο, στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Εξάλλου,παρεμβάσειςμέσα στο επόμενο εξάμηνο, προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς, με στόχο την ανακούφιση των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων και την αποκατάσταση αδικιών, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Το Βήμα».«Ξεχάστε τις εκλογές» είναι το μήνυμα που στέλνει ο πρωθυπουργός στην πρώτη του συνέντευξη, αμέσως μετά τις ευρωεκλογές και τον πρόσφατο ανασχηματισμό.

    [02] Π. Σκουρλέτης: Ο Αντ. Σαμαράς φοβάται την λαική ετυμηγορία

    Επίθεση στον πρωθυπουργό τον οποίο κατηγορεί ότι «είναι ο τελευταίος που μπορεί να κάνει συστάσεις περί σεβασμού των κανόνων της δημοκρατίας γιατί επί των ημερών του η δημοκρατία καταρρακώθηκε σε όλα τα επίπεδα», εξαπολύει ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, απαντώντας στην συνέντευξη του Αντ. Σαμαρά στο «Βήμα της Κυριακής».

    Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι ο κ. Σαμαράς φοβάται τη λαϊκή ετυμηγορία, θεωρεί πως μπορεί να κυβερνά χωρίς πολιτική νομιμοποίηση, γι' αυτό και επιδιώκει με κάθε τρόπο να συγκροτήσει μια πλαστή προεδρική πλειοψηφία και προσθέτει ότι τελικά, μόνο ο κ. Σαμαράς μπορεί να βλέπει την αντικοινωνική και ισοπεδωτική πολιτική που εφάρμοσε «ως λύτρωση για την κοινωνία».

    [03] Περιορισμένα προβλήματα από τις έντονες βροχοπτώσεις και τη χαλαζόπτωση στην Αττική

    Μικρής έκτασης προβλήματα σημειώθηκαν νωρίς το απόγευμα στην Αττική, κυρίως στα βόρεια, έπειτα από τις έντονες βροχοπτώσεις. Κλειστός λόγω αυξημένης συγκέντρωσης νερού είναι αυτή την ώρα ο δρόμος 'Ανοιξης - Σταμάτας, στο ύψος του 27ου χιλιομέτρου. Στο σημείο ακινητοποιήθηκαν προσωρινά δύο οχήματα, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν περαιτέρω προβλήματα. Επίσης, η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε έξι κλήσεις για άντληση υδάτων από σπίτια στον 'Αγιο Στέφανο, τη Δροσιά, τη Ροδόπολη, τον Διόνυσο και τη Σταμάτα. Εξάλλου, χαλαζόπτωση σημειώθηκε στη Μαλακάσα και τον 'Αγιο Στέφανο, χωρίς ωστόσο να αναφερθούν μέχρι αυτή την ώρα ζημιές.

    Η πρόγνωση της ΕΜΥ αναφέρει βελτίωση του καιρού από το απόγευμα σε όλη τη χώρα, ενώ αύριο αναμένονται σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα βόρεια και ηπειρωτικά της χώρας κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

    [04] Μία ακόμα σύλληψη για την υπόθεση κατοχής και διακίνησης ηρωϊνης

    Ένα ακόμα άτομο που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση της μεγάλης ποσότητας ηρωίνης, άνω τους ενός τόνου, που εντοπίστηκε την περασμένη Πέμπτη το βράδυ, μετά από μεγάλη συντονισμένη επιχείρηση του λιμενικού σώματος ελληνικής ακτοφυλακής, συνελήφθη και κρατείται. Σύμφωνα με πηγές από το λιμενικό σώμα πρόκειται για Αλβανό υπήκοο στον οποίο είχε σταλεί μήνυμα μέσω κινητού τηλεφώνου και είχε καταφέρει να διαφύγει. Ο συλληφθείς παραδόθηκε αυτοβούλως.

    Σημειώνεται ότι για την υπόθεση της ποσότητας ηρωίνης συνολικού μικτού βάρους 1.133,420 κιλών και αξίας άνω των 30 εκατομμύρια ευρώ έχουν συλληφθεί 11 άτομα. Πρόκειται για έξι Έλληνες, εκ των οποίων και ένας ανήλικος, οι οποίοι θα απολογηθούν την Τρίτη και για πέντε Τούρκους υπηκόους, που θα απολογηθούν την Τετάρτη.

    Στους συλληφθέντες, απαγγέλθηκαν κατηγορίες για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, σε ότι αφορά τη διάπραξη κακουργημάτων διακίνησης ναρκωτικών, διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης επιμέρους διακίνησης ναρκωτικών κατά συναυτουργία, με την έννοια δηλαδή ότι υπάρχει ξεχωριστή κατηγορία για εισαγωγή, για αποθήκευση για κατοχή και για μεταφορά ναρκωτικών ουσιών και για παράνομη κατοχή οπλισμού.

    [05] Γ.Βρούτσης «Η Μήλος καθίσταται παγκόσμιο Προσκυνηματικό Κέντρο»

    «Πρόκειται για μια σημαντική στιγμή όχι μόνο για τη Μήλο και τις Κυκλάδες, αλλά και για όλη την Ελλάδα, καθώς οι κατακόμβες της Μήλου, αυτό το ανεκτίμητης αξίας πρωτοχριστιανικό μνημείο, καθιερώνει το νησί σε παγκόσμιο Προσκυνηματικό Κέντρο και ενισχύει την εικόνα της χώρας μας ως εστία διεθνούς πνευματικής ακτινοβολίας» δήλωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης ο οποίος παρευρίσκεται στις κατανυκτικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται χθες και σήμερα στη Μήλο, παρουσία του αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, για την επίσημη ανακήρυξη της ως «Ιεράς Νήσου».

    «Η αρμονική συνεργασία Πολιτείας, Ιεράς Συνόδου, της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου και τοπικής αυτοδιοίκησης, ξεκινώντας το 2009 επί κυβέρνησης Καραμανλή, ολοκληρώνει σήμερα επί κυβέρνησης Σαμαρά την αναγνώριση της Μήλου ως «Ιεράς Νήσου», με ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία και την προβολή των μεγάλης ιστορικής, θεολογικής και εθνικής αξίας θησαυρών που βρίσκονται στα σπλάχνα του νησιού» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ.Βρούτσης.

    [06] Άντερς Φο Ράσμουσεν: Πρέπει να προσαρμοστούμε στο ότι η Μόσχα θεωρεί το ΝΑΤΟ εχθρό της

    To NATO προετοιμάζει τη λήψη μέτρων για να βοηθήσει την Ουκρανία να αντιμετωπίσει την κρίση με τη Ρωσία και πρέπει να προσαρμοστεί στο γεγονός ότι η Μόσχα θεωρεί εχθρό της τη Συμμαχία, είπε σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα El Pais ο γενικός γραμματέας της Άντερς Φο Ράσμουσεν. Το Κίεβο κατηγορεί τη Μόσχα για τη δράση των φιλορώσων αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία. Ενώ το ΝΑΤΟ έχει καταστήσει σαφές ότι δεν σχεδιάζει να επέμβει στρατιωτικά στην Ουκρανία, έχει στείλει μαχητικά αεροσκάφη και πολεμικά πλοία στην ανατολική Ευρώπη και ο Ράσμουσεν είπε ότι εξετάζει τη λήψη μακροπρόθεσμων μέτρων για τη διασφάλιση της προστασίας των συμμάχων του.

    Την ίδια ώρα, οι ουκρανικές υπηρεσίες ασφαλείας συνέλαβαν δύο Ρώσους δημοσιογράφους του τηλεοπτικού δικτύου Zvezda ενώ ετοιμάζονταν να αναχωρήσουν από την ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα το συγκεκριμένο δίκτυο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 15 June 2014 - 16:30:21 UTC